Η ανανεωμένη Mercedes-Benz B-Class δέχεται παραγγελίες

By  |  0 Comments

Η ανανεωμένη B-Class είναι ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο που ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. Οι μοναδικές σπορτίφ της αναλογίες, ο πολυμορφικός εσωτερικός της χώρος, οι μοντέρνες τεχνολογίες και η τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων MBUX που ενσωματώνει διασφαλίζουν, ότι το νέο Sports Tourer της Mercedes‑Benz είναι πάντα έτοιμο για όλες τις μεγάλες και μικρές περιπέτειες της καθημερινότητας. Από 43.500 ευρώ.

Σύγχρονη εμφάνιση με αυτοπεποίθηση: Το ανανεωμένο μπροστινό τμήμα τραβά αμέσως την προσοχή. Οι νέας σχεδίασης, προαιρετικοί προβολείς τεχνολογίας LED, ο σπορ προφυλακτήρας και η επένδυση ψυγείου δίνουν έναν αέρα δυναμισμού στη νέα B-Class ιδίως χάρη στην ομαλή μετάβαση προς το συμπαγές πίσω μέρος της καμπίνας. Το Sports Tourer αποδεικνύει τις σπορτίφ φιλοδοξίες του, μεταξύ άλλων, με τους εξωτερικά επίπεδους τροχούς σε πέντε επιπλέον σχέδια και διαστάσεις έως 19 ίντσες, στα οποία περιλαμβάνονται και οι προαιρετικές ζάντες αλουμινίου πολλαπλών ακτίνων σε πολύ γυαλιστερό μαύρο με στεφάνη επίσης σε πολύ γυαλιστερό μαύρο για την έκδοση AMG Line. Επιπλέον, και το πίσω τμήμα αποπνέει δυναμισμό και πυγμή: τα νέα πίσω φώτα δύο τμημάτων διαθέτουν τεχνολογία LED στον βασικό εξοπλισμό και υπογραμμίζουν το επιβλητικά φαρδύ πίσω τμήμα. Υποστηρικτικά λειτουργούν και οι αεροτομές που προσαρμόζονται πλευρικά στο πίσω παρμπρίζ βελτιώνοντας την αεροδυναμική. Η νέα B-Class διατίθεται σε δέκα διαφορετικά ακρυλικά/μεταλλικά και ειδικά χρώματα βαφής.

Εσωτερικός χώρος με υψηλή τεχνολογία και σπορ χαρακτήρα: Το εσωτερικό της νέας B-Class δίνει έμφαση στην πρακτικότητα και την ευρυχωρία. Στον βασικό εξοπλισμό του οχήματος περιλαμβάνονται οι δύο μονάδες οθόνης 10,25 ιντσών δημιουργώντας την αίσθηση μίας ευρείας οθόνης που μοιάζει να αιωρείται στον χώρο. Οι τρεις στρογγυλοί αεραγωγοί που θυμίζουν αεριοστρόβιλους, χαρακτηριστικοί της Mercedes-Benz, παραπέμπουν στον κόσμο της αεροπλοΐας. Η εξελιγμένη κεντρική κονσόλα εκφράζει την υψηλή τεχνολογίοα που διαθέτει η ανανεωμένη B-Class χάρη στην εμφάνιση Black Panel, ενώ το νέας γενιάς τιμόνι που την εξοπλίζει είναι επενδυμένο με δέρμα νάπα στον βασικό εξοπλισμό. Στην έκδοση εξοπλισμού AMG, διατίθεται για πρώτη φορά προαιρετικά και θερμαινόμενο  τιμόνι.

