Η νέα BMW X2 (video)

By  |  0 Comments

Η BMW X2 είναι το αυτοκίνητο που εισήγαγε για πρώτη φορά την έννοια του Sports Activity Coupé (SAC) στην premium compact κατηγορία. Τώρα, τη σκυτάλη παραλαμβάνει η δεύτερη γενιά – ακόμα πιο ξεχωριστή σε εμφάνιση, πιο σπορ και πιο προοδευτική σε φιλοσοφία. Οι σημαντικά μεγαλύτερες διαστάσεις (+194 χιλ.) και η έντονη κουπέ σιλουέτα αναδεικνύουν ξεκάθαρα μέσω της εξωτερικής σχεδίασης το άλμα εξέλιξης που πραγματοποίησε η νέα BMW X2. Από 42.150 ευρώ.

Η BMW X2 είναι το αυτοκίνητο που εισήγαγε για πρώτη φορά την έννοια του Sports Activity Coupé (SAC) στην premium compact κατηγορία. Τώρα, τη σκυτάλη παραλαμβάνει η δεύτερη γενιά – ακόμα πιο ξεχωριστή σε εμφάνιση, πιο σπορ και πιο προοδευτική σε φιλοσοφία. Οι σημαντικά μεγαλύτερες διαστάσεις και η έντονη κουπέ σιλουέτα αναδεικνύουν ξεκάθαρα μέσω της εξωτερικής σχεδίασης το άλμα εξέλιξης που πραγματοποίησε η νέα BMW X2. Ο προοδευτικός χαρακτήρας του νέου μοντέλου είναι επίσης εμφανής στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση BMW iX2, σε μία πληθώρα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης καθώς και στις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει το νέο BMW iDrive με QuickSelect και λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 9.

Το παγκόσμιο λανσάρισμα στην αγορά θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2024 με την αμιγώς ηλεκτρική BMW iX2 xDrive30, το μοντέλο επιδόσεων BMW X2 M35i xDrive, μια ακόμα βενζινοκίνητη έκδοση και ένα μοντέλο diesel. Το καλοκαίρι του 2024 θα προστεθούν στη γκάμα μια δεύτερη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση και μία ακόμα πετρελαιοκίνητη.

Η νέα BMW X2 και η νέα BMW iX2 θα παράγονται με ευελιξία σε μια ενιαία γραμμή συναρμολόγησης στο εργοστάσιο του BMW Group στο Regensburg. Στο ίδιο εργοστάσιο θα κατασκευάζονται επίσης και οι μπαταρίες υψηλής τάσης για την αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή. Με τη νέα BMW iX2, το BMW Group επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Επιπλέον, ο εξελιγμένος, premium χαρακτήρας του compact SAC τονίζεται από περαιτέρω βήματα προόδου στον τομέα της βιωσιμότητας που περιλαμβάνει τον πλήρη κύκλο ζωής του οχήματος – από την παραγωγή με σεβασμό στη διατήρηση των πόρων, μέχρι τη φάση χρήσης και την επακόλουθη ανακύκλωση.

Εξωτερική σχεδίαση: αυθεντικό Sports Activity Coup é με δυναμικές γραμμές και εμφάνιση που αποπνέει αυτοπεποίθηση.

Η νέα BMW X2 υιοθετεί μια ξεχωριστή, οπτικά εκφραστική σχεδίαση που την διαφοροποιεί ξεκάθαρα από το compact Sports Activity Vehicle (SAV), BMW X1. Ως εκ τούτου, είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως ένα καθαρόαιμο Sports Activity Coupé (SAC). Χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου είναι επίσης οι δυναμικές έντονες γραμμές και οι γενναιόδωρες επιφάνειές του. Η νέα BMW X2 έχει μεγαλώσει κατά 194 χιλιοστά σε μήκος σε σχέση με την προκάτοχό της, φτάνοντας τα 4.554 χιλιοστά, κατά 21 χιλιοστά σε πλάτος (στα 1.845 χιλιοστά) και κατά 64 χιλιοστά σε ύψος (στα 1.590 χιλιοστά). Επιπλέον, το μακρύτερο μεταξόνιο και τα φαρδύτερα μετατρόχια αυξάνουν την ευρυχωρία τόσο στα καθίσματα των πέντε επιβατών όσο και στο πορτμπαγκάζ. Η νέα X2 έχει μέγιστη χωρητικότητα 560 – 1.470 λίτρα για τη μεταφορά αποσκευών, ανάλογα με την έκδοση. Η BMW iX2 προσφέρει από 525 μέχρι 1.400 λίτρα.

