Η ανανεωμένη Mercedes A-Class (video)

By  |  0 Comments

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες,  αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων εξοπλισμένη απόλυτα στις επιθυμίες των πελατών, η νέα Mercedes-Benz A-Class φέρνει κάτι μοναδικό στην compact κατηγορία και υπόσχεται κομψότητα και στιλ στις καθημερινές μετακινήσεις. Η A-Class εξακολουθεί να διατίθεται ως Hatchback και ως Sedan.

Σπορτίφ, μυώδες εξωτερικό στη σημαντικά αναβαθμισμένη βασική έκδοση: Με την πρώτη ματιά, η ανανεωμένη A-Class αποπνέει ισχύ και δυναμισμό. Στο μπροστινό τμήμα κυριαρχούν το κεκλιμένο προς τα εμπρός καπό με τα δύο power domes και το επιβλητικό «ρύγχος καρχαρία», η νέα επένδυση ψυγείου με μοτίβο αστεριών και οι επίπεδοι προβολείς με τεχνολογία LED. Τον σπορ χαρακτήρα υπογραμμίζουν οι εξωτερικά επίπεδοι τροχοί σε τέσσερα επιπλέον σχέδια και διαστάσεις έως 19 ίντσες, που περιλαμβάνουν και τις προαιρετικές ζάντες αλουμινίου πολλαπλών ακτίνων σε πολύ γυαλιστερό μαύρο με στεφάνη επίσης σε πολύ γυαλιστερό μαύρο για την έκδοση AMG Line. Ο νέος πίσω διαχύτης και τα πίσω φώτα LED του βασικού εξοπλισμού δημιουργούν μια εντυπωσιακή και συναισθηματικά ελκυστική εμφάνιση μέρα και νύχτα. Το πολυτελές εξωτερικό συμπληρώνεται ιδανικά από μια πλούσια γκάμα εξωτερικών χρωμάτων βαφής: μια μεγάλη παλέτα ακρυλικών/μεταλλικών βαφών και βαφών MANUFAKTUR.

Ιδιαίτερος εσωτερικός χώρος με υψηλή τεχνολογία: Η αποκλειστικότητα αντανακλάται και στη βασική έκδοση του εσωτερικού της νέας A-Class. Το αδιαμφισβήτητα κορυφαίο χαρακτηριστικό είναι η ανεξάρτητη διπλή οθόνη του βασικού εξοπλισμού, που βρίσκεται στο επίκεντρο με τη μεγάλη οθόνη οδηγού 10,25 ιντσών  και τη δεύτερη μεγάλη οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών που μοιάζουν να αιωρούνται. Η εσωτερική αρχιτεκτονική, η οποία είναι μοναδική στην κατηγορία, δημιουργεί μία  πολυτελή ατμόσφαιρα που θυμίζει τον νυχτερινό φωτισμό ενός φουτουριστικού κτιρίου. Οι τρεις στρογγυλοί αεραγωγοί που θυμίζουν αεριοστρόβιλους, χαρακτηριστικοί της Mercedes-Benz, παραπέμπουν στον κόσμο της αεροπλοΐας. Το εξελιγμένο τιμόνι τελευταίας γενιάς, που στον βασικό εξοπλισμό επενδύεται με δέρμα νάπα, είναι compact και ταιριάζει με το σύγχρονο ύφος της νέας, εξελιγμένης κεντρικής κονσόλας.

Der neue Mercedes-AMG A 35 4MATIC (Kraftstoffverbrauch kombiniert (WLTP): 8,6–8,2 l/100 km, CO2-Emissionen kombiniert (WLTP): 196–188 g/km);Kraftstoffverbrauch kombiniert (WLTP): 8,6–8,2 l/100 km, CO2-Emissionen kombiniert (WLTP): 196–188 g/km* The new Mercedes-AMG A 35 4MATIC (combined fuel consumption (WLTP): 8.6–8.2 l/100 km, combined CO2 emissions (WLTP): 196–188 g/km);Combined fuel consumption (WLTP): 8.6–8.2 l/100 km, combined CO2 emissions (WLTP): 196–188 g/km*

Η σειρά μοντέλων ικανοποιεί κάθε επιθυμία εξατομίκευσης και στο εσωτερικό: Η γραμμή εξοπλισμού Progressive που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό προσφέρει καθίσματα άνεσης, δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων σε χρώμιο, διάκοσμο σε εμφάνιση ανθρακονημάτων και αεραγωγούς σε μαύρο χρώμα με λεπτομέρειες χρωμίου. Τρία διαφορετικά χρώματα εσωτερικού είναι διαθέσιμα με την σχεδιαστική γραμμή progressive: μαύρο, μπεζ και το νέο, μοντέρνο sage grey. Παράλληλα η ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση της γραμμής  progressive της Α-Class εντυπωσιάζει περιλαμβάνοντας  –μεταξύ άλλων – τη μάσκα ψυγείου σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, τις ζάντες αλουμινίου 10 ακτινών 17 ιντσών και τις διακοσμητικές λεπτομέρειες χρωμίου στη γραμμή του παραθύρου,