Μια ελκυστική γκάμα χρωμάτων και υλικών επιτρέπει την εκτενή εξατομίκευση του εσωτερικού χώρου. Στη βασική έκδοση, τα καθίσματα έχουν αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο χάρη στις επενδύσεις ARTICO με τρισδιάστατα ανάγλυφα σχέδια και τη άριστη εργονομική άνεση. Η γραμμή εξοπλισμού «Progressive», διατίθεται πλέον στο βασικό εξοπλισμό, προσφέρει την αποκλειστικότητα που χαρακτηρίζει μια Mercedes σε χρώματα μαύρο, μαύρο/macchiato και τον νέο συνδυασμό μαύρο/sage grey. Σε αυτή την περίπτωση, τα καθίσματα μπορούν επίσης να αναβαθμιστούν με δερμάτινη επένδυση σε μαύρο ή bahia brown. Ο ολοκαίνουριος διάκοσμος με μοτίβο αστεριών (star pattern) προσθέτει μία ενδιαφέρουσα πινελιά στον εσωτερικό χώρο. Η γραμμή εξοπλισμού «AMG» είναι η πιο σπορτίφ έκδοση της νέας B-Class, με εσωτερικές επενδύσεις σε μαύρο ARTICO/MICROCUT και κόκκινες διακοσμητικές ραφές.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ambition 2039, η Mercedes-Benz έχει θέσει τον στόχο να προσφέρει από το 2039 έναν στόλο επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξίας και σε ολόκληρο το κύκλο ζωής. Στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει έως το τέλος της δεκαετίας τουλάχιστον κατά το ήμισυ τις εκπομπές CO₂ ανά επιβατικό αυτοκίνητο σε ολόκληρο το κύκλο ζωής σε σύγκριση με το 2020. Ένα από τα μέτρα είναι η χρήση ανακυκλωμένων υλικών. Έτσι, κατά τη φάση σχεδιασμού της νέας B-Class εξετάστηκε προσεκτικά η σύνθεση όλων των υλικών που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Η κεντρική επιφάνεια των καθισμάτων ανέσεων επενδύεται με υφάσματα φτιαγμένα από 100% ανακυκλωμένο υλικό. Στην περίπτωση των καθισμάτων ARTICO/MICROCUT, το ποσοστό αυτό είναι 65% στην επιφάνεια του καθίσματος και 85% στα εσωτερικά υλικά.

Σημαντικά αναβαθμισμένος εξοπλισμός: Η Mercedes-Benz έκανε πολύ σαφέστερη τη λογική των διαφόρων πακέτων εξοπλισμού, ώστε να απλοποιηθεί και να μην απαιτεί πολύ χρόνο η επιλογή προαιρετικού εξοπλισμού. Με βάση τη συμπεριφορά πραγματικών αγοραστών, τα λειτουργικά χαρακτηριστικά που αγοράζονται συχνά μαζί, ομαδοποιούνται πλέον σε πακέτα. Επιπλέον, διατίθενται μεμονωμένα άλλα λειτουργικά στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού. Όσον αφορά τις σχεδιαστικές επιλογές, όπως το χρώμα βαφής, τις επενδύσεις, το διάκοσμο και τους τροχούς, οι πελάτες εξακολουθούν να μπορούν να διαμορφώνουν τα οχήματά τους εξατομικευμένα, όπως πάντα.

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι η βασική έκδοση της ανανεωμένης B-Class έχει αναβαθμιστεί σημαντικά: Η γραμμή εξοπλισμού «Progressive» σε συνδυασμό με το πακέτο Advanced, αποτελούν πλέον το σημείο εκκίνησης για τη νέα B-Class. Ενδεικτικά, δημοφιλή χαρακτηριστικά όπως η κάμερα οπισθοπορείας, οι μεγάλες οθόνες πολυμέσων (2 x 10,25’’), τα πακέτα στάθμευσης και καθρεπτών, το πακέτο USB, το τιμόνι σε δέρμα νάπα, τα κάθισμα με οσφυϊκή στήριξη, οι προβολείς τεχνολογίας LED, οι ζάντες ελαφρού κράματος 17’’, καθώς και το πίσω καπό EASY-PACΚ, αποτελούν πλέον στοιχεία του βασικού εξοπλισμού του οχήματος.

Συστήματα Infotainment & υποβοήθησης: Τα τρία στυλ ενδείξεων ξανασχεδιάστηκαν ειδικά για την πιο πρόσφατη γενιά του συστήματος MBUX στην B-Class: Το κλασικό στυλ (Classic) εμφανίζει όλες τις σημαντικές πληροφορίες για τον οδηγό, το σπορτίφ στυλ (Sporty) εντυπωσιάζει με το δυναμικό στροφόμετρο, ενώ το διακριτικό στυλ (Discreet) έγινε ακόμη πιο λιτό εμφανίζοντας τις ελάχιστες δυνατές πληροφορίες. Σε συνδυασμό με τρεις τρόπους λειτουργίας (Πλοήγηση, Υποβοήθηση, Υπηρεσίες) και επτά χρωματικούς συνδυασμούς, δημιουργείται μία ολιστική εμπειρία για τις αισθήσεις, η οποία μπορεί να προσαρμόζεται στις προτιμήσεις του πελάτη και τις εκάστοτε συνθήκες. Η κεντρική οθόνη προσφέρει όλες τις προηγούμενες λειτουργίες, όπως πλοήγηση,  τηλέφωνο, ανέσεις, ρυθμίσεις οχήματος κλπ., και λειτουργεί ως οθόνη αφής για τον χειρισμό τους.

