Το νέο Volkswagen Amarok στην Ελλάδα (video)

By  |  0 Comments

Το νέο Amarok ανεβάζει στροφές. Ένα Pickup με μεγάλες δυνατότητες, ένα Premium Lifestyle αυτοκίνητο-εργαλείο μελετημένο από την καμπίνα μέχρι τον χώρο φόρτωσης. Το νέο Amarok χαρακτηρίζεται από τους καθαρούς τόνους του ξεχωριστού DNA της μάρκας και του μοντέλου όπως σύγχρονος χαρακτήρας, υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία, με τους οποίους ενισχύεται περισσότερο το εντυπωσιακό premium image. Από 48.200 ευρώ.

Χάρη στα αποκλειστικά στοιχεία σχεδίασης, το νέο Amarok καταφέρνει να σημειώνει έναν εξαιρετικά υψηλό βαθμό εξωτερικής διαφοροποίησης και απαράμιλλης μοναδικότητας. Καταθέτει έτσι μια σαφή και γεμάτη αυτοπεποίθηση δήλωση κυριαρχίας και μοναδικότητας στην κατηγορία. Με ισχυρούς και αποδοτικούς κινητήρες Turbo και συστήμα τετρακίνησης.

Ανάλογα με τον εξοπλισμό, περισσότερα από 25 συστήματα υποβοήθησης, οθόνη με διαγώνιο οθόνης και 12,3 ίντσες, ένας πρακτικός συνδυασμός ψηφιακών και αναλογικών χειριστηρίων και υψηλής ποιότητας υλικά αντιπροσωπεύουν ξεκάθαρη εξέλιξη σε σχέση με τον προκάτοχο, με όγκο πωλήσεων πάνω από 830.000 οχήματα.

Τετρακίνηση και δύο κορυφαίες εκδόσεις: Το νέο Amarok σχεδιάστηκε από τη Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα για να πηγαίνει παντού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι βασικά εξοπλισμένο με τετρακίνηση αντί για καθαρή πίσω κίνηση. Ένας αποδοτικός τετρακύλινδρος και ένας εξακύλινδρος κινητήρας turbo παρέχουν την απαραίτητη κινητήρια δύναμη για επαγγελματικές και ιδιωτικές εργασίες. Επίσης το καινούργιο Amarok προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού. Αυτές είναι οι σειρές “Life” και “Style”, καθώς και οι κορυφαίες εκδόσεις “PanAmericana”  (έντονα Offroad χαρακτήρας) και “Aventura” (με ιδιαίτερο σχεδιασμό). Το νέο Amarok διατίθεται ως τετράθυρο Pickup με διπλή καμπίνα (DoubleCab).

Επιπλέον μήκος και χώρος: Με 5.350 mm, το νέο Amarok είναι τουλάχιστον 96 mm μακρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο. Το μεταξόνιο των 3.270 mm αντιστοιχεί σε αύξηση 173 mm. Αυτό εξασφαλίζει περισσότερο χώρο στη διπλή καμπίνα.

Η έντονη αύξηση του μεταξόνιου είχε ως αποτέλεσμα μείωση των προβόλων του αμαξώματος. Εξαιτίας αυτού προκύπτουν πιο σφιχτές αναλογίες και βελτιωμένη ικανότητα χρήσης εκτός δρόμου καθώς οι γωνίες κλίσης του Amarok αυξήθηκαν σε έως 30 μοίρες (μπροστά) και 26 μοίρες (πίσω).

Τετρακύλινδρος και εξακύλινδρος: Για το Amarok νέας γενιάς χρησιμοποιούνται δυο πετρελαιοκινητήρες Turbo (TDI με τέσσερις και έξι κυλίνδρους). Και οι δυο κινητήρες συνδυάζουν αποδοτικότητα και μεγάλη ροπή.  Από πλευράς ισχύος και απόδοσης TDI, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα προσφέρει έναν τετρακύλινδρο με υπερπλήρωση Bi-Turbo, ο οποίος αποδίδει 151 kW (205 PS). Ως νέος κορυφαίος TDI είναι διαθέσιμος ένας κινητήρας V6 που αποδίδει στην έκδοση με πρότυπο καυσαερίων Euro 6,177 kW (240 PS)

Νέο 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων: Ο 2-λιτρος TDI με 151 kW μπορεί να διαμορφώνεται πάντα με ένα νέο 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης, ο  TDI V6 διατίθενται πάντα στον βασικό εξοπλισμό με το 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Φορτίο έλξης 3,5 τόνοι: Όλες οι εκδόσεις Amarok με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων επιτρέπεται να έλκουν ρυμουλκούμενα με βάρος έως και 3,5 τόνους. Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, παγκοσμίως το επιτρεπόμενο συνολικό βάρος οχήματος και ρυμουλκούμενου, αυξήθηκε από 6,0 σε 6,5 τόνους. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του Pickup με διπλή καμπίνα αυξήθηκε σε 1,19 τόνους.

Σύστημα τετρακίνησης: Το Amarok παραδίδεται στον βασικό εξοπλισμό με μία ενεργοποιούμενη από τον οδηγό  τετρακίνηση (4MOTION) με τέσσερα είδη κίνησης. Η λειτουργία (4A) μέσω πολύδισκου συμπλέκτη προσφέρει μια μεταβλητή και συνεπώς αυτόματη κατανομή ισχύος μεταξύ μπροστινού και πίσω άξονα. Ένα μπλοκέ διαφορικό και έξυπνα “Drive Modes” τελειοποιούν τις ιδιότητες τετρακίνησης.

Πάνω από 20 νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού: Ανάλογα με τις προδιαγραφές, έως και 25 συστήματα υποβοήθησης προσθέτουν ένα ακόμη πλεονέκτημα στην άνεση και την ασφάλεια. Πάνω από 20 από αυτά τα συστήματα – για παράδειγμα το αυτόματο cruise control (“έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας”), η υποβοήθηση ελιγμών στάθμευσης για υποβοηθούμενο παρκάρισμα και ξεπαρκάρισμα, μια περιμετρική άποψη 360 μοιρών (“Area View”) ή μια υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας – είναι καινούργια στο Amarok δεύτερης γενιάς.

Κυρίαρχo μπροστινό τμήμα: Το αμάξωμα του Pickup έχει έντονα ισχυρή μπροστινή όψη. «Αλλάξαμε σημαντικά την αρχετυπική σχεδίαση του Amarok με τη νέα γενιά. Τώρα είναι εμφανώς πιο εκφραστικό και για μια ακόμα φορά εμφανώς πιο κυριαρχικό», αναφέρει ο Albert Kirzinger, διευθυντής σχεδίασης της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα. Μια δήλωση ταυτότητας από μόνη της είναι το νέο χαρισματικό μπροστινό μέρος. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό: Το τεταμένο και ιδιαίτερα κάθετο καπό κινητήρα με το μοναδικό DNA Volkswagen.

Απαράμιλλη σχεδίαση φώτων: Το ίδιο ισχύει για τις οριζόντιες εγκάρσιες ράβδους της μάσκας ψυγείου με τους εντυπωσιακά ενσωματωμένους προβολείς LED που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις. Στα Amarok PanAmericana και Amarok Aventura καθώς και στο Amarok Style, χρησιμοποιούνται στο μοντέλο οι νέοι “προβολείς IQ.LIGHT – LED Matrix”.

Αυτοί εξασφαλίζουν διαδραστικό φωτισμό του οδοστρώματος και απαράμιλλη σχεδίαση φώτων. Κάτω από τις εγκάρσιες ράβδους η μάσκα της γρίλιας ψυγείου μεταβαίνει ανάλογα με την έκδοση σε ένα άλλο οριζόντιο επίπεδο του μπροστινού τμήματος ή – στην περίπτωση του “PanAmericana” και του “Aventura” – σε ένα σχέδιο σχήματος X. Από πάνω από τη βάση της πινακίδας κυκλοφορίας και των δύο κορυφαίων μοντέλων είναι «σταμπαρισμένο» το λογότυπο Amarok. Αριστερά και δεξιά από αυτή: οι προβολείς ομίχλης LED (βασικός εξοπλισμός από το επίπεδο “Life”).

Σιλουέτα και πίσω μέρος με σαφές DNA: Ένα τυπικό χαρακτηριστικό σχεδίασης Amarok αποτελούν πλευρικά οι ημικυκλικοί θόλοι τροχών. Αντίθετα από πολλά άλλα Pickup, το πάνω τελείωμα στους θόλους των τροχών σχηματίζει μια σχεδόν ευθεία γραμμή αντί για κυκλική.

Επίσης, τα φτερά πάνω από τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους έως 21 ιντσών προεξέχουν χαρακτηριστικά και στην περιοχή των θόλων τροχών είναι επενδυμένα με ένα ανθεκτικό πλαστικό. Σαφές μήνυμα μεταδίδει επίσης το πίσω τμήμα: Κάτω από το σήμα Volkswagen είναι αποτυπωμένο σε όλο σχεδόν το πλάτος του καπό φόρτωσης η επιγραφή Amarok.

Το εξωτερικό πλαίσιο του πίσω τμήματος σχηματίζουν τα πίσω φώτα, τα οποία εισέρχονται πολύ μέσα στη σιλουέτα. Στις κορυφαίες εκδόσεις “PanAmericana” και “Aventura” έχουν διαμορφωθεί σε σχέδιο σχήματος C και η τεχνολογία LED ανήκει στον βασικό εξοπλισμό.