Ο νέος διάκοσμος σε εμφάνιση σκούρων ανθρακονημάτων αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη σχεδίαση τόσο του ταμπλό οργάνων όσο και των θυρών σε αυτά τα μοντέλα. Η σχεδιαστική γραμμή AMG είναι σχεδιασμένη για υψηλές επιδόσεις και ξεχωρίζει με τον διάκοσμο από ανοιχτόχρωμο “βουρτσισμένο” αλουμίνιο και τις κόκκινες διακοσμητικές ραφές στα καθίσματα ARTICO/MICROCUT.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ambition 2039, η Mercedes-Benz έχει θέσει τον στόχο να προσφέρει από το 2039 έναν στόλο επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξίας και σε ολόκληρο το κύκλο ζωής. Στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει έως το τέλος της δεκαετίας τουλάχιστον κατά το ήμισυ τις εκπομπές CO₂ ανά επιβατικό αυτοκίνητο σε ολόκληρο το κύκλο ζωής σε σύγκριση με το 2020. Ένα από τα μέτρα είναι η χρήση ανακυκλωμένων υλικών. Έτσι, κατά τη φάση σχεδιασμού της νέας B-Class εξετάστηκε προσεκτικά η σύνθεση όλων των υλικών που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Η κεντρική επιφάνεια των καθισμάτων ανέσεων επενδύεται με υφάσματα φτιαγμένα από 100% ανακυκλωμένο υλικό. Στην περίπτωση των καθισμάτων ARTICO/MICROCUT, το ποσοστό αυτό είναι 65% στην επιφάνεια του καθίσματος και 85% στα εσωτερικά υλικά.

Σημαντικά αναβαθμισμένος εξοπλισμός: με τον εντυπωσιακά πλούσιο βασικό εξοπλισμό, η νέα A-Class προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά, όπως η κάμερα οπισθοπορείας, το πακέτο USB,  το τιμόνι σε δέρμα νάπα ή το σύστημα πλοήγησης Premium. Επιπρόσθετα, στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι προβολείς LED, το κάθισμα με οσφυϊκή στήριξη, το πακέτο στάθμευσης και το πακέτο καθρεφτών ως μέρος του πακέτου advanced.

Συνολικά, η Mercedes απλοποίησε και πάλι τη λογική των πακέτων εξοπλισμού, ώστε να μην απαιτείται πολύς χρόνος για την επιλογή επιμέρους στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού. Τα λειτουργικά χαρακτηριστικά που παραγγέλνονται συχνά μαζί έχουν ομαδοποιηθεί πλέον σε πακέτα εξοπλισμού με βάση τις πραγματικές προτιμήσεις των πελατών. Επιπλέον, άλλα λειτουργικά στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού διατίθενται μεμονωμένα. Όσον αφορά τις σχεδιαστικές επιλογές, όπως το χρώμα βαφής, τις επενδύσεις, το διάκοσμο και τους τροχούς, οι πελάτες εξακολουθούν να μπορούν να διαμορφώνουν τα οχήματά τους εξατομικευμένα, όπως πάντα.

Πιο ψηφιακή, πιο έξυπνη, πιο ασφαλής: Στη νέα A-Class τόσο το υλικό όσο και το λογισμικό έχουν πραγματοποιήσει ένα άλμα προόδου: η τελευταία γενιά του MBUX προσφέρει διαισθητικό χειρισμό και μπορεί να μαθαίνει. Η οθόνη οδηγού και η κεντρική οθόνη δημιουργούν μια ολιστική εμπειρία για τις αισθήσεις και μπορούν να προσαρμόζονται στις επιθυμίες χάρη στα νέα στυλ προβολής (Classic με όλες τις σημαντικές πληροφορίες για τον οδηγό, Sporty με το δυναμικό στροφόμετρο, Discreet με λιγότερες πληροφορίες), στους τρεις τρόπους λειτουργίας (Πλοήγηση, Υποβοήθηση, Service) και τους επτά χρωματικούς συνδυασμούς. Η κεντρική οθόνη προσφέρει όλες τις προηγούμενες λειτουργίες, όπως πλοήγηση, μέσα, τηλέφωνο, διαχείριση οχήματος κλπ., και λειτουργεί ως οθόνη αφής για τον χειρισμό της.

