Παγκόσμια πρεμιέρα για BMW στο Νησί Amelia

By  |  0 Comments

Οι νέες εκδόσεις των μοντέλων BMW X και οι υψηλών επιδόσεων παραλλαγές τους στις κατηγορίες των πολυτελών Sports Activity Vehicle και Sports Activity Coupé κάνουν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση στο Concours d’Elegance 2023 στη Φλόριντα. Η coupé αγωνιστική BMW 3.0 CSL και η έκδοση ευρείας παραγωγής του “Batmobile” στο χώρο του BMW Group Classic εκτίθενται εναλλάξ μαζί με την εμβληματική BMW 507. Road trip με roadster μοντέλα της BMW από τέσσερις γενιές.

Για τους λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων στη Βόρεια Αμερική, το Amelia Island Concours d’Elegance αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια το τέλειο event για την έναρξη της σεζόν. Και η 28η διοργάνωση της ανοιξιάτικης συνάντησης έφερε στο προσκήνιο μερικά εξαιρετικά σπάνια αυτοκίνητα από περασμένες εποχές, καθώς και νέα μοντέλα από τη Βαυαρία. Η BMW και η BMW M GmbH ένωσαν τις δυνάμεις τους για την παρουσίαση των νέων εκδόσεων των Sports Activity Vehicles και Sports Activity Coupé τους, που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg. Για πρώτη φορά αποκαλύφθηκαν στο κοινό η νέα BMW X5 και η νέα BMW X6, καθώς και τα υψηλών επιδόσεων μοντέλα BMW X5 M Competition , με εκτενώς αναβαθμισμένη σχεδίαση και τεχνολογία.

Ακριβείς σχεδιαστικές αλλαγές όπως οι νέοι προβολείς και η τελευταία έκδοση του πλήρως ψηφιακού συστήματος ελέγχου/λειτουργίας BMW iDrive με BMW Curved Display, προσδίδουν φρέσκια γοητεία στο εξωτερικό και το εσωτερικό της νέας BMW X5 και της νέας BMW X6. Το νέο και ισχυρότερο σύστημα κίνησης για το plug-in υβριδικό μοντέλο BMW X5 xDrive50e ανεβάζει την οδηγική απόλαυση σε άλλο επίπεδο , ομοίως οι επίσης νέοι κινητήρες ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V που τοποθετούνται σε όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου. Οι νέες BMW X5 M Competition και BMW X6 M Competition έχουν εμφανώς βελτιωμένη εξωτερική εμφάνιση και, για πρώτη φορά, κοινή σχεδίαση του εμπρός τμήματος. Οι καμπίνες και των δύο οχημάτων διαθέτουν τεχνολογία αιχμής με τη μορφή της κυρτής οθόνης BMW Curved Display, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας BMW iDrive με περιεχόμενο οθόνης ειδικό για την M έκδοση. Οι εκτενώς τροποποιημένοι V8 κινητήρες τους λειτουργούν τώρα σε συνδυασμό με τεχνολογία 48V και αποδίδουν τη μέγιστη ισχύ των 460 kW/625 hp ακόμα πιο άμεσα και με ακόμα πιο εντυπωσιακό στυλ.

Και τα τέσσερα μοντέλα που έκαναν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο Νησί Amelia έχουν επίσης στη φαρέτρα τους ένα μεγάλο αριθμό συστημάτων για αυτοματοποιημένη οδήγηση και στάθμευση. Για παράδειγμα, τα αυτοκίνητα μπορούν πλέον να σταθμεύουν και να εκτελούν πλήρεις ελιγμούς, με τις εντολές να δίδονται από το εξωτερικό τους μέσω ενός Apple iPhone.

