MERCEDES-ΒΕΝΖ Vision One-Eleven: Ψηφιακό όραμα

By  |  0 Comments

Η MERCEDES-ΒΕΝΖ με το Vision One-Eleven μας δείχνει πως οραματίζεται το μελλοντικό, ιδανικό σπορ μοντέλο. Το οποίο φυσικά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Το MERCEDES-ΒΕΝΖ Vision One-Eleven αναμφίβολα εντυπωσιάζει με την σχεδιαστική του φιλοσοφία. Είναι εμπνευσμένο από τα θρυλικά πειραματικά μοντέλα C 111 από τις δεκαετίες του 1960 και του 70. Τα οποία τότε χρησιμοποιήθηκαν για τη δοκιμή κινητήρων Wankel και turbodiesel.
Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ξεχώριζαν για τις ασυνήθιστες, για την εποχή εκείνη, αεροδυναμικές γραμμές, το χαρακτηριστικό άνοιγμα των θυρών προς τα επάνω (gullwing), τον τοποθετημένο στο κέντρο κινητήρα, αλλά και το πορτοκαλί χρώμα τους.

Το Vision One-Eleven είναι ένα καινούργιο πρωτότυπο, το οποίο δεν κρύβει την επιρροή του από το C 111. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το μπροστινό μέρος, το οποίο και στα δύο οχήματα αποτελείται από ένα χαμηλό ορθογώνιο στοιχείο με στρογγυλεμένες άκρες αριστερά και δεξιά. Στο C 111, αυτό είναι ένα κλειστό πλαστικό στοιχείο με κυψελοειδή δομή, εξοπλισμένο με στρογγυλούς προβολείς ομίχλης.

Το αντίστοιχο εξάρτημα στο Vision One-Eleven φαίνεται παρόμοιο με την πρώτη ματιά. Στην πραγματικότητα όμως το πάνελ είναι μια εύκαμπτη εξωτερική οθόνη με εμφάνιση 3D. Η οποία διαθέτει τα χαρακτηριστικά στρογγυλά φώτα του C 111, σε ψηφιοποιημένη μορφή και μπορεί επίσης να μεταφέρει μηνύματα σε άλλους χρήστες του δρόμου!
Αναμφίβολα πάντως το ύψους 1.170 χιλ.Vision One-Eleven είναι εντυπωσιακό από όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις.

Ακόμα πιο ξεχωριστό και ασυνήθιστο είναι το εσωτερικό του. Το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με τις…διαθέσεις. Αν για παράδειγμα υπάρχουν αγωνιστικές ανησυχίες μεταμορφώνεται σε ένα καθαρόαιμο υπεραυτοκίνητο.
Με την πλάτη των ενσωματωμένων στο δάπεδο καθισμάτων, σε όρθια θέση και την οθόνη αφής προσανατολισμένη στον οδηγό. Αντίθετα, στη λειτουργία lounge, τα καθίσματα είναι πλήρως ενσωματωμένα στο εσωτερικό, το οποίο συνδυάζει τα μαρσπιέ, το κεντρικό τούνελ και το χώρο αποσκευών σε μια ενιαία μονάδα.

Έτσι, το εσωτερικό του μετατρέπεται σε ένα σαλόνι, στο οποίο μπορούν οι επιβάτες να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους και να χαλαρώσουν! Το ρόλο τους φυσικά παίζουν τόσο τα χρώματα όσο και τα υλικά που τραβούν την προσοχή με την πρώτη ματιά. Τα υποβραχιόνια στα μαρσπιέ και η κεντρική κονσόλα, καθώς και το πίσω ράφι κάτω από το πίσω παρμπρίζ, είναι ντυμένα με έντονο πορτοκαλί δέρμα. Αξιοσημείωτο είναι ότι το δέρμα βάφτηκε με τη χρήση φλοιών από κόκκους καφέ!

Από γυαλισμένο αλουμίνιο είναι τα πεντάλ των φρένων και του γκαζιού είναι καθώς και οι ακτίνες του τιμονιού. Το οποίο είναι εξοπλισμένο με διάφορα λειτουργικά χειριστήρια και υπερσύγχρονα στοιχεία επαφής. Ακόμα, μια οθόνη υψηλής ανάλυσης βρίσκεται τοποθετημένη στο πλάι του τιμονιού, με γωνία προς τον οδηγό και εμφανίζει όλες τις σχετικές πληροφορίες του οχήματος.

Ο συνδυασμός πάντως αναλογικών και ψηφιακών οργάνων, προσφέρουν μια ρετρό εμφάνιση με φουτουριστικά στοιχεία.

Οι καινοτομίες συνεχίζονται και κάτω από το αμάξωμα όπου υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες της Yasa. Η οποία αποτελεί θυγατρική της MERCEDES-BENZ. Ειδικεύεται μάλιστα στην κατασκευή συμπαγών κινητήρων αξονικής ροής, οι οποίοι παρουσιάζουν μεγαλύτερη απόδοση και ισχύ σε μικρότερες διαστάσεις και βάρος σε σχέση με τους ακτινικούς ηλεκτροκινητήρες που χρησιμοποιούνται σήμερα από τα ηλεκτρικά μοντέλα της γερμανικής φίρμας.

Με το Vision One-Eleven, η MERCEDES-BENZ εξερευνά νέα μονοπάτια για τα μελλοντικά μοντέλα επιδόσεων. Τα οποία θα προσφέρουν στοιχεία που θα ξεπερνούν ακόμα και τα…ψηφιακά όνειρα.

Πηγή: https://gonews.gr/mercedes-benz/mercedes-%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b6-vision-one-eleven-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%cf%8c%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b1/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.