Το σύστημα τηλεματικής βελτιώθηκε και εντυπωσιάζει με τη νέα σχεδίαση και το επίπεδο απόδοσής του. Άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η ενσωμάτωση του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος (αναμένεται να είναι διαθέσιμος από το 1ο τρίμηνο του 2023) για την ταυτοποίηση και την εξουσιοδότηση του οδηγού. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με smartphone μέσω Apple Carplay ή Android Auto Wireless, ενώ για ακόμη περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας έχει προστεθεί άλλη μία θύρα USB-C και έχει αυξηθεί η ισχύς φόρτισης μέσω USB.

Με την ενεργοποίηση των online υπηρεσιών στην εφαρμογή Mercedes me App[1] η φωνητική υποβοήθηση Hey Mercedes αποκτά περισσότερες ικανότητες διαλόγου και μάθησης στη νέα A-Class. Για παράδειγμα, ορισμένες ενέργειες μπορούν να πραγματοποιούνται ακόμη και χωρίς να πείτε «Hey Mercedes» για να ενεργοποιηθεί. Η φωνητική υποβοήθηση MBUX μπορεί, επίσης, να εξηγεί τις λειτουργίες του οχήματος και να σας βοηθά όταν, για παράδειγμα, αναζητάτε το κουτί πρώτων βοηθειών ή θέλετε να συνδέσετε το smartphone μέσω Bluetooth στο αυτοκίνητο.

Ο νέος ηχητικός οδηγός διαδρομής «Tourguide», ο οποίος περιλαμβάνεται στη «Φωνητική Υποβοήθηση MBUX» του Mercedes me και διατίθεται αρχικά μόνο στη Γερμανία, κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές τις λειτουργίες πληροφοριών διαδρομής. Το σύστημα infotainment MBUX εκφωνεί εκτενείς πληροφορίες σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος κατά μήκος της διαδρομής, αν πείτε την εντολή «Hey Mercedes, start Tourguide», και αντιδρά, μεταξύ άλλων, στις περίπου 3400 καφέ πινακίδες τουριστικών πληροφοριών στους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας.

Η νέα A-Class ανανεώθηκε και ως προς τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας. Με την αναβάθμιση του πακέτου υποβοήθησης οδηγού, για παράδειγμα, η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας γίνεται πιο άνετα χρησιμοποιώντας το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης. Η επόμενη γενιά του πακέτου στάθμευσης υποστηρίζει τη στάθμευση σε παράλληλες θέσεις και προσφέρει, μεταξύ άλλων, μια προβολή 360 μοιρών με τρισδιάστατες εικόνες για τη στάθμευση με τη βοήθεια κάμερας.

Εξηλεκτρισμένα και πανίσχυρα συστήματα κίνησης: Η νέα A-Class αναβαθμίστηκε και σε ό,τι αφορά τους κινητήρες της. Η γκάμα βενζινοκινητήρων έχει εξηλεκτριστεί στο σύνολό της και περιλαμβάνει τετρακύλινδρα σύνολα που διατίθενται αποκλειστικά σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο DCT 7 ή 8 ταχυτήτων. Ως ήπια υβριδικά, είναι εξοπλισμένα με πρόσθετο ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt που υποστηρίζει τη γρήγορη εκκίνηση με 10 kW επιπλέον ισχύ.

Η νέα κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό (RSG) βελτιώνει αισθητά την άνεση και την εμπειρία για τους πελάτες της νέας A-Class. Στη διάρκεια της εκκίνησης, για παράδειγμα, η μίζα-δυναμό RSG μειώνει τους κραδασμούς και τους θορύβους συγκριτικά με μια συμβατική μίζα. Επιπλέον, επιτρέπει την «ελεύθερη κύλιση» με απενεργοποιημένο τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά τη σταθερή πορεία. Στη διάρκεια της πέδησης και της ανάκτησης ενέργειας, η μίζα-δυναμό RSG ανακτά ενέργεια και τροφοδοτεί το ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 12 Volt και την μπαταρία 48 Volt. Η ενέργεια που παράγεται με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αξιοποιείται κατά την επιτάχυνση, για να υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μέσω της αξιολόγησης διαφόρων φάσεων οδήγησης, το ECO Score 3.0, το οποίο μόλις ενσωματώθηκε σε μερικούς κινητήρες, παρακινεί τον οδηγό να οδηγεί πιο αποδοτικά εξοικονομώντας καύσιμο.

