Το νέο Range Rover Evoque

By  |  0 Comments

Το νέο Range Rover Evoque έχει έναν χαρισματικό και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα, με την απέριττη σχεδίασή του να ενισχύεται τώρα με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και επιλογές premium υλικών για πελάτες που εκτιμούν τη σύγχρονη πολυτέλεια.

Το απέριττο παρουσιαστικό του Range Rover Evoque αναδεικνύεται από μια νέα μάσκα και τους εξαιρετικά λεπτούς προβολείς Pixel LED με σχεδιαστική υπογραφή DRL, οι οποίοι υιοθετούν μια τεχνική εμφάνιση που παραπέμπει σε κόσμημα. Νέες εξωτερικές πινελιές και χρώματα συμπληρώνουν επίσης τη χαρακτηριστική αιωρούμενη οροφή, την ενιαία μεσαία γραμμή και τις χωνευτές αναδυόμενες χειρολαβές των θυρών που καθορίζουν το σχεδιαστικό DNA της Range Rover.

Στο εσωτερικό, η απέριττη σχεδιαστική φιλοσοφία του Range Rover ενισχύεται με μια νέα κυρτή γυάλινη οθόνη αφής 11,4 ιντσών, η οποία φαίνεται να αιωρείται στο οπτικό πεδίο του οδηγού εξασφαλίζοντας βελτιωμένη ορατότητα, ενώ απελευθερώνει χώρο για την αποθήκευση αντικειμένων και ασύρματη φόρτιση συσκευών. Με την υποστήριξη του Pivi Pro, τακτικές ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού – Software Over The Air – και ενσωματωμένο Amazon Alexa, η νέα κεντρική κονσόλα προσφέρει στους πελάτες μια απρόσκοπτη, άνετη ψηφιακή εμπειρία.

Οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες και καινοτομίες υλικών προάγουν επίσης την ευεξία των επιβατών στην ανανεωμένη καμπίνα, στην οποία συμβάλλει μία από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες ποιότητας εσωτερικού αέρα στην κατηγορία με την ονομασία Cabin Air Purification Plus. Οι επιλογές απτικών υλικών περιλαμβάνουν καθίσματα με μη δερμάτινες UltrafabricsTM και υφασμάτινες KvadratTM επενδύσεις που εισάγουν μια νέα διάσταση σύγχρονης πολυτέλειας.

Η Geraldine Ingham, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Range Rover, δήλωσε: «Το αρχικό πολυτελές compact Range Rover για την πόλη γίνεται ακόμα πιο έξυπνο και εκλεπτυσμένο από τον προκάτοχό του. Η καμπίνα είναι απέριττη και γαλήνια, με νέα υλικά και χρωματισμούς που υποδηλώνουν μία αβίαστη πολυτέλεια. Μια ενιαία, κυρτή, γυάλινη διεπαφή και τεχνολογία καθαρού αέρα επιτρέπουν στους πελάτες να απολαμβάνουν την ηρεμία και τη γαλήνη που είναι το σήμα κατατεθέν ενός Range Rover».

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των μοντέλων Evoque S, Dynamic SE, Dynamic HSE και Autobiography. Το plug-in ηλεκτρικό υβριδικό P300e, τους προσφέρει τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις μέσες καθημερινές τους διαδρομές σε λειτουργία EV, με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 62 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, με τη νέα χημεία της μπαταρίας να εξασφαλίζει βελτιωμένη αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες έως και 48 χιλιόμετρα. Κάθε P300e διαθέτει στάνταρ δυνατότητα ταχείας φόρτισης DC, για γρήγορη αναπλήρωση ενέργειας. Επιπλέον, οι κινητήρες βενζίνης και diesel της γενιάς Ingenium με σύστημα MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle) προσφέρουν μια ολοκληρωμένη γκάμα εκλεπτυσμένων και αποδοτικών επιλογών σε ό,τι αφορά το σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Σαγηνευτική σχεδίαση

Στο νέο Range Rover Evoque παρατηρούμε μία διακριτική εξέλιξη της απέριττης εξωτερικής του σχεδίασης με αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά όπως η τύπου coupe σιλουέτα, η αιωρούμενη οροφή, η ενιαία μεσαία γραμμή και οι χωνευτές αναδυόμενες χειρολαβές των θυρών. Η νέα σχεδίαση της μάσκας αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό όλων των μοντέλων Range Rover.

