Οι ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο

By  |  0 Comments

Ένα εκατομμύριο εγκατεστημένες ενημερώσεις και προχωρούμε: Η εφαρμογή των ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων σε αυτοκίνητα Volvo συνεχίζεται σε περισσότερες αγορές ανά τον κόσμο. Η πιο πρόσφατη ενημέρωσή μας περιλαμβάνει τη δυνατότητα φωνητικών εντολών μέσω συσκευών με Google Assistant, επιτρέποντας στους οδηγούς να προθερμαίνουν τα αυτοκίνητα τους. Στην αγορά των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται και περισσότερες λειτουργίες της τεχνολογίας Care Key, ενώ διευρύνεται η ενσωμάτωση της συνδεσιμότητας σε επιπλέον αγορές και βελτιώνεται η ευστάθεια του συστήματος.

Οι ασύρματες αναβαθμίσεις είναι μια σημαντική τεχνολογία που μας βοηθά στην υλοποίηση του στόχου μας να κάνουμε συνεχώς τα αυτοκίνητά μας καλύτερα. Επιπλέον, παγιώνουν τη θέση μας ως ενός εκ των ηγετικών δυνάμεων στον κλάδο όσον αφορά την απομακρυσμένη ενημέρωση λογισμικού. Μέσω των ασύρματων αναβαθμίσεων, δεν χρειάζεται πλέον επίσκεψη σε κάποιο συνεργείο για την ενημέρωση με το πιο πρόσφατο λογισμικό, κάτι που είναι ιδιαίτερα βολικό.

Η ενδέκατη μεγάλη ασύρματη ενημέρωση που παρέχουμε αναμένεται να φθάσει σε 350.000 αυτοκίνητα πελατών σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων που έχουμε καλύψει ποτέ με μόνο μία ενημέρωση, ενώ συνολικά οι ασύρματες ενημερώσεις μας έχουν φθάσει σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο αποδέκτες.

Ο συνολικός αριθμός αγορών που καλύπτονται από την ενημέρωση έχει αυξηθεί σε 68, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το μισό όλων των αγορών παγκοσμίως, στις οποίες πωλείται το 95% και πλέον των αυτοκινήτων Volvo. Τουλάχιστον 22 νέες αγορές έχουν προστεθεί από την τελευταία μας ασύρματη ενημέρωση.

«Χάρη στις ασύρματες αναβαθμίσεις και την ταχέως αναπτυσσόμενη εσωτερική εξέλιξη λογισμικού, μπορούμε να δημιουργούμε και να εφαρμόζουμε νέες λειτουργίες, καθώς και να εμπλουτίζουμε την εμπειρία του πελάτη πολύ πιο σύντομα σε σχέση με το παρελθόν», λέει ο Alwin Bakkenes, (Άλβιν Μπάκενες), Επικεφαλής Εξέλιξης Λογισμικού.

«Hey Google, τι περιλαμβάνεται σε αυτή την ενημέρωση;» 

Τι κερδίζουν, λοιπόν, οι πελάτες με την πρόσφατη ενημέρωση; Στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, για τα αυτοκίνητα που μπορούν να λάβουν ασύρματη ενημέρωση, λανσάρουμε τις ελεγχόμενες εντολές μέσω του Google Assistant, που επιτρέπουν απρόσκοπτη συνδεσιμότητα ανάμεσα στις συσκευές Google και το αυτοκίνητο. Οι λειτουργίες που παρέχονται με αυτή την ασύρματη αναβάθμιση περιλαμβάνουν ενέργειες όπως ο έλεγχος του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας ή του επιπέδου πλήρωσης του καυσίμου, η εκκίνηση του συστήματος κλιματισμού και ο έλεγχος της κατάστασης φόρτισης του αυτοκινήτου ή ακόμη και η έναρξη ή ο τερματισμός της φόρτισης – όλα μέσω μιας απλής, «Hey Google» εντολής στη συσκευή σας. Και, ακριβώς με την έναρξη των χειμωνιάτικων κρύων, πλέον μπορείτε ακόμη και να δώσετε την εντολή «Hey Google, προθέρμανε το αυτοκίνητό μου», χωρίς να χρειαστεί καν να βγάλετε τα γάντια σας.

Η παρουσίαση των εντολών ελέγχου μέσω του Google Assistant αποτυπώνει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε στους πελάτες μας ένα καλύτερο αυτοκίνητο καθημερινά, προσθέτοντας περισσότερη πρακτικότητα και ηρεμία, λέει ο Alwin Bakkenes. 

Παρόλο που αυτή η λειτουργία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τα αυτοκίνητα που μπορούν να λάβουν ασύρματη ενημέρωση, σχεδιάζεται η επέκτασή της και σε άλλες αγορές στο κοντινό μέλλον. Η λίστα των διαθέσιμων εντολών επίσης θα συνεχίσει να διευρύνεται στο μέλλον.

Στην πρόσφατη αναβάθμιση περιλαμβάνεται επίσης η επέκταση της τεχνολογίας μας Care Key. Έχοντας παρουσιαστεί το 2021, το Care Key σάς δίνει τη δυνατότητα να περιορίσετε εύκολα την μέγιστη ταχύτητα στο αυτοκίνητό σας, σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα από το ήδη ενσωματωμένο όριο.

Είναι ιδανικό, για παράδειγμα, όταν θέλετε να δανείσετε το Volvo σας σε άλλα μέλη της οικογένειας ή λιγότερο έμπειρους οδηγούς. Χάρη στο Care Key, θα μπορούν να εξελίξουν τις οδηγικές τους ικανότητες, ενώ θα είστε ήσυχοι ότι κινούνται με μία πιο ασφαλή ταχύτητα.

Παρουσιάζουμε την ενσωματωμένη συνδεσιμότητα σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές: στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και την Ισλανδία. Οι πελάτες απολαμβάνουν απρόσκοπτη συνδεσιμότητα, καθώς το πρόγραμμα δεδομένων ενσωματώνεται πλέον στην κάρτα SIM του αυτοκινήτου τους.

Μία άλλη λειτουργία είναι ένα καλό παράδειγμα του πώς χρησιμοποιούμε τα σχόλια των πελατών μας για να βελτιώνουμε τα αυτοκίνητά μας. Κάποιοι πελάτες μάς ζήτησαν αν μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολη την αφαίρεση μίας συνδεδεμένης συσκευής από το σύστημα infotainment. Με την τελευταία ενημέρωση λογισμικού έχουμε προσθέσει ένα πλήκτρο για να γίνεται αυτό στο μενού με τις συνδεδεμένες συσκευές.

Τέλος, για πρώτη φορά οι πελάτες θα μπορούν επίσης να βλέπουν λεπτομέρειες αυτής της ασύρματης αναβάθμισης λογισμικού (έκδοση 2.5) στην εφαρμογή Volvo Cars. Οι λεπτομέρειες της ενημέρωσης λογισμικού στην εφαρμογή για smartphone θα εφαρμοστούν σταδιακά, επομένως ελέγξτε τι ισχύει στη δική σας αγορά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.