Ξεχωριστή νότα προσδίδει στο Ιστορικό Ακρόπολις η κατηγορία Legends

By  |  0 Comments

Λίγα λεπτά μετά τη διέλευση των Ιστορικών αυτοκινήτων, 8 αυτοκίνητα της κατηγορίας Legends θα αγωνιστούν στις 14 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα.

Η συγκεκριμένη κατηγορία που απευθύνεται σε αυτοκίνητα των Ομάδων Α και Ν με ημερομηνία έκδοσης Δελτίου Αναγνώρισης FIA από 1 Ιανουαρίου 1991 έως την 31η Δεκεμβρίου 2000, έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις το 2022 και τη φετινή χρονιά η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) θέσπισε Κύπελλο Legends που περιλαμβάνει 7 συναντήσεις. Ο τριήμερος αγώνας αποτελεί τον έκτο γύρο του θεσμού, με αυξημένο συντελεστή 3.

Όσον αφορά τις συμμετοχές, για πρώτη φορά θα οδηγήσει ένα τετρακίνητο Ford Escort RS Cosworth ο Στέλιος Γιαμαλάκης στο Acropolis Rally Legends, με συνοδηγό τον Νίκο Σάμιο, ένας οδηγός που ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τους αγώνες ράλλυ το 2010. Πριν από λίγες ημέρες, ο Αχιλλέας Χριστοδούλου έκλεισε τα 19 του και δικαίως θεωρείται ένας από τους πολλά υποσχόμενους οδηγούς για το μέλλον, ξεκινώντας την καριέρα του από το χώρo των χωμάτινων Kartcross. Με συνοδηγό τον Επαμεινώνδα Καρανικόλα, θα αγωνιστούν με ένα Mitsubishi Lancer Evo VI. Πριν από περίπου ένα μήνα, ο Γιαννιώτης Άκης Λαδιάς κάθισε για πρώτη φορά έπειτα από 31 χρόνια σε μπάκετ αγωνιστικού. Με συνοδηγό τον πολύπειρο Μιχάλη Πατρικούση συμμετείχαν στο Φθινοπωρινό Ράλλυ και δηλώνουν έτοιμοι για την πρόκληση της κατηγορίας Legends, με ένα Subaru Impreza WRX. Ποτέ δεν είναι αργά για τον Βασίλη Καραθανάση, ο οποίος έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια εμπλοκής, αποφάσισε να πατήσει για πρώτη φορά χώμα με ένα Opel Astra GSi, έχοντας την 22χρονη κόρη του, Ελένη στο δεξί μπάκετ, η οποία παίρνει το βάπτισμα του πυρός. Τέταρτος στο περσινό 1ο Acropolis Rally Legends, ο στην φωτογραφία Κυριάκος Βυτόγιαννης θα οδηγήσει και στον φετινό αγώνα ένα Subaru Impreza GT Turbo, αυτή τη φορά με συνοδηγό τον γιο του, Δημήτριο Βυτόγιαννη, στην πρώτη του εμφάνιση στους αγώνες Ράλλυ. Έπειτα από 16 χρόνια απραξίας ως οδηγός, ο Ανδρέας Χριστοδουλάκης, επιστρέφει στο αριστερό μπάκετ, προκειμένου να οδηγήσει στο 2o Acropolis Rally Legends ένα λευκό Subaru Legacy 4WD Turbo που «έχτισε» για την περίσταση. Συνοδηγός του θα είναι ο Σταύρος Αναμολίδης.

Με αρκετές παρουσίες σε αγώνες της Μεγαλονήσου, ο Μαρίνος Κακουράτος έρχεται για πρώτη φορά να αγωνιστεί στη χώρα μας, με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου σε ρόλο συνοδηγού σε ένα Mitsubishi Galant VR-4. Το μοναδικό δικίνητο αυτοκίνητο του αγώνα, είναι το Toyota Yaris που θα έχει στα χέρια του ο Πυργιώτης Νίκος Μοσχόπουλος. Τις σημειώσεις θα διαβάζει η Ειρήνη Κόγια Γραμματικού.

Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του 2ου Acropolis Rally Legends θα διεξαχθεί στην περιοχή του Σχιστού (https://maps.app.goo.gl/q2ZVA5AdamPrXF8x6) την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου από τις 12:00 έως τις 17:30, ενώ την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Έπειτα, τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε συνολικά 14 Ειδικές Διαδρομές και θα τερματίσουν στην Ελευσίνα το απόγευμα της Κυριακής 5 Νοεμβρίου.

Στο πλευρό της διοργάνωσης βρίσκονται ο Δήμος Ελευσίνας, η Ελευσίνα, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023ηSuperfast Ferries, η SP Tableware, η Seajets και η Cosmote TV.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα (historicacropolis.gr) και στον Ηλεκτρονικό Πίνακα Ανακοινώσεων (https://webapp.sportity.com/channel/2023historicLEG) είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες του 2ου Acropolis Rally Legends, ενώ στα κοινωνικά δίκτυα της διοργάνωσης μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα του αγώνα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.