Το νέο ηλεκτρικό panel van BYD ETP3 (video)

By  |  0 Comments
  • Αμιγώς ηλεκτρικό panel van 2,4 τόνων, ωφέλιμου φορτίου 780 κιλών
  • Μέγιστη ισχύς 100 kW (136 PS), μπαταρία 44,9 kWh τεχνολογίας BLADE
  • Εξαιρετική διαχείριση ενέργειας, ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση, οδήγηση “one pedal”
  • Αυτονομία 275 χιλιόμετρα (αστικό περιβάλλον), 233 χιλιόμετρα (συνδυαστικά)
  • Φόρτιση μπαταρίας από το 20% στο 100% σε μόλις 30΄ (DC) ή 5,5 ώρες (AC)

Το ETP3 είναι το αμιγώς ηλεκτρικό panel van της BYD, με μικτό βάρος 2.420 κιλά και ωφέλιμο φορτίο 780 κιλά. Οι διαστάσεις του είναι 4,46 μ. μήκος, 1,72 μ. πλάτος και 1,875 μ. ύψος, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,725 μέτρα. Με χώρο φόρτωσης 3,5 κ.μ., το ETP3 μπορεί να καλύψει μεγάλο εύρος αναγκών και του πιο απαιτητικού επαγγελματία.

Το ηλεκτρικό ETP3 διατίθεται στην χώρα μας με πολύ πλούσιο εξοπλισμό στην βασική έκδοση και με τιμή εκκίνησης τα 34.820 ευρώ συν ΦΠΑ. Σε αυτά θα πρέπει να υπολογιστεί μία έκπτωση από την εταιρία και η επιδότηση των 8.000 ευρώ.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην παραμικρή λεπτομέρεια της κατασκευής του οχήματος: από πλήθος ανέσεων για να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού (πολυλειτουργικό τιμόνι, ψηφιακή οθόνη λειτουργιών στον πίνακα οργάνων και οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, σύστημα αυτόματων προβολέων, κλιματισμός, ψηφιακό ραδιόφωνο με 4 ηχεία κλπ.) έως την παρουσία συστημάτων ασφαλείας (ABS, ESP) και δύο αερόσακων. Συρόμενες πόρτες αριστερά και δεξιά στον βασικό εξοπλισμό, ανακλινόμενη πίσω πόρτα, ανθεκτικό στη φθορά πάτωμα από κράμα αλουμινίου στον χώρο φόρτωσης με άγκιστρα πρόσδεσης φορτίου, συνθέτουν την ολοκληρωμένη παρουσία του ETP3.

Το όχημα κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος μόνιμου μαγνήτη (synchronous) υψηλής ενεργειακής απόδοσης, μέγιστης ισχύος 100 kW (136 PS) και μέγιστης ροπής 180 Nm. Την απαιτούμενη για την κίνηση ενέργεια παρέχει μπαταρία λιθίου – φωσφορικού άλατος σιδήρου (LiFePO4), χωρητικότητας 44,9 kWh. Η μπαταρία είναι τεχνολογίας BLADE της BYD, που σημαίνει μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα λόγω μειωμένου όγκου των στοιχείων που την αποτελούν και εξαιρετική συμπεριφορά στη θερμοκρασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κορυφαία ασφάλεια, σταθερή απόδοση, αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής. Η φόρτιση του οχήματος γίνεται τόσο με φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) όσο και με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC), με ισχύ 50 kW. Η φόρτιση από το 20% έως το 100% της χωρητικότητας της μπαταρίας γίνεται σε μόλις 30’ της ώρας ή σε 5,5 ώρες, με συνεχές ή εναλλασσόμενο ρεύμα αντίστοιχα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.