Το BMW Group Classic έδωσε ένα λαμπερό παρών με αγωνιστικούς θρύλους και οχήματα με εμβληματική σχεδίαση.
Τις νέες σπορ αφίξεις της BMW και της BMW M στο Amelia Island πλαισίωσε ένας πραγματικός θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού – η BMW 3.0 CSL. Το BMW Group Classic έφερε το θρυλικό αγωνιστικό αυτοκίνητο στην έκθεση για να γιορτάσει μια πολύ ξεχωριστή επέτειο. Πριν από ακριβώς 50 χρόνια, ο Toine Hezemans (NL) και ο Dieter Quester (AT) οδήγησαν την 3.0 CSL στη νίκη, στην κατηγορία των αυτοκινήτων τουρισμού (“Tourisme Spéciale”) στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Η αξιοπιστία του κινητήρα των 3,3 λίτρων στο αυτοκίνητο με τον αριθμό 51 διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο εδώ, καθώς το δίδυμο τερμάτισε επίσης στην 11η θέση της γενικής κατάταξης στο διάσημο κλασικό αγώνα αντοχής.

Στο Νησί Amelia, η αγωνιστική 3.0 CSL εκτέθηκε εναλλάξ στο χώρο του BMW Group Classic με τη έκδοση ευρείας παραγωγής του δίθυρου αυτοκινήτου που είναι επίσης γνωστό ως “Batmobile” (λόγω της εντυπωσιακής πίσω πτέρυγας). Αυτή η τελευταία εξέλιξη της BMW 3.0 CSL, η οποία φέτος γιορτάζει τα 50ά της γενέθλια, κατασκευάστηκε σε μόλις 167 αντίτυπα, διαθέτοντας έναν κινητήρα 3,2 λίτρων που αποδίδει 206 ίππους. Το όλο σκηνικό ήρθε να συμπληρώσει με την ξεχωριστή παρουσία της η BMW 507. Η φήμη του roadster ως ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της BMW όλων των εποχών διατηρείται μέχρι σήμερα.

BMW Z 3 και BMW Z 4: χαρακτηριστική αίσθηση BMW roadster σε τέσσερις γενιές.
Με το άνοιγμα της αυλαίας στο Amelia Island Concours d’Elegance, σχεδόν τρεις δεκαετίες ιστορίας των roadster συναντήθηκαν ξανά. Ένα road trip στη Florida ένωσε μία σειρά μοντέλων BMW Z3 και BMW Z4 από τέσσερις γενιές. Η σύνθεση των αυτοκινήτων που επιλέχθηκαν για την διαδρομή από τη νότια Φλόριντα έως τον τόπο διεξαγωγής της εκδήλωσης με θέμα τα κλασικά αυτοκίνητα, στα βορειοανατολικά της Πολιτείας Sunshine, περιλάμβανε από την BMW Z3 έως την τελευταία BMW Z4, η οποία πρόσφατα απέκτησε μία νέα σειρά αναβαθμίσεων σχεδίασης και εξοπλισμού.

Η BMW Z3 ήταν το πρώτο μοντέλο που κατασκευάστηκε για την παγκόσμια αγορά στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg, στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ. Το roadster αποκαλύφθηκε το 1995 και έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην επιτυχημένη ταινία του James Bond GoldenEye. Παρέμεινε στην αγορά μέχρι το 2002, οπότε και αντικαταστάθηκε από την πρώτη BMW Z4. Με τις εντυπωσιακές γραμμές της και τις πρωτοποριακές λεπτομέρειες του εξοπλισμού της, η Z4 διαφοροποιήθηκε αισθητά από την προκάτοχό της. Επτά χρόνια αργότερα, η δεύτερη γενιά της BMW Z4 προσέφερε μια νέα ερμηνεία της τέχνης του roadster – με τις κομψά ρέουσες γραμμές της και, κυρίως, με μια αφαιρούμενη μεταλλική σκληρή οροφή με ηλεκτροϋδραυλική λειτουργία μέσω ενός κουμπιού. Η τρίτη γενιά της Z4 φέρνει το χαμόγελο στα χείλη των θιασωτών της open-top οδηγικής απόλαυσης από το 2018. Οι έντονες αναλογίες, η κλασική – και ηλεκτρική – μαλακή οροφή και το νέο επίπεδο των δυναμικών της χαρακτηριστικών την κάνουν να ξεχωρίζει από το πλήθος, όπως και ο μοναδικός στην κατηγορία straight-six κινητήρας του κορυφαίου μοντέλου της γκάμας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.