Το Nissan X-Trail βραβεύτηκε ως το Καλύτερο Μεγάλο SUV

By  |  0 Comments

Η κριτική επιτροπή του Women’s World Car of the Year (WWCOTY) 2023 απένειμε στο Nissan X-Trail τον τίτλο του Καλύτερου Μεγάλου SUV 2023 για τη δέκατη τρίτη έκδοσή του.

Το WWCOTY, το μοναδικό διεθνές βραβείο που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου, επαίνεσε το νέο X-Trail για την ευρυχωρία του, τις αβίαστες οδηγικές του επιδόσεις και το ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης, e-POWER.

Μιλώντας για τη διάκριση, ο Makoto Uchida, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, είπε:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που η κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο του Καλύτερου Μεγάλου SUV στο Nissan X-Trail. Το X-Trail είναι το συμβολικό μας  οικογενειακό SUV, κουβαλώντας  μια κληρονομιά για πάνω από 20 χρόνια. Παρέμεινε πιστό στην αρχική του συνταγή: στιβαρή εμφάνιση SUV, προηγμένα και αποδοτικά συστήματα μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς και ευέλικτη πρακτικότητα, που συνδυάζονται για να επιτρέψουν οικογενειακές περιπέτειες. Εστιάζουμε πολύ στη φωνή των γυναικών πελατών μας σε όλη τη διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης, επομένως είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η κριτική επιτροπή των διακεκριμένων γυναικών δημοσιογράφων του Ειδικού Τύπου από όλο τον κόσμο, αναγνώρισε τα ταλέντα του X-Trail.”

Από Ελληνικής πλευράς στο θεσμό από το 2021 συμμετέχει η δημοσιογράφος αυτοκινήτου, Χριστίνα-Μυρτώ Σταθάκη, ενώ πρώτη Ελληνίδα που συμμετείχε στον θεσμό ήταν η εκλιπούσα δημοσιογράφος, Αριάδνη Γερασιμίδου. 

Κατασκευασμένο στην πλατφόρμα Alliance CMF-C, το νέο X-Trail διαθέτει μυώδη σχεδίαση και προηγμένες τεχνολογίες που προσφέρουν αβίαστη αίσθηση οδήγησης EV χάρη στην τεχνολογία e-POWER, μαζί με το e-4ORCE, ένα σύστημα με δύο μοτέρ και κίνησης στους τέσσερις τροχούς. Το νέο X-Trail είναι διαθέσιμο ως πενταθέσιο ή επταθέσιο, προσφέροντας μια ιδανική πρόταση για εξορμήσεις με την οικογένεια ή φίλους. Ως “εξηλεκτρισμένο” επταθέσιο SUV, είναι μοναδικό στην κατηγορία του.

Το e-POWER είναι το καινοτόμο σύστημα κίνησης της Nissan που προσφέρει την αίσθηση EV, χωρίς την ανάγκη φόρτισης στην πρίζα. Το σύστημα e-POWER του νέου X-Trail αποτελείται από μπαταρία υψηλής απόδοσης και σύστημα μετάδοσης κίνησης ενσωματωμένα με βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων μεταβλητής σχέσης συμπίεσης, γεννήτρια ισχύος, μετατροπέα και μπροστινό ηλεκτροκινητήρα 150 kW. Αυτό το μοναδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης σημαίνει ότι η ισχύς στους τροχούς προέρχεται μόνο από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα την άμεση, γραμμική απόκριση στο γκάζι, με την τελική ισχύ του συστήματος να φτάνει τα 213PS στην έκδοση e-4ORCE !

Ως αποτέλεσμα της βράβευσής του ως του Καλύτερου Μεγάλου SUV, το X-Trail προκρίθηκε και για το υψηλότερο βραβείο του WWCOTY, το Καλύτερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023, που θα ανακοινωθεί στις 8 Μαρτίου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.