Εσωτερικό για επαγγελματικές εργασίες: Η ομάδα σχεδίασης της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα έχει διαμορφώσει λειτουργικά και με υψηλή ποιότητα το εσωτερικό, με τα πρακτικά σχεδιασμένα χειριστήριά του και τις ψηφιακές οθόνες. Η αίσθηση των υλικών προσεγγίζει εδώ τα SUV της ανώτερης κατηγορίας όπως το Volkswagen Touareg. Η διάταξη του ταμπλό είναι σαφώς δομημένη, συνοπτική και εργονομικά διαμορφωμένη για τον οδηγό. Η περιοχή της οθόνης αποτελείται ήδη από τη βασική έκδοση από το “Digital Cockpit” μεγέθους 12,3 ιντσών και την οθόνη αφής του συστήματος Infotainment που είναι διατεταγμένη σε όρθια μορφή (12,0 ιντσών). Επιπλέον, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα στο νέο Amarok έχει υλοποιήσει ένα διαισθητικά χειριζόμενο συνδυασμό από ψηφιακές λειτουργίες και εργονομικά διαμορφωμένα πλήκτρα και περιστρεφόμενους διακόπτες. Έτσι η ένταση ήχου του συστήματος Infotainment ρυθμίζεται μέσω ενός περιστρεφόμενου διακόπτη. Οι λειτουργίες της τετρακίνησης καθώς και τα ανώτερα μενού για τη στάθμευση, τη ρύθμιση του κλιματισμού, τα συστήματα υποβοήθησης και τα προγράμματα οδήγησης ελέγχονται μέσω πλήκτρων. Αυτοί οι ανθεκτικοί διακόπτες περιβάλλονται ανάλογα με τον εξοπλισμό με όψη χρωμίου.

Αποκλειστικό ηχοσύστημα Harman Kardon και δερμάτινα καθίσματα: Στην εικόνα των ποιοτικών λεπτομερειών ταιριάζουν επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού όπως το ηχοσύστημα 640 Watt Harman Kardon για τα Amarok PanAmericana και Amarok Aventura. Επίσης στα Amarok PanAmericana και Amarok Aventura στον βασικό εξοπλισμό ανήκουν ο πίνακας οργάνων που είναι διαμορφωμένος σε υψηλής ποιότητας δερμάτινη όψη με ραφές αντίθετης απόχρωσης. Με την premium τοποθέτηση του οχήματος έχουν εναρμονιστεί και τα καθίσματα: Η θέση του οδηγού και του συνοδηγού του μοντέλου είναι εργονομικά διαμορφωμένη, μάλιστα στα υψηλότερα επίπεδα εξοπλισμού μπορούν να ρυθμιστούν ηλεκτρικά με 10 τρόπους. Το πίσω κάθισμα παρέχει επιπλέον σε τρεις ενήλικες επιβάτες πολύ χώρο για το ταξίδι.

Οι κεντρικές λωρίδες επένδυσης των καθισμάτων στην έκδοση “Style” καλύπτονται στον βασικό εξοπλισμό με το υλικό fleece “ArtVelours”. Στα Amarok PanAmericana και Amarok Aventura η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα χρησιμοποιεί δέρμα, που είναι τόσο εκλεπτυσμένο όσο και ανθεκτικό.

Μεγάλος χώρος φόρτωσης και έως 1,19 τόνοι ωφέλιμο φορτίο: Η ευρυχωρία είναι επίσης εμφανής στο πίσω μέρος του διπλοκάμπινου, στον χώρο φόρτωσης. Ακριβώς όπως και για το προηγούμενο μοντέλο, η επιφάνεια φόρτωσης μεταξύ των θόλων τροχών με 1.227 mm προσφέρει επαρκή χώρο για μια ευρωπαλέτα που φορτώνεται εγκάρσια ή κατά μήκος. Το μήκος του με κλειστό πίσω καπό είναι 1.624 mm. Το φορτίο προσδένεται μέσω σταθερών κρίκων στην επιφάνεια φόρτωσης και στα πλαϊνά του χώρου αυτού. Επίσης το μέγιστο ύψος του παραπέτου φόρτωσης έχει αυξηθεί ανάλογα με τον εξοπλισμό έως 21 mm και τώρα είναι 529 mm.

Η γκάμα αξεσουάρ ικανοποιεί όλες τις επιθυμίες: Ενδιαφέρον για εκδρομείς: το στατικό φορτίο οροφής αυξάνεται στα 350 κιλά – επαρκεί για μια σκηνή οροφής. Από το εργοστάσιο, αντίστοιχα, στο πρόγραμμα αξεσουάρ θα υπάρχουν χαρακτηριστικά όπως ζάντες αλουμινίου έως και 21 ιντσών, ελαστικά παντός εδάφους (έως 18 ιντσών) και διάφορες βάσεις ρυμούλκησης. Για το χώρο φόρτωσης θα είναι επίσης διαθέσιμες χρήσιμες λεπτομέρειες όπως μια βάση ποδηλάτων, ένα πολυλειτουργικό σύστημα μεταφοράς, διάφορα συρόμενα καλύματα και πολυποίκιλες εκδόσεις διακοσμητικής μπάρας καθώς και μία σπορ μπάρα (η τελευταία αποκλειστικά για το Amarok Aventura). Και πάλι θα υπάρχει ένα Hardtop για την επιφάνεια φόρτωσης, με το οποίο το Pickup μετατρέπεται σε ένα SUV με τον όγκο φόρτισης ενός Van.

Λανσάρισμα στην ελληνική αγορά: Το νέο Amarok παράγεται στη Νότια Αφρική. Παράλληλα με τη συνεχή αύξηση παραγωγής, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα ξεκινάει το λανσάρισμα στην ελληνική αγορά.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Τα πάντα καινούργια αλλά χαρακτηριστικά Amarok. Η σχεδίαση του νέου Pickup της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα καθιστά άμεσα σαφές: Αυτό είναι ένα Amarok. Και όμως, κάθε χιλιοστό της δεύτερης γενιάς κατασκευάστηκε εκ νέου, ορίστηκε εκ νέου από τη Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα. Ήδη οι διαστάσεις καθιστούν σαφές, ότι το Amarok εξελίχθηκε περαιτέρω: Με 5.350 mm το καθαρό αμάξωμα είναι 96 mm μακρύτερο από τον προηγούμενο (5.362 μαζί με την μπροστινή βάση πινακίδας κυκλοφορίας). 3.270 mm μεταξόνιο αντιστοιχεί σε αύξηση 173 mm. Αυτό εξασφαλίζει περισσότερο χώρο. Το πλάτος του νέου μοντέλου είναι 1.910 mm, με εξωτερικούς καθρέφτες φτάνει τα 2.208 mm. Το ύψος του Amarok ανάλογα με το συνδυασμό τροχών/ελαστικών είναι μεταξύ 1.751 και 1.884 mm. Με κεραία οροφής (+205 mm) είναι έως 2.089 mm.

Κοντοί πρόβολοι: Καθότι το μεταξόνιο του Pickup αυξήθηκε περισσότερο από το συνολικό του μήκος, οι πρόβολοι του αμαξώματος μειώνονται, μπροστά είναι τώρα 865 mm, πίσω 1.215 mm. Αυτό φροντίζει για πιο σφιχτές αναλογίες και ακόμα καλύτερες ιδιότητες Offroad, ανάλογα με το φορτίο, τα μεγέθη των τροχών και τον μηχανισμό τροχών και ανάρτησης. Ειδικότερα, για την μπροστινή γωνία κλίσης του Amarok προκύπτει μέγιστη τιμή 30 μοιρών, για την πίσω γωνία 26 μοιρών. Η γωνία ράμπας μεταξύ των αξόνων φτάνει τις 21 μοίρες. Επίσης βελτιώθηκε περαιτέρω η ικανότητα εκτός δρόμου λόγω του βάθους διέλευσης από νερό που αυξήθηκε από 500 σε έως και 800 mm. Η απόσταση από το έδαφος του Amarok φτάνει έως και 237 mm ανάλογα με τον εξοπλισμό και τα ελαστικά. Ο κύκλος στροφής είναι 12,93 μέτρα.

Χαρισματική σχεδίαση: Το εξωτερικό του Pickup της Volkswagen παρουσιάζεται πολύ δυναμικό. «Αλλάξαμε σημαντικά την αρχετυπική σχεδίαση του Amarok με τη νέα γενιά. Τώρα είναι εμφανώς πιο εκφραστικό και για μια ακόμα φορά εμφανώς πιο κυριαρχικό», σκιαγραφεί το αποτέλεσμα ο Albert Kirzinger, διευθυντής σχεδίασης της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα.

