Η Aprilia στο Rally Transanatolia

By  |  0 Comments

To πρότζεκτ “Back to Africa”, που ξεκίνησε για να επιστρέψει η μάρκα Aprilia στους κορυφαίους αφρικανικούς αγώνες Rally Raid, εισέρχεται στο πιο σημαντικό του στάδιο: δύο Aprilia Tuareg που αναπτύχθηκαν για να αγωνιστούν στην έρημο θα παραταχθούν στη γραμμή εκκίνησης του Rally Transanatolia, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Τουρκία από τις 2 έως τις 9 Σεπτεμβρίου, στα χέρια των δύο εργοστασιακών αναβατών της Aprilia Racing, Jacopo Cerutti και Francesco Montanari.

Μετά τις αρχικές θετικές δοκιμές που διεξήχθησαν στη Σαρδηνία και στο Φριούλι, η τουρκική διοργάνωση – ένας αγώνας τόσο συναρπαστικός όσο και απαιτητικός, που θα διασχίσει την Ανατολία από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι το Αιγαίο Πέλαγος για συνολικά 2.500 χλμ. – είναι ένα πραγματικό πεδίο δοκιμών για την ανταγωνιστικότητα της Tuareg ενόψει των μελλοντικών προσπαθειών στην αφρικανική έρημο.

H Aprilia Tuareg που σχεδιάστηκε για τα raid rally είναι χτισμένη στην τεχνική βάση της μοτοσυκλέτας που πρωταγωνιστεί στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally, όπου ο Jacopo Cerutti έχει ήδη κατακτήσει τέσσερις κατηγορίες από τις έξι που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής και πλησιάζει την απόλυτη νίκη στους δύο πρώτους γύρους. Ένα εκπληκτικό ντεμπούτο για την Tuareg στους ιταλικούς αγώνες, με τον Cerutti να ηγείται επί του παρόντος στην κατηγορία G-1000, για πολυ-κύλινδρες μοτοσυκλέτες άνω των 600 κυβικών.

H Aprilia Tuareg, που αναπτύχθηκε από την Aprilia Racing σε συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, έχει σχεδιαστεί για τους μεγάλους αγώνες της ερήμου και εκμεταλλεύεται τα εξαιρετικά off road χαρακτηριστικά της Tuareg παραγωγής.

Στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης, το επίκεντρο ήταν η απόδοση του πλαισίου, με αρθρωτό πλαίσιο και γεωμετρίες που στοχεύουν στη διασφάλιση της σταθερότητας στις υψηλές ταχύτητες και στη μεγαλύτερη διαδρομή της ανάρτησης. Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε στην εύρεση της μέγιστης αξιοπιστίας του κινητήρα σε αντίξοες συνθήκες μέσω διαφόρων αλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής ενός ψυγείου λαδιού. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, η υιοθέτηση ενός πρώτου συμπληρωματικού ρεζερβουάρ αύξησε την αυτονομία, απαραίτητη για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων στα rally raid.

Η αγωνιστική έκδοση της Aprilia Tuareg διαθέτει αναρτήσεις Öhlins by Andreani, πλήρη εξάτμιση τιτανίου SC Project και ειδικό φίλτρο αέρα Sprint Filter. Ανεκτίμητη ήταν και η συνεργασία με τη Metzeler, η οποία δείχνει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον κόσμο των δικύλινδρων adventure και έχει επιλέξει την Aprilia για την ανάπτυξη προϊόντων για μελλοντική χρήση σε rally raid.