Mercedes-Benz A 250 e Hatchback: fuel consumption combined, weighted (WLTP) 1,1-0,8 l/100 km, electric energy consumption combined, weighted (WLTP) 17.0-15.0 kWh/100km, CO2 emissions combined, weighted (WLTP) 25-18 g/km [2]; exterior: mountain grey, AMG line[2] The stated figures are the measured “WLTP CO₂ figures” in accordance with Art. 2 No. 3 of Implementing Regulation (EU) 2017/1153. The fuel consumption figures were calculated on the basis of these figures. Electric energy consumption was determined on the basis of Commission Regulation (EU) 2017/1151. / Mercedes-Benz A-Class saloon; exterior: patagonia red MANUFAKTUR; progressive line Mercedes-Benz A 250 e Hatchback: fuel consumption combined, weighted (WLTP) 1,1-0,8 l/100 km, electric energy consumption combined, weighted (WLTP) 17.0-15.0 kWh/100km, CO2 emissions combined, weighted (WLTP) 25-18 g/km [2]; exterior: mountain grey, AMG line[2] The stated figures are the measured “WLTP CO₂ figures” in accordance with Art. 2 No. 3 of Implementing Regulation (EU) 2017/1153. The fuel consumption figures were calculated on the basis of these figures. Electric energy consumption was determined on the basis of Commission Regulation (EU) 2017/1151. / Mercedes-Benz A-Class saloon; exterior: patagonia red MANUFAKTUR; progressive line

Περισσότερη ισχύς για υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα: Η νέα A-Class κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα με τα υβριδικά ηλεκτρικά συστήματα κίνησης (Mercedes-Benz A 250 e Hatchback: Σταθμισμένη κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP) 1,1-0,8 l/100 km, σταθμισμένη ηλεκτρική κατανάλωση σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP) 17,0-15,0 kWh/100km, σταθμισμένες εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP) 25-18g/km. Mercedes-Benz A 250 e Sedan: Σταθμισμένη κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP) 1,0-0,8 l/100 km, σταθμισμένη ηλεκτρική κατανάλωση σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP) 16,7-14,8 kWh/100km, σταθμισμένες εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP) 24-17 g/km). Η μπαταρία υψηλής τάσης βελτιώθηκε και πάλι, με αποτέλεσμα το υψηλότερο ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο να προσφέρει αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά 5 kW αγγίζοντας πλέον τα 80 kW. Σε ό,τι αφορά τη φόρτιση, παραμένουν διαθέσιμες τρεις επιλογές: πέρα από την τυπική με 3,7 kW, η βελτιωμένη μπαταρία μπορεί επίσης να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 11 kW, αντί των μόλις 7,4 kW προηγουμένως. Η νέα A-Class εξακολουθεί επίσης να προσφέρει στους πελάτες την επιλογή να φορτίζουν την μπαταρία με συνεχές ρεύμα έως 22 kW. Η φόρτιση από 10% έως 80% με συνεχές ρεύμα διαρκεί περίπου 25 λεπτά, εξασφαλίζοντας μια ευέλικτη και πρακτική διαδικασία φόρτισης για την καθημερινότητα.

Οι κινητήρες συνοπτικά:

