Το πρωτότυπο Renault 4Ever Trophy

By  |  0 Comments

Το πρωτότυπο Renault 4Ever Trophy είναι η σύγχρονη ηλεκτρική έκδοση του θρυλικού Renault 4.
Από το 1961 που παρουσιάστηκε το Renault 4, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 90 που σταμάτησε η παραγωγή του, ξεπέρασε τις 8 εκατομμύρια πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες. Όχι άδικα λοιπόν χαρακτηρίστηκε ως «θρύλος», αφού ακόμα και σήμερα έχει φανατικούς θαυμαστές.

Το Renault 4Ever Trophy, που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι, είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της γαλλικής φίρμας, που αναβιώνει ένα όνομα από το παρελθόν. Είχε προηγηθεί το Renault 5 Prototype.
Είναι όμως και το πρώτο ηλεκτρικό B-SUV της μάρκας. Οι διαθέσεις του πάντως δείχνουν ιδιαίτερα άγριες, αφού το μήκους 4,16 μέτρων αμάξωμά του έχει μυώδες εξωτερικό, με αρκετά στοιχεία που παραπέμπουν στο 4L.
To ύψος του φτάνει στα 1,90 μέτρα και το μεταξόνιο στα 2,57, ενώ πατάει σε τροχούς διαστάσεων 255/55R19.
Η εμφάνιση του 4Ever Trophy αλλά και ο εξοπλισμός του, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα όχημα με εκτός δρόμου δυνατότητες. Άλλωστε διακρίνεται η σχάρα με τη ρεζέρβα, αλλά και το φτυάρι στο πίσω μέρος. Απομένει να δούμε πόσο κοντά στο πρωτότυπο, θα είναι το μοντέλο στην τελική του μορφή όταν ξεκινήσει η παραγωγή του.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.