Το σύστημα τηλεματικής βελτιώθηκε και εντυπωσιάζει με τη νέα σχεδίαση και την ανώτερη απόδοσή του. Άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η ενσωμάτωση του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος (διαθεσιμότητα από 1ο τρίμηνο του 2023) για την ταυτοποίηση και την εξουσιοδότηση του οδηγού. Φυσικά, δεδομένη θεωρείται η συνδεσιμότητα με smartphone μέσω Apple Carplay ή Android Auto Wireless, ενώ για ακόμη περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας έχει προστεθεί άλλη μία θύρα USB-C και έχει αυξηθεί η ισχύς φόρτισης μέσω USB.

Η φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes» στη νέα B‑Class αποκτά περισσότερες ικανότητες διαλόγου και μάθησης. Για παράδειγμα, ορισμένες ενέργειες μπορούν να πραγματοποιούνται ακόμη και χωρίς να πείτε «Hey Mercedes» ώστε να ενεργοποιηθεί το σύστημα. Η φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes» μπορεί, επίσης, να εξηγεί τις λειτουργίες του οχήματος και να σας βοηθά όταν για παράδειγμα αναζητάτε το κουτί πρώτων βοηθειών ή συνδέετε το smartphone στο αυτοκίνητο.

Ο νέος ηχητικός οδηγός διαδρομής «Tourguide», ο οποίος περιλαμβάνεται στη «Φωνητική Υποβοήθηση MBUX» του Mercedes me, κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές τις λειτουργίες πληροφοριών της διαδρομής. Αρχικά η υπηρεσία αυτή διατίθεται αποκλειστικά στη Γερμανία. Το σύστημα infotainment MBUX εκφωνεί εκτενείς πληροφορίες σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος κατά μήκος της διαδρομής, αν πείτε την εντολή «Hey Mercedes, start Tourguide», και αντιδρά, μεταξύ άλλων, στις περίπου 3400 καφέ πινακίδες τουριστικών πληροφοριών στους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας.

Η νέα B-Class ανανεώθηκε και ως προς τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας. Με την αναβάθμιση του πακέτου υποβοήθησης οδηγού για παράδειγμα, η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας γίνεται πιο άνετα χρησιμοποιώντας το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης. Η προαιρετική υποβοήθηση σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου σε ελιγμούς ρυθμίζει αυτόματα τη γωνία του τιμονιού στο όχημα, κάνοντας τους ελιγμούς με οπισθοπορεία στη νέα B-Class πιο ασφαλείς και πιο εύκολους.

Εξηλεκτρισμένα συστήματα μετάδοσης κίνησης: Η γκάμα βενζινοκινητήρων της νέας B-Class έχει επίσης ανανεωθεί και εξηλεκτριστεί. Με επιπλέον 48 volt στο ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος και αυξημένη ισχύ κατά 10 kW, υποστηρίζονται σημαντικά οι λειτουργίες κατά την εκκίνηση. Για τους πελάτες της νέας B-Class, η κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό (RSG) βελτιώνει επίσης αισθητά την άνεση: μειώνει τους θορύβους και τους κραδασμούς κατά την εκκίνηση σε σύγκριση με μια συμβατική μίζα και επιτρέπει την «ελεύθερη κύλιση» με απενεργοποιημένο τον κινητήρα κατά τη σταθερή πορεία. Επιπλέον το σύστημα RSG ανακτά ενέργεια κατά την πέδηση και, έτσι, τροφοδοτεί το ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 12 volt καθώς και την μπαταρία 48 volt. Η ενέργεια που παράγεται με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αξιοποιείται κατά την επιτάχυνση, για να υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

Υβριδικά plug-in μοντέλα με πρόσθετη ισχύ: Τα υβριδικά plug-in μοντέλα της ανανεωμένης B-Class (Mercedes-Benz B 250 e, κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμένο κύκλο 1,2-0,9 l/100 km, ηλεκτρική κατανάλωση σε συνδυασμένο κύκλο 17,4-15,4 kWh/100km, εκπομπές CO2  σε μικτό κύκλο 27-20g/km) εξοπλίζονται με μία βελτιωμένη μπαταρία υψηλής τάσης. Η διαδικασία φόρτισης έχει επίσης βελτιωθεί: πέρα από την κανονική φόρτιση με 3,7 kW, η βελτιωμένη μπαταρία μπορεί επίσης να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 11 kW, αντί των μόλις 7,4 kW προηγουμένως. Επιπλέον, οι πελάτες εξακολουθούν να έχουν την επιλογή να φορτίζουν την μπαταρία με συνεχές ρεύμα έως 22 kW. Η φόρτιση από 10% έως 80% με συνεχές ρεύμα διαρκεί περίπου 25 λεπτά – μια απλή και εύκολη διαδικασία φόρτισης, ιδίως στην καθημερινότητα. Ο ηλεκτροκινητήρας της νέας B-Class έχει επίσης εξελιχθεί και αποδίδει πλέον ισχύ 80 kW, αυξημένη κατά 5 kW.