Το αποκλειστικό για το μοντέλο, όρθιο εμπρόσθιο τμήμα της νέας BMW X2, αποπνέει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό. Στοιχεία κλειδιά στην εμπρός όψη του αυτοκινήτου είναι οι εντυπωσιακοί προβολείς LED και η σχεδόν εξαγωνική μάσκα νεφρών BMW, η οποία – για πρώτη φορά στην premium compact κατηγορία – διατίθεται με προαιρετικό φωτισμό περιγράμματος BMW Iconic Glow. Στη λίστα των επιλογών περιλαμβάνονται επίσης οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με αντιθαμβωτική δέσμη matrix για τη μεγάλη σκάλα.

Η γραμμή οροφής, η οποία ρέει απρόσκοπτα μέχρι το πίσω μέρος, διαμορφώνει μια λεπτή, κουπέ σιλουέτα και αναλογίες με το χαρακτηριστικό στυλ ενός SAC της BMW. Στο πίσω μέρος, οι έντονα προτεταμένοι θόλοι των τροχών και οι μυώδεις ώμοι κλέβουν την παράσταση. Τα οριζόντια περιγράμματα των πίσω φώτων που είναι ειδικά σχεδιασμένα για το μοντέλο ενισχύουν την σπορ αίσθηση, ακριβώς όπως συμβαίνει με την αεροτομή τύπου Gurney και τον εντυπωσιακό πίσω προφυλακτήρα.

Τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά M, όπως τα δύο ζεύγη απολήξεων του συστήματος εξαγωγής που είναι ενσωματωμένα στον πίσω προφυλακτήρα, προσδίδουν στην BMW X2 M35i xDrive μια ιδιαίτερα δυναμική αίσθηση. Το πακέτο M Sport διατίθεται για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις μοντέλων, συμπεριλαμβανομένης της νέας BMW iX2, προσφέροντας επίσης αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες εξωτερικές λεπτομέρειες. Στη λίστα των επιλογών περιλαμβάνεται επίσης το πακέτο M Sport Pro, το οποίο προσθέτει, μεταξύ άλλων, εξωτερικές επενδύσεις M High-gloss Shadowline σε πολλά μέρη του αμαξώματος, φώτα M Shadowline, πίσω αεροτομή M και σύστημα πέδησης M Sport με κόκκινες δαγκάνες.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο απλές και έντεκα μεταλλικές εξωτερικές αποχρώσεις για τη νέα BMW X2, συμπεριλαμβανομένης της νέας Fire Red metallic. Διατίθενται επίσης δύο Frozen εκδόσεις από τη συλλογή BMW Individual και μία μεγάλη ποικιλία διακεκριμένων φινιρισμάτων BMW Individual.

Πολυτελές περιβάλλον με σπορ αύρα και εντυπωσιακή λειτουργικότητα.

Το εσωτερικό της νέας BMW X2 διαθέτει μια μοντέρνα premium ατμόσφαιρα με σπορ πινελιές. Ο λεπτός πίνακας οργάνων, που φιλοξενεί την κυρτή οθόνη BMW Curved Display, πλαισιώνεται στην καμπίνα από ένα “αιωρούμενο” υποβραχιόνιο με ενσωματωμένο πίνακα ελέγχου. Στο εμπρός τμήμα της κεντρικής κονσόλας υπάρχουν δύο ποτηροθήκες και μια βάση για smartphone με έμμεσο φωτισμό και ασύρματη φόρτιση.

