Πρώτος Έλληνας στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ο Σερδερίδης

By  |  0 Comments

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για τον Ιορδάνη Σερδερίδη, καθώς ο οδηγός του Ford Puma Rally1 τερμάτισε στην πρώτη θέση μεταξύ των 20 Ελλήνων οδηγών που συμμετείχαν. Με τον Fred Miclotte δίπλα του, κατάφεραν να βγουν αλώβητοι από τα 271 αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα και να επικρατήσουν στην άτυπη Ελληνική κατάταξη για τρίτη φορά στην καριέρα τους.

«Γνωρίζαμε ότι για να πετύχουμε τους στόχους μας στο απαιτητικό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, θα έπρεπε να μείνουμε στο δρόμο και να κινηθούμε προσεκτικά στα δύσκολα σημεία, ώστε να αποφύγουμε τα κλαταρίσματα», δήλωσε αρχικά ο Ιορδάνης Σερδερίδης και πρόσθεσε: «Με κατάλληλη στρατηγική, ο στόχος επετεύχθη, καθώς τερματίσαμε πρώτοι στην άτυπη Ελληνική κατάταξη και 17οι γενικής. Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς. Ήθελα πολύ να είμαι ο πρώτος Έλληνας και το κατάφερα. Γνωρίζαμε ότι δεν ήμασταν το ταχύτερο πλήρωμα, ωστόσο ένας αγώνας όπως το Ράλλυ Ακρόπολις, απαιτεί να οδηγήσεις μυαλωμένα και να φτάσεις στον τερματισμό, κάτι που δεν κατάφεραν τα Ελληνικά πληρώματα που ήταν ταχύτερα από εμάς. Κάναμε έναν αγώνα χωρίς προβλήματα και κλαταρίσματα, και πετύχαμε μια καλή θέση στη γενική κατάταξη. Το διασκεδάσαμε σε όλες τις ειδικές!»

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους Έλληνες φίλους του σπορ που κατέκλυσαν για άλλη μια χρονιά τις ειδικές διαδρομές του αγώνα: «Νιώθω συγκινημένος όταν αγωνίζομαι στη χώρα μου. Για άλλη μια φορά οι Έλληνες φίλαθλοι ήταν καταπληκτικοί, μας επευφημούσαν σε κάθε πέρασμά μας και μας έδιναν δύναμη να πετύχουμε το στόχο μας. Το ευχαριστώ είναι λίγο!»

Αναφορικά με τα μελλοντικά του σχέδια, ο Καβαλιώτης οδηγός δήλωσε: «Αυτή ήταν η τελευταία φορά που αγωνιστήκαμε με το Ford Puma Rally1 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Κάνουμε κάποιες σκέψεις να οδηγήσουμε ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών Rally2 και να ακολουθήσουμε το θεσμό του WRC Masters Cup την επόμενη χρονιά. Επίσης, έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε περισσότερες εμφανίσεις σε ελληνικούς αγώνες το 2024.»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.