Έφτασε η ώρα των Τελικών του F1 In Schools Greece 2023 για Δημοτικά

By  |  0 Comments

Οι αγώνες ταχύτητας πίστας της Τελικής Φάσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2023 για Δημοτικά, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής στην Κάντζα Αττικής και το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Το F1 In Schools είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, υποστηρίζεται από την Formula 1 και την FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) και σε αυτόν μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας τους. Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών), που θα τους βοηθήσουν να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στη Formula 1. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και CFD προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστηρίζει με δωρεά του τη συμμετοχή δημόσιων σχολείων στον πανελλήνιο διαγωνισμό F1 in Schools της τρέχουσας σχολικής περιόδου, με σκοπό να ενθαρρύνει τη συμμετοχή περισσότερων παιδιών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την εκπαίδευσή τους πάνω σε καινοτόμες εφαρμογές STEM. Ιδιαίτερα, μέσω της δράσης “F1 in Schools Greece 2023 – All Girls Initiative”, που έχει σκοπό την υποστήριξη ομάδων του F1 in Schools Ελλάδος αποτελούμενες από κορίτσια μέλη (all-girls teams), το ΙΣΝ υποστηρίζει ομάδες κοριτσιών από δημόσια σχολεία που συμμετέχουν για πρώτη φορά στο διαγωνισμό, καλύπτοντας διάφορα λειτουργικά έξοδα των ομάδων, όπως της κατασκευής F1 μοντέλων και των ταξιδιών για συμμετοχή σε αγώνες.

Ο Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης, δήλωσε σχετικά: «Το F1 in Schools είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα διαθεματικά προγράμματα στο κόσμο, εγκεκριμένο και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα βοηθά τα παιδιά στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω των τεχνολογιών STEM και να καλλιεργήσουν δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως αυτή της κριτικής σκέψης, συνεργασίας, επικοινωνίας, δημιουργικότητας και επίλυσης προβλήματος. Στο F1 in Schools για Δημοτικά συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από Γ’ έως ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, τα οποία μαζί με τις προαναφερόμενες δεξιότητες αποκτούν και γνώσεις Φυσικής και Μηχανικής. Επίσης, μαθαίνουν να σχεδιάζουν σε Η/Υ και να κατασκευάζουν μικρογραφίες μοντέλων Formula 1 από χαρτόνι».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό F1 in Schools και για να δηλώσει μια ομάδα συμμετοχή, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://f1inschoolsgreece.com/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.