Alfa Romeo 33 Stradale: η τόλμη να ονειρεύεσαι (video)

By  |  0 Comments
  • Η Alfa Romeo βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιστροφή της θρυλικής 33 Stradale, ενός συμβόλου της 10ετίας του 60, που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών, και το οποίο προέρχεται απευθείας από την Tipo 33 ένα ακόμα θρύλο του παγκοσμίου Motorsport. 
  • Ένα project που αποτίνει φόρο τιμής στην ιστορία της μάρκας, και δείχνει ταυτόχρονα το μέλλον της. Η νέα 33 Stradale λειτουργεί ως ο ιδανικός συνδετικός κρίκος μεταξύ των κινητήρων εσωτερικής καύσης και του εξηλεκτρισμένου μέλλοντος. Αυτό επιτυγχάνεται με την προσεκτική και με απόλυτο σεβασμό, επανερμηνεία των στιλιστικών χαρακτηριστικών της 33 Stradale του 1967. Ένα αυτοκίνητο που αναλαμβάνει τον ρόλο ‘μανιφέστου’ της Alfa Romeo, και αποτελεί προάγγελο αρκετών λεπτομερειών από το μέλλον της μάρκας.
  • Πάνω από 50 χρόνια μετά , η Alfa Romeo επιστρέφει στον κόσμο των αυτοκινήτων «fuoriserie» («custom-built»/«κατά παραγγελία»), με μια περιορισμένη σειρά μόνο 33 μονάδων, τα οποία έχουν ήδη προπωληθεί.
  • Ένα αυτοκίνητο “fuoriserie” με έγκριση τύπου για οδήγηση στο δρόμο, η 33 Stradale προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις στην πίστα, αλλά έχει σχεδιαστεί χωρίς συμβιβασμούς σε ότι αφορά την άνεση και την ευκολία χρήσης, συμπεριλαμβανομένης και της οδήγησης σε  καθημερινή βάση.
  • Κατασκευασμένη «στο χέρι» από την Carrozzeria Touring Superleggera, τα εξατομικευμένα ποιοτικά στάνταρ της, αποτελούν εγγύηση σχολαστικής προσοχής στην παραμικρή λεπτομέρεια. Κάθε αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο έργο τέχνης, με τη φιλοδοξία να γίνει μέρος της ιστορίας της Alfa Romeo.
  • Επίπεδο εξατομίκευσης πέρα από κάθε φαντασία: για να εγγυηθούμε τη μοναδικότητα του κάθε μοντέλου, δημιουργήσαμε τη «Bottega», μια ομάδα επαγγελματιών της Alfa Romeo που με τη συμμετοχή των πελατών από την αρχή, ξεκίνησαν να δημιουργούν από κοινού το δικό τους αυτοκίνητο, μοναδικό από στην κάθε του λεπτομέρεια, μέχρι την επιλογή της προσωπικής «υπογραφής» στον αριθμού πλαισίου.
  • Το project επιβεβαιώνει την προσέγγιση της Alfa Romeo στην παραγωγή αποκλειστικών και περιορισμένων εκδόσεων, μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας και της στενής αλληλεπίδρασης με τους πελάτες.
  • Όλο το project είναι αποτέλεσμα του πάθους που χαρακτηρίζει τα μέλη της ομάδας της Alfa Romeo, των οποίων η έντονη επιθυμία ήταν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό για την αυτοκινητοβιομηχανία και τον όμιλο Stellantis, μοντέλο, αλλά πάνω από όλα κάτι το οποίο θα αποτελούσε άξιο συνεχιστή της ιστορίας της μάρκας. Για τους λάτρεις του αυτοκινήτου, αυτή ήταν η ευκαιρία της ζωής τους, καθώς τους δόθηκε η δυνατότητα  να μετατρέψουν το πάθος τους σε δημιουργία, σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. 

