Μετατρέποντας τη μηχανική αυτοκινήτων σε παιδικό παιχνίδι

By  |  0 Comments

Η Nissan έχει βρει έναν τρόπο να ανοίξει τον κόσμο της μηχανικής και της κατασκευής αυτοκινήτων στα νέα μυαλά.

Εμπνέοντας την επόμενη γενιά ταλέντων, το Nissan Skills Foundation στο εργοστάσιο του Sunderland,  έχει σχεδιαστεί για να τροφοδοτεί το πάθος για το σχεδιασμό, τη μηχανική και την κατασκευή οχημάτων, εστιάζοντας  στα θέματα STEM (Επιστήμης, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών).

Το ίδρυμα συνεργάζεται με σχολεία για την παροχή προγραμμάτων που ενθαρρύνουν τα παιδιά  να σκεφτούν επαγγέλματα που μπορεί να μην είχαν ονειρευτεί ποτέ, όπως  η μηχανική που «κρύβεται» πίσω από ένα ηλεκτρικό όχημα. Η αφοσιωμένη ομάδα του Nissan Skills Foundation παραδίδει μαθήματα που καταρρίπτουν το στερεότυπο  ότι η εργασία στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι βαριά και εκφοβιστική, ανοίγοντας τα μάτια των νεαρών μαθητών σε πλήθος θέσεων εργασίας στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι συνεδρίες στο Nissan Skills Foundation επιτρέπουν στα παιδιά να «μάθουν μέσα από την πράξη», κατασκευάζοντας ένα αυτοκίνητο από ένα σετ LEGO σε μια μίνι γραμμή παραγωγής, εξερευνώντας στοιχεία όπως η ποιότητα, η διαχείριση των αποβλήτων και η επισήμανση των βελτιώσεων.

Με ώθηση από τη διεθνή επιρροή

Ο Dave Hutchinson, ο οποίος διευθύνει το Skills Foundation στο εργοστάσιο της Nissan, δήλωσε: “Η κατασκευή είναι ριζωμένη στην ταυτότητα της  περιοχής και δημιουργήσαμε το Nissan Skills Foundation το 2013 για να εμπνεύσουμε πιθανά νέα ταλέντα  στον κατασκευαστικό και στον μηχανολογικό τομέα. Το όνειρο ήταν ότι μια μέρα θα μας ακολουθούσαν  και είμαι περήφανος που λέω ότι είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!.”

“Αρχικά εμπνευστήκαμε από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Monozukuri Caravan της Nissan στην Ιαπωνία και ξεκινήσαμε με τρία διαφορετικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 13-14 ετών. Το αρχικό, πιλοτικό μας πρόγραμμα,  ήταν 140 παιδιά από τρία σχολεία.

“Αλλά πολύ γρήγορα έγινε μεγαλύτερο  και αρχίσαμε να έχουμε μεγαλύτερη ζήτηση από σχολεία σε όλη την περιοχή. Και κάπως έτσι,  φέτος το γιορτάσαμε  καλωσορίζοντας  το 80.000ο μας παιδί  στην τάξη!”

Συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας

Το Ίδρυμα φιλοξενεί εκδηλώσεις ειδικά για κορίτσια με επικεφαλής γυναίκες που εργάζονται στη Nissan. Αυτές οι εκδηλώσεις δεν επικεντρώνονται μόνο στα αυτοκίνητα αλλά διδάσκουν επίσης σημαντικές δεξιότητες ζωής, όπως πώς να προετοιμαστεί κάποιος για συνεντεύξεις στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα GIMME (Girls in Manufacturing, Monozukuri and Engineering) είναι μια ειδική πρωτοβουλία του Ιδρύματος, η οποία αναδεικνύει  τις ευκαιρίες στην αυτοκινητοβιομηχανία που είναι εφικτές για τα κορίτσια.

Η Claire Pickering και η Lois Heywood είναι δύο πρώην συμμετέχοντες στο πρόγραμμα που τώρα επιδιώκουν επιτυχημένες καριέρες ως μέλη της ομάδας της Nissan. Και οι δύο εισήχθησαν στον κόσμο του STEM σε νεαρή ηλικία μέσω του ιδρύματος  και εμπνεύστηκαν από τη γνωριμία και την εκπαίδευση, μέσα από γυναικεία πρότυπα, στη Nissan. Τώρα έχουν αναλάβει το ρόλο των εμπνευστών, ενθαρρύνοντας τους σημερινούς νέους να ανακαλύψουν μια καριέρα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Claire, ασκούμενη μαθητευόμενη στην  συντήρηση της πρέσας στο εργοστάσιο του Sunderland, αναπολεί την εποχή που ξεκίνησε το ταξίδι της με τη Nissan. “Ασχολήθηκα με το Nissan Skills Foundation σε ηλικία 17 ετών, όταν ανακάλυψα το ενδιαφέρον μου για την επιστήμη των υπολογιστών και την τεχνολογία στο σχολείο. Το πρόγραμμα μου έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσω από πρώτο χέρι μια εικόνα των διαφορετικών ρόλων στη Nissan και να αλληλεπιδράσω με γυναίκες που εργάζονται στο εργοστάσιο.”

Πρόσθεσε: “Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος GIMME, στόχος μου ήταν να ακολουθήσω μια καριέρα στη Nissan, γι’ αυτό έκανα αίτηση για τη Μαθητεία στην Συντήρηση. Είμαι τόσο ευγνώμων για τις ευκαιρίες και τις δεξιότητες ζωής που απέκτησα χάρη στο Nissan Skills Foundation.”

Από την άλλη πλευρά, η Lois ήταν 11 ετών όταν παρακολούθησε ένα ενδιαφέρον μάθημα του ιδρύματος  και τώρα είναι εκπαιδευτής στο ίδρυμα. “Παρευρέθηκα στην εκδήλωση Monozukuri Caravan όταν ήμουν στο Έκτο Έτος, κάτι που με ενέπνευσε να μάθω περισσότερα για την αυτοκινητοβιομηχανία”, είπε.

“Τώρα εργάζομαι με παιδιά στα διάφορα μαθήματα που προσφέρει το Nissan Skills Foundation, συμπεριλαμβανομένου του μαθήματος Monozukuri Caravan. Λατρεύω τη δουλειά μου γιατί μπορώ να δώσω τη δυνατότητα στα νεαρά κορίτσια να ανακαλύψουν καριέρα στη Nissan με τον ίδιο τρόπο που εγώ εμπνεύστηκα, ως παιδί.”

Στο μονοπάτι της βιωσιμότητας

Ποια είναι η επόμενη μέρα για το Nissan Skills Foundation; Καθώς η Nissan Sunderland οδεύει προς  την ηλεκτροκίνηση και τη βιωσιμότητα με τον εμβληματικό κόμβο του EV36Zero, τα μαθήματα στο ίδρυμα εξελίσσονται για να αντικατοπτρίζουν αυτήν την περιβαλλοντική αποστολή. Το περιεχόμενο για νέα προγράμματα στο Nissan Skills Foundation εστιάζει σε ένα βιώσιμο μέλλον και έναν κόσμο με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Αυτή η αποστολή  βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, καθώς η ομάδα του Ιδρύματος έχει αναπτύξει μια ενότητα με θέμα το βιώσιμο περιβάλλον για παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 11 ετών και βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας ενός αντίστοιχου προγράμματος  για παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (11-16 ετών), προκειμένου να συνεχίσει να ευαισθητοποιεί  τη νέα γενιά στην προσπάθεια προστασίας του  πλανήτη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.