Μπροστινό τμήμα του Amarok: Χαρακτηριστική είναι η διαμόρφωση του υπερυψωμένου καλύμματος κινητήρα του Pickup με το σαφές DNA της Volkswagen. Χαρισματικές οι οριζόντιες, άνω εγκάρσιες ράβδοι της μάσκας ψυγείου με τους εντυπωσιακά ενσωματωμένους μπροστινούς προβολείς LED που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις. Για τα Amarok PanAmericana, Amarok Aventura καθώς και για το Amarok Style στον βασικό εξοπλισμό, εκτός από τη βασική έκδοση LED, οι διαδραστικοί “Προβολείς IQ.LIGHT– LED Matrix”. Αυτό το σύστημα φώτων υψηλής τεχνολογίας ρίχνει άπλετο λευκό φως στους νυχτερινούς δρόμους μπροστά από το Pickup, χωρίς να θαμπώνει την αντίθετη κυκλοφορία. Από την μπροστινή κάμερα καταγράφονται αντίστοιχα η αντίθετη και  η προπορευόμενη κυκλοφορία και οι πινακίδες και τα μεμονωμένα στοιχεία LED του Matrix αποκαλύπτονται ή καλύπτονται. Επίσης οι “Προβολείς IQ.LIGHT– LED Matrix” δημιουργούν μια ξεχωριστή σχεδίαση φώτων.

Σχεδίαση X των κορυφαίων εκδόσεων: Κάτω από τις εγκάρσιες ράβδους της μάσκας ψυγείου οι κορυφαίες εκδόσεις καθορίζονται από μια ιδιαίτερη σχεδίαση. Τα “PanAmericana” και “Aventura” παρουσιάζουν σε αυτή την περιοχή μια εξατομικευμένη διαμόρφωση σχήματος Χ. Το στοιχείο X στο Amarok Aventura είναι οπτικά διαμορφωμένο στο ανοιχτό “Light Grey Metallic”, στο Amarok PanAmericana υπάρχει εδώ το σκούρο χρώμα “Wizzard Grey”. Αντίστοιχα, πάνω από τη βάση της πινακίδας κυκλοφορίας και των δύο κορυφαίων μοντέλων είναι σταμπαρισμένη η επιγραφή Amarok. Αριστερά και δεξιά από αυτό βρίσκονται οι προβολείς ομίχλης που διαθέτουν επίσης σε αυτή την περίπτωση τεχνολογία LED. Επίσης στην κάτω περιοχή του μπροστινού τμήματος (από την έκδοση “Life”) έχουν ενσωματωθεί δύο επονομαζόμενοι υποδοχείς (κρίκοι) ρυμούλκησης, οι οποίοι μπορούν να καταπονηθούν περισσότερο από τους συμβατικούς κρίκους ρυμούλκησης.

Σιλουέτα Amarok: Στο πλευρικό τμήμα είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικοί οι ημικυκλικοί θόλοι τροχών σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Αντίθετα από πολλά άλλα Pickup, το πάνω τελείωμα των θόλων τροχών εδώ σχηματίζει μια σχεδόν ευθεία γραμμή αντί για κυκλική – ένα τυπικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό Amarok. Τα φτερά πάνω από τις ζάντες αλουμινίου έως 21 ιντσών και τα ελαστικά παντός εδάφους που διατίθενται για πρώτη φορά (έως 18 ιντσών, βασικός εξοπλισμός για το “PanAmericana”) προεξέχουν δυναμικά και οι θόλοι τροχών είναι επενδυμένοι με ανθεκτικά, μαύρα πλαστικά στοιχεία. Αποτελούν ταυτόχρονα το πλατύτερο σημείο του αμαξώματος του Amarok και κάνουν το νέο μοντέλο να φαίνεται πιο μυώδες και δυνατότερο. Επίσης, ισχύουν τα εξής: Το Amarok PanΑmericana και το Amarok Aventura διαφέρουν ελαφρά μεταξύ τους και στη σιλουέτα. Η βαμμένη στο χρώμα του αυτοκινήτου σπορ μπάρα του Amarok Aventura, πάνω από την επιφάνεια φόρτωσης, δημιουργεί μια κομψή επιμήκυνση της διπλής καμπίνας. Σε όψη χρωμίου έχουν επίσης διαμορφωθεί οι λαβές των θυρών στο Amarok Aventura, τα περιβλήματα των εξωτερικών καθρεφτών, οι διακοσμητικές λωρίδες κάτω από τα πλευρικά τζάμια, καθώς και τα καλύμματα στα μαρσπιέ. Επιπλέον, το “Aventura” στον βασικό εξοπλισμό χαρακτηρίζουν ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών και προαιρετικά αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών, αντίστοιχα με γυαλιστερές επιφάνειες. Στο μπροστινό τμήμα του, το Amarok PanAmericana στο στοιχείο X έχει το έντονο χρώμα “Wizzard Grey”.

Μαύρο χρώμα αντίθεσης έχουν η μπάρα που είναι κατασκευασμένη από σταθερό προφίλ σωλήνα στο χώρο φόρτωσης, τα πλευρικά μαρσπιέ και οι χειρολαβές θυρών. Επίσης έχουν διατηρηθεί σε μαύρο ο πίσω προφυλακτήρας, τα καλύμματα εξωτερικών καθρεφτών και οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με τα ελαστικά τους παντός εδάφους. Όλα μαζί τονίζουν την εμφάνιση Offroad του Amarok PanAmericana.

Τμήμα οροφής του Amarok: Οι ράγες της μπάρας οροφής είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο. Κατά την κίνηση το σύστημα φορέα μπορεί να δεχθεί έως και 85 kg. Εν στάσει το όριο καταπόνησης ανεβαίνει έως και στα 350 kg – έτσι είναι εφικτή μεταξύ άλλων και η χρήση μιας μεγαλύτερης σκηνής οροφής.

Πίσω τμήμα του Amarok: Το νέο Amarok είναι αναγνωρίσιμο σαφώς και στο πίσω τμήμα. Το πλατύ πίσω καπό πλαισιώνεται από μεγάλα πίσω φώτα. Στην περίπτωση του Amarok PanAmericana και του Amarok Aventura τα πίσω φώτα έχουν τεχνολογία σκούρων LED και σε σχέδιο σχήματος C. Σε όλο σχεδόν το πλάτος του πίσω καπό είναι χαραγμένη η επιγραφή Amarok. Στην εσωτερική πλευρά του καπό φόρτωσης οι σχεδιαστές έχουν ενσωματώσει ανάλογα με τον εξοπλισμό ένα πρακτικό χάρακα (μετρικό σύστημα). Κεντρικά πάνω από το μεγάλο σήμα VW είναι ενσωματωμένη εξωτερικά η καλά προσβάσιμη λαβή του καπό, η οποία ασφαλίζεται ανοιχτή με σταθερά χαλύβδινα συρματόσχοινα. Το ίδιο το καπό φόρτωσης σε αντίθεση με το προηγούμενο μοντέλο από την έκδοση εξοπλισμού “Life” στον βασικό εξοπλισμό συνδέεται με το κεντρικό κλείδωμα. Επίσης, το Cargobox του νέου Amarok μπορεί να ασφαλιστεί για πρώτη φορά και με ένα συρόμενο κάλυμμα που ανοίγει και κλείνει ηλεκτρικά. Αυτό μπορεί να ανοίξει και να κλείσει προαιρετικά μέσω διακόπτη στο κλειδί, από το κάθισμα οδηγού ή απευθείας στο χώρο φόρτωσης. Έχει διατηρηθεί σε μαύρο χρώμα ο πίσω προφυλακτήρας που διαθέτει ένα σκαλοπάτι. Οι εξωτερικές πάνω περιοχές του προφυλακτήρα στην περίπτωση του Amarok Style και Amarok Aventura έχουν αναβαθμιστεί με στοιχεία χρωμίου.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ

Χειρισμός – ψηφιακός και αναλογικός σε αρμονία: Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα στο Amarok βασίζεται σε ένα διαισθητικά χειριζόμενο συνδυασμό ψηφιακών λειτουργιών και εργονομικά βέλτιστα διαμορφωμένων πλήκτρων καθώς και περιστρεφόμενων ρυθμιστικών. Έτσι ελέγχεται η ένταση ήχου του συστήματος Infotainment και οι ρυθμίσεις της τετρακίνησης μέσω εργονομικά διαμορφωμένων ρυθμιστικών. Υπάρχει ένας αναλογικός διακόπτης κάτω από την οθόνη Infotainment αριστερά και δεξιά από τον ρυθμιστή έντασης ήχου: ο διακόπτης alarm καθώς και η ανώτερου επιπέδου πρόσβαση στις λειτουργίες στάθμευσης, στις λειτουργίες κλιματισμού, στα “Drive Modes” και τα συστήματα υποβοήθησης. Αυτοί οι ανθεκτικοί διακόπτες περιβάλλονται στους υψηλότερους εξοπλισμούς με όψη χρωμίου. Στον βασικό εξοπλισμό στο όχημα ανήκει το πολυλειτουργικό τιμόνι με πλήκτρα σαφούς χειρισμού. Ηλεκτρονικά ενεργοποιείται από την έκδοση εξοπλισμού “Life” και το φρένο στάθμευσης, καθώς έτσι είναι εφικτές νέες λειτουργίες υποβοήθησης και δημιουργείται περισσότερος χώρος στην περιοχή της κεντρικής κονσόλας – χώρος για παράδειγμα για τα προγράμματα τετρακίνησης, τα οποία επιλέγονται μέσω περιστρεφόμενου διακόπτη και διπλανών πλήκτρων. Από τον περιστρεφόμενο διακόπτη ο οδηγός επιλέγει μεταξύ της πίσω κίνησης (2H) και των λειτουργιών τετρακίνησης (4A, 4H, 4L). Ωστόσο, τα “Drive Modes” ενεργοποιούνται μέσω της κεντρικής οθόνης. Εκεί είναι αποθηκευμένες περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις εκάστοτε λειτουργίες.