Η Alfa Romeo βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την αναβίωση της ‘custom-built’ 33 Stradale, ενός αυθεντικού “manifesto” των ικανοτήτων – τωρινών αλλά και μελλοντικών – της μάρκας  σε ότι αφορά το στυλ και την οδηγική εμπειρία. Με παραγωγή μόλις 33 μοναδικών κομματιών, ακολουθώντας μία αποκλειστικά χειροποίητη διαδικασία, το νέο διθέσιο coupé συνδυάζει την κληρονομιά της μάρκας και το μέλλον της, αποτελώντας ένα σύμβολο του Ιταλικού σπορ πνεύματος.

Για να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο, το βασικό συστατικό είναι μια γερή δόση θάρρους και μερικές σταγόνες υγιούς τρέλας. Αυτή η ίδια συνταγή ακολουθήθηκε και στο αυτοκίνητο που πολλοί θεωρούσαν ως ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα που κατασκευάστηκαν ποτέ: την 33 Stradale, που κυκλοφόρησε το 1967. Σήμερα, με την ίδια τόλμη και όραμα, η ομάδα της Alfa Romeo σχεδίασε και εξέλιξε τη νέα 33 Stradale, ένα αυθεντικό έργο τέχνης σε κίνηση, το αποτέλεσμα του τέλειου συνδυασμού ομορφιάς και τεχνολογίας. Στόχος του είναι να προσφέρει την πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία και την αθάνατη γοητεία ενός πραγματικού θρύλου, σε έναν πολύ στενό κύκλο φανατικών, που πίστεψαν από την αρχή στο project. Η νέα 33 Stradale δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε στο νεοσύστατο τμήμα Alfa Romeo “Bottega”, όπου οι σχεδιαστές, οι μηχανικοί και οι ιστορικοί της μάρκας άκουσαν πρώτα τους πιθανούς αγοραστές, και στη συνέχεια ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κατασκευάσουν το αυτοκίνητο, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς όπως στα εργαστήρια των φημισμένων Ιταλών δημιουργών χειροποίητων αμαξωμάτων της Αναγέννησης, του 1960.

Τα λόγια του Jean-Philippe Imparato, CEO της Alfa Romeo:

«Με τη νέα 33 Stradale, θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που να ανταποκρίνεται στο παρελθόν μας, να υπηρετήσουμε τη μάρκα, και να κάνουμε περήφανο το πολυπληθές κοινό των φανατικών Alfisti. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο χάρη στην τεχνογνωσία, τη σκληρή δουλειά και το πάθος της ομάδας μας, με την υποστήριξη της διοίκησης, που έχει τη σαφή φιλοδοξία να συνεισφέρει στο μέλλον της μάρκας, και βέβαια, με απόλυτο σεβασμό στη μοναδική της ιστορία.

Αυτό είναι το πρώτο ‘custom-built’ αυτοκίνητο της μάρκας από το 1969, και υπόσχομαι ότι δεν θα είναι το τελευταίο.”

Η επιτομή της «αναγκαίας ομορφιάς»(“necessary beauty”)

