Το νέο Volvo EX90 (video)

By  |  0 Comments

Το νέο Volvo EX90 είναι παραπάνω από απλώς ένα αυτοκίνητο. Παρουσιάστηκε σήμερα σε όλο τον κόσμο από το κέντρο της Στοκχόλμης και δεν είναι μόνο το πιο προηγμένο Volvo, αλλά και το εισιτήριο εισόδου σας σε ένα ευρύτερο οικοσύστημα υπηρεσιών και χαρακτηριστικών που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη, πιο απολαυστική και να σας επιτρέψουν να καρπωθείτε όλα τα οφέλη της μετάβασης στην πλήρη ηλεκτροκίνηση.

Το Volvo EX90 σηματοδοτεί τη νέα προσέγγιση στην απόκτηση ενός Volvo, είτε επιλέξετε να το παραγγείλετε online είτε απευθυνθείτε σε έναν Επίσημο Διανομέα. Είναι δική σας απόφαση το πώς θα το χρησιμοποιήσετε – μέσω απευθείας αγοράς, συνδρομής ή μίσθωσης. Ό,τι λειτουργεί καλύτερα για σας.

Ένα πραγματικό επταθέσιο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV που αναβαθμίζει κι άλλο τα πρότυπά στην ασφάλεια και ένας πιο βιώσιμος τρόπος ζωής: το νέο Volvo EX90 αντιπροσωπεύει την έναρξη μίας νέας εποχής για την εταιρεία – μίας εποχής κατά την οποία δρομολογείται μία αποφασιστική πορεία για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον.

Με την εντελώς νέα και εσωτερικά εξελιγμένη αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογική του βάση, το Volvo EX90 είναι ο τέλειος σύντροφός σας για έναν πιο βιώσιμο οικογενειακό τρόπο ζωής. Παρέχοντας αυτονομία οδήγησης με μηδενικούς ρύπους έως και 600 km με μόνο μία φόρτιση, σύμφωνα με το πρότυπο δοκιμών WLTP, φορτίζει από το 10% έως το 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Η αρχικά διαθέσιμη twin-motor AWD έκδοση τροφοδοτείται από μία μπαταρία 111kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες μόνιμου μαγνήτη που αποδίδουν από κοινού στην έκδοση υψηλών επιδόσεων 380 kW (517 hp) και 910 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το εντελώς νέο πλαίσιο, δημιουργούν μία υπέροχη, ομαλή εμπειρία οδήγησης.

Το Volvo EX90 περιέχει περίπου 15% ανακυκλωμένο χάλυβα, 25% ανακυκλωμένο αλουμίνιο, καθώς και 48 κιλά ανακυκλωμένων πλαστικών και υλικών βιολογικής βάσης, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του συνόλου των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στο αυτοκίνητο – το υψηλότερο επίπεδο σε οποιοδήποτε μοντέλο Volvo έως σήμερα.

Τέλος, το Volvo EX90 είναι το πρώτο αυτοκίνητο με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την ενεργοποίηση της δυνατότητας αμφίδρομης φόρτισης. Είναι μία τεχνολογία που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας ως επιπλέον πηγή τροφοδοσίας, για παράδειγμα προκειμένου να παρέχετε ενέργεια στο σπίτι σας, σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές ή σε ένα άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Volvo.

Η ζωή με το δικό σας Volvo EX90 υποστηρίζεται περαιτέρω από την εφαρμογή Volvo Cars για smartphone, την mobile πλατφόρμα μας που συγκεντρώνει σε ένα σημείο μία ευρεία ποικιλία υπηρεσιών και λειτουργιών σχετικών με το αμιγώς ηλεκτρικό οικογενειακό σας SUV.

Είτε αναζητάτε ένα δημόσιο σταθμό φόρτισης, θέλετε να πληρώσετε για τη φόρτιση, να διαχειριστείτε την έξυπνη φόρτιση στο σπίτι, να προγραμματίσετε μια νέα ασύρματη (over-the-air) ενημέρωση λογισμικού είτε απλώς να μπείτε στο αυτοκίνητό σας με ασύρματη είσοδο χωρίς κλειδί, η εφαρμογή Volvo Cars τα κάνει όλα δυνατά και πιο εύκολα από ποτέ.

Μέσα στο νέο αμιγώς ηλεκτρικό κορυφαίο SUV μας δύο φωτεινές οθόνες σάς δίνουν εύκολη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες, παρέχοντας ξεκάθαρες πληροφορίες, προσαρμοσμένες στην εκάστοτε συνθήκη. Το κορυφαίο σύστημα infotainment και η συνδεσιμότητα δημιουργούν μία απρόσκοπτη σύνδεση ανάμεσα στο αυτοκίνητό σας και το σπίτι σας. Το Volvo EX90 συνοδεύεται από ευρεία γκάμα ενσωματωμένων εφαρμογών και υπηρεσιών Google, συμπεριλαμβανομένων των απομακρυσμένων εντολών μέσω Google Assistant.

