Τελικός με τα όλα του!

By  |  0 Comments

Με ένα απολαυστικό αγώνα, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar – EKO Racing Dirt Games στο Διαδρόμιο.
Ο Γιάννης Χεκιμιάν με Speedcar Xtrem κυριάρχησε σε όλες τις μάχες που έδωσε, και πήρε δίκαια την νίκη στο τελευταίο αγώνα του θεσμού.
Σε ένα σκηνικό ευρωπαϊκού επιπέδου, που είχαν δημιουργήσει οι οικοδεσπότες του θεσμού, με catering για όλους τους καλεσμένους, Led Wall όπου μεταδίδονταν τα αποτελέσματα του αγώνα, στιγμιότυπα από τους προηγούμενους αγώνες και promo clips των χορηγών, οι αγωνιζόμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσαν θεαματικές μάχες ρόδα-ρόδα.
Στους ημιτελικούς της Κυριακής, μετά τα προκριματικά του Σαββάτου, ο Γιάννης Χεκιμιάν και ο Adar Melamed (Semog Bravo Sport), επικράτησαν σχετικά εύκολα των αντιπάλων τους και όλοι περίμεναν την μάχη τους στον μεγάλο τελικό. Οι δυο οδηγοί, δεν τους απογοήτευσαν και στην προσπάθεια τους να στρίψουν πρώτοι στην Κ1, ακούμπησαν, με αποτέλεσμα το Crosscar του Melamed να ανατραπεί, χωρίς φυσικά καμία συνέπεια για τον Ισραηλινό οδηγό ο οποίος, βγήκε αμέσως από το όχημα του και αποθεώθηκε από τους θεατές. Παράπλευρη απώλεια της σύγκρουσης ήταν ο Μιχάλης Τακιδέλλης, ο οποίος δεν κατάφερε να αποφύγει τους Χεκιμιάν και Melamed και τραυμάτισε το Yacar του. Ο τελικός διακόπηκε, τα τραυματισμένα οχήματα απομακρύνθηκαν, και η επανεκκίνηση βρήκε στη γραμμή εκκίνησης τον Χεκιμιάν, τον DPAL (Semog Bravo) και τους Μιχάλη και Γιώργο Δημούση.
Αυτή έμελλε να είναι και η σειρά που πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού, με τον Γιάννη Χεκιμιάν να κερδίζει τον DPAL, που έκανε τον ταχύτερο γύρο του τελικού και κέρδισε το έπαθλο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης, και τον Μιχάλη Δημούση που τερμάτισε τρίτος.
Με την επίδοση του αυτή, ο Μιχάλης Δημούσης εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα και την πρώτη στο έπαθλο των ιδιωτών, με τον DPAL να κατακτά την Τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα και στη δεύτερη στου ιδιώτες.
Το χειροκρότημα όλων απέσπασαν οι τρεις Juniors, που για πρώτη φορά έτρεξαν σε αγώνα Rallycross, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του θεσμού. Σε έναν αγώνα που όλοι ήταν νικητές για την συμμετοχή και την επίδοση τους, ταχύτερος όλων ήταν ο Βασίλης Μιχαηλίδης με Yacar Sport και τον ακολούθησαν οι Μιχαήλ Στάθης (La Base RX01) και Αλέξανδρος Παπαευθυμίου (Semog Trophy). Οι 15χρονοι οδηγοί, καταευχαριστήθηκαν τον αγώνα, και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά!
Στην ατομική χρονομέτρηση, ταχύτερος στα 600cc ήταν ο Στέφανος Ρέλλας (Semog Trophy) με τον Παναγιώτη Λάτση (Speedcar Wonder) να ακολουθεί, ενώ στα 750cc επικράτησε ο Βασίλης Πετρόπουλος (SR Crosscar). Το δικό τους τόνο έδωσαν οι Σταμάτης Παντιέρας και Νίκος Ζακχαίος που μοιράστηκαν ένα Toyota Yaris, με τον Παντιέρα να επικρατεί στο τέλος του Ζακχαίου.
Με το πέμπτο αγώνα του θεσμού, που διοργανώθηκε από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας, ολοκληρώθηκε η 6η χρονιά των EKO Racing Dirt Games. Οι διοργανωτές του θεσμού, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αγωνιζόμενους, προσωπικό υποστήριξης, στελέχη και κριτές της ΟΜΑΕ, τους χορηγούς που μας στηρίζουν και τους θεατές που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2023!
Τα ΕΚΟ Racing Dirt Games «τρέχουν» με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και δοκιμάζουν την τύχη στο Betsson.gr. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ. Όλοι οι αγώνες του θεσμού καλύπτονται τηλεοπτικά από την Cosmote TV.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.