Κατασκευασμένη από το Centro Stile της Alfa Romeo, η νέα 33 Stradale αντλεί έμπνευση από το ιστορικό μοντέλο του 1967, ενσωματώνοντας αρκετά στοιχεία design από την αισθητική του ομορφιά, αλλά και από τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα των σημερινών Alfa Romeo. Εξωτερικά, ξεχωρίζει χάρη στην τέλεια ισορροπία στις αναλογίες των διαστάσεων, και των όγκων του αμαξώματος, και αποτελεί την επιτομή της έννοιας της «αναγκαίας ομορφιάς» της Alfa Romeo. Το μπροστινό της μέρος είναι μυώδες και εντυπωσιακό σε πλάτος, όπου τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι η εμβληματική ασπίδα και τα συμπλέγματα των φώτων με την ελλειπτική τους βάση. Το προφίλ είναι δυναμικό και λεπτό, με πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω (στυλ “elytra”) και δύο μεγάλες εισαγωγές αέρα στο πλάι. Το αμάξωμα διαθέτει μεγάλο καπό, με επιφάνειες σχεδιασμένες σύμφωνα με τα κριτήρια της γνωστής σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Alfa Romeo. Επιπλέον, χάρη στις πόρτες με τζάμι που εκτείνεται υπο γωνία καλύπτοντας και μέρος της οροφής, και τη μεγάλη ηλιοροφή, ο οδηγός μπορεί να απολαύσει μια μοναδική θέα, παρόμοια με το cockpit ενός αεροπλάνου. Η συνολική εικόνα που παρουσιάζεται με το άνοιγμα του καπό και των θυρών, τονίζει ακόμα περισσότερο τη γοητευτική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Το “θηριώδες” πίσω μέρος βρίσκεται σε απόλυτη αισθητική αρμονία με το κωνικό μπροστινό, ενώ το μέγιστο ύψος δεν βρίσκεται στο επίπεδο του παρμπρίζ, όπως συνηθίζεται στην πλειοψηφία των σπορ αυτοκινήτων, αλλά στη μέση της οροφής. Συγκεκριμένα, η πίσω πλευρά αντανακλά όλη τη δύναμη του αυτοκινήτου, μέσω  της κάθετης ουράς, το χείλος σε σχήμα «V», και τα στρογγυλά πίσω φωτιστικά σώματα. Η κορυφαία αεροδυναμική επίδοση  (Cx 0.375) επιτυγχάνει μηδενική άντωση Cz (downlift) – για ιδανική ευστάθεια χωρίς τη χρήση ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων.

Οι εσωτερικοί χώροι διακρίνονται επίσης από μινιμαλιστική σχεδίαση και  υλικά τα οποία σχεδιάστηκαν στο σύνολό τους με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή στην οδηγική εμπειρία. Ειδικότερα, η θέση οδήγησης σχεδιάστηκε με σκοπό την ελαχιστοποίηση εξαρτημάτων που θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή του οδηγού, γεγονός που αποδεικνύεται από τον περιορισμένο αριθμό χειριστηρίων, με την τοποθέτησή τους στην κεντρική κονσόλα, για πρακτικότερη χρήση κατά την οδήγηση. Ακριβώς μπροστά από τον οδηγό βρίσκεται μια οθόνη με τρισδιάστατη σχεδίαση σε μορφή «τηλεσκοπίου», που εξασφαλίζει στον οδηγό μια μοναδική συμμετοχική διαδικασία αλληλεπίδρασης.

Το τιμόνι, χωρίς όλα τα συνηθισμένα χειριστήρια & πλήκτρα, προσφέρει μια εμπειρία καθαρόαιμης απόλαυσης της οδήγησης.

Όπως στο cockpit ενός αεροπλάνου, τα χειριστήρια βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα, τοποθετημένα στη βάση της κεντρικής κονσόλας και ψηλά στο μέσον της οροφής. Οι εσωτερικές επενδύσεις διατίθενται σε δύο επιλογές: “Tributo” και “Alfa Corse.” Το εμπνευσμένο από την αεροναυπηγική, ταμπλό και το κεντρικό τούνελ, χρησιμοποιούν υλικά όπως το αλουμίνιο, τα ανθρακονήματα, το δέρμα και το  Alcantara. Τα σπορ καθίσματα – με επένδυση από δέρμα Poltrona Frau – παραπέμπουν σαφώς σε εκείνα του ιστορικού της προγόνου, εξασφαλίζοντας άνεση και εργονομία. Κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί ένα αποκλειστικό και ελκυστικό περιβάλλον, διατηρώντας την αισθητική και τεχνολογική κληρονομιά της 33 Stradale του 1967.

Μοναδική οδηγική εμπειρία

Η ομάδα της Alfa Romeo έθεσε στον εαυτό της τον ιδιαίτερα  φιλόδοξο στόχο, που δεν ήταν άλλος από το να προσφέρει μια εμπειρία οδήγησης ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου πίστας, σε ένα όμως μοντέλο δρόμου κατάλληλο και για καθημερινή χρήση, και χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ασφάλεις κατά τη χρήση, ακόμα και στις καθημερινές μετακινήσεις.