  A 250 e HatchbackA 250 e Sedan
Κυβισμόςcc13321332
Ονομαστική ισχύς, βενζινοκινητήραkW/hp120/163120/163
σεσ.α.λ.55005500
Ονομαστική ροπή στρέψηςNm270270
Ονομαστική ισχύς, ηλεκτροκινητήραkW/hp80/10980/109
Ονομαστική ροπή, ηλεκτρο- κινητήραNm300300
Ισχύς συστήματοςkW/hp160/218160/218
Ροπή συστήματοςNm450450
Ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίαςkWh15,615,6
Κατανάλωση σε συνδυασμένο κύκλο, σταθμισμένη (WLTP)l/100 km1,1  – 0,81,0– 0,8
Εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο, σταθμισμένες (WLTP)g/km25,0  – 18,024,0– 17,0
Κατανάλωση ρεύματος σε συνδυασμένο κύκλο, σταθμισμένη (WLTP)  kWh/100 km  17,0  – 15,0  16,7– 14,8
Ηλεκτρική αυτονομία (συνδυασμένος κύκλος EAER) (WLTP)km70,0  – 81,072,0– 82,0
Επιτάχυνση 0-100 km/hδευτ.7,47,5
Τελική ταχύτηταkm/h225230
  A 200 HatchbackA 220 4MATIC HatchbackA 250 4MATIC Hatchback
Κυβισμόςcc133219911991
Ονομαστική ισχύςkW/hp120/163140/190165/224
σεσ.α.λ.550055005500
Πρόσθ. ισχύς (ενίσχυση)kW/hp10/1410/1410/14
Ονομαστική ροπή στρέψηςNm270300350
Κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP)2l/100 km6,4  – 5,87,5– 6,97,5– 6,9
Εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP)2g/km145,0  – 133,0170,0  – 157,0170,0  – 157,0
Επιτάχυνση 0-100 km/hδευτ.8,27,16,3
Τελική ταχύτηταkm/h225235250
  A 220 d Hatchback
Κυβισμόςcc1950
Ονομαστική ισχύςkW/hp140/190
σεσ.α.λ.3800
Ονομαστική ροπή στρέψηςNm400
Κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP)2l/100 km5,5  – 5,0
Εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP)2g/km144,0– 131,0
Επιτάχυνση 0-100 km/hδευτ.7,2
Τελική ταχύτηταkm/h235
  A 200 SedanA 220 4MATIC SedanA 250 4MATIC Sedan
Κυβισμόςcc133219911991
Ονομαστική ισχύςkW/hp120/163140/190165/224
σεσ.α.λ.550055005500
Πρόσθ. ισχύς (ενίσχυση)kW/hp10/1410/1410/14
Ονομαστική ροπή στρέψηςNm270300350
Κατανάλωση καυσίμου συνδυασμένος κύκλος (WLTP)2l/100 km6,3– 5,77,4– 6,87,4– 6,8
Εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP)2g/km143,0– 130,0167,0– 154,0168,0– 155,0
Επιτάχυνση 0-100 km/hδευτ.8,37,26,4
Τελική ταχύτηταkm/h230237250
  A 220 d Sedan
Κυβισμόςcc1950
Ονομαστική ισχύςkW/hp140/190
σεσ.α.λ.3800
Ονομαστική ροπή στρέψηςNm400
Κατανάλωση καυσίμου συνδυασμένος κύκλος (WLTP)2l/100 km5,4– 5,0
Εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP)2g/km143,0– 131,0
Επιτάχυνση 0-100 km/hδευτ.7,3
Τελική ταχύτηταkm/h246

H Mercedes-AMG A-Class

Συνδυάζοντας ισχύ και στυλ σε compact μορφή, η νέα A-Class κάνει επίσης το ντεμπούτο της στη Mercedes-AMG και αποτελεί την κορυφαία σπορ έκδοση της σειράς μοντέλων. Το κορυφαίο μοντέλο Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ (κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμένο κύκλο 9,2-8,8 l/100 km, εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο 208-200 g/km)2 και, ιδιαίτερα, η Mercedes-AMG A 35 4MATIC (Hatchback κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμένο κύκλο 8,6-8,2 l/100 km, εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο 196-188g/km, Sedan κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμένο κύκλο 8,5-8,1 l/100 km, εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο 192-184g/km)2 αποκτούν έναν νέο αέρα ανανέωσης από το Affalterbach. Με ανανεωμένη εμφάνιση, η A 35 έρχεται πιο κοντά στην οικογένεια AMG και εξακολουθεί να διατίθεται ως Hatchback και ως Sedan, ενώ η A 45 S είναι διαθέσιμη μόνο ως Hatchback όπως προηγουμένως.

Εξωτερικό: Με την πρώτη ματιά, τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στη νέα Mercedes-AMG A-Class είναι οι ανανεωμένοι μπροστινοί προβολείς, η επένδυση ψυγείου AMG και το νέο, στρογγυλό λογότυπο AMG, αντί του αστεριού Mercedes με το δάφνινο στεφάνι. Επιπλέον, η νέα μπροστινή ποδιά και οι έντονοι θόλοι, γνώριμοι από την A 45, χαρίζουν στην A 35 ένα νέο AMG πρόσωπο. Η εμφάνιση AMG αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο από τη νέα σχεδίαση των τροχών, την πίσω λεπτή αεροτομή, τους ανανεωμένους πίσω προβολείς και τους χαρακτηριστικούς στρογγυλούς σωλήνες εξάτμισης (διπλοί στηMercedes-AMG A 45 S 4MATIC+).

Εσωτερικό: Ο βασικός εξοπλισμός της νέας Mercedes-AMG A-Class περιλαμβάνει το τιμόνι AMG Performance με πλήκτρα τιμονιού AMG, τα οποία επιτρέπουν στον οδηγό να ελέγχει ειδικές λειτουργίες AMG, όπως το ESP τριών σταδίων ή το AMG Dynamics, χωρίς να απομακρύνει τα χέρια του από το τιμόνι. Επιπλέον, το γνωστό κάθισμα AMG Performance διατίθεται πλέον στο πολύ μοντέρνο χρώμα sage grey.