«Το Volvo EX90 είναι το όραμά μας για ένα μεγάλο οικογενειακό SUV στην ηλεκτρική εποχή», δήλωσε ο Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν), Διευθύνων Σύμβουλος. «Γεννημένο ηλεκτρικό και με εξαιρετικά προηγμένο λογισμικό, επιδεικνύει αυτό που θα εκπροσωπούν τα μελλοντικά αυτοκίνητα Volvo σε όρους ασφάλειας, τεχνολογίας, βιωσιμότητας, σχεδίασης, καθώς και σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημιουργία μίας πιο εξατομικευμένης εμπειρίας για κάθε πελάτη.»

Η φόρτιση δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη

Ως αυτοκίνητο που σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για τη Volvo Cars, το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90 είναι ο τέλειος σύντροφός σας για έναν πιο βιώσιμο οικογενειακό τρόπο ζωής. Η φόρτιση του αυτοκινήτου σας δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη, χάρη σε μία ποικιλία έξυπνων τεχνολογιών και υπηρεσιών.

Με την εμπειρία δημόσιας φόρτισης πλήρως ενσωματωμένη στην εφαρμογή Volvo Cars, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ εκατοντάδων χιλιάδων δημόσιων σημείων φόρτισης ανά τον κόσμο, να πληρώσετε για τη φόρτισή σας και να παρακολουθείτε την πρόοδό της σε ένα περιβάλλον εύκολο στη χρήση. Επιπλέον, μπορείτε να ελέγχετε σε πραγματικό χρόνο τη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης μέσω του Google Maps στην κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment.

Το Volvo EX90 θα υποστηρίζει «Plug and Charge». Μόλις διατεθεί αυτή η λειτουργία, θα μπορείτε απλώς να συνδέετε το αυτοκίνητό σας σε ένα δημόσιο φορτιστή που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη τεχνολογία και η φόρτιση θα ξεκινά αυτόματα, ενώ το ίδιο θα γίνεται με τη διαδικασία της πληρωμής.

Επιπλέον, επεκτείνουμε συνεχώς το εύρος των υπηρεσιών γύρω από τη φόρτιση, προσθέτοντας περισσότερα δίκτυα ταχείας φόρτισης στο οικοσύστημα των συνδεδεμένων δημόσιων φορτιστών, ώστε να μπορούν οι οδηγοί των ηλεκτρικών Volvo να φορτίζουν εύκολα σε ελκυστικές τιμές.

Volvo EX90 Rear

Καθαρή ενέργεια και για το σπίτι σας

Η εφαρμογή Volvo Cars είναι επίσης το σημείο εκκίνησης για την προσφορά μας στη διαχείριση οικιακής ενέργειας, η οποία σας επιτρέπει να ελαττώσετε τις εκπομπές CO2, να εξοικονομήσετε χρήματα και να μειώσετε τον αντίκτυπό σας στο περιβάλλον.

Διαθέσιμη αρχικά σε επιλεγμένες αγορές στο μέλλον, η προσφορά για τη διαχείριση οικιακής ενέργειας περιλαμβάνει ένα αμφίδρομο wallbox και ένα σύστημα διαχείρισης ενέργειας που σας βοηθά να παρακολουθείτε και να βελτιστοποιείτε την κατανάλωση ενέργειας του νοικοκυριού σας. Οι ειδικοί μας θα αναλάβουν την επίβλεψη ολόκληρης της εγκατάστασης, εξασφαλίζοντας ότι όλα θα είναι έτοιμα όταν φθάσει το αυτοκίνητό σας.

Μέσω της λειτουργίας έξυπνης φόρτισης που έρχεται στην εφαρμογή Volvo Cars, μπορείτε να φορτίζετε το Volvo EX90 σας την καλύτερη χρονική περίοδο από πλευράς βιωσιμότητας και οικονομίας στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Φανταστείτε τώρα να μπορούσατε να χρησιμοποιείτε αυτή την ενέργεια αργότερα, ίσως κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής, όταν οι τιμές είναι υψηλότερες και το ενεργειακό μίγμα λιγότερο βιώσιμο.

