Οι προηγμένες τεχνολογίες εξασφαλίζουν μεγάλη αυτονομία (video)

By  |  0 Comments
  • Η νέα, αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E προφέρει ασυναγώνιστη αυτονομία που φτάνει έως και 600 χιλιόμετρα
  • Με έξυπνες τεχνολογίες όπως το 1-Pedal Drive, τα προγράμματα ECO και Whisper, το Cruise Control και τη λειτουργία pre-conditioning, οι πελάτες μπορούν να μεγιστοποιήσουν την αυτονομία όλων των εκδόσεων της νέας Mustang Mach-E
  • Η νέα Mustang Mach-E είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις RWD 269PS 75kWh, RWD 294PS 98kWh, AWD 269PS 75kWh, AWD 351PS 98kWh και GT 487PS 98kWh

Η Mustang Mach-E ήρθε να εγκαινιάσει μια νέα εποχή για τη Ford αλλά και να ανατρέψει ό,τι μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για την ηλεκτρική κινητικότητα. Και όλα αυτά προσφέροντας σε όλους τις προηγμένες τεχνολογίες της Ford, σε συνδυασμό με το μοναδικό ντιζάιν, τις καταιγιστικές επιδόσεις και τον απαράμιλλο σπορ δυναμισμό που παραδοσιακά πρεσβεύει εδώ και πέντε και πλέον δεκαετίες το ένδοξο όνομά της.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, η αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E κρατά για τους πελάτες της έναν εξίσου σημαντικό άσο στο μανίκι της θέτοντας το σημείο αναφοράς και με την κορυφαία αυτονομία της, που χαρίζει ξενοιασιά στον οδηγό επιτρέποντάς του να καλύψει χωρίς στάση έως και 600 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση της προηγμένης μπαταρίας της.

Οι τεχνολογίες που βελτιστοποιούν περαιτέρω την αυτονομία της Mustang MachE

Θέλοντας να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τις ήδη υψηλές δυνατότητες αυτονομίας όλων των διαθέσιμων εκδόσεων, η Ford εξοπλίζει το ηλεκτρικό της pony με ένα πλήθος έξυπνων όσο και πρακτικών στην καθημερινή οδήγηση τεχνολογιών, οι οποίες συμβάλλουν αποφασιστικά στη βελτιστοποίηση της εμβέλειας που προσφέρει κάθε Mustang Mach-E.

Μια από αυτές είναι το 1-Pedal Drive, ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει σε κάθε οδηγό της νέας Mustang Mach-E όχι μόνο να επιταχύνει αλλά και να φρενάρει το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού, με τον ηλεκτροκινητήρα του συστήματος να επιβραδύνει ενεργά το όχημα χρησιμοποιώντας αναγεννητική πέδηση. Αυτό βοηθά στην επαναφόρτιση της μπαταρίας, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία, χωρίς την συχνή ανάγκη σύνδεσης του αυτοκινήτου σε εξωτερική πηγή. Με το πρόσθετο πλεονέκτημα της μείωσης της φθοράς τόσο των φρένων όσο και των ελαστικών, το 1-Pedal Drive είναι ιδανικό για συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας με συχνές στάσεις/εκκινήσεις.

Η Mustang Mach-E μπορεί να ταξιδέψει ακόμα πιο μακριά με μια φόρτιση και να αυξήσει την αυτονομία που προσφέρει όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει τη λειτουργία Whisper που θα καταστήσει πιο ομαλή την επιτάχυνση, ενώ σημαντικά οφέλη προκύπτουν και στην περίπτωση αξιοποίησης των δυνατοτήτων του προηγμένου Cruise Control της Ford, που διατηρεί αποδοτικά μια σταθερή ταχύτητα μειώνοντας την ανάγκη για άσκοπη επιβράδυνση ή επιτάχυνση.

Επιπλέον, η προηγμένη λειτουργία pre-conditioning της νέας Mustang Mach-E, η οποία ενεργοποιείται με απλά βήματα, μέσω της οθόνης SYNC 4A, ή μέσω της εφαρμογής FordPass, επιτρέπει στον οδηγό να προγραμματίζει τις ώρες αναχώρησης αλλά και να επιλέγει την επιθυμητή θερμοκρασία στην καμπίνα. Προσφέροντας ταυτόχρονα το πρόσθετο πλεονέκτημα του καθαρισμού/ξεπαγώματος των παραθύρων χωρίς την κατανάλωση ενέργειας από τη μπαταρία, παρά μόνο ενώ το αυτοκίνητο φορτίζει, η λειτουργία pre-conditioning προσφέρει τη δυνατότητα επίτευξης του επιθυμητού επιπέδου θερμοκρασίας στην καμπίνα ούτως ώστε το σύστημα κλιματισμού να μην χρειάζεται να λειτουργεί στο μάξιμουμ. Έτσι, κατά την οδήγηση, η διατήρηση μιας προκαθορισμένης θερμοκρασίας στο εσωτερικό επιφέρει μικρότερη κατανάλωση ενέργειας από τη μπαταρία, μεγιστοποιώντας περαιτέρω την αυτονομία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.