Τεχνολογία: Οι κινητήρες της Mercedes-AMG A-Class επίσης εκσυγχρονίστηκαν. Όπως τα μοντέλα σειράς παραγωγής, η Mercedes-AMG A 35 διαθέτει ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 48 Volt και κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό (RSG), ενώ επιτυγχάνει απόδοση ισχύος 225 kW/306 hp με μέγιστη ροπή 400 Nm. Ως ήπιο υβριδικό, η RSG υποστηρίζει τη γρήγορη εκκίνηση με επιπλέον ισχύ 10 kW. Το μοντέλο διαθέτει επίσης κιβώτιο 8 ταχυτήτων AMG SPEEDSHIFT DCT, ενώ το νέο μπροστινό ψυγείο κινητήρα βελτιώνει τη διαχείριση θερμοκρασίας κατά την οριακή οδήγηση.

Infotainment & συνδεσιμότητα: Η νέα Mercedes-AMG A-Class εξοπλίζεται επίσης με την τελευταία γενιά MBUX: η αυξημένη απόδοση, η ενσωμάτωση του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος (αναμένεται να είναι διαθέσιμος από το 1 τρίμηνο του 2023) για εξουσιοδότηση του οδηγού στην κεντρική οθόνη, η αυξημένη ισχύς φόρτισης μέσω USB και η νέα χαρακτηριστική σχεδίαση οθόνης AMG μετατρέπουν την οδήγηση της νέας AMG A-Class σε μία διαδραστική εμπειρία.

AMG Street Style Edition: Κατά την παρουσίαση της νέας Mercedes-AMG A-Class στην αγορά, θα διατίθεται μία ξεχωριστή έκδοση της Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ για περιορισμένο διάστημα: η AMG Street Style Edition, η οποία εντυπωσιάζει με τα ιδιαίτερα και αποκλειστικά στοιχεία εξοπλισμού της. Το βασικό χρώμα βαφής mountain grey magno και η ειδική  διακοσμητική μεμβράνη της έκδοσης, σε μαύρο/ανθρακί ματ με λεπτομέρειες σε φωσφορίζον πορτοκαλί, αναδεικνύουν τα στοιχεία του πακέτου αεροδυναμικής. Η εμφάνιση ολοκληρώνεται με τους τροχούς 19 ιντσών νέας σχεδίασης σε μαύρο ματ και τις δαγκάνες φρένων σε έντονο κόκκινο.

2 Τα αναφερόμενα στοιχεία είναι οι «τιμές WLTP CO2» όπως μετρήθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1153. Τα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου υπολογίστηκαν με βάση αυτές τις τιμές.

Ακολουθώντας την ίδια λογική, το εσωτερικό της AMG Street Style Edition είναι εξίσου χαρακτηριστικό: το κάθισμα AMG Performance από μαύρο ύφασμα μικροϊνών MICROCUT είναι διακοσμημένο με ραφές και λεπτομέρειες σε έντονο πορτοκαλί. Η πορτοκαλί επιγραφή στο προσκέφαλο δηλώνει αμέσως την ταυτότητα της συγκεκριμένης έκδοσης Mercedes-AMG. Το τιμόνι AMG Performance σε δέρμα/MICROCUT με πορτοκαλί ραφές και τα στοιχεία διάκοσμου AMG σε αλουμίνιο με ίδιο μοτίβο όπως η εξωτερική διακοσμητική μεμβράνη προσθέτουν κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρον το εσωτερικό.

Με τέσσερις κυλίνδρους, η AMG Street Style Edition αποδίδει 310 kW (421 hp) και διατίθεται με το πακέτο αεροδυναμικής AMG, το πακέτο Night AMG I και II και το αποκλειστικό καπάκι ρεζερβουάρ καυσίμου AMG.

