Νέα Ducati DesertX Rally

By  |  0 Comments
 • Η νέα DesertX Rally είναι αφιερωμένη σε μοτοσυκλετιστές που τους αρέσουν  οι προκλήσεις και η οδήγηση ακόμη και στις πιο δύσκολες και απαιτητικές διαδρομές. Μοναδικό και ξεχωριστό στυλ με τα αποκλειστικά γραφικά, το ψηλά τοποθετημένο μπροστινό φτερό και τον τεχνικό εξοπλισμό για off road διαδρομές που αποτελεί σημείο αναφοράς, όπως ανάρτηση με πιρούνι τύπου cartridge και τροχούς για ακραίο off-roading
 • Η DesertX Rally που ήδη πρωταγωνιστεί στα χέρια του Antoine Meo στο Erzbergrodeo,  αναμένεται στην Ελλάδα τον Μάρτιο  του 2024.

Με το τρίτο επεισόδιο της World Première 2024, η Ducati αποκαλύπτει τη νέα DesertX Rally (video).

Εξελιγμένη και δοκιμασμένη και σε αγωνιστικές πίστες, η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα DesertX Rally ήταν η πρωταγωνίστρια του Iron Road Prolog στο Erzbergrodeo 2023 με τον Antoine Meo (πολλάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro και Ευρωπαίος Πρωταθλητής Supercross) που την ανέβασε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία δικύλινδρων μοτοσυκλετών (video).

Όπως όλες οι Ducati, η νέα DesertX Rally έχει μοναδικό και ξεχωριστό στυλ. Χάρη στα νέα γραφικά και  έντονα στοιχεία από τον off road κόσμο, η νέα DesertX Rally επικοινωνεί τον χαρακτήρα της από την πρώτη κιόλας ματιά. Ωστόσο, είναι ο τεχνικός εξοπλισμός που κάνει τη Rally μια πραγματική μοτοσυκλέτα εκτός δρόμου.

Το ψηλά τοποθετημένο μπροστινό φτερό εγγυάται λειτουργικότητα ακόμη και σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες εδάφους, οι αναρτήσεις Kayaba με αυξημένη διαδρομή με πιρούνι τύπου cartridge και τα αμορτισέρ με μεγαλύτερο έμβολο προέρχονται από τον κόσμο του motocross και επιτρέπουν στον αναβάτη να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, ενώ οι νέοι τροχοί με ακτίνες και με μεγέθη και χαρακτηριστικά ειδικά για εκτός δρόμου αγωνιστική χρήση, κάνουν τη Rally μια ασταμάτητη μοτοσυκλέτα σε κάθε τύπο εδάφους. Αυτές οι λύσεις μαζί με ένα ελαφρύ και ανθεκτικό προστατευτικό κάρτερ από ανθρακονήματα, πεντάλ ταχυτήτων και λεβιέ πίσω φρένου, προσδιορίζουν αναμφίβολα τη Rally ως μια μοτοσυκλέτα σχεδιασμένη για να αντιμετωπίσει τις πιο ακραίες περιπέτειες.

Σασί

Η ανάρτηση της DesertX Rally έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει ακόμα και τα πιο δύσκολα εμπόδια, βελτιώνοντας την ήδη ισχυρή off-road ικανότητα της DesertX. Τόσο το πιρούνι όσο και το αμορτισέρ, στην πραγματικότητα, χαρακτηρίζονται από τις ίδιες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στις επαγγελματικές μοτοσυκλέτες cross και enduro.

Στο μπροστινό μέρος, η DesertX Rally είναι εξοπλισμένη με νέες πλάκες αλουμινίου, άκαμπτες και ελαφριές. Το πιρούνι είναι ένα κλειστό KYB τύπου cartridge, μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε αγωνιστικές μοτοσυκλέτες motocross και enduro. Αυτή η λύση περιλαμβάνει την πίεση του λαδιού μέσα στα αμορτισέρ για να αποφευχθεί η σπηλαίωση, διασφαλίζοντας έτσι μια ομοιογενή και συνεπή συμπεριφορά της μπροστινής ανάρτησης και την απαραίτητη στήριξη κατά τις πιο ακραίες χρήσεις.

Επιπλέον, για τη βελτίωση της ομαλότητας και της αντοχής στη φθορά, οι σωλήνες του πιρουνιού είναι εξοπλισμένοι με επίστρωση Kashima και οι γλύστρες με επεξεργασία επιφάνειας DLC. Η διαδρομή του τροχού αυξάνεται κατά 20 mm, φτάνοντας συνολικά τα 250 mm.

