H εντυπωσιακή Mercedes-Benz CLE Coupe

By  |  0 Comments

H Mercedes-Benz έρχεται να προσθέτει στην γκάμα της ένα κλασικό coupe, το οποίο συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο την εκλεπτυσμένη σχεδίαση με τη δυναμική.

Η CLE Coupe είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, που καλύπτει το κενό που θεωρητικά υπάρχει στην γκάμα της γερμανικής φίρμας.
Διαθέτει πολλά στοιχεία, τόσο από τη C-Class όσο και από την E-Class, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τις κουπέ εκδόσεις των συγκεκριμένων μοντέλων.

Φυσικά είναι δίπορτη, αλλά με αρκετά μεγάλο μήκος, το οποίο φτάνει τα 4,85 μέτρα. Το πλάτος της είναι 1.86μ. και το ύψος 1.42 , διαστάσεις που τη καθιστούν ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της κατηγορίας.
Ο σχεδιασμός της χαρακτηρίζεται κομψός και παράλληλα δυναμικός. Έχει έντονα κεκλιμένη κολόνα εμπρός, μεγάλους τροχούς και πόρτες που δεν διαθέτουν πλαίσια. Σίγουρα πάντως, αυτές που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι οι πλαϊνές γραμμές της.

Οι μεγάλες διαστάσεις της αλλά και το μακρύτερο, κατά 25 χιλιοστά από τη C-Class Coupe μεταξόνιο, υπόσχονται άπλετους εσωτερικούς χώρους. Ειδικά οι πίσω επιβάτες έχουν 10 χιλιοστά περισσότερο χώρο για το κεφάλι, 19 χιλιοστά περισσότερο χώρο για τους ώμους και τους αγκώνες και 72 χιλιοστά περισσότερο χώρο για τα γόνατα. Ο όγκος του πορτμπαγκάζ προσφέρει 60 λίτρα περισσότερο όγκο και χωράει ακόμα και τρεις τσάντες γκολφ!

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η ανεξάρτητη, πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών, η κεντρική οθόνη 11,9 ιντσών και ο δυναμικός φωτισμός περιβάλλοντος με 64 χρώματα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι τα σχεδιασμένα ειδικά για τη CLE εμπρός σπορ καθίσματα.

Η CLE Coupe έχει αρκετές από τις ψηφιακές καινοτομίες της νέας E-Class, ενώ η τρίτη γενιά του συστήματος infotainment MBUX, την κάνουν ακόμα πιο «έξυπνη». Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει Attention Assist, Active Brake Assist, Active Lane Keeping Assist, Speed Limit Assist και σύστημα στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας.

Οι κινητήρες της CLE είναι ήπιοι υβριδικοί με ενσωματωμένη γεννήτρια εκκίνησης και ηλεκτρικό σύστημα 48 volt. Υπάρχουν δίλιτρα τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης από 204 έως 258 ίππους, ένα τρίλιτρος εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας 381 ίππων αλλά ένας δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας 200 ίππων. Αργότερα στην γκάμα θα προστεθεί και ένα plug-in υβριδικό σύνολο. Θα υπάρχουν εκδόσεις με κίνηση στους πίσω αλλά και στους τέσσερις τροχούς, με αυτόματα κιβώτια 9 σχέσεων.

Η CLE Coupe αναμένεται στις αγορές τον Νοέμβριο, ενώ τον επόμενο χρόνο θα προστεθεί στην γκάμα και η έκδοση Cabriolet.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.