Οι κινητήρες συνοπτικά:

  Mercedes-AMG A 35 4MATIC (Sedan)Mercedes-AMG A 35 4MATIC (Hatchback)Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ (Hatchback)
Κυβισμόςcc1991 κ.εκ.1991 κ.εκ.1991 κ.εκ.
Ονομαστική ισχύςkW/hp225/306225/306310/421
σεσ.α.λ.580058006750
Ονομαστική ροπή στρέψηςNm400400500
σεσ.α.λ.3000-40003000-40005000-5250
Κατανάλωση σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP)2l/100 km8,5-8,18,6-8,29,2-8,8
Εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο (WLTP)2g/km192-184196-188208-200
Επιτάχυνση 0-100 km/hδευτ.4,84,73,9
Τελική ταχύτηταkm/h250250270

Βασικός Εξοπλισμός και Τιμοκατάλογος για την ελληνική αγορά:

 A 200A 220 4MATICA 250 4MATICA250eA220d
Μαύρο “night”xxxxx
Συνθετικό δέρμα ARTICO μαύρο / ύφασμα “Bertrix” μαύροxxxxx
Συνδεσιμότηταxxxxx
Προσαρμοζόμενο Σύστημα Απόσβεσηςx
Προεγκατάσταση για κοινή χρήση αυτοκινήτωνxxxxx
Πρόσθετες υπηρεσίες για ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματαx
Ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίαςxxxxx
Active Brake Assistxxxxx
Αποθηκευτικά δίχτυα στις πλάτες των εμπρόσθιων καθισμάτωνxxxxx
Αερόσακος γονάτων οδηγούxxxxx
Mercedes-Benz σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκηςxxxxx
Εκτεταμένες λειτουργίες MBUXxxxxx
Μονάδα επικοινωνιών (LTE) για τη χρήση υπηρεσιών Mercedes-me connectxxxxx
Προεγκατάσταση για πληροφορίες κυκλοφορίας – Live Traffic Informationxxxxx
Χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνιxxxxx
7G-DCTx
8G-DCTxxxx
CRUISE CONTROL – Σύστημα ρύθμισης ταχύτηταςxxxxx
Ψηφιακή οθόνη οργάνων (All-digital)xxxxx
Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικώνxxxxx
Speed Limit Assistxxxxx
MBUX multimedia systemxxxxx
Ψηφιακό ραδιόφωνοxxxxx
Υποδοχή φόρτισηςx
Πρόσθετες θύρες USBxxxxx
Κεντρική κονσόλα με αποθηκευτικό χώροxxxxx
Media-Display 10.25″xxxxx
EQ Boost starter-alternatorxxx
TIREFIT με συμπιεστή ελαστικώνxxxxx
Καλώδιο φόρτισης 5m, για οικιακή πρίζα  έως 1.8 kW (230 V, 1-phase, 8 A), type E/F CEE 7/7x
DYNAMIC SELECTxxxxx
Sport τιμόνι πολλαπλών λειτουργειών σε δέρμαxxxxx
Πακέτο Progressivexxxxx
Ζάντες αλουμινίου [17″] 43.2 cm, σχεδιασμός 10 ακτινώνxxxxx
Αναδιπλούμενα πίσω καθίσματαxxxxx
Θήκη για 2 ποτήριαxxxxx
Επένδυση οροφής σε ύφασμα μαύροxxxxx
Καθίσματα άνεσηςxxxxx
πακέτο Comfort Connectivityxxxxx
Υπηρεσίες πλοήγησηςxxxxx
Σύστημα πλοήγησης με σκληρό δίσκοxxxxx
EQUIPMENT-PACKAGE – ENTRYxxxxx
Προβολείς LEDxxxxx
Πακέτο στάθμευσηςxxxxx
Κάμερα οπισθοπορείαςxxxxx
Active Parking Assist περιλ. PARKTRONICxxxxx
Πακέτο καθρεπτώνxxxxx
Σύστημα υποβοήθησης πρόληψης πρόσκρουσης COLLISION PREVENTION ASSISTxxxxx
Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτεςxxxxx
Υποστήριξη μέσης 4 σημείωνxxxxx
Θερινά ελαστικάxxxxx
Βελούδινα πατάκιαxxxxx
Πακέτο άνεσης καθισμάτωνxxxxx
Σύστημα προστασίας πεζώνxxxxx
Πακέτο φωτισμού και ορατότηταςxxxxx
Υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχήςxxxxx
Αλεξήλια με φωτιζόμενους καθρέπτεςxxxxx
 Mercedes-AMG 35 4MATICMercedes-AMG 45s 4MATIC+
Μαύρο “night”xx
Συνθετικό δέρμα ARTICO / ύφασμα μικροϊνών μαύρο με γκρι ραφέςx
Συνθετικό δέρμα ARTICO / ύφασμα μικροϊνών μαύρο DINAMICAx
Συνδεσιμότηταxx
Προεγκατάσταση για κοινή χρήση αυτοκινήτωνxx