Το πίσω μέρος αποτελείται από αλουμινένιο ψαλίδι με διαφορετικό σημείο στήριξης σε σύγκριση με τη DesertX, με πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ με μεγαλύτερο έμβολο για τη βελτίωση της συμπεριφοράς της μοτοσυκλέτας και στις πιο απαιτητικές χρήσεις εκτός δρόμου. Η διαδρομή του πίσω τροχού αυξάνεται κατά 20 mm, φτάνοντας συνολικά τα 240 mm. Τέλος, για να βελτιωθεί ο χειρισμός στα πιο απαιτητικά εκτός δρόμου εδάφη, η DesertX Rally είναι εξοπλισμένη με ρυθμιζόμενο αμορτισέρ τιμονιού της Öhlins, στερεωμένο απευθείας στο τιμόνι με συμπαγή στηρίγματα.

Οι νέες αναρτήσεις επέτρεψαν στη DesertX Rally να αυξήσει την απόσταση από το έδαφος, η οποία είναι τώρα 280 mm (30 mm περισσότερο από τη DesertX), για να μπορέσει να ξεπεράσει ακόμη και τα πιο δύσκολα εμπόδια.

Πάντα με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης εκτός δρόμου, η DesertX Rally είναι εξοπλισμένη με τροχούς συγκεκριμένου μεγέθους για εκτός δρόμου κίνηση, πιο στιβαρούς και ελαφρύτερους χάρη στη συμπαγή κατασκευή και τις κεντρικά τοποθετημένες ακτίνες από ανθρακούχο χάλυβα και ζάντες Takasago Excel υψηλής αντοχής με εσωτερικό σωλήνα.

Τέλος, για να υπογραμμιστεί η ευελιξία της DesertX Rally, όπως και της DesertX, προβλέπεται τριπλή πιστοποίηση για τα ελαστικά με τα Pirelli Scorpion Rally STR, ως γνήσιο προτεινόμενο εξοπλισμό. Για την ενίσχυση των εκτός δρόμου δυνατοτήτων της, είναι δυνατή η τοποθέτηση των Scorpion Rally, ενώ για όσους προτιμούν να οδηγούν τη μοτοσυκλέτα στην άσφαλτο, διαθέσιμα είναι τα Scorpion Trail II.

Χάρη στη χρήση εξαρτημάτων υψηλού επιπέδου, η DesertX Rally έχει ξηρό βάρος 203 kg, μόλις ένα κιλό περισσότερο από τη Desert X παρά την αύξηση του μήκους και του μεγέθους της ανάρτησης.

Κινητήρας και Ηλεκτρονικά

Η νέα DesertX Rally είναι εξοπλισμένη με τον δικύλινδρο Ducati Testastretta 11° 937 cc με desmo. Η μέγιστη ισχύς είναι 110 hp στις 9.250 rpm και η μέγιστη ροπή 92 Nm στις 6.500 rpm. Αυτός ο κινητήρας, που χαρακτηρίζεται από ομαλή και διαχειρίσιμη παροχή ισχύος για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε διαδρομής, έχει βελτιστοποιηθεί για εκτός δρόμου χρήση χάρη σε ένα ειδικό λόγο μετάδοσης και ρύθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Τα 6 προγράμματα οδήγησης της νέαςDesertX Rally (Sport, Touring, Urban, Wet, Enduro, Rally) καθώς και τα συστήματα Cornering ABS, Ducati Traction Control (DTC) και Ducati Wheelie Control (DWC) είναι σεταρισμένα σύμφωνα με το νέο πλαίσιο και για πιο απαιτητική εκτός δρόμου χρήση.

Η διαχείριση των ηλεκτρονικών λειτουργιών της DesertX Rally γίνεται μέσω της υψηλής ανάλυσης έγχρωμης TFT οθόνης 5″, τοποθετημένη κάθετα για να προσφέρει βέλτιστη ορατότητα ακόμα και όταν ο αναβάτης οδηγεί όρθιος. Αυτή η οθόνη έχει σχεδιαστεί ώστε να ενσωματώνει το σύστημα πολυμέσων Ducati που επιτρέπει τη σύνδεση του smartphone, ενεργοποιώντας έτσι νέες λειτουργίες όπως έλεγχος μουσικής, διαχείριση κλήσεων και πλοήγηση Turn by Turn με οδηγίες δρόμου απευθείας στην οθόνη. Επιπλέον, η DesertX Rally προσφέρει τη Utility Bar ως στάνταρ εξοπλισμό για την τοποθέτηση του συστήματος πλοήγησης satnav.

Τα διαστήματα σέρβις για τη νέα DesertX Rally είναι κάθε 15.000 km ή 24 μήνες, με έλεγχο διάκενου βαλβίδων  κάθε 30.000 km και διαθέτει 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση (4 Ever Ducati) Η νέα DesertX Rally θα είναι επίσης διαθέσιμη σε έκδοση 35 KW για κατόχους άδειας A2.

