Το BMW Group ανακοινώνει επένδυση 1,7 δισ. Δολαρίων για την κατασκευή ηλεκτρικών στις ΗΠΑ

By  |  0 Comments
  • Νέα επένδυση ύψους 1 δισεκ. δολαρίων στο εργοστάσιο του Spartanburg (ΗΠΑ) με σκοπό την προετοιμασία για την παραγωγή της Επόμενης Γενιάς Ηλεκτρικών Μοντέλων της NEUE KLASSE της BMW.
  • Τουλάχιστον 6 Αμιγώς Ηλεκτρικά Μοντέλα BMW X μέχρι το 2030.
  • Επιπρόσθετη επένδυση ύψους 700 εκατ. δολαρίων για τη δημιουργία ενός Νέου Κέντρου Συναρμολόγησης Μπαταριών Υψηλής Τάσης στο Woodruff, Νότια Καρολίνα.
  • Η Envision AESC θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο Κυψελών Μπαταριών στη Νότια Καρολίνα για να προμηθεύει το εργοστάσιο του Spartanburg με τις Νέες Κυλινδρικές Κυψέλες Μπαταριών Ιόντων Λιθίου.

Το BMW Group συνεχίζει την ανάπτυξη του σχεδίου ηλεκτρικής κινητικότητας με μία νέα επένδυση στις ΗΠΑ με σκοπό την επέκταση του εργοστασίου του Spartanburg και την αύξηση του παραγωγικού αποτυπώματος της εταιρείας στην Αμερική. O Πρόεδρος Δ.Σ. του BMW Group, Oliver Zipse, ανακοίνωσε επένδυση ύψους $1,7 δισεκ. στις δραστηριότητες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης μιας επένδυσης ύψους $1 δισεκ. με σκοπό την προετοιμασία για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής στη Νότια Καρολίνα, και $700 εκατομμυρίων για την κατασκευή ενός νέου κέντρου συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης στο γειτονικό Woodruff. Μέχρι το 2030, το BMW Group θα κατασκευάζει τουλάχιστον έξι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στις ΗΠΑ.

Τον Zipse πλαισίωσαν στο εργοστάσιο του Spartanburg ο Κυβερνήτης της Ν. Καρολίνας  Henry McMaster, ο Υπουργός Εμπορίου Harry Lightsey III, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Ανάπτυξης της Κομητείας Spartanburg, David Britt, και ο Δήμαρχος του Woodruff, SC, Kenneth Gist. Επίσης, ανακοινώθηκε σύναψη συμφωνίας για την προμήθεια κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου επόμενης γενιάς από την Envision AESC, η οποία θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην Πολιτεία.

«Επί δεκαετίες, το εργοστάσιο του Spartanburg αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την παγκόσμια επιτυχία του BMW Group. Πρόκειται για το ‘σπίτι’ των μοντέλων BMW X που είναι τόσο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Στο μέλλον, θα είναι επίσης ένα σημαντικός μοχλός για τη στρατηγική εξηλεκτρισμού μας, και θα κατασκευάζουμε τουλάχιστον έξι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα BMW X εδώ μέχρι το 2030. Αυτό σημαίνει: Το ‘Σπίτι των X’ γίνεται και ‘Σπίτι των Ηλεκτρικών Οχημάτων Μπαταρίας», δήλωσε ο Zipse. «Επιπλέον, μπορούμε να αναδείξουμε την αρχή του BMW Group ‘local for local’: Οι πρόσφατα εξελιγμένες κυψέλες μπαταριών έκτης γενιάς που σχεδιάστηκαν ειδικά για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων της NEUE KLASSE, θα προέρχονται από εδώ τη Ν. Καρολίνα – όπου συντελείται ο εξηλεκτρισμός των Χ».

Το εργοστάσιο Κυψελών Μπαταριών της Envision AESC στην Ν. Καρολίνα θα προμηθεύει με μπαταρίες το εργοστάσιο του Spartanburg .

Σύμφωνα με την αρχή “local for local,” το BMW Group σκοπεύει να αγοράζει κυψέλες μπαταριών για τα ηλεκτρικά του οχήματα στον τόπο παραγωγής τους. Η εταιρεία βρήκε στο πρόσωπο της Envision AESC έναν συνεργάτη, που θα κατασκευάσει μία νέα μονάδα παραγωγής κυψελών μπαταριών στη Ν. Καρολίνα, για να προμηθεύει το εργοστάσιο του Spartanburg. Η Envision θα κατασκευάζει σύγχρονες, κυλινδρικές κυψέλες μπαταριών ιόντων λιθίου που σχεδιάστηκαν ειδικά για την έκτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, και θα χρησιμοποιούνται στην επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων της NEUE KLASSE. Η ετήσια παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου κυψελών θα φτάνει τις 30 γιγαβατώρες (GWh).

