Εκτοξεύονται οι παραδόσεις από την κινεζική Nio

By  |  0 Comments

Μέχρι πρόσφατα, οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έκαναν του Ευρωπαίους να χαμογελούν. Όμως, οι καιροί αλλάζουν και οι Κινέζοι έχουν στοιχηματίσει στην ασφάλεια και την υψηλή τεχνολογία. Τώρα πρόκειται να κατακτήσουν παραδοσιακές αγορές, στις οποίες εξακολουθούν να κυριαρχούν Ευρωπαίοι ή καθιερωμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων από την Ιαπωνία ή τη Νότια Κορέα. Ανάμεσά τους είναι η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nio Inc, όπως περιγράφεται στην ανάλυση της ProfitLevel.

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Nio Inc. ανέφερε ότι οι παραδόσεις τον Νοέμβριο του 2022 αυξήθηκαν σε μηνιαίο σύνολο ρεκόρ, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων με έδρα την Κίνα με μεγάλη διαφορά. Η εταιρεία ανέφερε ότι παρέδωσε 14.178 ηλεκτρικά οχήματα τον Νοέμβριο, ποσοστό που αντιστοιχεί σε πάνω από 30% αύξηση σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Οι παραδόσεις περιελάμβαναν περισσότερα από 8.000 SUV, περισσότερα από 6 000 σεντάν, τα οποία αποτελούνταν από 3.207 μοντέλα ET7 και 2.968 ET5. Η Nio με έδρα τη Σαγκάη δήλωσε ότι έχει παραδώσει συνολικά 273.741 ηλεκτρικά οχήματα έως τις 30 Νοεμβρίου και σχεδιάζει να επιταχύνει την παραγωγή και τις παραδόσεις τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Marketwatch.com.

Και προφανώς τα αποτελέσματα του Νοεμβρίου ήταν εκείνα που «ξύπνησαν» τους επενδυτές. Οι μετοχές της εταιρείας αυτοκινήτων Nio Inc. έχουν εκτιναχθεί περισσότερο από 30% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από τα τέλη Νοεμβρίου, από περίπου 10 δολάρια σε περισσότερα από 13 δολάρια*. Την ίδια στιγμή, έως τώρα φέτος, η αγοραία αξία του κινεζικού κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει μειωθεί κατά περίπου 60%.

Απόδοση της μετοχής NIO Inc. τα τελευταία 5 χρόνια. Πηγή: tradingview.com

Όμως, πριν από περίπου έναν μήνα, τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν και από τις αρχές Νοεμβρίου οι μετοχές έχουν ήδη ενισχυθεί κατά 12,5%*. Φαίνεται λοιπόν ότι η μετοχή της Nio έφτασε στον πάτο γύρω στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το portal Nasdaq.com, η βαθμολογία ABR (μέση σύσταση μεσιτείας) είναι 1,45, όπου το 1 σημαίνει «ισχυρή αγορά», ενώ το 5 αντιπροσωπεύει μια σύσταση για «ισχυρή πώληση». Δέκα χρηματιστηριακές εταιρείες έδωσαν τη βαθμολογία της μετοχής. Επτά από αυτές συνέστησαν «ισχυρή αγορά» των μετοχών της Nio, ενώ οι υπόλοιποι τρεις υπέβαλαν σύσταση «αγοράς». Είναι παρόμοια σύνθεση συστάσεων όπως πριν από έναν και δύο μήνες[1].

Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί του Nasdaq.com επισημαίνουν ότι η σύσταση των αναλυτών της Wall Street μπορεί να επηρεαστεί από μια προσπάθεια δημιουργίας θετικού κλίματος σχετικά με την εν λόγω μετοχή. Σύμφωνα με το Zacks Rank, το οποίο είναι το εργαλείο ανάλυσης των ειδικών του Nasdaq, συνίσταται προσοχή κατά την απόφαση αγορών μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας Nio*.

«Η αυξανόμενη απαισιοδοξία των αναλυτών σχετικά με τις προοπτικές κερδών της εταιρείας, όπως υποδεικνύεται από την ισχυρή συμφωνία μεταξύ τους για την αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το EPS χαμηλότερα, θα μπορούσε να είναι ένας νόμιμος λόγος για την πτώση της μετοχής στο εγγύς μέλλον», λένε οι ειδικοί του Nasdaq.com*.

Ανάλυση από την ProfitLevel

Το ProfitLevel είναι ένα καταχωρημένο εμπορικό σήμα της BCM Begin Capital Markets CY Ltd, μιας Κυπριακής Εταιρείας Επενδύσεων (CIF) που εποπτεύεται και ελέγχεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC).


[1] https://www.nasdaq.com/market-activity/stocks/nio

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.