Επίσης, μέσω τριών ξεχωριστών πλήκτρων, ο οδηγός μπορεί εκτός από τον περιστρεφόμενο διακόπτη να ελέγχει το ESC, την υποβοήθηση κατηφόρας και το μπλοκέ διαφορικό. Στις εκδόσεις Amarok με το σύστημα κλειδώματος και εκκίνησης χωρίς κλειδί “Keyless Access” (από το επίπεδο”Style”) είναι δυνατό να παραμένει επίσης το κλειδί του αυτοκινήτου στην τσέπη, καθώς σε αυτή την περίπτωση ο κινητήρας εκκινείται και σβήνει μέσω ενός αντίστοιχου πλήκτρου στην κολόνα τιμονιού.

Ενδείξεις – πάντα ψηφιακές: Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται από την έκδοση “Life” ένα “Digital Cockpit” σε μέγεθος 12,3 ιντσών (ψηφιακά όργανα με διαγώνιος 31,24 εκ.). Επίσης στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων υπάρχει ένα υπερσύγχρονο σύστημα Infotainment με κατακόρυφα τοποθετημένη οθόνη αφής 12 ιντσών (πλάτος 16,1 cm, ύψος 25,8 cm). Τα Amarok PanAmericana και Amarok Aventura μετατρέπονται επίσης με ένα αποκλειστικό ηχοσύστημα υψηλής ποιότητας της Harman Kardon με οκτώ ηχεία συμπεριλαμβανομένου Subwoofer και μουσική απόδοση 640 Watt, σε τετρακίνητη αίθουσα συναυλιών.

Εφαρμογές (apps) – στον βασικό εξοπλισμό: Στον εξοπλισμό τους περιλαμβάνονται “Android Auto” (Google) και “CarPlay” (Apple) για τις εφαρμογές Smartphone (χρησιμοποιούνται επίσης ασύρματα). Βασικός εξοπλισμός στην Ευρώπη είναι επίσης η επόμενη γενιά των κινητών online υπηρεσιών της Volkswagen: “VW Connect”. Στο πακέτο “VW Connect Basic” περιλαμβάνεται εκτός από το σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης

“eCall” ο φωνητικός χειρισμός Online. Όλα τα Amarok με το σύστημα Infotainment 12 ιντσών συν τη λειτουργία πλοήγησης  διαθέτουν επίσης “VW Connect Navigation”. Αυτά περιλαμβάνουν πληροφορίες κυκλοφορίας Online, υπολογισμό διαδρομών Online, ενημέρωση χαρτών Online, αναζήτηση ειδικών προορισμών Online, πληροφορίες για χώρους στάθμευσης και πρατήρια καυσίμων και πληροφορίες καιρού σε πραγματικό χρόνο. Ενσωματωμένη στη λειτουργία είναι επίσης η εφαρμογή “Volkswagen. App” για το Smartphone. Το Amarok στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνει το Online Control Unit (OCU) με ενσωματωμένη eSIM – έτσι μπορούν να εκτελεστούν στην Ευρώπη ενημερώσεις Infotainment over the air.

Με ρεύμα – USB-A και USB-C, 12V, 120V/230V: Το νέο Amarok διαθέτει από μία σύνδεση USB-A και USB-C για τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών. Αυτές είναι τοποθετημένες κάτω από το σύστημα Infotainment και χρησιμεύουν για τη μεταφορά δεδομένων. Smartphone μπορούν να φορτιστούν επαγωγικά σε αυτή την περιοχή . Επίσης ανάλογα με τον εξοπλισμό στον εσωτερικό χώρο και στον χώρο φόρτωσης υπάρχουν μία ή περισσότερες συνδέσεις 12V και 120V/230V. Από τις έως και τρεις πρίζες 12-V που υπάρχουν, μία είναι τοποθετημένη στον βασικό εξοπλισμό στην πρώτη σειρά καθισμάτων στην κεντρική κονσόλα, δίπλα στις συνδέσεις USB καθώς και μία άλλη στο άκρο της κεντρικής κονσόλας.

Προαιρετικά υπάρχει επίσης μια πρίζα 12V στον χώρο φόρτωσης. Από το Amarok Style είναι επίσης ενσωματωμένη στον βασικό εξοπλισμό μια σύνδεση 120V/230V (150 Watt) στον πίσω χώρο.

Χειροκίνητα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα: Έχει σχεδιαστεί εκ νέου και το σύστημα καθισμάτων. Προσφέρει σε όλους τους επιβάτες τη γνωστή άνεση των οχημάτων Volkswagen. Ανάλογα με τον εξοπλισμό είναι πιθανές οι ρυθμίσεις με 8 ή 10 τρόπους για τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού. Τα χειροκίνητα καθίσματα διαθέτουν ήδη από το Amarok Life ρυθμιζόμενο ορθοπεδικό στήριγμα. Έως και 10 διαδρομές ρύθμισης προσφέρει επίσης η ηλεκτρική ρύθμιση καθίσματος (ορθοπεδικό στήριγμα, μήκος, ύψος, κλίση πλάτης, κλίση επιφάνειας καθίσματος) που διατίθεται για τις εκδόσεις “Style”, “PanAmericana” και “Anentura”. Με χώρο ποδιών έως και 879 mm και πλάτος ώμου 1.381 mm ο πίσω χώρος στο Amarok προσφέρει χώρο για τρεις ενηλίκους. Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τον χώρο στο πίσω μέρος για σκοπούς μεταφοράς, μπορεί να αναδιπλώσει την επιφάνεια καθίσματος.

Θήκες αποθήκευσης αντικειμένων: Το Amarok είναι επίσης στην τελευταία γενιά του ένα αυτοκίνητο το οποίο λειτουργεί όπως ένα τέλειο εργαλείο – χωρίς συμβιβασμούς για προσωπικές περιπέτειες, την καθημερινότητα και την εργασία. Ένα πλήθος από θήκες αποθήκευσης αντικειμένων διευκολύνει τη ζωή στο όχημα. Αυτό ξεκινά μπροστά στο Amarok με μια κονσόλα οροφής (από το επίπεδο “Life”) για χρήσιμα αντικείμενα όπως τα γυαλιά ηλίου, ενώ στα σκιάδια αποθηκεύονται οι αποδείξεις διοδίων ή τα έγγραφα οχήματος. Μια εσοχή στο ταμπλό χρησιμεύει ως θήκη. Στην πλευρά του συνοδηγού υπάρχουν δύο κλειστά ντουλαπάκια. Η μπροστινή κεντρική κονσόλα κάτω από το σύστημα Infotainment διαθέτει επίσης μία εσοχή με προαιρετική επαγωγική λειτουργία φόρτισης (από το “Style” στον βασικό εξοπλισμό) για το Smartphone. Στην πίσω περιοχή της κεντρικής κονσόλας υπάρχουν δύο ποτηροθήκες, μία θήκη αποθήκευσης για μικροαντικείμενα όπως κέρματα, καθώς και μια ευρύχωρη εσοχή κάτω από το κεντρικό υποβραχιόνιο για μεγαλύτερα αντικείμενα. Θήκες στις μπροστινές πόρτες συμπεριλαμβανομένων θηκών φιαλών ολοκληρώνουν το φάσμα των μπροστινών δυνατοτήτων αποθήκευσης. Στο πίσω μέρος θήκες καρτών ή tablet στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων, μικρές θήκες Smartphone στις πλάτες των δερμάτινων εκδόσεων, ένα κεντρικό υποβραχιόνιο με δύο ποτηροθήκες, θήκες στις επενδύσεις πορτών και δύο θήκες αποθήκευσης αντικειμένων κάτω από τον πίσω πάγκο καθισμάτων τελειοποιούν τις δυνατότητες αποθήκευσης. Μια από τις θήκες αποθήκευσης αντικειμένων κάτω από τον πίσω πάγκο καθισμάτων περιέχει τα εργαλεία αυτοκινήτου και το προειδοποιητικό τρίγωνο.

Πολυλειτουργικός χώρος φόρτωσης: Πίσω από τη διπλή καμπίνα εκτείνεται η επιφάνεια φόρτωσης μήκους 1.624 mm και ανάμεσα στους θόλους τροχών πλάτους 1.227 mm (εσωτερικές διαστάσεις). Έτσι χωράει μία ευρωπαλέτα (1.200 x 800 mm) εγκάρσια ή κατά μήκος στην επιφάνεια φόρτωσης.

Σταθεροί κρίκοι πρόσδεσης: Το φορτίο προσδένεται μέσω κρίκων στην επιφάνεια φόρτωσης και στα πλευρικά τοιχώματα του χώρου αυτού. Σταθερά στερεωμένοι στο χώρο φόρτωσης ανά πλευρά είναι τρεις κρίκοι πρόσδεσης. Οι έξι κρίκοι προσφέρουν συνολικό φορτίο έλξης 400 kg. Επίσης στην επάνω περιοχή του χώρου φόρτωσης υπάρχει σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου μία ράγα με μετατοπιζόμενους σφιγκτήρες, που η καθεμία μπορεί να φορτιστεί με 250 kg. Το σύστημα ραγών είναι εξοπλισμένο με τέσσερις από αυτούς τους σφιγκτήρες.

