Περιήγηση στο Λονδίνο με το MINI Cooper SE Cabrio

By  |  0 Comments

Σφύζοντας από ζωντάνια, η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου συναρπάζει τους επισκέπτες με τα πολλά αξιοθέατα, το πολυσύχναστο City και μία ιστορία σχεδόν 2000 ετών. Η μητροπολιτική περιοχή που εκτείνεται κατά μήκος Τάμεση δεν ‘ηλεκτρίζει’ μόνο τους κατοίκους και τους τουρίστες με τον ποικιλόμορφο χαρακτήρα της. Το Λονδίνο εξηλεκτρίζει την αστική μετακίνηση με περισσότερους από τρεις σταθμούς φόρτισης ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Το τέλειο σκηνικό για μια περιήγηση με το MINI Cooper SE Cabrio.

Tower Bridge, Buckingham Palace, Piccadilly Circus – ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις μια περιήγηση με το MINI Cooper SE Cabrio σε μια πόλη εννέα εκατομμυρίων κατοίκων με πλούσια ιστορία; Μα, φυσικά, το ‘Courage, ένα σημαντικό μνημείο που τιμά την πραγματική αλλαγή. Πρόκειται για ένα από τα νεότερα αγάλματα στο ιστορικό Λονδίνο, το οποίο στήθηκε το 2018 προς τιμήν της ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των γυναικών, Dame Millicent Garrett Fawcett, και αρχηγού των Σουφραζετών που μάχονταν για το δικαίωμα ψήφου. Η φράση “Courage calls for courage everywhere” (Το Courage σας καλεί να δείξετε θάρρος παντού), η οποία αναγράφεται στο πανό που κρατάει η φιγούρα του πρώτου μνημείου μιας γυναίκας στην πλατεία Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, συμβολίζει την κοινωνική συμμετοχή και την ισότητα.

Ζωντανή πόλη που ξεχειλίζει από ποικιλομορφία.
Στη μεγάλη κεντρική πλατεία, ακριβώς δίπλα στην έδρα του Βρετανικού Κοινοβουλίου στο Παλάτι του Westminster έχουμε μία ακόμα ευκαιρία για επαναφόρτιση. Από εδώ, κατευθυνόμαστε ανατολικά μέσω της θρυλικής γέφυρας του Westminster μήκους 252 μέτρων με το MINI Cooper SE Cabrio (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 17,2 kWh/100 km) προς τη συναρπαστική περιοχή του South Bank στην άλλη πλευρά του Τάμεση.

Στο κέντρο της προκυμαίας μήκους 1,7 χιλιομέτρων βρίσκεται το Queen Elizabeth Hall, μαζί με το Royal Festival Hall και το Royal National Theatre. Ενώ ένα καθημερινό πρόγραμμα συναυλιών κλασικής, τζαζ και avant-garde μουσικής ενθουσιάζει το κοινό στο πάνω μέρος του φουαγιέ, η καρδιά της υποκουλτούρας του Λονδίνου πάλλεται από ζωντάνια στο υπόγειο. Άλλωστε, η πιο γνωστή περιοχή skateboarding της πόλης βρίσκεται εδώ από τη δεκαετία του 1970. Δίπλα, η δημιουργική σκηνή του Λονδίνου γιορτάζει την αστική τέχνη της πόλης που έγινε διάσημη από τον Banksy με το πολύχρωμο τούνελ που ζωγράφισε με γκράφιτι στην Leake Sreet.

Ιστορικές και σύγχρονες δομές σε συναρπαστική αντίθεση.