Η νέα 33 Stradale ενσωματώνει ότι καλύτερο τεχνολογικά έχει να προσφέρει η Alfa Romeo, γεγονός που αποδεικνύεται από την ανάρτηση με διπλά ψαλίδια με ενεργά αμορτισέρ, και τον ειδικά εξελιγμένο V6 κινητήρα των 2.9λίτρων.

Η νέα ειδική έκδοση της Alfa Romeo μπορεί να διαθέτει τον κινητήρα V6 twin-turbo που αποδίδει πάνω από 620 hp ή να διατίθεται και σε ηλεκτροκίνητη (BEV) έκδοση, απόδοσης πάνω από 750 hp. Και οι δύο επιλογές επιτυγχάνουν εκπληκτικές επιδόσεις. Η ανώτατη ταχύτητα φτάνει τα 333km/h, ενώ αρκούν μόλις 3 δευτερόλεπτα για τα 0-100km/h. Η ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια και τα ενεργά αμορτισέρ, και ρύθμιση τους ύψους στον μπροστινό άξονα, εξασφαλίζουν άριστο κράτημα και επίπεδο άνεσης.

Το σύστημα πέδησης Brake-By-Wire της Alfa Romeo και τα ανθρακονημάτινα φρένα της  Brembo, εξασφαλίζουν κορυφαίες επιδόσεις στο φρενάρισμα.

Το αλουμινένιο πλαίσιο τύπου ‘H’ και το μονοκόκ αμάξωμα από ανθρακονήματα, εξασφαλίζουν το μεγάλο βαθμό ακαμψίας και το χαμηλό βάρος. Επιπρόσθετα για την διασφάλιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της υψηλής ακαμψίας και ασφαλείας, η οροφή διαθέτει δομή κατασκευής που αποτελείται από ανθρακόνημα και αλουμίνιο, με ειδικά σημεία στήριξης των θυρών τύπου ‘butterfly’.

Τα πλαίσια των παραθύρων είναι και αυτά κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, ενώ το πίσω παρμπρίζ είναι από polycarbonate.

Το στήσιμο του αυτοκινήτου έχει επιμεληθεί ο πιλότος της F1, Valtteri Bottas στη θρυλική πίστα του Balocco, μεταφέροντας έτσι στην καθημερινή οδήγηση, όλη την εμπειρία του από τις πίστες της F1, και διασφαλίζοντας την απαράμιλλη οδική συμπεριφορά της Alfa Romeo.

Η “bottega”

Το project 33 εγκαινίασε και την Alfa Romeo “Bottega”, μία ομάδα επαγγελματιών που συνεργάστηκε στενά με πελάτες στο σχεδιασμό των 33 μοναδικών στο είδος τους αυτοκινήτων. Η «Bottega» είναι εμπνευσμένη από τα εργαστήρια της Αναγέννησης και από τους αμαξοποιούς της δεκαετίας του 1960, οι οποίοι δημιουργούσαν έργα τέχνης & ανόθευτης ομορφιάς, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών τους. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι πελάτες έχουν εμπλακεί στη δημιουργική διαδικασία από την αρχή του project. Οι πρώτες συναντήσεις με μερικούς από αυτούς έγιναν στο Grand Prix της Monza το 2022, όπου είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις επιθυμίες τους για το αυτοκίνητο.

Μέσα σε διάστημα λίγων μόλις εβδομάδων και τα 33 κομμάτια του μοντέλου είχαν ήδη πουληθείΗ έδρα της Bottega βρίσκεται στη Sala del Consiglio του μουσείου της μάρκας στο Arese, εκεί όπου το 1967 πήρε το πράσινο φως και το design της 33 Stradale. Τέλος, απομένει στην επιτροπή της 33 να εγκρίνει τα αιτήματα των πελατών, διασφαλίζοντας ότι αυτοί που θα την αποκτήσουν θα σεβαστούν την ιστορία και το θρύλο του αυτοκινήτου.