Το νέο σχήμα της μπαταρίας θα αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα πάνω από 20%, θα βελτιώσει την ταχύτητα φόρτισης μέχρι 30% και θα αυξήσει την αυτονομία έως 30%. Την ίδια στιγμή, οι εκπομπές, CO2 από την παραγωγή κυψελών θα μειωθούν μέχρι 60% μέσω μερικής χρήσης δευτερογενών πρώτων υλών – λιθίου, κοβαλτίου και νικελίου – καθώς και ανανεώσιμης ενέργειας για παραγωγή. 

Η συνεργασία με την Envision AESC είναι ένα σημαντικό βήμα στο σχέδιο του BMW Group να ενισχύσει τις τοπικές εφοδιαστικές αλυσίδες του. Η επέκταση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων σε συνδυασμό με ένα τοπικό εργοστάσιο κυψελών μπαταριών θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων αλυσίδων εφοδιασμού, νέων δικτύων για επιμέρους προμηθευτές και νέες θέσεις εργασίας σε όλη την περιοχή.

Το BMW Group έχει ήδη ανακοινώσει ότι τέσσερα ακόμα εργοστάσια κυψελών μπαταριών θα κατασκευαστούν σε Ευρώπη και Κίνα προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις για κυψέλες μπαταριών επόμενης γενιάς. Τα εργοστάσια αυτά κατασκευάζονται από συνεργάτες και το καθένα θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα μέχρι 20 γιγαβατώρες (GWh).

Αυξημένη επένδυση και εκτεταμένη Παραγωγική Ικανότητα στη Ν. Καρολίνα.

Από τη νέα επένδυση ύψους $1,7 δισεκ., τα $700 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ενός νέου κέντρου συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης της στο Woodruff, SC, κοντά στο Εργοστάσιο του Spartanburg. Η νέα εγκατάσταση θα περικλείει μία επιφάνεια άνω τους ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών ποδιών και θα κατασκευάζει μπαταρίες επόμενης γενιάς για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ενώ αναμένεται να δημιουργούν περίπου 300 νέες θέσεις εργασίας.  

Το εργοστάσιο του Spartanburg αυτή τη στιγμή κατασκευάζει μονάδες μπαταριών ιόντων λιθίου για τα δύο plug-in υβριδικά μοντέλα που κατασκευάζονται εκεί, την BMW X3 xDrive30e και την BMW X5 xDrive45e. Το 2021, σχεδόν 70.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα BMW κατασκευάστηκαν εκεί. Στη νέα εγκατάσταση, η μονάδα του Woodruff θα αξιοποιήσει την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουν αναπτυχθεί στο Εργοστάσιο του Spartanburg.

Το Εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg .

Το Εργοστάσιο του Spartanburg ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια και ξεκίνησε την παραγωγή οχημάτων δύο χρόνια αργότερα. Από τότε, το εργοστάσιο έχει γίνει παγκόσμιο κέντρο αριστείας για τα SAV μοντέλα της BMW και σημαντικό κομμάτι του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής της εταιρείας. Σήμερα, το εργοστάσιο αντιπροσωπεύει μία επένδυση ύψους $12 δισεκατομμυρίων περίπου, απασχολεί πάνω από 11.000 άτομα, και έχει ετήσια ικανότητα παραγωγής 450.000 οχημάτων. Μέχρι σήμερα, πάνω από 6 εκατομμύρια οχήματα BMW έχουν κατασκευαστεί στις ΗΠΑ – για την Αμερικανική ήπειρο και τις παγκόσμιες αγορές. Βάσει αυτών των δεδομένων, η BMW σε αξία, αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα αυτοκινήτων στις ΗΠΑ τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Στο εργοστάσιο του Spartanburg κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή 11 μοντέλα μεταξύ των οποίων: BMW X3, X4, X5, X6 και X7, τέσσερα μοντέλα BMW M και δύο plug-in υβριδικά μοντέλα.

Αργότερα μέσα στη χρονιά θα ξεκινήσει η παραγωγή της νέας υβριδικής-ηλεκτρικής BMW XM.

Το εργοστάσιο υποστηρίζεται από 300 και πλέον προμηθευτές στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων πάνω από 40 προμηθευτές άμεσης ή πρώτης βαθμίδας (direct tier 1) μόνο στη Ν. Καρολίνα.

Συνεχής Δέσμευση στις ΗΠΑ.

Εκτός από τις δραστηριότητες πωλήσεων και μάρκετινγκ, το αποτύπωμα του BMW Group στις ΗΠΑ περιλαμβάνει σχεδόν 30 τοποθεσίες σε 12 διαφορετικές πολιτείες, συμπερ. ενός προηγμένου στούντιο σχεδίασης, ενός κέντρου τεχνολογίας & έρευνας και ενός ταμείου επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capital fund) στην California, των BMW Group Financial Services, και του BMW Manufacturing Corporation, που έχει τη διεύθυνση του εργοστασίου του Spartanburg στη Ν. Καρολίνα. Το δίκτυο εμπόρων του BMW Group αποτελείται από σχεδόν 650 ανεξάρτητες αντιπροσωπείες BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad σε όλη την επικράτεια. Συνολικά, οι δραστηριότητες του BMW Group στις ΗΠΑ άμεσα και έμμεσα προσφέρουν και υποστηρίζουν πάνω από 120.000 θέσεις εργασίας εκεί και έχουν συνεισφέρει $43,3 δισεκατομμύρια στην οικονομία των ΗΠΑ.

