Δεν υπάρχουν όρια! (video)

By  |  0 Comments

Η επόμενη γενιά του Ford Ranger Raptor έφτασε. Με τη σφραγίδα της Ford Performance, το κορυφαίο pick-up της ευρωπαϊκής αγοράς αποτελεί και στη νεότερη γενιά του την απόλυτη έκδοση επιδόσεων του νέου Ranger διαθέτοντας ευφυέστερη τεχνολογία που ελέγχει την πιο σκληροτράχηλη νέα γενιά, συνδυάζοντας ωμή και ακατέργαστη δύναμη με πρωτοφανή μηχανική και τεχνική ακρίβεια.

Σημείο αναφοράς και συγχρόνως πηγή έμπνευσης της εξωτερικής αισθητικής της νέας δημιουργίας της Ford, που για ακόμα μια φορά φέρει την υπογραφή της Ford Performance, είναι τα τονισμένα φτερά και, για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, ο χαρακτηριστικός σχεδιασμός σχήματος C των φωτιστικών σωμάτων που σε συνδυασμό τονίζουν την παρουσία και το πλάτος του «ετοιμοπόλεμου» pick-up της Ford. Οι προβολείς LED matrix που διαθέτουν φώτα ημέρας LED, πέρα από εντυπωσιακοί και κομψοί στην όψη, ανεβάζουν την απόδοση φωτισμού σε νέα επίπεδα για την κατηγορία.

Την ίδια στιγμή, τα γράμματα F-O-R-D στην προτεταμένη και σκουρόχρωμη μάσκα, ο ανθεκτικός, ανεξάρτητος προφυλακτήρας και η αλουμινένια ποδιά προσδίδουν περισσότερο οπτικό όγκο συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία «μάχιμου» προσωπείου.

Στο πλαϊνό μέρος του αμαξώματος, τα προτεταμένα φτερά, τα οποία καλύπτουν τις εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών που συνδυάζονται με αποκλειστικά all-terrain ελαστικά υψηλών επιδόσεων σε διάσταση 285/70, ταιριάζουν απόλυτα τόσο με τις νέες, λειτουργικές εισαγωγές αέρα, όσο και με μια σειρά από αεροδυναμικά στοιχεία. Σίγουρα, τον δικό τους δυναμικό τόνο προσδίδουν και τα ανθεκτικά πλαϊνά σκαλοπάτια από χυτό αλουμίνιο, τα οποία έρχονται να αναδείξουν την πρακτικότητά του σε καθημερινή χρήση.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, τα φώτα LED δημιουργούν μια στιλιστική υπογραφή σε αρμονία με τα εμπρός φώτα, ενώ ο πίσω προφυλακτήρας Precision Grey φέρει ένα ψηλά τοποθετημένο και ενσωματωμένο σκαλοπάτι πρόσβασης.

Κάτω από το καπό φιλοξενείται ένας προηγμένος κινητήρας βενζίνης V6 3.0L EcoBoost που βελτιστοποιήθηκε από τη Ford Performance για να αποδίδει μέγιστη ισχύ 292 PS και ροπή 491 Nm. Σε συνδυασμό με ένα αγωνιστικής προέλευσης σύστημα anti-lag, παρόμοιο με αυτό που είδαμε για πρώτη φορά στα Ford GT και Focus ST, ο κινητήρας επιτρέπει τη στιγμιαία και on-demand αύξηση της ισχύος. Επιπλέον, ο κινητήρας είναι προγραμματισμένος με ένα ανεξάρτητο προφίλ αύξησης της πίεσης υπερπλήρωσης (boost) για καθεμία από τις 10 (!) σχέσεις του προηγμένου αυτόματου κιβωτίου, με στόχο την περαιτέρω βελτιστοποίηση των επιδόσεων. Να τονίσουμε εδώ ότι υπάρχει και ένας πιο προσιτός κινητήρας 2.0L diesel, απόδοσης 210 PS αλλά με 500 Nm ροπής!

Τούτο το Raptor νέας γενιάς με τα 5,38 μέτρα μήκους του είναι κυριολεκτικά ένα εργαλείο (ωφέλιμο φορτίο 575 κιλά, έλκει 2.410 κιλά, απόσταση από το έδαφος 27,2 εκ. και βάθος διέλευσης υδάτινου εμποδίου στα 85 εκ.). Παράλληλα όμως ξεπερνά την έννοια του Pick-up και γίνεται κορυφαίο σε δύναμη, οδική συμπεριφορά στο όριο, ικανότητες εντός και εκτός δρόμου και αξεπέραστη πρακτικότητα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι οδηγοί του νέου Ranger Raptor μπορούν να επιλέξουν τον ήχο κινητήρα που προτιμούν πιέζοντας ένα μπουτόν στο τιμόνι ή επιλέγοντας ένα drive mode που χρησιμοποιεί μία από τις ρυθμίσεις Quiet, Normal, Sport και Βaja.

Ενα γνήσιο off-roader υψηλών επιδόσεων όπως το Ranger Raptor χρειάζεται και τον ανάλογο συνδυασμό αναρτήσεων, γι’ αυτόν τον λόγο οι μηχανικοί της Ford επανασχεδίασαν πλήρως την ανάρτηση. Ταυτόχρονα, η επόμενη γενιά των αμορτισέρ FOX 2.5” Live Valve Internal Bypass υιοθετούν τεχνολογία αιχμής, με αποτέλεσμα η απόσβεση να προσαρμόζεται στη διαδρομή του αμορτισέρ.

Για πρώτη φορά, το Ranger Raptor εξοπλίζεται με ένα προηγμένο σύστημα μετάδοσης με αυτόματη τετρακίνηση, αλλά και ένα νέο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο on-demand κιβώτιο μεταφοράς δύο σχέσεων (αργό/γρήγορο), σε συνδυασμό με εμπρός και πίσω μπλοκέ διαφορικά, ένα πολύτιμο στοιχείο για τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της εκτός δρόμου οδήγησης. Στη διαχείριση όλων των εδαφικών συνθηκών βοηθοί του νέου Ranger Raptor είναι τα 7 επιλέξιμα προφίλ οδήγησης, στα οποία περιλαμβάνεται και το πρόγραμμα Baja που είναι προσανατολισμένο για off-road διαδρομές και διαμορφώνει τα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος για μέγιστες επιδόσεις κατά τη γρήγορη οδήγηση εκτός δρόμου. Mια εντυπωσιακά χαραγμένη off-road διαδρομή εντός του «Ιαβέρης Park» στη Μαλακάσα έδειξε ξεκάθαρα ότι τούτο το αυτοκίνητο δεν έχει όρια!

Το εσωτερικό τονίζει με τη σειρά του τον γεμάτο δυναμισμό και ενέργεια off-road χαρακτήρα του Ranger Raptor. Η καμπίνα περιλαμβάνει νέα σπορ καθίσματα μπροστά και πίσω, τα οποία είναι εμπνευσμένα από μαχητικά αεροσκάφη. Την ίδια στιγμή, οι επιβάτες απολαμβάνουν την τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογίας καθώς στη high-tech καμπίνα δεσπόζει μια πλήρως ψηφιακή οθόνη 12,4” και μια κεντρική οθόνη αφής 12” για την υποστήριξη των συστημάτων συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας SYNC 4A νέας γενιάς της Ford. Από 72.336 ευρώ.

Πηγή: https://www.efsyn.gr/athlitismos/aytokinito/389547_den-yparhoyn-oria

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.