Μέσω της αξιολόγηση διαφόρων φάσεων οδήγησης, το ECO Score 3.0, το οποίο μόλις ενσωματώθηκε σε μερικούς κινητήρες, παρακινεί τον οδηγό να οδηγεί πιο αποδοτικά εξοικονομώντας καύσιμο.

Οι κινητήρες συνοπτικά:

Βενζινοκινητήρες (PHeV) (**) B 250 e
Κυβισμόςcc1332
Μετάδοση κίνησης4×2 (FWD)
Ονομαστική ισχύς, βενζινοκινητήραkW/hp120/163
σεσ.α.λ.5500
Ονομαστική ροπή στρέψηςNm270
Ονομαστική ισχύς, ηλεκτροκινητήραkW/hp80/109
Ονομαστική ροπή, ηλεκτροκινητήραNm300
Ισχύς συστήματοςkW/hp160/218
Ροπή συστήματοςNm450
Ονομαστική χωρητικότητα μπαταρίαςkWh15,6
Κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμένο κύκλο, σταθμισμένη (WLTP)2l/100 km1,2  – 0,9
Εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο, σταθμισμένες (WLTP)2g/km27,0  – 20,0
Κατανάλωση ρεύματος σε συνδυασμένο κύκλο, σταθμισμένη (WLTP)2kWh/100 km17,4  – 15,4
Συνολική ηλεκτρική αυτονομία (συνδυασμένος κύκλος EAER) (WLTP)2km67,0  – 77,0
Επιτάχυνση 0-100 km/hδευτ.7,6
Τελική ταχύτηταkm/h223


(**)PheV : υβριδική έκδοση (μπαταρία υψηλής τάσης 15,6 kWh )

Βενζινοκινητήρες (MHeV) (***) B 200B 220 4MATICB 250 4MATIC
Κυβισμόςcc133219911991
     
Ονομαστική ισχύςkW/hp120/163140/190165/224
σεσ.α.λ.550055005500
Πρόσθ. ισχύς (ενίσχυση)kW/hp10/1410/1410/14
Ονομαστική ροπή στρέψηςNm270300350
Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο[3]l/100 km6,6– 6,07,7– 7,17,7– 7,1
Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο3g/km151,0  – 136,0176,0  – 161,0176,0  – 161,0
Επιτάχυνση 0-100 km/hδευτ.8,47,36,5
Τελική ταχύτηταkm/h223234250
Πετρελαιοκινητήρες B 200 dB 220 d
Κυβισμόςcc19501950
    
Ονομαστική ισχύςkW/hp110/150140/190
σεσ.α.λ.34003800
Ονομαστική ροπή στρέψηςNm320400
Κατανάλωση σε συνδυασμένο κύκλο3l/100 km5,6  – 5,15,7  – 5,1
Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο3g/km148,0– 133,0148,0– 135,0
Επιτάχυνση 0-100 km/hδευτ.8,57,4
Τελική ταχύτηταkm/h219234


(***) ΜheV : ήπια υβριδική έκδοση (μίζα-δυναμό 48V)

Τιμοκατάλογος και βασικός εξοπλισμός για την ελληνική αγορά:

ΠεριγραφήB 200B 220 4MATICB 250 4MATICB 250 eB 200 dB 220 d
Χρώμα βαφής: Μαύρο “night”xxxxxx
Εσωτερική επένδυση: Συνθετικό δέρμα ARTICO μαύρο / ύφασμα “Bertrix” μαύροxxxxxx
Πρόσθετες υπηρεσίες για ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματαx
Υποδοχή φόρτισηςx
Καλώδιο φόρτισης 5m, για οικιακή πρίζα  έως 1.8 kW (230 V, 1-phase, 8 A)x
Ήχος προειδοποίησης πεζώνx
Συνδεσιμότηταxxxxx
Συνδεσιμότητα και φόρτιση Plusx
Ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδαςxxxxxx
Active Brake Assistxxxxxx
Κεραία για GPSxxxxxx
Αποθηκευτικά δίχτια στις πλάτες των εμπρόσθιων καθισμάτωνxxxxxx
Αναδιπλούμενα πίσω καθίσματαxxxxxx
Αερόσακος γονάτων οδηγούxxxxxx
Υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχήςxxxxxx
Προεγκατάσταση για πληροφορίες κυκλοφορίας – Live Traffic Informationxxxxxx
Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8+1 σχέσεων (8G-DCT)xxxxxx
Χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνιxxxxxx
CRUISE CONTROL – Σύστημα ρύθμισης ταχύτηταςxxxxxx
Ψηφιακή οθόνη οργάνων (All-digital)xxxxxx
Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικώνxxxxxx
Ανάρτηση άνεσηςxxxxxx
Speed Limit Assistxxxxxx
Ψηφιακό ραδιόφωνοxxxxxx
Αλεξήλια με φωτιζόμενους καθρέπτεςxxxxxx
Πυροσβεστήραςxxxxxx
USB package Plusxxxxxx
Κεντρική κονσόλα με αποθηκευτικό χώροxxxxxx
Προεγκατάσταση ψηφιακού ραδιοφώνουxxxxxx
Καθίσματα άνεσηςxxxxxx
Media-Display  & MBUX 10.25″xxxxxx
Ρεζερβουάρ καυσίμου αυξημένης χωρητικότηταςxx
ΠεριγραφήB 200B 220 4MATICB 250 4MATICB 250 eB 200 dB 220 d
  Φίλτρο σωματιδίωνxxx
Σύστημα εξάτμισης με παραγωγή DPF 1.5xx
EQ Boost starter-alternator (μίζα-δυναμό 48V)xxx
TIREFIT με συμπιεστή ελαστικώνxxxxxx
Πακέτο Progressivexxxxxx
43.2 cm (17-inch)xxxxxx
Θήκη για 2 ποτήριαxxxxxx
Star Pattern trim elementsxxxxxx
Επένδυση οροφής ύφασμα γκριxxxxxx
Sport τιμόνι πολλαπλών λειτουργειών σε δέρμαxxxxxx
MBUX Navigation Premiumxxxxxx
Υπηρεσίες πλοήγησηςxxxxxx
Σύστημα πλοήγησης με σκληρό δίσκοxxxxxx
Advanced packagexxxxxx
Adaptive Main Beam Assist – Προσαρμοζόμενο ύψος δέσμης φωτόςxxxxxx
Προβολείς LEDxxxxxx
EASY PACK SYSTEM – αυτόματη λειτουργία πόρτας χώρου αποσκευώνxxxxxx
Πακέτο στάθμευσηςxxxxxx
Κάμερα οπισθοπορείαςxxxxxx
Active Parking Assist περιλ. PARKTRONICxxxxxx
Πακέτο καθρεπτώνxxxxxx
Automatically dimming rear-view mirrorxxxxxx
Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτεςxxxxxx
Υποστήριξη μέσης 4 σημείωνxxxxxx
Θερινά ελαστικάxxxxxx
BlueTEC diesel emission control system & AdBlue® reservoirxx

x : βασικός εξοπλισμός

: ο συγκεκριμένος εξοπλισμός δεν διατίθεται για τη συγκεκριμένη έκδοση

B 200B 220 4MATICB 250 4MATICB 250 eB 200 dB 220 d
  43.500 €  50.900 €  55.100 €  57.100 €  53.900 €  58.200 €

[1] Για τη χρήση των υπηρεσιών Mercedes me connect, πρέπει να δημιουργήσετε ένα Mercedes me ID και να αποδεχτείτε τους Όρους Χρήσης για τις υπηρεσίες Mercedes me connect. Η διαθεσιμότητα και οι λειτουργίες των υπηρεσιών που εμφανίζονται εξαρτώνται ειδικότερα από το μοντέλο του οχήματος, το έτος κατασκευής, τον επιλεγμένο προαιρετικό εξοπλισμό και τη χώρα.

[2] Οι αναφερόμενες τιμές είναι οι «τιμές WLTP CO2» όπως μετρήθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1153. Τα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου υπολογίστηκαν με βάση αυτές τις τιμές. Η κατανάλωση ρεύματος και η αυτονομία καθορίστηκαν με βάση τον Κανονισμό (ΕΕ) αρ. 2017/1151.

2 Οι αναφερόμενες τιμές αποτελούν τις καθορισμένες «τιμές CO2 WLTP» όπως ορίζονται στο άρθρο 2 παρ. 3 του Εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2017/1153. Τα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου υπολογίστηκαν με βάση αυτές τις τιμές. Η κατανάλωση ρεύματος και η αυτονομία καθορίστηκαν με βάση τον Κανονισμό (ΕΕ) αρ. 2017/1151.

[3] Οι αναφερόμενες τιμές είναι οι «τιμές WLTP CO2» όπως μετρήθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1153. Τα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου υπολογίστηκαν με βάση αυτές τις τιμές.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.