“Τεχνολογική Ανοιχτότητα” και Ευελιξία Επικεντρωμένη στον Πελάτη.

Το BMW Group εστιάζει ξεκάθαρα σε ένα βιώσιμο μέλλον και μοιράζεται μία κοινή φιλοσοφία στις ΗΠΑ αναφορικά με τους κλιματικούς στόχους και τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου. Την ίδια στιγμή, η εταιρία υιοθετεί μία κουλτούρα “τεχνολογικής ανοιχτότητας” προσφέροντας μία γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών, plug-in υβριδικών ηλεκτρικών, και πολύ αποδοτικών επιλογών κινητήρων εσωτερικής καύσης στους πελάτες της, προκειμένου να ικανοποιήσει ποικίλες ανάγκες σε πολύ διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές σε όλη τη χώρα. Το BMW Group έχει δεσμευτεί για την εκπλήρωση του στόχου, το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων να είναι ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας μέχρι το 2030.

Προσέγγιση 360 Μοιρών.

Το BMW Group έχει θέσει επίσης έναν αρχικό στόχο για τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 40% ανά όχημα μέχρι το 2030. Καθώς το BMW Group είναι προσηλωμένο στο στόχο της κλιματικής ουδετερότητας, η εταιρεία εστιάζει στη μείωση των εκπομπών CO2 σε όλο τον κύκλο ζωής ενός οχήματος. 

  • Σχεδιασμός και Μηχανολογική Εξέλιξη: Πέραν του εξηλεκτρισμού της προϊοντικής γκάμας του, το BMW Group ξεκινά τη φάση σχεδιασμού και μηχανολογικής εξέλιξης ενός οχήματος με μία προσέγγιση ‘secondary first’, ώστε αυτή τη στιγμή κατά μέσο όρο το 30% των υλικών που χρησιμοποιούνται στα οχήματα του BMW Group να είναι ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα. Μακροπρόθεσμα, η προσέγγιση “secondary first” στοχεύει στην αύξηση αυτού του ποσοστού στο 50%.
  • Εφοδιαστική Αλυσίδα και Προμήθειες: Το BMW Group συμμετέχει ενεργά εδώ και πολλά χρόνια σε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη προτύπων για την υπεύθυνη εξόρυξη πρώτων υλών και την προώθηση της συμμόρφωσης με τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα για την εξόρυξη πρώτων υλών μέσω της πιστοποίησης των ορυχείων. Το κοβάλτιο και το λίθιο που χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες για τη νέα γενιά κυψελών μπαταριών BMW θα προέρχονται από πιστοποιημένα ορυχεία. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στην εταιρεία να διατηρεί πλήρη διαφάνεια σχετικά με τις μεθόδους εξόρυξης και να εξασφαλίσει την υπεύθυνη εξόρυξη.
  • Παραγωγή Οχημάτων: Το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής του BMW Group βασίζεται επίσης στην ανανεώσιμη ενέργεια όπως η ηλιακή, η αιολική και η υδροηλεκτρική στη φάση παραγωγής των οχημάτων. Όλα τα εργοστάσια παραγωγής της εταιρείας έχουν ουδέτερο ισοζύγιο CO2 μέσω αντισταθμίσεων (offsets) από το 2021.
  • Φάση Χρήσης Οχημάτων: Το BMW Group προσπαθεί επίσης να εξασφαλίσει ότι ο ηλεκτρισμός που παράγεται για τη φόρτιση της μπαταρίας ηλεκτρικών οχημάτων γίνεται επίσης με βιώσιμο τρόπο. Για παράδειγμα, συνεργασίες με γαλακτοπαραγωγικές φάρμες στην Καλιφόρνια μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέσω δέσμευσης του μεθανίου και μετατροπής του σε ανανεώσιμη ενέργεια, που εξάγεται στο ηλεκτρικό δίκτυο. Η εταιρεία λειτουργεί επίσης ένα πιλοτικό πρόγραμμα με την ονομασία ChargeForward στο San Francisco Bay Area που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να φορτίζουν τα οχήματά τους με όσο το δυνατόν περισσότερη ηλιακή ενέργεια.
  • Ανακύκλωση Οχημάτων και μετά το τέλος του κύκλου ζωής: Εξ αρχής, τα οχήματα του BMW Group είναι σχεδιασμένα με γνώμονα την ανακύκλωση, κάτι που βελτιώνει τη δυνατότητα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των εξαρτημάτων. Η εταιρεία έχει ήδη καταδείξει τη δυνατότητα ανάκτησης άνω του 90% του υλικού από μπαταρίες υψηλής τάσης και έχει περίπου 3.000 σημεία συλλογής σε όλο τον κόσμο για την ανακύκλωση οχημάτων που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.