Η εξωτερική σχεδίαση τονίζεται από τους νέους, εξαιρετικά λεπτούς προβολείς που ενσωματώνουν την πιο πρόσφατη τεχνολογία Pixel LED και θυμίζουν κόσμημα εκπέμποντας ένα διαυγές φως για ακόμα καλύτερη ορατότητα και συμπληρώνονται από σμιλεμένα νέα γραφικά φώτων ημέρας.

Ο Καθηγητής Gerry McGovern OBE, Δημιουργικός Διευθυντής, JLR, δήλωσε: «Η μοναδική προσωπικότητα του Range Rover Evoque έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο αυτοκινητικό τοπίο. Η εκλεπτυσμένη σχεδίαση και η διαχρονική αίσθηση του σύγχρονου χαρακτήρα του συνεχίζει να αγγίζει αυτή την έντονα συναισθηματική χορδή».

Η σχεδιαστική φινέτσα και η καινοτομία συνυπάρχουν αρμονικά με ένα επανασχεδιασμένο εσωτερικό. Η καθαρή σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας περιλαμβάνει έναν νέο επιλογέα ταχυτήτων με απτική αίσθηση για τα μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η πρόσβαση στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pivi Pro γίνεται μέσω μιας νέας κυρτής γυάλινης οθόνης αφής 11,4”, από την οποία οι πελάτες μπορούν να ελέγχουν απρόσκοπτα τις βασικές λειτουργίες του οχήματος. Αυτή βρίσκεται πλέον ψηλότερα και πιο κοντά στον οδηγό, απελευθερώνει επίσης περισσότερο αποθηκευτικό χώρο και διαθέτει στάνταρ ασύρματη φόρτιση συσκευών.

Η καμπίνα γίνεται ακόμη πιο ελκυστική με μία πανοραμική οροφή16 – η οποία λούζει το εσωτερικό με φυσικό φως – και τη διαθεσιμότητα επιλογών απτικών υφασμάτων χωρίς δέρμα.

Το Range Rover Evoque είναι το μοναδικό SUV στην κατηγορία του που διατίθεται με ύφασμα από μείγμα μαλλιού KvadratTM – μια πολυτελή, απτική και μοντέρνα εναλλακτική αντί της δερμάτινης επένδυσης. Ωραία αίσθηση αφής με μια σύγχρονη νότα προσφέρουν τα καθίσματα από μείγμα μαλλιού KvadratTM χωρίς δέρμα και τα διάτρητα καθίσματα Ultrafabrics™ Ebony, με ένθετα από ύφασμα πολυουρεθάνης που διαθέτουν μια νέα χαρακτηριστική διάτρηση. Εμπνευσμένα από το χώρο της ραπτικής κατά παραγγελία, τα μείγματα μαλλιού είναι 58% ελαφρύτερα από το δέρμα και παρέχουν σύγχρονη εμφάνιση και απτικότητα.

Το πρωτοποριακό ύφασμα έχει υποβληθεί σε εκτεταμένες εσωτερικές δοκιμές αντοχής στο εργαστήριο υλικών της Range Rover. Για να διασφαλιστεί η μακροζωία και η ανθεκτικότητα, τα υλικά υποβάλλονται σε 60.000 κύκλους δοκιμών τριβής – που ισοδυναμούν με 10 χρόνια χρήσης – με δοκιμές υπεριώδους ακτινοβολίας που προσομοιώνουν έκθεση τριών ετών σε δριμύ ηλιακό φως μέσα σε μόλις ένα μήνα.

Καινοτόμες επιλογές υλικών είναι διαθέσιμες εκτός από το παραδοσιακό δέρμα, ενώ οι εκλεπτυσμένες νέες λεπτομέρειες – συμπεριλαμβανομένου του Moonlight Chrome που βρίσκεται στο τιμόνι, στην επένδυση της κεντρικής κονσόλας και στους αεραγωγούς – προσφέρουν ένα νέο αέρα φινέτσας. Το Moonlight Chrome συμπληρώνει τα νέα φινιρίσματα, που περιλαμβάνουν τα Technical Light Anodised ή Dark Anodised Aluminium (ανάλογα με το μοντέλο), με το Shadow Grey Ash Veneer να προσφέρει ένα κομψό φινίρισμα στο Range Rover Evoque Autobiography.