Τα νέας σχεδίασης καθίσματα προσφέρονται επίσης στην διάτρητη έκδοση Veganza και στη δερμάτινη Vernasca με ελκυστικό καπιτονέ, εναλλακτικά αντί της στάνταρ υφασμάτινης ταπετσαρίας. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν σπορ καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση, λειτουργία μνήμης, οσφυϊκή υποστήριξη και λειτουργία μασάζ. Περαιτέρω βελτιώσεις έχουν γίνει τόσο στην ακουστική άνεση όσο και στην προστασία των επιβατών. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει τώρα έναν αερόσακο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα που προστατεύει οδηγό και συνοδηγό.

Διευρυμένος βασικός εξοπλισμός, στοχευμένη εξατομίκευση.

Ο αυτόματος κλιματισμός δύο ζωνών, το σύστημα πλοήγησης BMW Maps και το σπορ δερμάτινο τιμόνι ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό της νέας BMW X2, όπως και η αυτόματη λειτουργία της πίσω πόρτας, οι τέσσερις θύρες USB-C και μια πρίζα 12V τόσο στην κεντρική κονσόλα όσο και στο χώρο αποσκευών. Ο αριθμός των διαθέσιμων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού και ψηφιακών υπηρεσιών έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Μια σειρά από νέα πακέτα εξοπλισμού επιτρέπουν τη στοχευμένη εξατομίκευση του αυτοκινήτου. Μεταξύ των επιλογών που ενισχύουν τον premium χαρακτήρα του είναι ένα πακέτο καθρεπτών, το θερμαινόμενο τιμόνι και το ηχοσύστημα Harman Kardon. Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο του προαιρετικού εξοπλισμού είναι η πανοραμική ηλιοροφή, στην οποία η σκουρόχρωμη γυάλινη επιφάνεια εκτείνεται μέχρι το παρμπρίζ και το πλαίσιο της οροφής εκατέρωθεν, καταλήγοτας σε ένα ενιαίο τμήμα στο πίσω μέρος. Προαιρετικά διατίθεται κατόπιν παραγγελίας ένας ηλεκτρικός κοτσαδόρος.

BMW iX 2: premium ηλεκτρική κινητικότητα σε ένα compact SAC .

Μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα περιλαμβάνεται στη νέα γκάμα του SAC μοντέλου ήδη από το λανσάρισμα με τη μορφή της BMW iX2 xDrive30. Οι δύο εξαιρετικά ενσωματωμένες μονάδες κίνησης – μία στον εμπρός άξονα και μία στον πίσω – αποδίδουν συνδυαστικά 230 kW/313 hp (συμπεριλαμβανομένου του στιγμιαίου boost) και συνολική ροπή 494 Nm. Η BMW iX2 xDrive30 έχει επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 180 km/h. Ο συνδυασμός της εντυπωσιακής ωφέλιμης ενέργειας της μπαταρίας υψηλής τάσης των 64,8 kWh και της υψηλής αποδοτικότητας του συστήματος κίνησης εξασφαλίζει αυτονομία 417 – 449 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP.

Η προσαρμοζόμενη ανάκτηση ενέργειας και η λειτουργία MAX RANGE συμβάλλουν επίσης στην εξαιρετική αυτονομία. Η πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού Max Performance Charging βελτιστοποιεί κυρίως την αποδοτικότητα κατά τη φόρτιση του αυτοκινήτου. Επιπλέον, το αμιγώς ηλεκτρικό SAC είναι εξοπλισμένο για χρήση της λειτουργίας Plug & Charge Multi Contract. Διαθέσιμο για την BMW iX2 είναι επίσης το νέο πακέτο Connected Home Charging Package για έξυπνη φόρτιση στο σπίτι, βελτιστοποιημένη μέσω ηλιακής ενέργειας και με γνώμονα τη ζήτηση.

Το μοντέλο επιδόσεων BMW X M 35 i xDrive θα διατίθεται ήδη από το λανσάρισμα.

