Η BMW συνεπαίρνει το κοινό στις Κάννες

By  |  0 Comments

Περισσότερα από 200 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, μια εντυπωσιακή ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνιστές αστέρες του Χόλυγουντ και μια επαναστατική θαλασσινή εμπειρία: στη δεύτερη χρονιά της ως Επίσημος Συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, η BMW επικεντρώθηκε στη βιώσιμη πολυτέλεια, την ‘ηλεκτρίζουσα’ δράση και την προηγμένη κινητικότητα στο νερό.

Η υπηρεσία μεταφοράς στις διαδρομές γύρω από το Palais des Festivals et des Congrès έδωσε την ευκαιρία σε διεθνείς επισκέπτες, συμμετέχοντες στο φεστιβάλ και VIP να βιώσουν την εμπειρία της premium κινητικότητας χωρίς εκπομπές ρύπων με ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Το highlight του στόλου οχημάτων του φεστιβάλ ήταν η νέα BMW i7 M70 xDrive. Το ισχυρότερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της BMW έχει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελευταία παραγωγή της BMW Films. Στο επίκεντρο της ταινίας μικρού μήκους “The Calm” που έκανε το ντεμπούτο της στις Κάννες βρίσκεται μια σεκάνς αθόρυβης καταδίωξης με το πολυτελές sedan. Εν τω μεταξύ, στην περιοχή του λιμανιού της πόλης της νότιας Γαλλίας, η BMW συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή σκαφών TYDE για να παρουσιάσει μια νέα μορφή κινητικότητας στο νερό χωρίς εκπομπές ρύπων: το The ICON, ένα επαναστατικό σκάφος με ηλεκτρική κίνηση από μπαταρία και πρωτοποριακό σχεδιασμό.

The ICON: η πρωτοποριακή θαλάσσια εμπειρία ενθουσιάζει ένα διεθνές κοινό.

Το σκάφος μήκους 13,15 μέτρων με το όνομα The ICON αντιπροσωπεύει μια θαλάσσια ερμηνεία της κινητικότητας μηδενικών εκπομπών ρύπων και της πολυτελούς μετακίνησης. Η χρήση υδροπτέρυγων (δομές φτερών κάτω από το επίπεδο του νερού) επιτρέπει την ανάπτυξη μέγιστης ταχύτητας 30 κόμβων (55 km/h), η οποία, σε συνδυασμό με την αυτονομία που υπερβαίνει τα 50 ναυτικά μίλια, καθιστά το The ICON νέο πρότυπο για τα ηλεκτροκίνητα σκάφη. Το κοινό στις Κάννες ενθουσιάστηκε από τη σχεδόν αθόρυβη πλεύση του σκάφους που δεν συνοδεύεται από αισθητή φουσκοθαλασσιά καθώς και από το πολυτελώς εξοπλισμένο εσωτερικό του.

Ενώ η BMW, εμπνευστής του project, παρείχε την απαραίτητη τεχνογνωσία και η Designworks – ο κόμβος καινοτομίας του BMW Group – ανέλαβε το σχεδιασμό του σκάφους, πίσω από τη σύλληψη και υλοποίηση της ιδέας βρίσκεται η εταιρεία κατασκευής σκαφών TYDE. Ο ήχος κίνησης και οι ηχητικοί τόνοι των λειτουργιών ήταν δημιουργία του συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής, Hans Zimmer. Το The ICON επικεντρώνεται στον σύγχρονο, αστικό τρόπο ζωής ενώ οι μελλοντικές παραλλαγές του θα μπορούν να εξατομικεύονται από τους πελάτες και να χρησιμοποιούνται ως θαλάσσια μέσα μεταφοράς τόσο από ιδιώτες που αγαπούν την πολυτέλεια όσο και στον εμπορικό τομέα.

Λαμπερά αστέρια και συναρπαστική δράση: Το “ The Calm   είναι το τελευταίο επεισόδιο της σειράς παραγωγών της BMW Films .

Το BMW Pavillon στο Λιμάνι των Καννών δεν αποτέλεσε μόνο το σημείο όπου ξεκίνησαν οι δοκιμές επίδειξης του The ICON και τον τόπο διεξαγωγής συναρπαστικών συζητήσεων, αλλά φιλοξένησε και ένα πολύ ιδιαίτερο κινηματογραφικό γεγονός. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα της η τελευταία παραγωγή της BMW Films  The Calm , η οποία ξεχωρίζει τόσο για το επιφανές διεθνές καστ ηθοποιών όσο και για τους αστέρες του που βρίσκονται πίσω από τις κάμερες. Η Pom Klementieff και η Uma Thurman, οι οποίες υποδύονται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο κατασκοπευτικό θρίλερ που κόβει την ανάσα, παρευρέθηκαν επίσης στην πρεμιέρα της επτάλεπτης ταινίας μικρού μήκους, μαζί με τον παραγωγό του Χόλυγουντ, Joseph Kosinski και τον διάσημο σκηνοθέτη, Sam Hargrave.

Επρόκειτο για μία ανατρεπτική προβολή ταινίας καθώς πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά στο πίσω μέρος της νέας BMW i7. Έτοιμες προκειμένου να προσφέρουν αυτή την εξαιρετική κινηματογραφική εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο, στο χώρο στάθμευσης της προκυμαίας της Κυανής Ακτής ήταν περίπου 40 αντίτυπα της νέας BMW Σειράς 7 Sedan. Στο εσωτερικό αυτών των αποκλειστικών ιδιωτικών κινηματογραφικών σαλονιών, η BMW Theatre Screen με πανοραμική οθόνη 31,3” και ενσωματωμένο σύστημα ήχου surround 36 καναλιών προσέφερε μερικά αξέχαστα λεπτά ψυχαγωγίας υψηλής ποιότητας. Όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προβολή στο πολυτελές εσωτερικό της BMW i7, μπορούν να απολαύσουν το “The Calm   από τον καναπέ του σπιτιού τους μέσω του καναλιού της BMW στο YouTube.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.