Η χρωματική παλέτα του Range Rover Evoque περιλαμβάνει τώρα τα Arroios Grey, Tribeca Blue και Corinthian Bronze, ενώ οι επιλογές οροφής Narvik Black και Corinthian Bronze με χρωματική αντίθεση δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να εκφράσουν το ατομικό τους στυλ. Η εξωτερική εμφάνιση ενισχύεται περαιτέρω με συνολικά οκτώ σχέδια ζαντών αλουμινίου έως 21”6 και πέντε νέα φινιρίσματα, με το diamond-turned να προσφέρεται στα Range Rover Evoque Autobiography και Dynamic HSE.

Συνδεδεμένη τεχνολογία

Μετά την εισαγωγή της στο νέο Range Rover Velar, το Range Rover Evoque διαθέτει την τελευταία γενιά της τεχνολογίας infotainment Pivi Pro2. Ελεγχόμενες μέσω μιας κομψής νέας κυρτής γυάλινης οθόνης αφής 11,4 ιντσών, όλες οι σημαντικές λειτουργίες του οχήματος ενσωματώνονται στη νέα οθόνη, η οποία φαίνεται να αιωρείται άψογα μέσα στην κεντρική κονσόλα.

Τα χειριστήρια για τον κλιματισμό, τα καθίσματα και την ένταση του ήχου είναι πάντα ορατά μέσω νέων sidebars, που διαθέτουν συρόμενα χειριστήρια πολλαπλών λειτουργιών σε κάθε πλευρά. Αυτά τα εικονικά κουμπιά παρέχουν άμεση πρόσβαση σε λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως οι ατομικές ρυθμίσεις της θερμοκρασίας για τους εμπρός επιβάτες, οι κάμερες, η πλοήγηση και η ένταση του ήχου.

Στην αρχή κάθε ταξιδιού, εμφανίζεται μία Pre-Drive οθόνη για ταχεία πρόσβαση σε λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως το σύστημα ξεθαμπώματος του παρμπρίζ και τα θερμαινόμενα καθίσματα. Μόλις το όχημα αρχίσει να κινείται, αυτή δίνει τη θέση της στη γνώριμη αρχική οθόνη, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί με τη χαρακτηριστική ευφυΐα και ευελιξία του Pivi Pro2.

Το σύστημα infotainment επόμενης γενιάς αποτέλεσε αντικείμενο εκτεταμένων δοκιμών και εξέλιξης, τόσο ψηφιακά όσο και με δοκιμαστές, ώστε να μειωθεί ο χρόνος εργασιών και αλληλεπίδρασης και να επιτευχθεί η πιο φιλική προς το χρήστη εμπειρία. Περίπου το 80% των εργασιών μπορούν να εκτελεστούν με δύο πατήματα στην αρχική οθόνη.

Το Pivi Pro υποστηρίζει την αβίαστη συνδεσιμότητα smartphone με το ασύρματο Apple CarPlay™8. Υποστηρίζεται επίσης το ασύρματο Android Auto®, ενώ η ασύρματη φόρτιση συσκευών – από ένα νέο αποθηκευτικό χώρο στην κεντρική κονσόλα – παρέχει άμεση γρήγορη φόρτιση και μειώνει την ανάγκη για καλώδια.

Το νέο Range Rover Evoque διαθέτει επίσης Ενεργοποίηση Wi-Fi με πρόγραμμα δεδομένων Data Plan, εξασφαλίζοντας στους επιβάτες ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα. Το Pivi Pro διαθέτει τεχνολογία διπλής ενσωματωμένης κάρτας eSIM και αρχιτεκτονική βασισμένη στο cloud, που σημαίνει ότι παρέχει πλήρη πρόσβαση σε μια σειρά από online εφαρμογές – συμπεριλαμβανομένων των Spotify και Deezer – που ενσωματώνονται στο σύστημα infotainment.

Το Amazon Alexa αναβαθμίζει το επίπεδο άνεσης, παρέχοντας τη δυνατότητα ελέγχου διαφόρων ρυθμίσεων και λειτουργιών με φυσικές φωνητικές εντολές, μειώνοντας παράλληλα την πιθανότητα διάσπασης της προσοχής. Η ‘Alexa’ είναι ενσωματωμένη στο Pivi Pro και μπορεί απλά να ενεργοποιηθεί λέγοντας “Alexa” ή πατώντας το κουμπί Alexa στην οθόνη αφής.