Ωφέλιμο φορτίο 1,19 τόνοι: Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του Amarok αυξήθηκε από 1,0 σε 1,19 τόνους. Για να διευκολυνθεί η φόρτωση και εκφόρτωση, το Amarok, που ζυγίζει ανάλογα με την έκδοση μεταξύ 2.184 και 2.540 kg, μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά στα πλευρικά τοιχώματα του χώρου φόρτωσης με φως LED αντίστοιχα (βασικός εξοπλισμός για τα “PanAmericana” και “Aventura”).

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ: TDI, 10 ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ και 4MOTION

Δύο νέοι κινητήρες Amarok: Το νέο Amarok λανσάρεται με δύο αποδοτικούς κινητήρες Turbo Diesel (TDI). Η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων ξεκινάει με ένα τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα με ψεκασμό Common-Rail και αντίστοιχα κυβισμό 1.996 cm3. Ο κορυφαίος TDI είναι ένας νέος κινητήρας V6 με κυβισμό 2.993 cm3.  Όλες οι εκδόσεις – παραδίδονται  στον βασικό εξοπλισμό σε συνδυασμό με μία διευρυμένη ενεργοποιούμενη από τον οδηγό  τετρακίνηση (τέσσερις διαφορετικοί τρόποι κίνησης). Το Amarok διαθέτει 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι δύο ισχυροί κινητήρες Diesel προσφέρονται σε δύο διαφορετικές βαθμίδες ισχύος με 151kW και 177 kW.

2.0 TDI με 151 kW: Ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος TDI διαθέτει διπλή υπερπλήρωση turbo και στην έκδοση καυσαερίων με πρότυπο Euro 6 έχει ισχύ 151 kW (205 PS). Εδώ χρησιμοποιούνται δύο υπερσυμπιεστές με μεταβλητή γεωμετρία τουρμπίνας (VTG). Η πλήρης ισχύς είναι διαθέσιμη από τις 3.750 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή στρέψης 500 Nm παρέχεται μεταξύ 1.750 και 2.000 σ.α.λ. Η αλλαγή ταχυτήτων στο Amarok 151 kW γίνεται μέσω 10-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Ο TDI είναι πάντα συνδεδεμένος με τη διευρυμένη ενεργοποιούμενη από τον οδηγό τετρακίνηση (4MOTION). Η κατανομή ισχύος μεταξύ μπροστινού και πίσω άξονα γίνεται μέσω ενός ηλεκτρομηχανικού κιβωτίου κατανομής.

3.0 TDI με 177 kW: Ως κορυφαίος TDI προσφέρεται ένας κινητήρας

μεγέθους 3,0 λίτρων V6 με ψεκασμό Common-Rail και σύστημα turbo VTG.

Οι δύο πλευρές κυλίνδρων είναι τοποθετημένες μεταξύ τους υπό γωνία 60 μοιρών.

Ο εξακύλινδρος αναπτύχθηκε στην έκδοση με πρότυπο καυσαερίων

 Euro 6 , 177 kW (240 PS).

Η ισχύς διατίθεται αντίστοιχα από τις 3.250 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή στρέψης

των 600 Nm παρέχεται μεταξύ 1.750 και 2.250 σ.α.λ.

Αυτή η ισχύς μεταδίδεται σε ένα 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και στην

διευρυμένη ενεργοποιούμενη από τον οδηγό τετρακίνηση 4MOTION

80 λίτρα καυσίμου, 19,3 λίτρα AdBlue: Όλες οι εκδόσεις του Amarok διαθέτουν, όπως το προηγούμενο μοντέλο, ένα ρεζερβουάρ καυσίμου 80 λίτρων. Κατά 6,3, στα 19,3 λίτρα και συνεπώς κατά σχεδόν 50% αυξήθηκε ο όγκος του ρεζερβουάρ AdBlue των μοντέλων TDI.

Σύστημα 4MOTION: Το Amarok παραδίδεται στον βασικό εξοπλισμό με τετρακίνηση (4MOTION). Μία κορυφαία έκδοση με τέσσερα είδη κίνησης. Ως τέταρτο πρόγραμμα, η διευρυμένη ενεργοποιούμενη από τον οδηγό τετρακίνηση προσφέρει επιπλέον έξυπνη κατανομή ισχύος και στους τέσσερις τροχούς μέσω του πολύδισκου συμπλέκτη. Ανάλογα με το πρόγραμμα, η κινητήρια ισχύς του συστήματος τετρακίνησης διανέμεται μεταξύ του μπροστινού άξονα (μονή ανάρτηση τροχών McPherson) και του πίσω άξονα (άκαμπτος άξονας υψηλής ικανότητας φορτίου). Μέσω ενός πλήκτρου μπορεί να ενεργοποιηθεί ένα μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η κινητήρια ισχύς και στους δύο τροχούς του άξονα. Έτσι το Amarok προχωράει ακόμα περισσότερο σε ανώμαλο δρόμο, ακόμα και αν μόνο ένας από τους πίσω τροχούς έχει επαφή με το έδαφος. Οι τετρακίνητες εκδόσεις του μοντέλου έχουν σχεδιαστεί για μέγιστη ανηφορική κλίση έως 30 μοίρες. Η τεχνολογία τετρακίνησης φροντίζει παράλληλα, ώστε και το νέο Amarok να μπορεί να έλξει 3,5 τόνους ανάλογα με την έκδοση. Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, το επιτρεπόμενο συνολικό βάρος οχήματος και ρυμουλκούμενου αυξήθηκε σε έως 6,5 τόνους.

Διευρυμένη ενεργοποιούμενη από τον οδηγό τετρακίνηση: Το σύστημα 4MOTION με τη διευρυμένη ενεργοποιούμενη από τον οδηγό τετρακίνηση προσφέρει ένα τέταρτο πρόγραμμα (4A), στο οποίο η κινητήρια ισχύς διανέμεται με έξυπνο τρόπο και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός πολύδισκου συμπλέκτη. Η τετρακίνηση κάνει την οδήγηση στο πρόγραμμα 4A – για παράδειγμα σε μεγάλες αποστάσεις ή στη λειτουργία ρυμουλκούμενου – ακόμη πιο άνετη, καθώς η κατανομή ισχύος πραγματοποιείται με τον επιπρόσθετα ενσωματωμένο στο κιβώτιο διανομής πολύδισκο συμπλέκτη. Το σύστημα 4MOTION με το πρόσθετο πρόγραμμα χρησιμοποιείται για τις εκδόσεις ισχύος από 151 kW. Μέσω ενός περιστρεφόμενου διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων τύπων κίνησης: Η βασική ρύθμιση είναι το  πρόγραμμα 4A. Σε αυτό το πρόγραμμα το σύστημα κατανέμει την κινητήρια ισχύ ανάλογα με την πρόσφυση και την επιτάχυνση και συνεπώς αυτόματα μεταξύ των τεσσάρων τροχών. Μια άλλη βαθμίδα κίνησης είναι το 4H. Σε αυτή την περίπτωση ο μηχανισμός κίνησης 4MOTION μεταδίδει μειωμένη ισχύ κινητήρα στους τροχούς, για παράδειγμα, για το πέρασμα όσο το δυνατόν καλύτερα χιονισμένων διαδρομών (υψηλή πρόσφυση σε κανονική ταχύτητα και ευθείες διαδρομές). Επιπλέον, μία τρίτη βαθμίδα 4L είναι διαθέσιμη για τη λειτουργία Offroad (υψηλή ροπή στρέψης με χαμηλή ταχύτητα), για να αντιμετωπιστούν απαιτητικά περάσματα σε μη ασφαλτοστρωμένα σημεία. Ιδιαίτερα αποδοτικό είναι το Amarok στο 2H. Σε αυτό το τέταρτο πρόγραμμα, κυρίως σε ξερούς δρόμους, η κίνηση μεταδίδεται μόνο στον πίσω άξονα. Η διευρυμένη ενεργοποιούμενη από τον οδηγό τετρακίνηση διαθέτει, όπως παρουσιάζεται, ηλεκτρομηχανικό κιβώτιο διανομής 2 ταχυτήτων με ηλεκτρονικά ενεργοποιούμενο πολύδισκο συμπλέκτη. Ανάλογα με τη ρύθμιση, η κινητήρια ροπή μεταφέρεται μόνο στον πίσω άξονα (2H) ή ανάλογα με τις ανάγκες και στους δύο άξονες (4A, 4H, 4L).

4A: Στο πρόγραμμα κίνησης 4A το κιβώτιο κατανομής που είναι εξοπλισμένο με πολύδισκο συμπλέκτη μεταδίδει την ισχύ του κινητήρα ανάλογα με την πρόσφυση και την ταχύτητα στους κινητήριους άξονες. Για εξοικονόμηση καυσίμου, κανονικά διοχετεύεται περισσότερη ροπή στρέψης στον πίσω άξονα, αλλά αν χρειάζεται εμπλέκεται ο μπροστινός άξονας σε δευτερολέπτα.

4H: Στο πρόγραμμα τετρακίνησης 4H είναι κλειστός ο πολύδισκος συμπλέκτης. Έτσι συνδέονται μεταξύ τους οι μπροστινοί και πίσω κινητήριοι άξονες και το αυτοκίνητο λαμβάνει πάντα τη μέγιστη πρόσφυση.