Πρόκειται για μια συγκεκριμένη επιτροπή υπό την προεδρία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Alfa Romeo, και μέλη της τους επικεφαλής των διαφόρων τμημάτων της μάρκας.

Χειροποίητη κατασκευή και καινοτομία για ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο εξατομίκευσης 

Το νέο  ειδικό “fuoriserie”(‘custom-build’) μοντέλο, θα παραχθεί σε μόλις 33 κομμάτια, μέσω ενός αποκλειστικού προγράμματος που έδωσε τη δυνατότητα στους πελάτες να εξελίξουν από κοινού με την ομάδα εξέλιξης της Alfa Romeo ορισμένα λειτουργικά και στιλιστικά στοιχεία του: εισαγωγές αέρα, τροχούς, ακόμη και τη χαρακτηριστική μπροστινή ασπίδα. Κανένα αυτοκίνητο στον κόσμο δεν θα είναι ποτέ ακριβώς ίδιο με τα υπόλοιπα 32, φιλοδοξώντας με αυτό τον τρόπο, αυτά τα αριστουργήματα «σε τέσσερις τροχούς», να γίνουν μέρος της ιστορίας της Alfa Romeo. Η ίδια μοναδικότητα υπάρχει επίσης και σε μια αποκλειστική διαδικασία ταξινόμησης, που δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να «υπογράψει» προσωπικά τον αριθμό πλαισίου του δικού του αυτοκινήτου.

Ο αποκλειστικός αυτός αριθμός πλαισίου περιλαμβάνει οκτώ ψηφία προσωπικής επιλογής του πελάτη, που είναι χαραγμένα και στο κεντρικό τούνελ μετάδοσης.  

Μέσω μιας αποκλειστικής εμπειρίας στον τομέα των μοναδικών «κατά παραγγελία» (tailor-made) αυτοκινήτων, η Alfa Romeo θα χρησιμοποιήσει για την κατασκευή των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, την τεχνογνωσία του χειροποίητου της Carrozzeria Touring Superleggera. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζονται εξατομικευμένα πρότυπα ποιότητας, με την εγγύηση της εμμονής ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Οι καταβολές ενός θρύλου

Η 33 Stradale του 1967 προέρχεται απευθείας από την Tipo 33, ενός κυρίαρχου μοντέλου στον κόσμο των αγώνων εκείνης της εποχής. Το Project 33 σηματοδότησε την επιστροφή της Alfa Romeo στους αγώνες, με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο της μάρκας Giuseppe Eugenio Luraghi και τον Carlo Chiti της Autodelta, του νεοσυσταθέντος τότε αγωνιστικού τμήματος της μάρκας.

Για το ντεμπούτο της αγωνιστικής της καριέρας επιλέχθηκε η πόλη Fléron, κοντά στη Λιέγη. Στο πηδάλιο ήταν ο αρχιδοκιμαστής της Autodelta, Teodoro Zeccoli. Στις 12 Μαρτίου του 1967, η 33 μπήκε για πρώτη φορά στον κόσμο των αγώνων. Και σημείωσε αμέσως την πρώτη της νίκη, την πρώτη από μια μακρά σειρά επιτυχιών στα πιο διάσημα σιρκουί, που θα την ανέβαζαν στην κορυφή του κόσμου, με νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών το 1975 και το 1977. Στον απόηχο των αγωνιστικών θριάμβων, η Alfa Romeo αποφάσισε να βάλει στην παραγωγή την 33, με ένα πολύ περιορισμένο αριθμό μονάδων, για ιδιώτες, ως ‘custom-built’ αυτοκίνητο, που συνδύαζε τις επιδόσεις του αγωνιστικού Tipo 33, με την άνεση και τα οδηγικά χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου για καθημερινή χρήση. Η σχεδίαση ανατέθηκε στον Franco Scaglione, ο οποίος έβαλε στη σχεδίαση της 33 Stradale, όλη του την τέχνη, την εμπειρία και την τόλμη του στη δημιουργία, με αποτέλεσμα ένα αριστούργημα όπου η καινοτομία στο στυλ συνδυαζόταν με την αναζήτηση της αεροδυναμικής απόδοσης και της λειτουργικότητας. Το design της 33 Stradale, η πεμπτουσία της ομορφιάς σε αυτοκίνητο, είναι σχεδόν αδύνατο να περιγραφεί: το μοντέλο εξέφραζε την ισορροπία των μορφών, την καθαρότητα των γραμμών, την κομψότητα στην κάθε της λεπτομέρεια. Μεταξύ 1967 και 1969, παρήχθησαν μόνον 18 αυτοκίνητα, με ένα από αυτά να βρίσκεται σήμερα στο μουσείο του Arese, καθιστώντας το μοντέλο ένα εξαιρετικά σπάνιο και περιζήτητο κομμάτι από τους συλλέκτες. Έξι από αυτά τα πλαίσια χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή πρωτοτύπων, που αποτέλεσαν για δύο δεκαετίες τον προάγγελο του αυτοκινητιστικού design: την Carabo (1968), την P33 Roadster GS (1968), την 33/2 Coupé Speciale (1969), την Cuneo (1971), την Iguana (1969, και τη Navajo (1976). Εν ολίγοις, η 33 Stradale είναι ένα θρυλικό μοντέλο που έχει σημαδέψει όχι μόνο την ιστορία της Alfa Romeo, αλλά και την ιστορία του ιταλικού design.

