Μία ημέρα γεμάτη θέαμα για το IAME Series Greece

By  |  0 Comments

Με τη συμμετοχή 35 αγωνιζόμενων που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, πρωταγωνιστώντας σε συναρπαστικές μάχες, διεκδικώντας το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος του IAME Series Greece 2023!

Σε αντίθεση με τη βροχή της πρεμιέρας, αυτή τη φορά οι ταλαντούχοι οδηγοί είχαν το καιρό σύμμαχο. Με την καλοκαιρία να τους επιτρέπει να αποδώσουν τα μέγιστα, σε μία ημέρα γεμάτη εντυπωσιακές μονομαχίες.

Όπως πάντα, το αγωνιστικό ραντεβού αφορούσε τέσσερις κατηγορίες. Ξεκινώντας από την X30 MINI (8-12 ετών) στην οποία είχαμε 10 συμμετοχές, μεγάλος νικητής του Τελικού ήταν ο Λευτέρης Τουμπακάς (#11, Speed Force, Exprit), με τον Αντώνη Βούρο (#1, Saganas Team, Birelart) με τον οποίο είχε μεγάλη μάχη όλη την ημέρα, να τον ακολουθεί. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος (#12, Maitos Kosmic Kart Racing, Kosmic).

Από τους λιλιπούτειους αθλητές που παρατάχθηκαν στο grid, οι τέσσερις ανήκαν στην Κλάση X30 MINI B (8-10 ετών) κι εκεί, ήταν ο Γιάννης Κολοβός (#88, Vasilis Papafilippou Racing Team, KR) που επικράτησε, με δεύτερο τον Αλέξανδρο Ηλιόπουλο (#98, Praga Zahos Karting, FA) και τρίτο τον Χαράλαμπο Καραχάλιο (#97, Καραχάλιος, Kosmic).

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) των 8 συμμετοχών, o Philippe Armand Karras (#100, Maitos Kosmic Kart Racing, Kosmic) άφησε πίσω του τους Νίκο Καραγιάννη (#124, Praga Zahos Karting, Praga) και Φαίδωνα Παπαφιλίππου (#125, Vasilis Papafilippou Racing Team, Tony).

Στην X30 SENIOR (από 14 ετών) είχαμε επίσης 8 οδηγούς στην πίστα και νικητής του Τελικού ήταν ο Manuel Scognamiglio (#299, Tony). Μοιράστηκε το βάθρο με τους Γιώργο Κουρή (#281, Praga Zahos Karting, Praga) και Αθανάσιο Κουδουνα (#241, GSR Team, LN Kart).

Τέλος, στην X30 MASTER (άνω των 30 ετών) διεκδίκησαν τη νίκη 9 αθλητές. Πρώτος είδε την καρό σημαία του Τελικού o Παύλος Ξυνός (#320, Zorri Motorsport Birelart, Birel), με τον Στυλιανό Χαλδαίο (#352, Χαλδαίος Στυλιανός, FA) να τον ακολουθεί και τον Γιάννη Φρούντα (#346, KR Bouriotis, Kart Republic) να συμπληρώνει το Top-3.

Οι προαναφερθέντες, εκτός τη χαρά της επιτυχίας, ενίσχυσαν τη θέση τους στο κυνήγι των εισιτηρίων για τους Παγκόσμιους Τελικούς της IAME (IWF) που φέτος θα διεξαχθούν επί πορτογαλικού εδάφους και συγκεκριμένα πίστα karting του Πορτιμάο, στις 23-28 Οκτωβρίου.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα κάθε κατηγορίας σε ελεύθερες δοκιμές, χρονομετρημένες δοκιμές, Προκριματικό Α, Προκριματικό Β και Τελικό, πατώντας εδώ.

Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις σε συνεργασία με την ΑΛΑ, ενώ την τεχνική επιμέλεια είχε η IRON Team.

Η συνέχεια είναι στις 9-10 Σεπτεμβρίου, πάλι στο Kartodromo, στον αγώνα με τον οποίο θα κλείσει η αυλαία του 2023.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.