4L: Το πρόγραμμα τετρακίνησης 4L λειτουργεί παρόμοια με το 4H. Επιπλέον όμως η ροπή που παρέχεται στο κιβώτιο κατανομής οδηγείται μέσω ενός πλανητικού κιβωτίου, για να αλλάξει η σχέση μετάδοσης από 1:1 σε 3,06:1. Το πρόγραμμα 4L βελτιώνει έτσι τις ιδιότητες κίνησης σε ανώμαλο έδαφος και στα βουνά.

2H: Αν κινείται μόνο ένας άξονας, το Amarok είναι ιδιαίτερα οικονομικό. Για να επιτευχθεί αυτό σε ιδανικές οδικές και μετεωρολογικές συνθήκες, η κινητήρια ροπή στο πρόγραμμα 2H μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Έξι διαφορετικά προγράμματα οδήγησης: Το νέο Amarok εξοπλίζεται στον βασικό εξοπλισμό με το λεγόμενο “Drive Mode Control”. Yπάρχουν έξι “Drive Modes”: “Eco”, “Normal”, “Mud/Ruts”, “Sand”, “Slippery” και “Load/Trailer”. Διευκολύνουν τη σωστή επιλογή του τύπου κίνησης, καθώς είναι ήδη διαμορφωμένα κατανοητά από την ονομασία τους για συγκεκριμένες οδηγικές καταστάσεις. Με όλα τα προγράμματα τετρακίνησης συνδέεται η λειτουργία του μπλοκέ διαφορικού στον πίσω άξονα. Απλά ο οδηγός πιέζει το πλήκτρο “Mode” μπροστά από τη λαβή αλλαγής ταχυτήτων και μπορεί να επιλέξει προγράμματα οδήγησης τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω της οθόνης αφής.

“Eco”: Η λειτουργία “Eco” υποστηρίζει τον οδηγό στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και στην αύξηση της αυτονομίας. Ανάλογα με την έκδοση Amarok ενεργοποιείται στάνταρ η αυτόματα ενεργοποιούμενη από τον οδηγό τετρακίνηση (4A) ή η πίσω κίνηση (2H). Η τετρακίνηση Offroad (4L) δεν είναι διαθέσιμη στο πρόγραμμα “Eco”.

“Mud/ruts”: Το Drive Mode “Mud/ruts” βοηθά στο να διασχίζονται λασπώδη, τραχιά ή ανομοιόμορφα εδάφη. Η στάνταρ κίνηση εδώ είναι το 4H. Το μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα ενεργοποιείται αυτόματα στο πρόγραμμα “Mud/ruts” μέχρι μια καθορισμένη ταχύτητα και στο 4L σε κάθε ταχύτητα.

“Normal”: Το Amarok ξεκινά πάντα στο πρόγραμμα “Normal”. Αυτή η διαμόρφωση προσφέρει την ιδανική ισορροπία οδηγικής απόλαυσης και άνεσης. Ανάλογα με την έκδοση, η αυτόματα ρυθμιζόμενη τετρακίνηση (4A) ή η πίσω κίνηση με μετάδοση στον δρόμο (2H) ενεργοποιείται στάνταρ. Τα 4H και 4L μπορούν να ενεργοποιηθούν.

“Sand”: Η λειτουργία “Sand” συνιστάται για περάσματα Offroad σε μαλακή, στεγνή άμμο ή σε βαθύ χιόνι. Η τετρακίνηση με μετάδοση στον δρόμο (4H) ενεργοποιείται αυτόματα. Επίσης αυτόματα ενεργοποιείται σε αυτή την περίπτωση το μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα. Αυτό το πρόγραμμα διευκολύνει την έξοδο του Amarok από δύσκολη περιοχή, χωρίς να κολλάει.

“Slippery”: Στον πάγο και στο χιόνι το πρόγραμμα “Slippery” παρέχει μεγάλη υποστήριξη. Εδώ πρόκειται για ασφαλτοστρωμένους δρόμους, οι οποίοι καλύπτονται από πάγο ή χιόνι. Στο πρόγραμμα “Slippery” η συμπεριφορά απόκρισης του πεντάλ γκαζιού είναι λιγότερο άμεση. Επιπλέον, οι διαδικασίες αλλαγής ταχυτήτων προσαρμόστηκαν για την οδήγηση σε ολισθηρές επιφάνειες. Σε αυτή την περίπτωση η αυτόματα ενεργοποιούμενη τετρακίνηση (4A) ή η ενεργοποιούμενη από τον οδηγό τετρακίνηση με μετάδοση στον δρόμο (4H) ενεργοποιείται στάνταρ. Το 4L μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί.

“Load/Trailer”: Μέσω τροποποιημένων χαρακτηριστικών πεδίων αλλαγής ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου το πρόγραμμα “Load/Trailer ” υποστηρίζει τον οδηγό, όταν το Amarok οδηγείται με πλήρες πρόσθετο φορτίο και/ή ρυμουλκούμενο. Σε αυτό το πρόγραμμα το ανέβασμα ταχυτήτων γίνεται μόνο σε υψηλότερες στροφές κινητήρα, για να χρησιμοποιηθεί πλήρης ισχύς των κινητήρων Turbo.

Επίσης στο πρόγραμμα “Load/Trailer” μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλύτερα το φρένο του κινητήρα – η επίδραση φρένων ενισχύεται από το κατέβασμα ταχυτήτων, όσο πιο έντονα πατάει ο οδηγός το πεντάλ φρένων. Γενικά εδώ είναι διαθέσιμοι όλοι οι τύποι κίνησης.

Ηλεκτρομηχανικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης: Τόσο στον δρόμο όσο και εκτός δρόμου το νέο ηλεκτρομηχανικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης προσφέρει μια υποστήριξη υψηλής ακρίβειας.

Χάρη στην ηλεκτρονική ρύθμιση, το σύστημα διεύθυνσης λειτουργεί πιο οικονομικά και πιο έξυπνα από ένα υδραυλικό σύστημα. Επίσης, το ηλεκτρομηχανικό υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης επιτρέπει την ενσωμάτωση συστημάτων υποβοήθησης όπως “Park Assist” ή “Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας”.

Νέο σύστημα φρένων: Τα τετρακίνητα Amarok είναι πλήρως εξοπλισμένα με δισκόφρενα με εσωτερικό αερισμό. Στις πίσω δαγκάνες των δισκόφρενων είναι συνδεδεμένο με φλάντζα το ηλεκτρικό φρένο στάθμευσης (από την έκδοση “Life”). Αντίθετα με το προηγούμενο μοντέλο, στο νέο Amarok χρησιμοποιείται πλέον ένας ηλεκτρικός ενισχυτής δύναμης πέδησης και όχι σύστημα υποπίεσης. Και αυτό οδηγεί σε ταχύτερη και καλύτερη απόκριση του συστήματος πέδησης.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πάνω από 20 νέα συστήματα υποβοήθησης: Τα συστήματα υποβοήθησης του νέου Amarok εξασφαλίζουν – ανάλογα με τον εξοπλισμό – σαφές πλεονέκτημα στην άνεση. Αυτά μπορούν επίσης να συμβάλλουν, στο πλαίσιο των ορίων των συστημάτων, στη σημαντική αύξηση της ασφάλειας. Η μεγάλη πλειονότητα των συστημάτων υποβοήθησης – πάνω από 20 – είναι καινούργια στο Pickup. Εδώ περιλαμβάνονται τεχνολογίες όπως η “Έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας”, οι “Προβολείς IQ.LIGHT – LED Matrix” ή η “Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας pro” με προσαρμοζόμενη καθοδήγηση λωρίδας. Γενικά ισχύει, ότι ο οδηγός παραμένει πάντα υπεύθυνος να επιτηρεί τα συστήματα.

Βασικά συστήματα υποβοήθησης του νέου Amarok σε γρήγορη επισκόπηση:

