Το 4ο Tour de Samos (video)

By  |  0 Comments

Το 4ο Tour de Samos 2023 θα διοργανωθεί το τριήμερο 2-5 Ιουνίου.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (Ε.Λ.Ι.Α.) με την αρωγή του ΣΜΑ ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ ετοίμασαν μια καλοκαιρινή εκδήλωση στο πανέμορφο και παραδοσιακό νησί της Σάμου. Με 230 χλμ. διαδρομής, 12 Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας και 36 μετρήσεις οι αγωνιζόμενοι θα απολαύσουν ένα χορταστικό τριήμερο.

Ο ήπιος καλοκαιρινός καιρός θα επιτρέψει σε όλους να πλοηγηθούν με ασφάλεια και να απολαύσουν τις υπέροχες ορεινές και παραθαλάσσιες διαδρομές που η Σάμος προσφέρει. Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 02 Ιουνίου στη περιοχή Ποτάμι στο Καρλόβασι (’’Ποτάμι beach bar”). Στη συνέχεια, οινογνωσία με χαρακτηριστικό σαμιώτικο οίνο και δείπνο στο οινοποιείο Βακάκης.

Το πρώτο όχημα θα εκκινήσει για το 1ο Σκέλος το Σάββατο 03 Ιουνίου στις 10:01 . Οι συμμετέχοντες αφού διανύσουν 45 χιλιόμετρα περνώντας από παραδοσιακούς οικισμούς και εκτελέσουν τις 2 πρώτες δοκιμασίες ακριβείας θα πραγματοποιήσουν την πρώτη στάση για ανασυγκρότηση στους επιβλητικούς Δρακαίους στις 12:00. Επανεκκίνηση στις 13:30 με ακόμη 70 χιλιόμετρα και 4 ακόμη δοκιμασίες μέχρι τον τερματισμό στο παραθαλάσσιο Ηραίο στις 16:00 με μια ευκαιρία για …βουτιά. Το βράδυ, το καθιερωμένο δείπνο στο εστιατόριο ’’Ορίζοντας” περιμένει τους αγωνιζόμενους.

https://www.triskelion.gr/tour-de-samos-2023#tab-8

Την Κυριακή, ακόμη 108 χιλιόμετρα αυτή την φορά προς νοτιοανατολικά. Ξεχωρίζει, πάλι, η προαιρετική ανάβαση στις Μανωλάτες με δικό της έπαθλο, το γεύμα στο μοναδικό Ποσειδώνιο και ακόμη 5 δοκιμασίες ακριβείας πριν τον τερματισμό του αγώνα στη παραδοσιακή Άμπελο. Η απονομή, στο λιμάνι στο Καρλόβασι, στο ηλιοβασίλεμα με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.