DESIGN – ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΗΣ ‘ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ’ (NECESSARY BEAUTY)

  • Οι αισθησιακές και ελκυστικές γραμμές καθιστούν μοναδικό αυτό το «fuoriserie» («custom-built») αυτοκίνητο, συνδυάζοντας ομορφιά και επιδόσεις.
  • Εξωτερικά, διαθέτει τέλεια ισορροπία αναλογιών, όγκων και σχηματισμού των επιφανειών, και γίνεται η επιτομή της «αναγκαίας ομορφιάς» της Alfa Romeo.
  • Το μπροστινό μέρος διαθέτει την χαρακτηριστική καμπυλότητα των Alfa Romeo, με αναφορές στο αδιαμφισβήτητο “V” στο καπό και την εμβληματική ασπίδα.
  • Η πλαϊνή σχεδίαση αντικατοπτρίζει δυναμισμό και κομψότητα, με πλευρικές εισαγωγές αέρα και πόρτες τύπου “elytra”, που βοηθούν στην προσβασιμότητα και την εργονομία, ενώ προσφέρουν εκπληκτική πανοραμική ορατότητα στον οδηγό.
  • Το πίσω μέρος εκφράζει την «αγριάδα» της εμφάνισης της 33 Stradale, με το χείλος του πίσω καπό σε σχήμα V, και τα στρογγυλά πίσω φωτιστικά σώματα.
  • Η αεροδυναμική απόδοση επιβεβαιώνεται από την εξαιρετική τιμή της οπισθέλκουσας (Cx 0,375), που επιτυγχάνεται χωρίς τη βοήθεια ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων ή προσθηκών.
  • Το εσωτερικό περιβάλλον προσφέρεται σε δύο επίπεδα βασικού εξοπλισμού, “Tributo” και “Alfa Corse”, που χαρακτηρίζονται από υλικά κορυφαίας ποιότητας, και σχεδιασμό εμπνευσμένο από την πρόγονό της, του 1967.
  • Το σπορ τιμόνι και ο πίνακας οργάνων σε μορφή «τηλεσκοπίου», τονίζουν την έννοια του οδηγοκεντρικού προφίλ, με ακριβή και άμεση την αίσθηση οδήγησης.
  • Το ταμπλό και το κεντρικό τούνελ διαθέτουν «μηχανικές» λεπτομέρειες εμπνευσμένες από την αεροναυπηγική βιομηχανία, ενώ τα αγωνιστικά καθίσματα και τα πάνελ των θυρών, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός αποκλειστικού και άνετου περιβάλλοντος.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ – ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