Το Range Rover Evoque προσφέρει επίσης ένα από τα πιο εξελιγμένα πακέτα τεχνολογιών κάμερας στην κατηγορία του με 3D Surround View, ClearSight Ground ViewTM και ClearSight Interior Rear ViewTM που αυξάνουν την αυτοπεποίθηση του οδηγού.

Ανώτερη ποιότητα

Η γνώριμη ποιότητα και φινέτσα Range Rover επιτυγχάνεται με εξελιγμένες τεχνολογίες που προάγουν την άνεση και την ευεξία, πέρα από μια ολοκληρωμένη γκάμα προσεγμένων επιλογών.

Στόχος για το νέο Range Rover Evoque είναι να προσφέρει το πιο υγιές περιβάλλον καμπίνας με μία από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ποιότητας αέρα εσωτερικού. Το Cabin Air Purification Plus, το οποίο διατίθεται για πρώτη φορά με το Range Rover Evoque, αποτελεί αναβάθμιση του προηγούμενου συστήματος.

Διαθέσιμο ως μέρος του προαιρετικού Comfort Pack ή ως στάνταρ για το Autobiography, περιλαμβάνει φίλτρο σωματιδίων PM2.5 και διαχείριση CO2 που συμβάλλει στην ευεξία όλης της οικογένειας, καθώς και στην αύξηση της εγρήγορσης του οδηγού, παρακολουθώντας και ελέγχοντας τα επίπεδα CO2 στην καμπίνα. Ενεργοποιείται πατώντας το μπουτόν Purify στη σελίδα Air Quality (Ποιότητα αέρα) στο Pivi Pro2 και λειτουργεί για να μειώσει το επίπεδο των αλλεργιογόνων ή των σωματιδίων στο εσωτερικό του οχήματος.

Χρησιμοποιεί την τεχνολογία nanoeTM X για την καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών και τη σημαντική μείωση των οσμών, των βακτηρίων και των αλλεργιογόνων, ενώ η τεχνολογία της εφαρμογής Air Quality Index (AQI) επιτρέπει στους πελάτες να παρακολουθούν την ποιότητα του εξωτερικού αέρα στην τοποθεσία τους, αλλά και στον προορισμό τους στην οθόνη. 

Βελτιωμένη ορατότητα τη νύχτα προσφέρουν οι νέοι προβολείς LED Pixel με φώτα ημέρας (DRL). Το νέο σύστημα, που είναι στάνταρ στα Dynamic HSE και Autobiography, διαθέτει τριπλάσιο αριθμό LED συγκριτικά με τους προηγούμενους προβολείς Matrix LED. Κάθε προβολέας διαθέτει τέσσερις μονάδες pixel, οι οποίες περιέχουν 67 ελεγχόμενες με ακρίβεια λυχνίες LED. Προσαρμόζονται με ακρίβεια στις συνθήκες του δρόμου μπροστά για να παρέχουν τη βέλτιστη δέσμη φωτός.

Το Dynamic Bend Lighting, δυναμικός φωτισμός στροφών, χρησιμοποιεί δεδομένα ταχύτητας και του συστήματος διεύθυνσης για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του δρόμου μπροστά, να φωτίσει τις σκοτεινές γωνίες και τα άκρα, ενώ το εύρος της μεγάλης σκάλας μπορεί να εστιάσει το φως σχεδόν μισό χιλιόμετρο μπροστά, για βέλτιστη ορατότητα. 

Ικανό να συσκοτίζει περιοχές γύρω από τέσσερα επερχόμενα οχήματα για να μην θαμπώνει τους άλλους οδηγούς, το Adaptive Driving Beam προσαρμόζεται αυτόματα στην ταχύτητα του οχήματος, εκπέμποντας μια ευρεία δέσμη στις χαμηλές ταχύτητες και μια πιο έντονη, μακρύτερη δέσμη πάνω από τα 70km/h.

