Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90 Excellence (video)

By  |  0 Comments

Το νέο Volvo EX90 είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς τον μετασχηματισμό της μάρκας σε εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030.

Το νέο Volvo EX90 Excellence είναι ένα ήδη ξεχωριστό αυτοκίνητο που έγινε ακόμη πιο ξεχωριστό. Είναι η κορυφαία έκδοση του Volvo EX90 που θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό. Παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Σανγκάη και αναβαθμίζει την premium εμπειρία σε ένα ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

Το Volvo EX90 Excellence είναι ο ιδανικός σας σύντροφος εάν προτιμάτε να χαλαρώνετε στα πίσω καθίσματα αντί να οδηγείτε, ώστε να εξασφαλίζετε λίγο περισσότερο προσωπικό χρόνο. Είτε επειδή ταιριάζει στο φορτωμένο σας πρόγραμμα είτε απλώς επειδή το επιθυμείτε, το Vοlvo EX90 Excellence σας δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψετε με απόλυτο στυλ και άνεση πρώτης θέσης.

«Με το Vοlvo EX90 Excellence, επιδεικνύουμε την ικανότητά μας να καινοτομούμε στην κορυφαία premium κατηγορία και να καλύπτουμε εξειδικευμένες ανάγκες της αγοράς με τα αυτοκίνητά μας», λέει ο Björn Annwall (Μπγιόρν Άνβαλ), Επικεφαλής Εμπορικός Διευθυντής και Αναπληρωτής CEO. «Αρχικά, θα κυκλοφορήσει στην Κίνα, καθώς η κινεζική αγορά είναι εξαιρετικά σημαντική για την εταιρεία μας και το Vοlvo EX90 Excellence δημιουργήθηκε για να καλύψει τη ζήτηση που υπάρχει για κορυφαία αυτοκίνητα που οδηγούνται από σοφέρ».

Εξωτερικά, το Volvo EX90 Excellence περιλαμβάνει μερικές μικρές αλλαγές σε σχέση με την 7-θέσια εκδοχή του μοντέλου, οι οποίες του προσδίδουν ακόμη πιο επιβλητική και εντυπωσιακή εμφάνιση. Ίσως προσέξετε τη διχρωμία ή τις ειδικά σχεδιασμένες σφυρήλατες ζάντες 22 ιντσών, βελτιστοποιημένες για αεροδυναμική απόδοση, μεγαλύτερη στιβαρότητα και καλύτερο κράτημα. Ωστόσο, στο σύνολό του το αυτοκίνητο βασίζεται στο όμορφο Volvo EX90 που αποκαλύψαμε στο κοινό στα τέλη του προηγούμενου έτους.

«Το Volvo EX90 είναι μία δήλωση για το πού είμαστε και για το πού πηγαίνουμε», λέει ο Javier Varela (Χαβιέ Βαρέλα), Επικεφαλής Διευθυντής Λειτουργιών και Αναπληρωτής CEO. «Είναι αμιγώς ηλεκτρικό, σχεδιασμένο για να αναβαθμίσει κι άλλο τα πρότυπά μας στην ασφάλεια, το πρώτο Volvo που έχει κυριολεκτικά σχεδιαστεί γύρω από το λογισμικό του και τμήμα ενός ευρύτερου οικοσυστήματος που συνδέεται με το σπίτι σας και τις άλλες συσκευές σας. Το Volvo EX90 είναι η αρχή για κάτι νέο στη Volvo Cars από πολλές απόψεις.»

Απαράμιλλη άνεση στο εσωτερικό

Περάστε στο εσωτερικό, όμως, και θα διαπιστώσετε ότι εδώ είναι που συντελείται η μεγάλη αλλαγή. Η πιο εμφανής διαφορά είναι ότι έχουν αφαιρεθεί τις θέσεις της πίσω σειράς, αντικαθιστώντας τις με δύο ξεχωριστά καθίσματα που περιλαμβάνουν άνετα μαλακά μαξιλάρια.

Έχοντας εξασφαλίσει ότι θα απολαμβάνετε μία θέση με ασύγκριτη άνεση στη δεύτερη σειρά, ενισχύθηκαν κι άλλο τα επίπεδα πολυτέλειας. Ανάμεσα στα δύο καθίσματα έχει ενσωματωθεί ένα ψυγείο όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα μεγάλο μπουκάλι, για να απολαμβάνετε ένα κρύο ποτό οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε.