Volvo EX90

Αυτό, διότι το Volvo EX90 είναι το πρώτο μας αυτοκίνητο με όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό που ενεργοποιεί τη δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης. Είναι μια τεχνολογία μέσω της οποίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας ως μία επιπλέον πηγή ενέργειας, για παράδειγμα προκειμένου να παρέχετε ενέργεια στο σπίτι σας, σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές ή σε ένα άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Volvo. Σκοπεύουμε να διαθέσουμε τη δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης στο μέλλον, ξεκινώντας από επιλεγμένες αγορές.

Εξετάζουμε επίσης τη δυνατότητα να επιτρέψουμε στους πελάτες να πωλούν την ενέργεια πίσω στο δίκτυο, συνδεδεμένοι συλλογικά ώστε να σχηματίζουν ένα εικονικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας. Αυτό θα μπορούσε να συνεισφέρει σε ένα πιο αποδοτικό και σταθερό σύστημα με χαμηλότερο αποτύπωμα CO₂, δημιουργώντας συγχρόνως έσοδα τόσο για εσάς όσο και για εμάς.

Το πολύπλοκο έγινε απλό

Μέσα στο Volvo EX90, μία κεντρική οθόνη 14,5 ιντσών είναι η πύλη που σας συνδέει σε ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα infotainment που προσφέρονται σήμερα, με ενσωματωμένες υπηρεσίες Google και συνδεσιμότητα 5G ως στάνταρ, όπου διατίθεται. Όπου το 5G δεν είναι διαθέσιμο, συνεργαζόμαστε με κορυφαίους παρόχους ενέργειας για να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο. Χάρη στο διαισθητικό περιβάλλον λειτουργίας είναι πανεύκολο να βρείτε τον προορισμό σας, να κάνετε streaming την αγαπημένη σας μουσική, να εγκαταστήσετε τις αγαπημένες σας εφαρμογές και πολλά ακόμη.

Επιπλέον, η συνολική εμπειρία χρήστη μέσα στο Volvo EX90 σχεδιάστηκε με βασική αρχή το πολύπλοκο να γίνεται απλό, ώστε να αποφεύγεται η υπερπληροφόρηση. Οι οθόνες στο κέντρο του ταμπλό και εμπρός από τον οδηγό παρέχουν πληροφορίες με έναν έξυπνο τρόπο που μπορεί να εξατομικευτεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Το Volvo EX90 θα είναι επίσης συμβατό με ασύρματο Apple CarPlay ή Android Auto™.

Ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε σε χειροκίνητο, υποβοηθούμενο ή -στο μέλλον- σε πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης, το πρόγραμμα οδήγησης θα απεικονίζεται πάντα με ξεκάθαρο και ευανάγνωστο τρόπο. Έτσι αποφεύγουμε τη σύγχυση μεταξύ των προγραμμάτων και συνεισφέρουμε σε μία προσηλωμένη, ασφαλή και απολαυστική οδήγηση.

Το Volvo EX90 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο Volvo που θα περιλαμβάνει Dolby Atmos, το οποίο παρέχεται από ένα ηχοσύστημα αναφοράς Bowers & Wilkins, με 25 ηχεία για καθηλωτικό ήχο σε όλη την καμπίνα.

Επιπλέον, με το Volvo EX90 εισάγουμε τεχνολογία phone key, κάτι το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να αφήσετε το τηλεχειριστήριο του κλειδιού σας στο σπίτι και να ξεκλειδώσετε εύκολα το αυτοκίνητό σας με το κινητό σας τηλέφωνο. Εξελιγμένη σύμφωνα με το πρότυπο UWB, η τεχνολογία μας θα είναι συμβατή με μία ευρεία σειρά από μάρκες τηλεφώνων και μοντέλων και θα σας επιτρέπει να μοιράζεστε το κλειδί με την οικογένεια και τους φίλους σας όταν χρειάζεται.

Τέλος, η σύνδεση με συσκευές μέσω Google Assistant, σας επιτρέπει να μεταφέρεστε απρόσκοπτα από το αυτοκίνητο στο σπίτι. Απλώς ζητήστε από το Google να κλειδώσει, να ζεστάνει ή να δροσίσει το Volvo EX90 σας μέσω μίας οποιασδήποτε συσκευής με Google Assistant. Μπορείτε επίσης να δείτε ανά πάσα στιγμή το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας σας.

Με όλα αυτά, ζώντας με το Volvo EX90 αναβαθμίζετε την ίδια σας τη ζωή. Ένα αυτοκίνητο που φροντίζει και προστατεύει εσάς και τους αγαπημένους σας, συνεισφέρει σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής και μπορεί να κάνει την καθημερινότητά σας πιο απολαυστική και εύκολη. Για να ζείτε τη ζωή στο μέγιστο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.