  • “ACC” – Αυτόματη ρύθμιση απόστασης (Active Cruise Control) μέσω των δεδομένων ενός αισθητήρα ραντάρ και της μπροστινής κάμερας.
  • “Area View” – Περιοχή 360 μοιρών μέσω τεσσάρων καμερών.
  • Υποβοήθηση ελιγμού αποφυγής – Επέκταση συστήματος του “Front Assist” που υποστηρίζει την ξαφνική αποφυγή ενός εμποδίου.
  • “Auto Hold” – Αυτόματη ενεργοποίηση των φρένων, αμέσως μόλις το Amarok ακινητοποιηθεί και αφεθεί το πεντάλ φρένων.
  • Υποβοήθηση κατάβασης σε βουνό – Με αυτό το σύστημα ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει και να διατηρήσει αυτόματα την ταχύτητα για την οδήγηση σε απότομες πλαγιές στις πιο διαφορετικές συνθήκες οδοστρώματος.
  • Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα – Κατά την εκκίνηση στην ανηφόρα το φρένο συγκρατείται αυτόματα προσωρινά, μέχρι το Amarok να κινηθεί ενεργά.
  • “Ανίχνευση τυφλού σημείου” – η βοήθεια αλλαγής λωρίδας προειδοποιεί για οχήματα στη λεγόμενη νεκρή γωνία. Αν το σύστημα αναγνωρίσει σε περίπτωση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας ένα άλλο όχημα, λαμβάνει χώρα μια προειδοποίηση και ενδεχομένως μια αυτόματη υποβοήθηση τιμονιού.
  • “Dynamic Light Assist” – Στον εξοπλισμό των “Προβολέων IQ.LIGHT – LED Matrix” ανήκει η δυναμική ρύθμιση μεγάλης σκάλας φώτων.
  • “eCall” – Σε περίπτωση ατυχήματος με ενεργοποίηση αερόσακου, το σύστημα πραγματοποιεί κλήση έκτακτης ανάγκης. Κατά τη διαδικασία αυτή τα δεδομένα του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας, διαβιβάζονται στο αρμόδιο κέντρο ελέγχου διάσωσης.
  • ESC – Ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας με υποβοήθηση πέδησης, ABS (συμπερ. Offroad ABS), έλεγχο πρόσφυσης ASR και EDS
  • “Front Assist” – Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου και λειτουργία πέδησης ανάγκης City με λειτουργία αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών.
  • Ρυθμιστής ταχύτητας – Από τα 20 km/h μπορεί να αποθηκευτεί η επιθυμητή ταχύτητα.
  • Έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας – “ACC” με ενσωμάτωση της αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας και των δεδομένων πλοήγησης.
  • “Προβολείς IQ.LIGHT – Matrix LED” – Έξυπνος έλεγχος φώτων καθιστά τις νυχτερινές διαδρομές πιο άνετες και ασφαλέστερες, π.χ. μέσω των αυτόματα ρυθμιζόμενων φώτων μεγάλης σκάλας.
  • “Light Assist” – Η αυτόματη ρύθμιση μεγάλης σκάλας φώτων αλλάζει αυτόνομα μεταξύ φώτων μεσαίας σκάλας και φώτων μεγάλης σκάλας.
  • Αναγνώριση κόπωσης – Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό, αμέσως μόλις διαπιστωθεί καθυστερημένη αντίδραση και συνεπώς κόπωση.
  • Φρένο πολλαπλών συγκρούσεων – Μετά από πρόσκρουση ενεργοποιούνται αυτόματα τα φρένα, για να αποφευχθούν περαιτέρω συγκρούσεις.
  • “Park Assist” – Η υποβοήθηση ελιγμών στάθμευσης υποστηρίζει τον οδηγό κατά το παράλληλο και κάθετο παρκάρισμα καθώς και κατά το παράλληλο ξεπαρκάρισμα. Κατά τη διαδικασία αυτή το ενεργοποιημένο σύστημα αναλαμβάνει τη διεύθυνση του οχήματος.
  • “Park Assist Plus” – Η υποβοήθηση ελιγμών στάθμευσης Plus ελέγχει αυτόματα το παράλληλο και κάθετο παρκάρισμα καθώς και το παράλληλο ξεπαρκάρισμα. Κατά τη διαδικασία αυτή το ενεργοποιημένο σύστημα αναλαμβάνει τη διεύθυνση, την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και την αλλαγή ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.
  • “ParkPilot” με λειτουργία φρένου ελιγμών – Το ParkPilot αναγνωρίζει εμπόδια κατά την κίνηση προς τα πίσω ή κινούμενα εμπόδια, ενεργοποιεί μια ακουστική προειδοποίηση. Στην επόμενη βαθμίδα ακολουθεί η ενεργοποίηση μιας προειδοποιητικής λυχνίας και αυτόματη πέδηση.
  • “ParkPilot” μπροστά / μπροστά και πίσω – Μέσω αισθητήρων στο μπροστινό και πίσω τμήμα το Amarok αναγνωρίζει εμπόδια κατά τους ελιγμούς. Ο οδηγός λαμβάνει ακουστικά προειδοποιητικά σήματα από τη βοήθεια στάθμευσης. Επίσης υπάρχει μια οπτική ένδειξη απόστασης.
  • “Rear View” – Η κάμερα οπισθοπορείας βρίσκεται στο σήμα VW στο καπό φόρτωσης του Amarok. Σταθερές και ενεργές γραμμές σήμανσης υποστηρίζουν τον οδηγό κατά την ελιγμούς.
  • Έλεγχος πίεσης ελαστικών – Επιτήρηση της πίεσης ελαστικών.
  • “Speedlimiter” – Για να μην ξεπεραστεί ακούσια ένα επίπεδο ταχύτητας, ενεργοποιείται ο περιοριστής ταχύτητας.
  • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας – Προειδοποιεί τον οδηγό μέσω υποβοήθησης τιμονιού και/ή δονήσεων τιμονιού, για το ενδεχόμενο εγκατάλειψης της επιλεγμένης λωρίδας.
  • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας pro με προσαρμοζόμενη καθοδήγηση λωρίδας – Το μπροστινό ραντάρ, η μπροστινή κάμερα και οι αισθητήρες τιμονιού επιτρέπουν μόνιμη υποβοήθηση τιμονιού, για να διατηρείται το Amarok στο κέντρο της λωρίδας. Αν η “Έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας” και η προσαρμοζόμενη καθοδήγηση λωρίδας είναι ενεργοποιημένες ταυτόχρονα, αναλαμβάνουν την αυτόματη κάθετη και διαμήκη καθοδήγηση.
  • Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας – Το σύστημα αναγνωρίζει μέσω της μπροστινής κάμερας σήματα κυκλοφορίας με υποδείξεις ταχύτητας και προσπεράσματος και τις ενσωματώνει στα όργανα.

   ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

LIFE, STYLE, PANAMERICANA ΚΑΙ AVENTURA

Όπως σας αρέσει: Το νέο Amarok διατίθεται στην αγορά σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού. Το εισαγωγικό μοντέλο θα είναι η έκδοση «Life» και ακολουθεί το «Style». Ως κορυφαίες εκδόσεις ξεκινούν οι σειρές “PanAmericana” (έντονα Offroad χαρακτήρας) και “Aventura” (με ιδιαίτερο σχεδιασμό).

Οκτώ χρώματα Amarok: Η γκάμα χρωμάτων ξεκινάει στον βασικό εξοπλισμό με τη μη μεταλλική βαφή “Clear White”. Επιπλέον διατίθενται οι επτά μεταλλικές αποχρώσεις “Midnight Black”, “Bright Blue”, “Light Grey”, “Dark Grey”, “Deep Red”, “Bright Beige” και “Mid Blue”.

Amarok Life – Το πρώτο επίπεδο εξοπλισμού: Ήδη η βασική έκδοση “Life” διαθέτει εξωτερικά χαρακτηριστικά όπως μπροστινούς προβολείς LED, ηλεκτρικά πτυσσόμενους εξωτερικούς καθρέφτες.

Επίσης, περιλαμβάνει λεπτομέρειες όπως προβολείς ομίχλης LED, προφυλακτήρες βαμμένους στο χρώμα του αυτοκινήτου καθώς και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες με φωτισμό περιβάλλοντος. Η έκδοση εξοπλισμού “Life” αναβαθμίζεται επίσης με ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών του τύπου “Amadora”. Τα πίσω τζάμια έχουν σκούρα απόχρωση (κρύσταλλα Privacy).

Εξοπλισμένο με φωτισμό LED είναι επίσης και το Cargobox.

Όπως το εξωτερικό, είναι πλήρως εξοπλισμένο και το εσωτερικό του “Life”. Στον βασικό εξοπλισμό διαθέτει το πλήρως ψηφιακό “Digital Cockpit” (12,3 ιντσών), μια οθόνη αφής 12 ιντσών για την οθόνη Infotainment, ψηφιακή λήψη ραδιοφώνου (DAB+), σύνδεση Online, πολυλειτουργικό τιμόνι και ρύθμιση 10 επιπέδων για το κάθισμα του οδηγού και 8 για τον συνοδηγό. Και τα δύο μπροστινά καθίσματα συμπεριλαμβάνουν το ορθοπεδικό στήριγμα.

H έκδοση “Life” διαφοροποιείται μεταξύ άλλων μέσω των καλυμμάτων καθισμάτων “Life”. Η στεφάνη του τιμονιού πολλαπλών λειτουργιών έχει επένδυση δέρματος.

 Ο λειτουργικός εξοπλισμός περιλαμβάνει συστήματα όπως: την κάμερα οπισθοπορείας, “Front Assist” ή το σύστημα ρύθμισης σταθερής ταχύτητας καθώς και αισθητήρες στάθμευσης πίσω.

Τα επίπεδα άνεσης βελτιώνονται  και με άλλα ηλεκτρονικά συστήματα, όπως το

“ACC” και την “Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας”. Σχετικά με την ασφάλεια το Amarok εκτός από τους μετωπικούς, πλευρικούς αερόσακους και τους αερόσακους γονάτων και κουρτίνας, διαθέτει τώρα και έναν κεντρικό αερόσακο μπροστά, ο οποίος προστατεύει τον οδηγό και τον συνοδηγό σε περίπτωση σύγκρουσης για να μην χτυπήσουν μεταξύ τους.

Ανάλογα με την έκδοση, ο κεντρικός αερόσακος βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της πλάτης καθίσματος οδηγού.

   Στον διευρυμένο λειτουργικό εξοπλισμό της έκδοσης “Life” ανήκουν το “ParkPilot”

για την μπροστινή περιοχή, η σύνδεση του πίσω καπό στο κεντρικό κλείδωμα, ο αισθητήρας βροχής, η αυτόματη προσαρμογή φώτων πορείας και ο αυτόματα αντιθαμβωτικός εσωτερικός καθρέφτης. Ένα πλεονέκτημα στον ήχο εξασφαλίζουν συνολικά έξι ηχεία. Δύο κρίκοι περισυλλογής στην μπροστινή πλευρά είναι διαμορφωμένοι για χρήση εκτός δρόμου.

