Έσπασαν τα ρεκόρ στο ΣΙΣΑ Grand Prix

By  |  0 Comments

Το “ΣΙΣΑ Grand Prix” δεν είναι μία κλασσική εκδήλωση Regularity. Είναι το ετήσιο ραντεβού των «ιστορικών» petrolheads που συμμετέχουν σε µία γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τα ξημερώματα της Κυριακής διαμορφώθηκε µέσα σε 2 ώρες ο ∆ημοτικός Χώρος Στάθμευσης της παραλίας Βάρκιζας σε µία υπερειδική διαδρομή µήκους 1000 μέτρων. 

Τα 110 πληρώματα έσπασαν κάθε ρεκόρ συμμετοχών και συγκεντρώθηκαν το ηλιόλουστο πρωινό της Κυριακής 4/12 για να εκτελέσουν τρία χρονομετρημένα περάσματα στην υπερειδική και να δείξουν τις ικανότητες και την δεξιοτεχνία τους. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προετοίμασε το χώρο τις προηγούμενες μέρες και καθάρισε τα πλημμυρισμένα σημεία από την μεγάλη νεροποντή της προηγούμενης Τετάρτης.

Οι αγωνιζόμενοι ήταν χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες, στην «κλασσική» Regularity µε χαμηλότερη αλλά πάντα σβέλτη ταχύτητα και στη «γρήγορη» Super Sport που κινήθηκε στις επιτρεπόμενες ταχύτητες με υψηλά µέτρα ασφαλείας. Τον αγώνα τίμησε µε τη συμμετοχή του ο ∆ήµαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

 Στις 09:00 ακριβώς ξεκίνησαν οι αναγνωρίσεις της πίστας και στiς 09:30 ξεκίνησε ο αγώνας. Τα τρία σκέλη εκτελέσθηκαν χωρίς απρόοπτα & καθυστερήσεις και οδηγοί & αυτοκίνητα προσέφεραν πλούσιο θέαμά στους θεατές, που αγκάλιασαν την εκδήλωση µε την µαζική παρουσία τους.

Στις 16:30 έγινε η απονομή επάθλων, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο ∆ήµαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η αντιδήμαρχος κ. Δήμητρα Σουτόγλου και ο τοπικός σύμβουλος Βάρης, Παναγιώτης Παππάς.

Οι νικητές της κατηγορίας Historic Regularity  ήταν Χ. Χατζηκωνσταντίνου/Μ. Δημακαρέας με Ford Fiesta XR2 , δεύτεροι οι Γ. Βαξεβανίδης/Ηλ. Βαξεβανιδης με Lancia Delta και τρίτοι οι Π.Παππάς/Γ.Κωνσταντέλλος με BMW 318i. Αξίζει να αναφερθεί ότι τις επιδόσεις των νικητών χώριζαν μόλις λίγα δέκατα του δευτερολέπτου.  Οι νικητές της κατηγορίας Youngtimer Regularity ήταν Θ. Λαλούσης/Φ. Μαλάμου με Subaru Impreza GT.

Στην κατηγορία Historic Super Sport μετα από αξιοσημείωτο ανταγωνισμό νικητές ήταν  οι Α. Καραθανάσης/Π. Ρέκκας με Opel Astra, δεύτερος ο Δ. Πλουμιστός με ΒΜW E30 και τρίτος ο Γ. Σκαράκης με το πολύ όμορφο Ford Escort Mexico. Τέλος στην κατηγορία Youngtimer Super Sport νικητής ήταν ο Γ. Γονάκης με Peugeot 106 Rallye, δεύτεροι οι Ν.Καραθανάσης/Δ. Καπράλος με Οpel Astra και τρίτος ένας ακόμα Καραθανάσης,  ο Κ. Καραθανάσης με συνοδηγό τον Ηλ. Τσουρούκη και Οpel Astra.

Οι νικητές των επί µέρους κατηγοριών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα www.sisa.gr

Ο ΣΙΣΑ ευχαριστεί́ τον ∆ήµο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του για την πολύτιμή βοήθεια τους, την Ελληνική́ Αστυνομία, τους κριτές & χρονοµέτρες και όλα τα στελέχη της οργάνωσης που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.