Massimo Rivola – Διευθύνων Σύμβουλος Aprilia Racing

«Η κορυφαία προτεραιότητα της συμμετοχής της Aprilia Racing στο Transanatolia Rally δεν είναι το αποτέλεσμα. Κατευθυνόμαστε προς την Τουρκία για να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία σε ένα ολοκαίνουργιο περιβάλλον για εμάς,  το οποίο αντιπροσωπεύει ένα εξαιρετικά απαιτητικό πεδίο δοκιμών εν όψει του τελικού στόχου – της επιστροφής μας στα αφρικανικά raid. Η ολοκλήρωση του αγώνα θα είναι θεμελιώδης, προκειμένου να συγκεντρωθούν πολύτιμα δεδομένα για το μέλλον ώστε να προετοιμαστούμε για ακόμη πιο δύσκολα γεγονότα. Σε κάθε περίπτωση, ο δρόμος που έχουμε ακολουθήσει μέχρι τώρα μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. H Tuareg μπόρεσε να πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα από την αρχή αυτού του project και όλα αυτά χάρη σε ένα μοντέλο παραγωγής με ήδη εξαιρετική τεχνική βάση και τις προσπάθειες όλων, από τους αδελφούς Guareschi μέχρι τους αναβάτες μας.»

Vittoriano Guareschi – Project Leader

«Η ανάπτυξη της Tuareg συνεχίζεται ασταμάτητα και αυτή τη φορά θα το κάνουμε μέσα σε έναν αγώνα. Το Transanatolia είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για διάφορους λόγους. Θα αναμετρηθούμε με πολλούς ικανούς αντιπάλους για να δούμε πόσο ανταγωνιστικό είναι το project και θα είναι επίσης απαραίτητο να καλύψουμε πολλά χιλιόμετρα, να συλλέξουμε δεδομένα και να επικεντρωθούμε στα σημεία που χρήζουν περαιτέρω ανάπτυξης.  Και οι δύο αναβάτες, Jacopo και Francesco, θα έχουν στη διάθεσή τους την τελευταία εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, η οποία έχει πολλές νέες αναβαθμίσεις στο πλαίσιο και τον κινητήρα. Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν αγώνα, η αναμέτρηση με τους αντιπάλους μας είναι σίγουρα σημαντική, αλλά προτεραιότητά μας παραμένει η ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.»

Jacopo Cerutti

«Το Transanatolia rally θα είναι ένα εξαιρετικό πεδίο δοκιμών, καθώς θα αντιμετωπίζουμε συνθήκες που πλησιάζουν πιο κοντά σε αφρικανικούς αγώνες από ορισμένες απόψεις, σε σύγκριση με αυτό που έχουμε συνηθίσει στο ιταλικό Motorally. Θα υπάρχουν πολλοί ισχυροί αντίπαλοι στη γραμμή εκκίνησης, επομένως θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να συγκριθούμε μαζί τους για να αξιολογήσουμε καλύτερα το επίπεδο ανταγωνιστικότητάς μας. Στόχος είναι η επιτυχής μάχη με τα άλλα δικύλινδρα και – γιατί όχι; – Θα προσπαθήσουμε ακόμη και να παραμείνουμε μπροστά σε κάποιους τομείς, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το project  μας αποτελεί μία νέα πρόκληση.  Οι δοκιμές που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής στη μοτοσυκλέτα έχουν πάει καλά, όμως ο αγώνας στην Τουρκία θα μας επιτρέψει να πραγματοποιήσουμε πιο αποτελεσματικές δοκιμές βελτίωσης.»

Francesco Montanari

«Το Transanatolia  θα είναι το πρώτο μου διεθνές ράλι και πηγαίνω σε αυτό γνωρίζοντας καλά ότι θα  μου χρησιμεύσει ως εξαιρετική εμπειρία.  Η κατανόηση των ρυθμών του αγώνα θα είναι σημαντική για μένα, με πολύ μεγαλύτερα στάδια από αυτά που έχω συνηθίσει. Τους τελευταίους μήνες, προσπάθησα να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα σωματικά και είμαι σίγουρος ότι το να έχω δίπλα μου έναν ειδικό συναγωνιστή όπως ο Jacopo θα με βοηθήσει. Είμαι ενθουσιασμένος. Στις δοκιμές, η αίσθησή μου στη μοτοσυκλέτα ήταν εξαιρετική. Είμαστε στον σωστό δρόμο για να πλησιάσουμε την Αφρική και ανυπομονώ να συνεχίσουμε το έργο μας αγωνιζόμενοι στην Τουρκία.»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.