Ο Όμιλος Piaggio στην EICMA

By  |  0 Comments

Με την παρουσία του στην EICMA, ο Όμιλος Piaggio εδραίωσε τη θέση του ως ο κορυφαίος όμιλος κατασκευής δικύκλων στην Ιταλία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, ο Όμιλος είχε πουλήσει 490.400 οχήματα σε όλο τον κόσμο (εκ των οποίων 410.000 δίτροχα), σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση στην ιστορία του, με κύκλο εργασιών 1.626,9 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 70,9 εκατ. ευρώ. Τους πρώτους μήνες του 2022, ο Όμιλος Piaggio επιβεβαίωσε και εδραίωσε την ηγετική του θέση στην Ευρώπη στην κατηγορία των σκούτερ, με μερίδιο 23,5%. Παράλληλα, ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση του στην αγορά σκούτερ της Βόρειας Αμερικής, με το μερίδιό του να φτάνει στο 34,9%.

Οι πωλήσεις σκούτερ του Ομίλου αυξήθηκαν σε διψήφιο ποσοστό σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως λόγω της μάρκας Vespa, η οποία κατέγραψε διψήφια αύξηση του κύκλου εργασιών, καθώς και όγκο πωλήσεων που αποτελεί ρεκόρ για την περίοδο. Σημαντική συνεισφορά στην αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων είχαν και τα σκούτερ Aprilia.

Η πορεία των μοτοσυκλετών ήταν επίσης εξαιρετικά θετική. Τόσο η Aprilia, όσο και η Moto Guzzi κατέγραψαν ρεκόρ πωλήσεων τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, με περισσότερες πωληθείσες μονάδες  και υψηλότερα κέρδη από ποτέ, εν μέρει χάρη στη σημαντική δημοτικότητα των νέων μοντέλων Aprilia 660 (RS, Tuono και Tuareg), αλλά και των Moto Guzzi V7 και V85 TT.

Τα εμβληματικά εμπορικά σήματα του Ομίλου Piaggio ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση ενός μεταβαλλόμενου κόσμου, παρουσιάζοντας μια ευρεία σειρά οχημάτων που μπορούν να καλύψουν οποιεσδήποτε ανάγκες μετακίνησης.

Για το 2023, το Piaggio Group παρουσίασε στην EICMA μια σειρά νέων μοντέλων από όλες τις μάρκες του:

– Aprilia RS 660 Extrema

– Aprilia ELECTRICa Project

– Moto Guzzi V100 Mandello

– Moto Guzzi V9 Bobber Special Edition

– Moto Guzzi V7 Stone Special Edition

– Piaggio 1 MY23

– Vespa Gts

– Vespa Gtv

– Vespa Primavera Color Vibe

– Vespa 946 10° Anniversario

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.