Mazda 787B: Ο νικητής επιστρέφει για την 100η επέτειο του Le Mans

By  |  0 Comments
  • Το Mazda 787B επιστρέφει για έναν αγώνα επίδειξης στον 24ωρο αγώνα αντοχής Le Mans και Le Mans Classic.
  • Το αγωνιστικό που κέρδισε το Le Mans θα αποτελέσει έκθεμα στην συλλογή του Le Mans Museum
  • To MX-30 e-Skyactiv R-EV θα παρουσιαστεί επίσης στην έκθεση, σε κοινό περίπτερο

Η Mazda Motor Corporation ανακοινώνει τον αγώνα επίδειξης του νικητή του 59ου αγώνα, Mazda 787B, στην 100η επέτειο του εικοσιτετράωρου αγώνα αντοχής Le Mans. Ο 91ος  πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Le Mans Sarthe Circuit στη Γαλλία, από τις 7 έως τις 11 του Ιουνίου.

Mazda 787B, νικητής του 59ου 24ώρου αγώνα αντοχής Le Mans 1991

Το 1991 στον 59ο εικοσιτετράωρο αγώνα αντοχής Le Mans, το Mazda 787B ήταν το πρώτο Ιαπωνικό αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα με τέσσερις ρότορες που κέρδισε τον αγώνα. Με αφορμή αυτή τη νίκη, η διοργανώτρια ACO (Automobile Club de l’Ouest) προσκάλεσε τη Mazda και το Mazda 787B σε έναν αγώνα επίδειξης. Η επίδειξη θα λάβει χώρα στις 9 και 10 του Ιουνίου, ενώ το αυτοκίνητο θα οδηγήσει ο 29 φορές εμφανιζόμενος στο Le Mans, Yojiro Terada.

Για τον εορτασμό της 100ης επετείου του 24ώρου αγώνα αντοχής Le Mans, τα νικητήρια αγωνιστικά οχήματα των προηγούμενων χρόνων, θα παρουσιαστούν ως εκθέματα στις 1 και 2 Ιουλίου στο Le Mans Museum, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Le Mans Sarthe Circuit, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίδειξη. Ακόμη, το Mazda 787B θα συμμετάσχει και σε αγωνιστικές επιδείξεις μικρής διαδρομής τα απογεύματα της 9ης και 10ης Ιουνίου πριν την έναρξη του 24ωρου αγώνα.

 Στις συγκεκριμένες επιδείξεις το νικητήριο όχημα του 59ου αγώνα Le Mans θα τρέξει μαζί με άλλα εμβληματικά Ιαπωνικά νικητήρια οχήματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί η επίδειξη του Mazda 787B και στο Le Mans Classic.

Κατά τη διάρκεια του Le Mans Centennial race week, θα πραγματοποιηθεί επίσης η θεματική έκθεση «Japan Endless Discovery», μια συνεργασία των JNTO (Ιαπωνικός Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού), Toyota και Mazda. Οι θεατές του 24ωρου Le Mans θα εκτεθούν τόσο στην Ιαπωνική κουλτούρα, ενισχύοντας τον εισερχόμενο τουρισμό, όσο και στην Ιαπωνική πρωτοβουλία για την ουδετερότητα σε άνθρακα. Ταυτόχρονα, η Mazda θα παρουσιάσει το MX-30 e-Skyactiv R-EV (Ευρωπαϊκών προδιαγραφών) εξοπλισμένο με την πιο πρόσφατη καινοτόμα τεχνολογία του περιστροφικού της κινητήρα, που δύναται να λειτουργήσει και ως ηλεκτρική γεννήτρια.

Η επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα έως το 2050 βρίσκεται στον πυρήνα των ερευνητικών προγραμμάτων της Mazda.  Με συνέπεια στην ανθρωποκεντρική της φιλοσοφία, η Ιαπωνική μάρκα παραμένει υπέρμαχος της απολαυστικής οδήγησης και της ελευθερίας στις μετακινήσεις.


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.