Η Mazda μέλος της Ερευνητικής Ένωσης για Καύσιμα Αυτοκινήτων Νέας Γενιάς

By  |  0 Comments
  • Η Ερευνητική Ένωση προωθεί την τεχνολογική έρευνα σχετικά με τη χρήση βιομάζας καθώς και την παραγωγή καυσίμου βιοαιθανόλης για αυτοκίνητα με στόχο την επίτευξη μιας κοινωνίας με ουδέτερο άνθρακα
  • Στην Ευρώπη, η Mazda αποτελεί μέλος της eFuel Alliance από το 2021

Η Ερευνητική Ένωση Καινοτομίας Βιομάζας για Καύσιμα Αυτοκινήτων Νέας Γενιάς («Ερευνητική Ένωση») και η Mazda Motor Corporation («Mazda») είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη συμμετοχή της Mazda ως μέλος της ένωσης. Η Ερευνητική Ένωση ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου 2022 από την ENEOS Corporation, τη Suzuki Motor Corporation, τη Subaru Corporation, την Daihatsu Motor Co. Ltd., την Toyota Motor Corporation και την Toyota Tsusho Corporation. Η είσοδος της Mazda ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των συμμετεχουσών εταιρειών σε επτά.

Η Ερευνητική Ένωση προωθεί την τεχνολογική έρευνα σχετικά με τη χρήση βιομάζας καθώς και την παραγωγή καυσίμου βιοαιθανόλης για αυτοκίνητα για την επίτευξη μιας carbon neutral κοινωνίας. Στις 25 Οκτωβρίου 2022, η Ερευνητική Ένωση σύναψε με την πόλη Okuma στη Νομαρχία Fukushima τη Βασική Συμφωνία για την ίδρυση Νέων Επιχειρηματικών Εγκαταστάσεων και ξεκίνησε δράσεις με στόχο την άμεση και κατάλληλη επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινότητα. Η έρευνα για τη βελτίωση της τεχνολογίας παραγωγής καυσίμου βιοαιθανόλης και για τη χρήση CO2 που παράγεται κατά την παραγωγή καυσίμου βιοαιθανόλης, την οποία προωθεί η Ερευνητική Ένωση ως μέρος μιας σειράς διαφορετικών επιλογών για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα, συμπίπτει με την ιδέα της Mazda να παρέχει περισσότερες επιλογές μέσω της στρατηγικής πολλαπλών λύσεων. Αυτός ο συγχρονισμός οδήγησε τη Mazda να ενταχθεί στην Ερευνητική Ένωση.

Ο Hiroyuki Yamashita, Senior Principal Engineer και υπεύθυνος για την τεχνολογική έρευνα στη Mazda, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή που λάβαμε αυτήν την πρόσκληση από την Ερευνητική Ένωση. Μέσω αυτής, θα συνεργαστούμε με άλλες εταιρείες-μέλη για την προώθηση της έρευνας και της ανάπτυξης της τεχνολογίας παραγωγής καυσίμου βιοαιθανόλης και άλλων τεχνολογιών. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αυξήσουμε τις δυνατότητες των carbon neutral καυσίμων, μια πολλά υποσχόμενη επιλογή για την επίτευξη μιας κοινωνίας με ουδέτερο άνθρακα».

Επιπλέον, ο Koichi Nakata, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ερευνητικής Ένωσης, δήλωσε: «Τα carbon neutral καύσιμα είναι μια κορυφαία ενεργειακή επιλογή για την επίτευξη μιας κοινωνίας χωρίς άνθρακα. Χαιρόμαστε που η Mazda, η οποία διαθέτει σημαντικές γνώσεις και τεχνολογίες σχετικά με τα carbon neutral καύσιμα, έγινε ο νέος μας συνεργάτης. Η Ερευνητική Ένωση θα προωθήσει περαιτέρω την έρευνα για την τεχνολογία παραγωγής καυσίμου βιοαιθανόλης και τη χρήση του CO2 που παράγεται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας».

Στην Ευρώπη, η Mazda είναι μέλος του eFuel Alliance από το 2021. Η Συμμαχία συγκεντρώνει οργανισμούς και ενδιαφερόμενους που υποστηρίζουν τον στόχο της δημιουργίας και προώθησης carbon neutral e-fuels και υδρογόνου, ως έναν αξιόπιστο και σημαντικό συντελεστή στη μείωση των εκπομπών στον τομέα των μεταφορών.

Η Mazda υποστηρίζει ότι η αποτελεσματική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει να επιτευχθεί με δύο συμπληρωματικές προσεγγίσεις: πρώτον, την χρήση πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων για την αντικατάσταση των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης και, δεύτερον, με την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με carbon neutral καύσιμα, τόσο στα αυτοκίνητα με ηλεκτροκινητήρα, όσο και στα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Βιβλιογραφικές αναφορές:

Δελτία τύπου σχετικά με την Ερευνητική Ένωση Καινοτομίας Βιομάζας για Καύσιμα Αυτοκινήτων Νέας Γενιάς

Έξι ιδιωτικές εταιρείες ιδρύουν την «Ερευνητική Ένωση Καινοτομίας Βιομάζας για τα Καύσιμα Αυτοκινήτων Νέας Γενιάς» (20 Ιουλίου 2022)

Η πόλη της Okuma και η Ερευνητική Ένωση Καινοτομίας Βιομάζας για Καύσιμα Αυτοκινήτων Νέας Γενιάς υπογράφουν τη Βασική Συμφωνία για την ίδρυση νέων επιχειρηματικών εγκαταστάσεων (25 Οκτωβρίου 2022) (Διαθέσιμο μόνο στα Ιαπωνικά)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.