Το 16ο Ράλλυ Δαναών

By  |  0 Comments

O Ac3 (Argolis Classic Car Club) συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Κ.Ε.Δ.Α-Μ  του Δήμου Άργους Μυκηνών με επίκεντρο την Αργολίδα, το 16ο ΡΑΛΛΥ ΔΑΝΑΩΝ το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022.

Το διήμερο Ράλλυ Δαναών, έχει ως έμβλημα την Πύλη των Λεόντων, η οποία είναι η κυρία είσοδος της ακρόπολης των Μυκηνών και  διεξάγεται αδιάλειπτα για 15 χρόνια, ως μία από τις  σημαντικότερες εκδηλώσεις ιστορικών αυτοκινήτων, και συμμετέχουν πληρώματα από το εξωτερικό. Η πολιτεία με υπουργική απόφαση από το 1978 έχει διαχωρίσει ουσιαστικά το παλαιό αυτοκίνητο ως πολιτιστικό αντικείμενο από το σύγχρονο. Οι εκδηλώσεις ιστορικών αυτοκινήτων μέσω των επιλεγμένων διαδρομών  δίνουν ζωή στην Ελληνική ύπαιθρο, ξυπνούν μνήμες στους κατοίκους, τα ιστορικά αυτοκίνητα γίνονται αντικείμενα θαυμασμού και οι χώροι εκκίνησης, ανασυγκρότησης, τερματισμού, λειτουργούν ως στατικές εκθέσεις για τους επισκέπτες.                                                                                                    

Διαδρομή: Από Νέα Κίο Αργολίδας σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές Αργολίδας, Κορινθίας, ανασυγκρότηση στην Π. Επίδαυρο, επιστροφή στις Μυκήνες για το τέλος της 1ης  ημέρας και από το ίδιο σημείο, επανεκκίνηση την 2ης ημέρα και τερματισμό στις Μυκήνες.                                                                                         

Εκκίνηση:  12/11/2022, Σάββατο 11:00 από  την Νέα Κίο (έναντι Λιμένος). Διοικητικός- τεχνικός έλεγχος (09:00-10:30). Συνολική διαδρομή περίπου 420 χλμ. με 14 Ε.Δ.Α, συνολικού μήκους 200 χλμ. με Μ.Ω.Τ έως 50 χλμ/ώρα . Oι 130+ χρονομετρήσεις  των Ε.Δ.Α, θα γίνουν στο 0.1sec, και η έκδοση και  ανάρτηση των αποτελεσμάτων από την https://anube.es/

Δεκτά ιστορικά αυτ/τα κατασκευής έως  και το 1992. Δεκτά,  εκτός γενικής κατάταξης γίνονται και υπό ένταξη ιστορικά αυτ/τα (potentially historic FIVA) κατασκευής από το 1993 έως  και το 2002.                                                                                               

Επιτρέπονται όλα τα όργανα απόστασης-χρόνου στις κατηγορίες (α)  Regularity Μ.Ω.Τ, (β)  Τouring  Sport, με ιδανικό χρόνο στην ίδια διαδρομή, λιγότερες χρονομετρήσεις. (γ) Κατηγορία Τouring  Classic για αυτοκίνητα κατασκευής έως και το 1982+facelift. Διαδρομή 300 χλμ. με ιδανικό χρόνο, λιγότερες χρονομετρήσεις, με μεγαλύτερους χρόνους, όπου επιτρέπονται μόνο μηχανικά οδόμετρα εποχής (π.χ. retrotrip, halda) ή και εφαρμογές π.χ. Gps.

Στόχος της εκδήλωσης είναι  μέσω αυτής της κατηγορίας να επανέλθουν τα παλαιότερα αυτοκίνητα στις εκδηλώσεις με την ελάχιστη καταπόνηση, σε χαλαρό ρυθμό και να προσφέρουν το ανάλογο θέαμα στο πέρασμα τους.                                                                          

Τερματισμός :  13/11/2022 ,Κυριακή 15:30 και γεύμα απονομής στις Μυκήνες. Παράβολο συμμετοχής  ορίζεται στο ποσό των 190,00€ (πλήρωμα 2 ατόμων) και περιλαμβάνει: • Ασφάλεια προς τρίτους κατά την εκδήλωση • Αναλογία των δαπανών στα  έξοδα της διοργάνωσης (έντυπα, νούμερα, πινακίδα, έπαθλα, αναμνηστικά, χρονομετρήσεις, έκδοση αποτελεσμάτων, κλπ) • Πλήρες γεύμα και τελετή απονομής επάθλων.                                                                                                                                                                             

Διανυκτέρευση των πληρωμάτων σε  ξενοδοχεία  του Δήμου Άργους-Μυκηνών, και Ναυπλίου όπου θα εξασφαλισθούν προσφορές.                                                                                                                                                    Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως την Τρίτη 08 Νοεμβρίου 2022.      

                         

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.