Περιδιάβαση Ιστορικών στην Κύπρο

By  |  0 Comments

Την Κυριακή 11 Ιουνίου θα διεξαχθεί μια ξεχωριστή εκδήλωση Περιήγησης Κλασσικών Αυτοκινήτων στις ορεινές περιοχές της Πιτσιλιάς όπου πέρα από τον ψυχαγωγικό και πολιτιστικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, θα παραδοθούν τα τιμόνια σε νεαρούς οδηγούς καθώς επίσης και σε γυναίκες σε μια προσπάθεια εμπλοκής περισσότερων ατόμων στον συναρπαστικό κόσμο των κλασσικών αυτοκινήτων. Διοργανωτής είναι η Λέσχη Περιήγησης Κλασικού Αυτοκινήτου Κύπρου.

Πρωινή συγκέντρωση στο Caffè Nero της Έγκωμης και αφού δοθούν οι σχετικές οδηγίες, θα ξεκινήσει η περιπέτεια. Θα διασχίσουν οι συμμετέχοντες καταπράσινα δάση και αφού περάσουν από διάφορα γραφικά χωριά θα κάνουν τον πρώτο σταθμό στο Μοναστήρι του Οσίου Αβακούμ στο Φτερικουδι και στην συνέχεια θα επισκεφτούν τον παλαιό αλευρόμυλο της Άλωνας, που έχει πρόσφατα αναπαλαιωθεί και περιέχει μοναδικά εκθέματα.

Γεύμα στη συνέχεια στο Κτήμα Πάντσιο http://www.ktimapancho-alona.com/ και το κόστος για το πλούσιο μπουφέ είναι €17 με ένα ποτό. Μετά το μεσημεριανό φαγητό θα ακολουθήσει προαιρετική εκδρομή στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού του Αγιασμάτη και αγορά παραδοσιακών τοπικών εδεσμάτων, όπως αλλαντικά και γλυκά για όσους το επιθυμούν από Άλωνα και Πλατανιστάσα.

Όσοι δεν ενδιαφέρονται για την προαιρετική εκδρομή, μπορούν να χαλαρώσουν στο Κτήμα, να κάνουν την βόλτα τους στα γύρω χωριά ή να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής, αφού θα είναι κοντά και η ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Σε περίπτωση που υπάρχουν νεαροί ενδιαφερόμενοι και γυναίκες που δεν έχουν κλασσικό αυτοκίνητο και θέλουν να παρευρεθούν, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έγκαιρα και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν σε κάποιο όχημα. Η εκδήλωση γίνεται μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αυτοκινήτου (FIVA) να προωθηθεί η αγάπη για το κλασικό όχημα σε νεαρότερες ηλικίες και γυναίκες.

Θα υπάρχει επίσης διαγωνισμός, καθώς το άτομο που θα ετοιμάσει το ποιο όμορφο βίντεο και το μοιραστεί στην επίσημη σελίδα του ομίλου στο Facebook ή στο Instagram με το hashtag #ccctc και πάρει τα περισσότερα likes, θα κερδίσει δωρεάν φαγητό για 2 άτομα στην επόμενη μας εκδήλωση καθώς επίσης και αναμνηστικά της Λέσχης.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής το αργότερο μέχρι το Σάββατο πρωί και ώρα 10:00 στα τηλέφωνα 99374444 ή στο 99614029.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.