Το Ιστορικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο

By  |  0 Comments

Ο αγώνας που περιμένουν με αγωνία οι απανταχού φίλοι των Ιστορικών αυτοκινήτων ξεκίνησε τυπικά σήμερα. Έχει και φέτος ελληνικές συμμετοχές το Ιστορικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο, στην 25η πλέον έκδοση του.

Ο αγώνας διεξάγεται από τις 24 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου. Οι 284 συμμετοχές θα πάρουν εκκίνηση από πέντε διαφορετικές αφετηρίες. Όπως παλιά που ήταν και η Αθήνα στο πρόγραμμα. Από το Όσλο σήμερα έγινε η εκκίνηση του πρώτου γκρουπ, το οποίο στη συνέχεια, αύριο, θα συναντηθεί με τα πληρώματα από το Bad Homburg της Γερμανίας. Στις 26 Ιανουαρίου εκκινούν και οι αποστολές από Λονδίνο, Τορίνο και Ρέμς, με στόχο να καταλήξουν όλοι στο Μονακό. Οι ελληνικές συμμετοχές θα αναχωρήσουν από το Τορίνο στις 26/1 και στις 27 Ιανουαρίου θα φτάσουν στο Πριγκιπάτο για την εκκίνηση του 25ου Ιστορικού Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Οι 17 ειδικές διαδρομές, regularity βεβαίως, ξεκινούν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου. Αποτελούν σχεδόν στο σύνολο τους κλασικές διαδρομές του Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Οι τρεις «Les Grecs 2023» έχουν αρχικό στόχο τον τερματισμό, και στη συνέχεια το καλό αποτέλεσμα. Ας δούμε όμως ποιοι είναι:

Οι Δημήτρης Καλογεράς-Χρήστος Διαμαντόπουλος, στην τέταρτη συμμετοχή τους, οδηγούν ένα Renault 5 Alpine Turbo, έπειτα από τρεις συνεχόμενους αγώνες στο Μόντε Κάρλο με την Alfa Romeo Alfetta GTV.

Για τρίτη φορά στον αγώνα οι Αλέξανδρος Χριστοδούλου-Άρης Γεωργοσόπουλος άφησαν το Hillman IMP του 1967 με το οποίο πέρυσι τερμάτισαν στην 47η θέση, για ένα σαφώς πιο σύγχρονο και αξιόμαχο Mitsubishi Lancer.

Την τριάδα των συμμετοχών συμπληρώνει ο έμπειρος μα πρωτοεμφανιζόμενος σε τέτοιο αγώνα Λυμπέρης Παπάζογλου, με συνοδηγό στην Alfasud του 1977 τον Δημήτρη Μπουνάζο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.