Αξεσουάρ και εξοπλισμός ένδυσης

Η νέα DesertX Rally διαθέτει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για χρήση εκτός δρόμου στάνταρ, αλλά όσοι θέλουν να την εξατομικεύσουν μπορούν να το κάνουν επιλέγοντας από τον κατάλογο αξεσουάρ Ducati Performance. Για να επεκταθεί η αυτονομία, είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός επιπλέον ρεζερβουάρ 8 λίτρων που εγγυάται σχεδόν 40% περισσότερα χιλιόμετρα, τέλεια ενσωματωμένο στη σχεδίαση της μοτοσυκλέτας. Διατίθενται πλαϊνές θήκες αλουμινίου, οι οποίες, σε συνδυασμό με το top case, δίνουν στη μοτοσικλέτα συνολική χωρητικότητα φόρτωσης σχεδόν 120 λίτρων. Για ταξιδιώτες που δεν σταματούν ποτέ, υπάρχουν επίσης πρόσθετοι προβολείς LED και θερμαινόμενα grips.

Τα προστατευτικά κάγκελα προστατεύουν το ρεζερβουάρ και τον κινητήρα από πτώσεις ή κτυπήματα κατά τη χρήση εκτός δρόμου. Τέλος, οι λάτρεις που επιθυμούν να κάνουν την εικόνα της μοτοσυκλέτας τους ακόμα πιο αγωνιστική, μπορούν να επιλέξουν την πιστοποιημένη εξάτμιση Termignoni. Όποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη  DesertX Rally για αγωνιστική χρήση μπορεί να βελτιώσει τις τιμές ισχύος και ροπής κατά +7% μέσω μιας αγωνιστικής εξάτμισης Termignoni.

H νέα συλλογή Apparel προσφέρει προσφέρει διάφορες εξειδικευμένες προτάσεις ενδυμάτων με σχέδια που ταριάζουν απόλυτα με νέα τη DesertX Rally. Η συλλογή, που περιλαμβάνει και γυναικεία σειρά, αποτελείται από το σετ jacket-παντελόνι Explorer, γάντια Atacama, μπότες Explorer T7 και κράνος Arai Tour-X5.

Η νέα DesertX Rally αναμένεται στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2024 και θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία από τον Νοέμβριο.  

DesertX Rally – στάνταρ εξοπλισμός

 • Κινητήρας Testastretta 11° 937 cc με 110 ίππους στις 9.250 rpm και 92 Nm στις 6.500 rpm
 • Ατσάλινο σωληνωτό χωροδικτύωμα
 • Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 21 λίτρα
 • Ψηλά τοποθετημένο μπροστινό φτερό*
 • Ακτινωτές ζάντες με πλήμνες billet 21” x 2,15” και 18” x 4”, ακτίνες από ανθρακούχο χάλυβα και ζάντες Takasago Excel υψηλής αντοχής με εσωτερικό σωλήνα*
 • Ελαστικά Pirelli Scorpion Rally STR σε μεγέθη 90/90-21 μπροστά και 150/70 R18 πίσω (εναλλακτικά: Pirelli Scorpion Rally, Pirelli Scorpion Trail II)
 • Κλειστό πιρούνι τύπου cartridge KYB Ø 48 mm, διαδρομή 250 mm, ρυθμιζόμενη συμπίεση και επαναφορά, επίστρωση Kashima στους σωλήνες πιρουνιού και DLC στις γλύστρες
 • Συμπαγείς σφιγκτήρες πιρουνιού*
 • Αμορτισέρ KYB με έμβολο 46 mm, διαδρομή 240 mm, ρυθμιζόμενο σε συμπίεση σε υψηλές και χαμηλές ταχύτητες, σε επαναφορά και προφόρτιση*
 • Απόσταση από το έδαφος 280 mm*
 • Ρυθμιζόμενο σταμπιλιζατέρ Öhlins στερεωμένο στο τιμόνι*
 • 6Riding Modes (Sport, Touring, Urban, Wet, Enduro, Rally)
 • 4 Power Modes σε 3 επίπεδα ισχύος
 • Cornering ABS Bosch ρυθμιζόμενο σε 3 επίπεδα
 • Ducati Traction Control ρυθμιζόμενο σε 8 επίπεδα
 • Ducati Wheelie Control
 • Engine Brake Control
 • Ducati Cruise Control
 • Έγχρωμη οθόνη TFT 5″ με υποστήριξη εφαρμογής Ducati Link και πλοήγηση βήμα προς βήμα
 • Utility Bar
 • Ducati Quick Shift Up & Down (DQS)
 • Full LED φωτισμός
 • Αποκλειστικά γραφικά Iron Giant*
 • Ρυθμιζόμενα συμπαγή πεντάλ φρένων και ταχυτήτων*

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.