Παραμετρικό σύστημα διεύθυνσηςxx
MBUX Entertainmentxx
Ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίαςxx
Πακέτο AMG Driverx
AMG Track Pacex
Active Brake Assistxx
Αποθηκευτικά δίχτια στις πλάτες των εμπρόσθιων καθισμάτωνxx
Αναδιπλούμενα πίσω καθίσματαxx
Αερόσακος γονάτων οδηγούxx
Θήκη για 2 ποτήριαxx
SOUND CUSTOMIZATIONx
Mercedes-Benz σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκηςxx
Εκτεταμένες λειτουργίες MBUXxx
Μονάδα επικοινωνιών (LTE) για τη χρήση υπηρεσιών Mercedes-me connectxx
Προεγκατάσταση για πληροφορίες κυκλοφορίας – Live Traffic Informationxx
8G-DCTxx
CRUISE CONTROL – Σύστημα ρύθμισης ταχύτηταςxx
Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικώνxx
Sport Ανάρτησηxx
Speed Limit Assistxx
Audio 50 APSxx
Ψηφιακό ραδιόφωνοxx
Προσαρμοζόμενος φωτισμός – Adaptive Highbeam Assist Plusxx
Πρόσθετες θύρες USBxx
Κεντρική κονσόλα με αποθηκευτικό χώροxx
Φαρδύτερα πλαϊνά φτερά για τροχούς AMGxx
Media-Display 10.25″xx
Ρεζερβουάρ καυσίμου αυξημένης χωρητικότηταςxx
Φίλτρο σωματιδίων βενζίνηςx
Πακέτο AMGx
Επένδυση οροφής σε ύφασμα μαύροxx
Οπτικό Πακέτο AMGxx
Εμπρός καθίσματα Sportxx
AMG πατάκιαxx
EQ Boost starter-alternatorx
TIREFIT με συμπιεστή ελαστικώνxx
DYNAMIC SELECTxx
AMG performance τιμόνι με επένδυση δέρμα nappax
AMG Τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών από δέρμα nappa / DINAMICA μικροϊνώνx
EQUIPMENT-PACKAGE – HIGHxx
Πακέτο Comfort Connectivityxx
Υπηρεσίες πλοήγησηςxx
Σύστημα πλοήγησης με σκληρό δίσκοxx
Υποβοήθηση νεκρού σημείουxx
Υποβραχιόνιο πίσω καθισμάτωνxx
Ψηφιακή οθόνη οργάνων (All-digital)xx
Αυτόματος κλιματισμός THERMOTRONICxx
Προβολείς MULTIBEAM LEDxx
Προηγμένο ηχοσύστημαxx
Burmester surround ηχοσύστημαx
Πακέτο ατμοσφαιρικού φωτισμούxx
Ασύρματη φόρτιση και σύνδεση μέσω Bluetoothxx
Πακέτο στάθμευσηςxx
Κάμερα οπισθοπορείαςxx
Active Parking Assist περιλ. PARKTRONICxx
Πακέτο καθρεπτώνxx
Σύστημα υποβοήθησης πρόληψης πρόσκρουσης COLLISION PREVENTION ASSISTxx
Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτεςxx
MBUX πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα xx
Υποστήριξη μέσης 4 σημείωνxx
Φωτιζόμενα μαρσπιέ θυρών με επιγραφή “Mercedes-Benz”xx
Θερινά ελαστικάxx
AMG ζάντες αλουμινίου [18″] 45.7cm, σχεδιασμός πολλαπλών ακτινώνx
AMG ζάντες αλουμινίου [19″] 45.7cm, σχεδιασμός 5- ακτινώνx
Multi-link axlexx
Πακέτο άνεσης καθισμάτωνxx
Σύστημα προστασίας πεζώνxx
Πακέτο φωτισμού και ορατότηταςxx
Υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχήςxx
Αλεξήλια με φωτιζόμενους καθρέπτεςxx
Δαγκάνες φρένων σε κόκκινο χρώμαx
AMG πλήκτρα τιμονιούxx
Ζώνη ασφαλείας designo σε κόκκινο χρώμαx
Α-Class Hatchback FaceliftΑνώτατη Προτεινόμενη Λιανική Τιμή (ΑΠΛΤ) 
A 20039.990 € 
A 220 4MATIC47.300 € 
A 250 4MATIC50.000 € 
Mercedes-AMG A 35 4MATIC61.250 € 
Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+83.350 € 
A 250 e52.550 € 
A 220 d50.000 € 
  
Α-Class Sedan FaceliftΑνώτατη Προτεινόμενη Λιανική Τιμή (ΑΠΛΤ)
A 200 Sedan41.300 €
A 220 4MATIC Sedan48.650 €
A 250 4MATIC Sedan51.700 €
Mercedes-AMG A 35 4MATIC Sedan63.249 €
A 250 e Sedan55.526 €
A 220 d Sedan51.780 €


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.