  • Η νέα 33 Stradale ενσωματώνει τα κορυφαία μηχανολογικά χαρακτηριστικά Made by Alfa Romeo, συμπεριλαμβανομένης της ανάρτησης με τα διπλά ψαλίδια, τα ενεργά αμορτισέρ και του εξελιγμένου ειδικά για το μοντέλο, κινητήρα V6, που κινεί ήδη τα αυτοκίνητα επιδόσεων της ιταλικής μάρκας.
  • Διατίθεται με κινητήρα V6 twin-turbo 3.0 λίτρων με απόδοση πάνω από 620ίππους και 8τάχυτο κιβώτιο DCT, κίνηση στους πίσω τροχούς, και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ή σε ηλεκτροκίνητη έκδοση (BEV), που αποδίδει πάνω από 750 ίππους, και εκτιμώμενη αυτονομία 450km (WLTP).
  • Η εκτιμώμενη τελική ταχύτητα φτάνει τα 333 km/h και για τα 100km/h από στάση χρειάζεται λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα, ενώ η ακινητοποίηση από τα 100 km/h, επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 33μ.
  • Πλαίσιο τύπου ‘H’ από αλουμίνιο και μονοκόκ από ανθρακονήματα: η ελαφριά και ταυτόχρονα άκαμπτη δομή του, βελτιστοποιεί την ευελιξία και την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
  • Ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και ενεργά αμορτισέρ, για εξαιρετική οδική συμπεριφορά και άμεση ανταπόκριση στις εντολές του οδηγού, και απαράμιλλη άνεση. Δυνατότητα ρύθμισης του ύψους εμπρός, για την αντιμετώπιση εμποδίων στο δρόμο.
  • Την ευθύνη για το ‘στήσιμο’ του αυτοκινήτου, έχει αναλάβει ο πιλότος της F1, Valtteri Bottas, με στόχο το μοντέλο να προσφέρει μια οδηγική εμπειρία ως αυτοκίνητο πίστας, όντας όμως κατάλληλο και για χρήση στις καθημερινές μετακινήσεις.

Τεχνικά χαρακτηριστικά εκδόσεων με κινητήρα εσωτερικής καύσεως, και με σύστημα ηλεκτροκίνησης: η 33 Stradale μπορεί να προσφερθεί με τον 3λιτρο V6 κινητήρα twin-turbo με απόδοση που ξεπερνά τους 620ίππους, κιβώτιο DCT 8 σχέσεων, κίνηση στους πίσω τροχούς και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Στην ηλεκτροκίνητη έκδοση το μοντέλο αποδίδει πάνω από 750ίππους, ενώ η εκτιμώμενη αυτονομία του φτάνει τα 450km (WLTP). Αναλυτικά, ο κινητήρας εσωτερικής καύσεως είναι η εξέλιξη του V6 που φιλοξενείται ήδη κάτω από το καπό των μοντέλων υψηλών επιδόσεων της ιταλικής μάρκας, και είναι τοποθετημένος στο κέντρο και κατά μήκος, εξασφαλίζοντας στο αυτοκίνητο τελική ταχύτητα των 333 km/h, και επιτάχυνση 0 – 100km/h σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα οδήγησης που επιθυμεί, χρησιμοποιώντας τους διακόπτες στο κεντρικό τούνελ: Strada («Δρόμος») και Pista. Η πρώτη είναι η λειτουργία “Strada”, η οποία ενεργοποιείται κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου, και εξασφαλίζει άνεση και οδηγική απόλαυση: ομαλή παροχή ισχύος, νορμάλ απόκριση στο πάτημα του γκαζιού, μαλακή ανάρτηση, ήρεμες αλλαγές ταχυτήτων, και ενεργές βαλβίδες εξαγωγής που ανοίγουν μόνο πάνω από τις 5.000 σ.α.λ.

Στη λειτουργία “Pista”, ο οδηγός επιλέγει την οδήγηση συνοδεία αδρεναλίνης: η ισχύς είναι η μέγιστη, τo πεντάλ του γκαζιού ανταποκρίνεται ακόμη πιο άμεσα, και η ανάρτηση «σφίγγει».

