Συμμετοχές από όλη την Ευρώπη!

By  |  0 Comments

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις κάνει δυναμικό comeback στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων. 

Με την προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στον τελευταίο αγώνα του θεσμού να έχει λήξει, η Οργανωτική Επιτροπή είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως παρά το γεγονός ότι οι τίτλοι έχουν σε όλες τις κατηγορίες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αρκετά πληρώματα από το εξωτερικό θα ταξιδέψουν στις αρχές Νοεμβρίου στη χώρα μας για να αγωνιστούν στον πιο εμβληματικό αγώνα του θεσμού.

Παράλληλα, όλοι οι πρωταγωνιστές του Ελληνικού πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων θα δώσουν το παρών, καθώς ο αγώνας προσμετράει στο θεσμό με αυξημένο συντελεστή 3. Για τα ελληνικά πληρώματα που δεν πρόλαβαν την προθεσμία του διεθνή αγώνα, υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία, καθώς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, συμπληρώνοντας τη φόρμα που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (https://historicacropolis.gr/sporting/forms-for-sporting/).

Ο αριθμός συμμετοχών του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Συγκέντρωσε τις περισσότερες συμμετοχές στον Ευρωπαϊκό του αγώνα, έπειτα από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στο Rally Costa Brava της Ισπανίας. Ο αγώνας-περιπέτεια έχει προσελκύσει αρκετά πληρώματα, τα οποία ανυπομονούν να ριχτούν στη μάχη με το χρόνο σε ακροπολικές ειδικές διαδρομές, οι οποίες έχουν επιλεχτεί κατάλληλα, ώστε να είναι στα «μέτρα» των ιστορικών αυτοκινήτων.

Η τελικά λίστα θα ανακοινωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα (www.historicacropolis.gr), καθώς και στον Ηλεκτρονικό Πίνακα Ανακοινώσεων (Sportity: 2023historicSPO) την Παρασκευή 27 του μήνα. Σημειώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και στις κατηγορίες Regularity και Legends έως την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στις 23:59.

Αναφορικά με το πρόγραμμα του αγώνα, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, στις 11:00 τα πληρώματα θα λάβουν εκκίνηση στους πρόποδες της Ακρόπολης και εν συνεχεία θα αγωνιστούν σε 4 Ειδικές Διαδρομές, μία εκ των οποίων θα πραγματοποιηθεί υπό το φως των προβολέων. Εν συνεχεία και έπειτα από 45 λεπτο σέρβις θα διανυκτερεύσουν στην Ιτέα. Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, η συνέχεια περιλαμβάνει 5 Ειδικές Διαδρομές που θα διεξαχθούν τη μέρα και μία νυχτερινή. Το σκέλος της Κυριακής 5 Νοεμβρίου είναι το μικρότερο χιλιομετρικά, καθώς οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε 4 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 44 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η Ελευσίνα, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2023 θα φιλοξενήσει τον τερματισμό του αγώνα. Χαρακτηριστικό είναι πως οι Απονομές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων θα λάβουν χώρα στην Ελευσίνα, παράλληλα με αυτές του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις.

Στο πλευρό της διοργάνωσης βρίσκονται ο Δήμος Ελευσίνας, η Ελευσίνα, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023η Superfast Ferries, η SP Tableware και η Cosmote TV.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα (historicacropolis.gr) και στον Ηλεκτρονικό Πίνακα Ανακοινώσεων (https://webapp.sportity.com/channel/2023historicSPO) μπορείτε να βρείτε το ωράριο και τους χάρτες του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, ενώ στα κοινωνικά δίκτυα της διοργάνωσης μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα του αγώνα. Επίσης, στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, μπορείτε να βρείτε incar βίντεο από όλες τις ειδικές διαδρομές του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.