Οι ράγες οροφής σε ασημί χρώμα, το πίσω κλείδωμα διαφορικού καθώς και  η προστασία του κάτω μέρους του αυτοκινήτου από χάλυβα για τον κινητήρα

και του κιβώτιο διανομής είναι στον βασικό εξοπλισμό από την έκδοση “Life”.

Amarok Style – Το πρώτο επίπεδο μετά το βασικό: Ακόμα εκτενέστερος είναι ο εξοπλισμός του Amarok Style. Εξωτερικά, το χαρακτηρίζουν στον βασικό εξοπλισμό οι “Προβολείς IQ.LIGHT– LED Matrix”. Επίσης, ο πίσω προφυλακτήρας είναι επενδυμένος με στοιχεία χρωμίου και ο χώρος φόρτωσης με πλαστικό (συμπεριλαμβανομένης της πρίζας 12V). Το Amarok Style εξοπλίζεται από το εργοστάσιο στη Νότια Αφρική με ζάντες αλουμινίου υψηλής λάμψης τύπου “Amadora”.

  Εξοπλισμένο με φωτισμό LED είναι επίσης και το Cargobox.

Το Amarok Style διαθέτει πλήρως ψηφιακό “Digital Cockpit” (12,3 ιντσών), μια οθόνη αφής 12 ιντσών για την οθόνη Infotainment και μια διεπαφή τηλεφώνου για την επαγωγική φόρτιση των Smartphone. Επίσης στον βασικό εξοπλισμό είναι η λειτουργία πλοήγησης. Τα καθίσματα στην κεντρική λωρίδα είναι καλυμμένα με υλικό fleece “Artvelours”. Τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού μπορούν να ρυθμιστούν ηλεκτρικά με 10 τρόπους. Και τα δύο μπροστινά καθίσματα είναι επίσης εξοπλισμένα από το “Style” με θήκες καρτών στην πίσω πλευρά της πλάτης, ενώ επένδυση με δέρμα φέρει ο λεβιές  αλλαγής ταχυτήτων.

  Το ταμπλό στο “Style” είναι καλυμμένο με απαλή στην αφή δερματίνη.

Πρόσθετη άνεση εξασφαλίζουν η θέρμανση καθισμάτων μπροστά, ένα αυτόματο σύστημα κλιματισμού δύο ζωνών (αριστερά/δεξιά), ένα μπροστινό παρμπρίζ σε μονωτικό γυαλί και το σύστημα κλειδώματος και εκκίνησης χωρίς κλειδί “Keyless Access”. Την άνεση βελτιώνουν στην έκδοση “Style” τα συστήματα υποβοήθησης όπως “ACC”, “Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας”, “Βοήθεια αλλαγής λωρίδας”, υποβοήθηση ελιγμών στάθμευσης “ParkAssist” και η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας.

Amarok PanAmericana – ο ταξιδιώτης. Το Amarok PanAmericana μαζί με το Amarok Aventura είναι η κορυφαία έκδοση της κατασκευαστικής σειράς.

Εξωτερικά το “Panamericana” χαρακτηρίζουν μεταξύ άλλων ένας προφυλακτήρας κεντρικά σε “Wizzard Grey” σε σχεδίαση X, πίσω φώτα LED, μαύροι τροχοί 18 ιντσών (τύπος “Amadora”) με ελαστικά παντός εδάφους, για πρώτη φορά διαθέσιμα από το εργοστάσιο, καθώς και ένα stylingbar και σκαλοπάτια σε μαύρο. Η πλευρική μεμβράνη με την επιγραφή “PanAmericana” ανήκει επίσης στον βασικό εξοπλισμό.

Εσωτερικά, το Amarok PanAmericana αναβαθμίστηκε σε σχέση με το “Style” με το ταιριαστό στον ταξιδιωτικό χαρακτήρα αυτής της κορυφαίας έκδοσης δέρμα “Cricket”. Και τα δύο μπροστινά καθίσματα μπορούν επίσης να ρυθμιστούν ηλεκτρικά με 10 τρόπους και διαθέτουν θέρμανση καθισμάτων. Επιπλέον, το “PanAmericana” χαρακτηρίζει το αντίστοιχο ταμπλό συμπεριλαμβανομένων ενσωματωμένων διακοσμητικών ραφών

με ευχάριστη στην αφή και οπτικά ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας δερματίνη. Ο εσωτερικός ουρανός είναι σε μαύρο αντί γκρι. Επίσης στον βασικό εξοπλισμό: η λειτουργία πλοήγησης για το Infotainment 12 ιντσών, το ηχοσύστημα της Harman Kardon με οκτώ ηχεία και φωτισμό Ambiente.

Εξοπλισμένο με φωτισμό LED είναι επίσης και το Cargobox. Εκτός από το εύρος εξοπλισμού του Amarok Style, το Amarok PanAmericana είναι εξοπλισμένο μεταξύ άλλων με την “Έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας”, την υποβοήθηση ελιγμών στάθμευσης “ParkAssist Plus” και το “Area View”. Τέλος, η τετρακίνηση 4MOTION στον βασικό εξοπλισμό του Amarok PanAmericana δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει πίσω κλείδωμα διαφορικού (βασικός εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις) καθώς και το πρόσθετο σύστημα ρύθμισης σταθερής ταχύτητας Offroad.

Amarok Aventura – Η πιο αναβαθμισμένη έκδοση: Ιδιαίτερα και αποκλειστικά είναι εξοπλισμένο το Amarok Aventura. Σε σχέση με το Amarok Style, εξωτερικά στον βασικό εξοπλισμό διαθέτει ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών του τύπου “Bendigo”. Προαιρετικά μόνο για τον εξοπλισμό “Aventura” διατίθεται επίσης η ζάντα αλουμινίου 21 ιντσών “Varberg”. Ακριβώς όπως το Amarok PanAmericana και Style, το “Aventura” διαθέτει “Προβολείς IQ.LIGHT – LED Matrix” και πίσω φώτα LED. Επίσης μοιράζεται με το “PanAmericana” τον μπροστινό προφυλακτήρα σε σχεδίαση X – εδώ όμως βαμμένο στο φωτεινό «Light Grey Metallic”. Το “Aventura” διαφοροποιείται επίσης μέσω των καλυμμάτων εξωτερικών καθρεφτών και των χειρολαβών των θυρών σε χρώμιο, ενός sportsbar βαμμένου στο χρώμα του αυτοκινήτου και διακοσμητικών λωρίδων χρωμίου στα σκαλοπάτια όλων των εκδόσεων. Επίσης αναβαθμισμένος σε χρώμιο είναι ο πίσω προφυλακτήρας. Όπως ο εξοπλισμός “Style”, η έκδοση “Aventura” μπορεί να διαμορφωθεί προαιρετικά με ένα stylingbar σε χρώμιο.

Αντίστοιχα με το “Style” και το “PanAmericana” το ταμπλό στο “Aventura” είναι καλυμμένο με απαλή στην αφή δερματίνη. Οι διακοσμητικές ραφές εξασφαλίζουν επίσης μια εκλεπτυσμένη αντίθεση. Για τα καθίσματα και τα ένθετα θυρών, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα χρησιμοποιεί σε αυτή την περίπτωση το κομψό δέρμα “Savona”. Ο εσωτερικός ουρανός είναι και εδώ σε μαύρο αντί του γκρι. Στον περαιτέρω εξοπλισμό άνεσης και λειτουργίας περιλαμβάνεται όπως στο “PanAmericana”  η λειτουργία πλοήγησης για το Infotainment 12 ιντσών, το ηχοσύστημα της Harman Kardon με οκτώ ηχεία, ο φωτισμός Ambiente και ο φωτισμός LED του Cargobox. Επίσης περιλαμβάνονται στο “Aventura” η “Έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας”  και “Area View”. Ένα άλλο βασικό σύστημα υποβοήθησης του Amarok Aventura  είναι η αυτόματη υποβοήθηση ελιγμών στάθμευσης “Park Assist Plus”. Το κλείδωμα διαφορικού είναι βασικός εξοπλισμος και  για το Aventura.

Αξεσουάρ για κάθε περιπέτεια: Με ένα μεγάλο πρόγραμμα αξεσουάρ, οι αγοραστές θα μπορέσουν να εξατομικεύσουν περαιτέρω το Amarok.

Αυτό θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως μια σκηνή οροφής. Για το Cargobox θα είναι επίσης διαθέσιμο ένα σύστημα ντουλαπιών, ένα κουτί εργαλείων, μια βάση ποδηλάτων και ένα σύστημα φορέα πολλαπλών λειτουργιών. Επίσης για την επιφάνεια φόρτωσης θα υπάρχει χειροκίνητο και ηλεκτρικό συρόμενο κάλυμμα, ένα Hardtop με παράθυρα, επενδύσεις για το δάπεδο και τα εσωτερικά τοιχώματα του Cargobox και ένα σύστημα φωτισμού. Επιπλέον θα μπορούν να διαμορφωθούν διάφορες εκδόσεις των μπαρών είτε με στυλιστικό είτε με σπορ χαρακτήρα. Η γκάμα συμπληρώνεται με ηλεκτρικά βαρούλκα και διάφορους κοτσαδόρους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.