Όσον αφορά τις προδιαγραφές, ο κινητήρας V6 twin-turbo, επιτυγχάνει ακαριαίες αλλαγές ταχυτήτων ενώ οι ενεργές βαλβίδες εξαγωγής, είναι πάντα ανοιχτές. Επιπλέον, με αυτό το πρόγραμμα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει να απενεργοποιήσει εντελώς το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (ESC OFF).

Η “BOTTEGA” – Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ

  • Εμπνευσμένη από τα εργαστήρια της Αναγέννησης και τους αμαξοποιούς της δεκαετίας του 1960, μια ομάδα επαγγελματιών της Alfa Romeo συνεργάστηκε με πελάτες για να σχεδιάσει αυτά τα 33 μοναδικά και αποκλειστικά κομμάτια.
  • Και τα 33 αυτοκίνητα της νέας αυτής ειδικής έκδοσης της Alfa Romeo προπωλήθηκαν μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.
  • Υπό την προεδρία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Alfa Romeo, η Επιτροπή 33 αποτελείται από τους επικεφαλής διαφόρων τμημάτων και εγκρίνει τα αιτήματα των πελατών, εξασφαλίζοντας ότι διαφυλάσσεται η ιστορία και ο εμβληματικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗΣ 

  • Παράγεται σε μόνο 33 κομμάτια, το καθένα μοναδικό, με βάση πλήθος επιλογών σε αποκλειστικά χρώματα για το αμάξωμα, ειδικές βαφές, και πρωτοποριακά υλικά.
  • Για την κατασκευή αυτής της περιορισμένης έκδοσης, η Alfa Romeo θα χρησιμοποιήσει την Carrozzeria Touring Superleggera, συνδυάζοντας τις διαδικασίες χειροποίητης κατασκευής, την τεχνολογική καινοτομία και τις επιθυμίες των πελατών.
  • Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις αποκλειστικές εκδόσεις εξωτερικής διακόσμησης, διαφορετικά φινιρίσματα από ανθρακονήματα, και διάφορα λογότυπα.
  • Δύο αποκλειστικά στυλ εσωτερικού περιβάλλοντος: “Tributo” με δέρμα και αλουμίνιο και “Alfa Corse” με ανθρακονήματα και Alcantara, και τα δύο με διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων και επενδύσεων, που τονίζουν το καθένα, τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

ΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ

  • ALLE ORIGINI DEL MITO Ένας τέλειος συνδυασμός ομορφιάς και απόδοσης, η 33 Stradale του 1967 ενσαρκώνει την έννοια της «αναγκαίας ομορφιάς» της Alfa Romeo, και προέρχεται απευθείας από την Tipo 33, ένα μοντέλο που κυριάρχησε στο παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων.
  • Το Project 33 σηματοδότησε την επιστροφή της Alfa Romeo στους αγώνες, με επικεφαλής τον τότε Πρόεδρό της, Giuseppe Eugenio Luraghi, με τη συνεργασία του Carlo Chiti από την Autodelta, το νεοσύστατο αγωνιστικό τμήμα της μάρκας με σήμα το ‘Biscione’.
  • Το σχέδιο της 33 Stradale επιμελήθηκε ο Franco Scaglione, ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές αυτοκινήτων της εποχής, ο οποίος δημιούργησε ένα αριστούργημα ισορροπίας, καθαρών γραμμών και κομψότητας μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.
  • Μεταξύ 1967 και 1969, παρήχθησαν μόνο 18 κομμάτια, ένα από τα οποία φυλάσσεται σήμερα στο Μουσείο του Arese, καθιστώντας το ένα εξαιρετικά σπάνιο και ιδιαίτερα περιζήτητο κομμάτι μεταξύ των συλλεκτών.
  • Η 33 Stradale έχει εμπνεύσει πολλούς διάσημους Ιταλούς σχεδιαστές, οι οποίοι συνέβαλαν στο να σημαδέψουν την ιστορία της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και του παγκόσμιου αυτοκινητιστικού design.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.