Ένα μοντέλο επιδόσεων που θα διατίθεται μόλις κυκλοφορήσει η νέα BMW X2 θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τον δυναμικό χαρακτήρα του compact SAC. Η νέα BMW X2 M35i xDrive, με τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και το χειρισμό Μ, αποτελεί μια ακαταμάχητη πρόταση. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 2,0 λίτρων αποδίδει μέγιστη ισχύ 221 kW/300 hp στην Ευρώπη (233 kW/317 hp στις ΗΠΑ και σε άλλες αγορές).

Η νέα BMW X2 M35i xDrive επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,4 δευτερόλεπτα. Η ειδική ρύθμιση του πλαισίου M συνεργάζεται με την έξυπνη τετρακίνηση BMW xDrive εξασφαλίζοντας εξαιρετικές επιδόσεις. Η στάνταρ προσαρμοζόμενη ανάρτηση M επιδρά θετικά τόσο στην ευελιξία όσο και στην άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Τα Φρένα M Compound προσφέρονται προαιρετικά.

Αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης και diesel , επτατάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη στάνταρ.

Ένας τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας από την πιο πρόσφατη αρθρωτή γενιά μονάδων της οικογένειας Efficient Dynamics τροφοδοτεί τη νέα BMW X2 sDrive20i. Σε συνεργασία με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, ο κινητήρας των 1,5 λίτρων αποδίδει συνολική μέγιστη ισχύ 125 kW/170 hp (ο κινητήρας εσωτερικής καύσης συνεισφέρει έως και 115 kW/156 hp και ο ενσωματωμένος ηλεκτροκινητήρας έως και 14 kW/19 hp).

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας diesel της νέας BMW X2 sDrive18d έχει επίσης αναβαθμιστεί εκτενώς και αποδίδει μέγιστη ισχύ 110 kW/150 hp. Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης που διατίθενται για τη νέα BMW X2 συνδέονται στάνταρ με ένα επτατάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη.

Βέλτιστος συνδυασμός ευελιξίας και οδηγικής άνεσης και ζάντες ελαφρού κράματος 21” διαθέσιμες για πρώτη φορά για ένα compact μοντέλο BMW .

Το τεχνολογικά εξελιγμένο πλαίσιο του compact SAC εξασφαλίζει μία απόλυτα αρμονική ισορροπία μεταξύ της σπορ, ευέλικτης συμπεριφοράς από τη μία πλευρά και της άνεσης για μεγάλες αποστάσεις από την άλλη. Στοιχεία κλειδιά εδώ είναι η δομή του αμαξώματος, η οποία μειώνει το βάρος και ταυτόχρονα αυξάνει την ακαμψία, το μακρύ μεταξόνιο, τα φαρδύτερα μετατρόχια σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και οι στοχευμένες αναβαθμίσεις στα γόνατα της εμπρός ανάρτησης και στη διάταξη τριών συνδέσμων της πίσω. Η τεχνολογία ελέγχου ολίσθησης των τροχών (ARB) με αισθητήρα ενσωματωμένο στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα (near-actuator wheel slip limitation) είναι στάνταρ στη νέα BMW X2, ωφελώντας τόσο τα επίπεδα πρόσφυσης όσο και την κατευθυντική ευστάθεια. Άλλα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το ενσωματωμένο σύστημα πέδησης καθώς και αμορτισέρ παθητικού τύπου στον εμπρός άξονα που ρυθμίζουν διαρκώς την απόσβεσή τους σε σχέση με την αντίστοιχη διαδρομή των ελατηρίων (lift-related dampers). Η προαιρετική προσαρμοζόμενη ανάρτηση M συνδυάζει τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ με επιλεκτική απόσβεση βάσει της συχνότητας των κραδασμών με το σπορ σύστημα διεύθυνσης και τη μειωμένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά.

Η νέα BMW iX2 xDrive30 φορά στάνταρ τροχούς ελαφρού κράματος 17 ιντσών με αεροδυναμικά βελτιστοποιημένη σχεδίαση. Τα μοντέλα BMW X2 sDrive20i και BMW X2 sDrive18d φεύγουν από το εργοστάσιο με ζάντες ελαφρού κράματος 18”, ενώ η νέα BMW X2 M35i xDrive εφοδιάζεται με ζάντες ελαφρού κράματος M 20”. Περισσότερες ζάντες αλουμινίου με διαστάσεις 18 – 21” διατίθενται προαιρετικά.

Υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού για μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια.

Τα στάνταρ και προαιρετικά συστήματα υποβοήθησης για αυτοματοποιημένη οδήγηση και στάθμευση που διαθέτει η νέα BMW X2 αυξάνουν την άνεση και την ασφάλεια τόσο στην καθημερινή οδήγηση όσο και σε μακρινά ταξίδια. Στα στάνταρ χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται η τελευταία έκδοση του συστήματος προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, το Cruise Control με λειτουργία πέδησης, το Speed Limit Info και το Lane Departure Warning με επιστροφή στη λωρίδα κυκλοφορίας. Ο βοηθός στάθμευσης Parking Assistant με Reversing Assist Camera  και Reversing Assistant ανήκει επίσης στον βασικό εξοπλισμό.

Η γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού, από την άλλη, περιλαμβάνει το Steering & Lane Control Assistant, το Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, το Active Navigation, τη λειτουργία προειδοποίησης εξόδου και το BMW Head-Up Display, καθώς και τις λειτουργίες Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder και Remote Theft Recorder. Οι υπάρχουσες λειτουργίες μπορούν να αναβαθμιστούν μέσω της δυνατότητας απομακρυσμένης αναβάθμισης λογισμικού Remote Software Upgrade, η οποία επιτρέπει επίσης την προσθήκη νέων λειτουργιών.

Το νέο λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 9 και το BMW Digital Premium .

Η νέα BMW X2 διαθέτει την πιο εξελιγμένη έκδοση του συστήματος απεικόνισης και ελέγχου/λειτουργίας BMW iDrive με τεχνολογία ταχείας πρόσβασης QuickSelect. Βασίζεται στο BMW Operating System 9 και συνδυάζεται με την κυρτή οθόνη BMW Curved Display και το BMW Intelligent Personal Assistant, ενώ έχει ρυθμιστεί προσεκτικά για να ελέγχεται μέσω της οθόνης αφής και φωνητικών εντολών σε φυσική γλώσσα. Το BMW Operating System 9 ανοίγει επίσης το δρόμο για μία άκρως εξατομικευμένη σειρά πρόσθετων ψηφιακών υπηρεσιών. Με το BMW ConnectedDrive Upgrades, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν δωρεάν για ένα μήνα λειτουργίες της επιλογής τους, τις οποίες στη συνέχεια μπορούν να τις προσθέσουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται επίσης να αποκτήσουν το BMW Digital Premium μέσω του BMW ConnectedDrive Store για τη νέα BMW X2.

Με το BMW Digital Premium οι πελάτες απολαμβάνουν μέσα στο αυτοκίνητο τη χρήση όλων των εφαρμογών που είναι διαθέσιμες στη χώρα τους, π.χ. για music streaming, video streaming, ειδήσεις ή παιχνίδια, ως συνδρομητικές υπηρεσίες. Το προαιρετικό πακέτο καλύπτει επίσης τη χρήση δεδομένων για όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες και τις εφαρμογές που διατίθενται από το BMW ConnectedDrive Store, συμπεριλαμβανομένου streaming για μουσική και βίντεο.

Η προαιρετική λειτουργία Augmented View αποτελεί προσθήκη στο σύστημα πλοήγησης BMW Maps που βασίζεται στο cloud. Επιπλέον, στη νέα BMW X2 διατίθεται μια προσωπική eSIM σχεδιασμένη για 5G δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, το BMW Digital Key Plus, η λειτουργία BMW ID και η στάνταρ ενσωμάτωση smartphone με χρήση τόσο του Apple CarPlay® όσο και του Android Auto™.

Οι εκδόσεις και οι τιμές της νέας BMW X2

BMW X2 sDrive20i      42.150 ευρώ
BMW X2 M35i             67.200 ευρώ
BMW X2 sDrive18d     52.500 ευρώ
BMW iX2 xDrive30      56.560 ευρώ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.