Στη συνέχεια, καθώς τα δάχτυλά σας διατρέχουν αυτό το όμορφο στοιχείο φυσικού ξύλου στην κεντρική κονσόλα, θα βρείτε ένα λειτουργικά ενσωματωμένο πάνελ αφής που προσφέρει άνετο χειρισμό. Από εδώ έχετε πρόσβαση στα χειριστήρια για τη θέρμανση του καθίσματός σας (μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία επίπεδα) και στη λειτουργία μασάζ (πέντε επιπέδων).

Έως τώρα θα έχετε ήδη παρατηρήσει το μεγάλο κρυστάλλινο στοιχείο Orrefors στην κεντρική κονσόλα. Είναι ένας μικροδιακόπτης που ελέγχει την παροχή αρώματος, υποστηρίζοντας έως και τρία διαφορετικά αρώματα. Αυτή η αισθητηριακή πρόσληψη ενισχύεται από τον ατμοσφαιρικό φωτισμό της καμπίνας κορυφώνοντας την εμπειρία χαλάρωσης μέσα στο δικό σας Volvo EX90 Excellence.

Από πλευράς υλικών, το Volvo EX90 Excellence διατίθεται είτε με μία ειδική μάλλινη πλέξη είτε με επένδυση Nordico. Δημιουργημένο από υφάσματα που φτιάχτηκαν από ανακυκλωμένα υλικά, όπως φιάλες PET και υλικά βιολογικής βάσης από δάση στη Σουηδία και τη Φιλανδία, το Nordico είναι ένα οικολογικό, αλλά και πολύ προηγμένο υλικό.

Όσον αφορά τη μάλλινη πλέξη, αυτή αποτελείται από μία ίνα που έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με αυστηρά πρότυπα βιωσιμότητας για την καλή μεταχείριση των ζώων, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα.

Με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Τεχνολογικά, το Vοlvo EX90 Excellence επωφελείται από την ίδια προηγμένη τεχνολογική βάση του Volvo EX90. Το Vοlvo EX90 Excellence είναι το ασφαλέστερο τετραθέσιο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Volvo και διαθέτει μία αόρατη ασπίδα ασφαλείας η οποία δημιουργείται από την πιο πρόσφατη τεχνολογία στους αισθητήρες, μέσα και έξω, καθώς και από τεχνολογία lidar της Luminar στον στάνταρ εξοπλισμό και ένα επαναστατικό σύστημα ανάλυσης οδηγικής συμπεριφοράς.

Μία κεντρική υπολογιστική μονάδα -που υποστηρίζεται από την πλατφόρμα NVIDIA DRIVE ®, με επεξεργαστές Xavier και Orin, τις πλατφόρμες Snapdragon ® Cockpit της Qualcomm Technologies, Inc. και εσωτερικά εξελιγμένο λογισμικό από τους μηχανικούς της Volvo- εκτελεί τις σημαντικές λειτουργίες μέσα στο αυτοκίνητο, από την ασφάλεια, την ψυχαγωγία και την πληροφόρηση έως τη διαχείριση της μπαταρίας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία εμπειρία πιο άμεση σε απόκριση και πιο απολαυστική στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Το Volvo EX90 Excellence δεν θα είναι απλώς ένα νέο αυτοκίνητο. Θα είναι ένας εξαιρετικά προηγμένος υπολογιστής σε τροχούς. Ακόμη καλύτερα, ακριβώς όπως το smartphone ή το laptop σας, το Volvo EX90 Excellence σχεδιάστηκε για να γίνεται καλύτερο με την πάροδο του χρόνου, χάρη στις τακτικές ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού.

Μία κεντρική οθόνη 14,5 ιντσών είναι η πύλη σας προς ένα εξαιρετικά διαισθητικό σύστημα infotainment, ενώ χάρη στη στάνταρ σύνδεση 5G -όπου διατίθεται- ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να εγκαταστήσετε τις εφαρμογές που χρειάζεστε στην αρχική οθόνη.

Μπορείτε ακόμη να παίξετε την αγαπημένη σας μουσική και τα podcast σας στο νέο ηχοσύστημα High Fidelity Bowers & Wilkins, που μέσω Dolby Atmos προσφέρει, για πρώτη φορά σε ένα Volvo, μία τρισδιάστατη εμπειρία ήχου χωρίς συμβιβασμούς. Το σύστημα είναι ειδικά ρυθμισμένο για την τετραθέσια διάταξη του Vοlvo EX90 Excellence, με τα ηχεία που ενσωματώνονται στα προσκέφαλα να δημιουργούν μία ακόμη πιο καθηλωτική εμπειρία ήχου.

Χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες και την κίνηση σε όλους τους τροχούς, το Vοlvo EX90 Excellence προσφέρει μία ομαλή οδηγική εμπειρία με εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.