Επιδόσεις που ηλεκτρίζουν

Το νέο Range Rover Evoque συνεχίζει να προσφέρει μια γκάμα plug-in ηλεκτρικών υβριδικών και ήπιων υβριδικών ηλεκτρικών κινητήρων, πετυχαίνοντας οικονομία καυσίμου και επιδόσεις. Αυτή περιλαμβάνει το προηγμένο plug-in ηλεκτρικό υβριδικό P300e, που διατίθεται παράλληλα με μια σειρά κινητήρων βενζίνης και diesel Ingenium, οι οποίοι διαθέτουν την τελευταία τεχνολογία MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle) για την ενίσχυση της απόδοσης και της απόκρισης.

Το ηλεκτρικό υβριδικό P300e προσφέρει στους πελάτες το μέγιστο όλων των διαφορετικών τεχνολογιών, επιτρέποντας στους οδηγούς του Range Rover Evoque να ολοκληρώνουν τη μέση καθημερινή τους διαδρομή με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χάρη στην ηλεκτρική αυτονομία έως και 62 χιλιομέτρων από την μπαταρία 14,9 kWh. Το ηλεκτρικό υβριδικό σύστημα κίνησης συνδυάζει έναν αποδοτικό τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα Ingenium με έναν ηλεκτροκινητήρα 80kW, παρέχοντας συνολική ισχύ 309PS, 0-100km/h σε 6,4 δευτερόλεπτα. Η ανανεωμένη χημεία της μπαταρίας προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία οδήγησης στον πραγματικό κόσμο, με αναμενόμενη ηλεκτρική αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες έως και 48 km. Στις μεγαλύτερες διαδρομές, αυτό σημαίνει συνολική πραγματική αυτονομία έως και 651km με εκπομπές CO2 από 31g/km.

Η ταχεία φόρτιση DC είναι στάνταρ στο Evoque P300e, εξασφαλίζοντας γρήγορη φόρτιση εκτός σπιτιού σε μόλις 30 λεπτά και υποστηρίζοντας την αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία. Χρησιμοποιώντας έναν οικιακό φορτιστή 7kW, η φόρτιση 0-100% μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο ώρες.

Την γκάμα συμπληρώνουν οι προηγμένες εκδόσεις βενζίνης και diesel ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (MHEV). Η τεχνολογία βελτιώνει την αποδοτικότητα και την απόκριση χρησιμοποιώντας μία ενσωματωμένη μίζα-γεννήτρια (BiSG) που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα για την ανάκτηση ενέργειας, η οποία κατά κανόνα χάνεται κατά την πέδηση και την επιβράδυνση. Αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48 volt κάτω από το χώρο φόρτωσης και επαναχρησιμοποιείται κατά την επιτάχυνση, παρέχοντας μια βελτιωμένη λειτουργία του συστήματος start-stop που εξοικονομεί καύσιμο.

Η παροιμιώδης αξιοπιστία και άνεση της Range Rover σε όλα τα εδάφη, εξασφαλίζονται από προηγμένες τεχνολογίες πλαισίου.

Το Adaptive Dynamics – όπου υπάρχει – εξασφαλίζει ότι η σκληρότητα της ανάρτησης είναι κατάλληλη για τις οδηγικές συνθήκες, βελτιώνοντας την ποιότητα κύλισης και το χειρισμό του αυτοκινήτου. Υπάρχει ακόμη και ειδική ρύθμιση για οδήγηση εκτός δρόμου, ενώ η μεταβολή των παραμέτρων οδήγησης μέσω του συστήματος Configurable Dynamics προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και ευελιξία στο δρόμο.

Από την άλλη, το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης (AWD) με ροπή on-demand, παρέχει τη βέλτιστη κατανομή ροπής ανάλογα με τις συνθήκες, είτε κατά τη δυναμική οδήγηση στο δρόμο είτε κατά την εκκίνηση από στάση σε ολισθηρές επιφάνειες.

Το Terrain Response 2® είναι προσβάσιμο μέσω του Pivi Pro2 και επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του οχήματος ανάλογα με τις συνθήκες, με δυνατότητα επιλογής των λειτουργιών Eco, Comfort, Grass-Gravel-Snow, Mud-Ruts, Sand, Dynamic και Automatic. Μέσω αυτών, μπορούν να παραμετροποιούνται τα χαρακτηριστικά του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων, του συστήματος τετρακίνησης, της ανάρτησης και των συστημάτων ελέγχου ευστάθειας για βέλτιστη πρόσφυση και έλεγχο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.