Το πρώτο πρατήριο LNG – CNG στην Αττική

By  |  0 Comments

Η ελίν και η Blue Grid, ανακοίνωσαν ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας τους δημιουργούν τον 1ο σταθμό υγροποιημένου και συμπιεσμένου φυσικού αερίου (LNG-CNG) στην Αττική (περιοχή Θριασίου), ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η είσοδος της ελίν στην αγορά του LNG-CNG εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της για την μετεξέλιξη του δικτύου πρατηρίων της σε ολοκληρωμένους ενεργειακούς σταθμούς, ενώ παράλληλα ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη δέσμευση της εταιρίας για την προώθηση της βιωσιμότητας μέσα από την επέκταση των δραστηριοτήτων  της σε φιλικότερες για το περιβάλλον μορφές ενέργειας.

Η Blue Grid είναι η ελληνική εταιρία που πρωταγωνιστεί στην αγορά του Downstream LNG στη ΝΑ Ευρώπη και αποτελεί μέλος του Ομίλου Molgas, του μεγαλύτερου προμηθευτή LNG στην Ευρώπη που ελέγχει σήμερα περίπου το 10% των υφιστάμενων πρατηρίων LNG. Η Blue Grid παραμένει πιστή στο όραμά της για τη θεμελίωση της αγοράς του Downstream LNG στην περιοχή μας. Μετά την πρώτη φόρτωση LNG σε βυτιοφόρο όχημα από την Ρεβυθούσα, μετά τη μετατροπή των πρώτων βιομηχανικών πελατών στην Ελλάδα, διεκδικεί μία ακόμη «πρωτιά» με συνεργάτη την ελίν στον τομέα των οδικών μεταφορών.

Το φυσικό αέριο είναι ένα εναλλακτικό καύσιμο που προσφέρεται για την αποτελεσματική μείωση του κόστους ενέργειας καθώς και του ανθρακικού αποτυπώματος του τομέα των οδικών μεταφορών. Σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα, μειώνει δραστικά τους εκπεμπόμενους ρύπους, εξαλείφοντας πλήρως τις εκπομπές οξειδίων του θείου (SOx) και μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) και διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Η συνεργασία αυτή συνδυάζει την τεχνογνωσία της Blue Grid στην προμήθεια και διανομή LNG με την εκτεταμένη γεωγραφική παρουσία του δικτύου της ελίν και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση  εναλλακτικών μορφών καυσίμων στην Ελλάδα. Οι δύο εταιρίες διεκδικούν δυναμικά το ρόλο τους στη νέα ενεργειακή αγορά παρέχοντας στους καταναλωτές ενεργειακές επιλογές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.