Περνώντας από το ανακαινισμένο περίφημο Globe Theatre του Σαίξπηρ, η διαδρομή οδηγεί ξανά μέσω της London Bridge στην άλλη πλευρά του ποταμού. Στη γέφυρα, η υφασμάτινη μαλακή οροφή του MINI Cooper SE Cabrio με το χαρακτηριστικό σχέδιο Union Jack χαμηλώνει αθόρυβα για να αποκαλύψει έναν λαμπερό αγγλικό ουρανό. Εδώ, στην ανατολική πλευρά της πόλης, τα γοητευτικά ερείπια του ναού St. Dunstan-in-the-East δημιουργούν μια συναρπαστική αντίθεση μεταξύ ιστορίας και μοντερνισμού. Το πάρκο που θεωρείται μυστικό και βρίσκεται μέσα και γύρω από τον κυρίως ναό προσφέρει ένα ιδιαίτερο μέρος όπου οι επιβάτες του MINI μπορούν να ξεκουραστούν και να αναπληρώσουν την εξαντλημένη τους ενέργεια.

Το MINI Cooper SE Cabrio δεν χρειάζεται να αναπληρώσει την χαμένη του ενέργεια με τον κλασσικό τρόπο που γνωρίζουμε έως τώρα με βάση τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αντ’ αυτού, ο ηλεκτροκινητήρας των 135 kW/184 hp, ο οποίος βοηθά στον ευέλικτο και εύκολα ελεγχόμενο χειρισμό του οχήματος, επιτρέπει 201 χιλιόμετρα οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων στον ανοιχτό αέρα σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP.

Μια στάση στο London Sky Garden είναι μια καλή ιδέα για να απολαύσετε από ψηλά τη θέα προς τον Τάμεση που είναι ελκυστική και από ένα κάμπριο. Ο ψηλότερος κήπος του Λονδίνου βρίσκεται στον 35ο όροφο ενός ουρανοξύστη που ονομάζεται “Walkie-Talkie” λόγω του χαρακτηριστικού του σχήματος. Η είσοδος είναι δωρεάν και εγγυάται φανταστική θέα της πόλης, όπου μπορείτε ήδη να εντοπίσετε τα επόμενα αξιοθέατα.

Κοιτάζοντας προς τα δυτικά, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου, στο κέντρο του μεγαλύτερου οικονομικού κέντρου της Ευρώπης – στο δήμο City of London – είναι εύκολα αναγνωρίσιμος ως μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στον κόσμο. Στο κέντρο του καθεδρικού ναού μήκους 158 μέτρων βρίσκεται ένας πολυέλαιος βάρους 750 τόνων που είναι κρεμασμένος σε ύψος 111 μέτρων. Τα 111 μέτρα αντιστοιχούν ακριβώς σε 365 πόδια, δηλαδή ένα πόδι για κάθε ημέρα του έτους.

Πριν από το τέλος αυτής της περιπετειώδους ημέρας, μια στάση μπροστά από το μεγαλοπρεπώς φωτισμένο Somerset House εγγυάται μια εντυπωσιακή θέα των αναρίθμητων φώτων κατά μήκος του Τάμεση. Το Somerset House, που φιλοξενεί πρωτοπόρους του πολιτισμού, συνδέει τη δημιουργικότητα και την τέχνη με την κοινωνία. Μέρος του νεοκλασικού κτιρίου ανήκει στο King’s College, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο.

Το Λονδίνο δεν κοιμάται, λάμπει.

Στην απέναντι όχθη του ποταμού, τα φωτισμένα με έντονα χρώματα κτίρια και το εμβληματικό London Eye αντανακλώνται ήδη στο νερό του Τάμεση. Με ύψος 135 μέτρα και με τις 32 γυάλινες γόνδολες από το δάπεδο μέχρι την οροφή, σε μια καθαρή μέρα μπορεί κάποιος να δει σε απόσταση 40 χλμ.  μέχρι το βασιλικό κάστρο του Windsor έξω από το Λονδίνο.

Για σήμερα, ωστόσο, μια ματιά από τα σπορ καθίσματα του ανοιχτού MINI Cooper SE Cabrio στον καθαρό νυχτερινό ουρανό πάνω από το Λονδίνο είναι αρκετή για να ξαναθυμηθούμε όλες τις υπέροχες εικόνες. Και ήδη ονειρευόμαστε την επόμενη μέρα για μία open-air go-kart αίσθηση σε αυτή την ηλεκτρισμένη μητρόπολη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.