Η Χαλκίδα «έβγαλε» Πρωταθλητή

By  |  0 Comments

Έναν αγώνα πριν το τέλος του Πρωταθλήματος Crosscar EKO Racing Dirt Games, ο Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem), με την νίκη του στην Χαλκίδα, στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας 2022.
Η νίκη αυτή μόνο εύκολα δεν ήρθε, μια που χρειάστηκε να παλέψει μέχρι τέλους με τον Χρήστο Παπαδογεωργό (Semog Trophy), ο οποίος αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη του αγώνα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η βροχή του Σαββάτου είχε λασπώσει αρκετά την διαδρομή, όμως χάρη στις προσπάθειες της οργάνωσης με την συνδρομή των μηχανημάτων του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, η διαδρομή βελτιώθηκε σημαντικά και ο αγώνας εξελίχθηκε υπό άριστες συνθήκες.
Στο πρώτο πέρασμα, όλοι οι αγωνιζόμενοι κινήθηκαν με προσεκτικά, προσπαθώντας να δοκιμάσουν την πρόσφυση σε όλα τα σημεία της διαδρομής. Ταχύτερος όλων ήταν ο Χρήστος Παπαδογεωργός, που επέστρεψε μετά από ένα χρόνο στα EKO Racing Dirt Games, με τον Γιάννη Χεκιμιάν και τον Μιχάλη Δημούση (Semog Bravo) να ακολουθούν. Η κατάσταση δεν άλλαξε στις δυο πρώτες θέσεις στο δεύτερο πέρασμα, με τον DPAL (Semog Bravo) να γράφει τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Στο τρίτο και στο τέταρτο πέρασμα ο Χεκιμιάν πέρασε στην αντεπίθεση, επικρατώντας στο τέλος οριακά του Παπαδογεωργού, για μόλις 0.265’’, ενώ DPAL κατάφερε να τερματίσει τρίτος, υποσκελίζοντας τους Σπύρο Ράπτη (Kamikaz K3) και Μιχάλη Δημούση (Semog Bravo), με τον τελευταίο να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο τελευταίο πέρασμα και να μην καταφέρνει να κρατηθεί ζωντανός στην μάχη για το Πρωτάθλημα.
Στους ιδιώτες, ο Χρήστος Παπαδογεωργός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, ενώ στο βάθρο τον πλαισίωσαν οι DPAL και Μιχάλης Δημούσης.

Ο Λάμπρος Αθανασούλας (Rage Mcrae) στην κατηγορία Open, διασκέδασε και έδωσε θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στην πίστα Μοτοκρος της Χαλκίδας, ενώ στα αυτοκίνητα οι Αντώνης Κωτσόπουλος VW Golf και Ευθύμιος Κυρίτσης Subaru Impreza, ολοκλήρωσαν χωρίς προβλήματα τις προσπάθειες τους, με τον Κυρίτση να είναι ταχύτερος των δυο.

Την ευθύνη διοργάνωσης του αγώνα είχε η ΑΛΑ Λαμίας με την συμπαράσταση του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ο επόμενος, και τελευταίος, αγώνας του Πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί με κανόνες Rallycross, στις 3-4 Δεκεμβρίου στο «Διαδρόμιο»

Τα EKO Racing Dirt Games «τρέχουν» με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και δοκιμάζουν την τύχη στη Betsson. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό 4Τροχοί. Όλοι οι αγώνες του θεσμού καλύπτονται τηλεοπτικά από την COSMOTE TV.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.