Νικητές οι Χριστοδουλάκης-Αναμολίδης

By  |  0 Comments

Οι Ανδρέας Χριστοδουλάκης-Σταύρος Αναμολίδης επικράτησαν στο 2ο Acropolis Rally Legends που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά παράλληλα με το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις.

Ο αγώνας αποτέλεσε την έκτη στροφή του νεοσύστατου Κυπέλλου Legends και συμμετείχαν αυτοκίνητα των κατηγοριών Α και Ν με Δελτίο Αναγνώρισης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, από το 1991 έως το 2000. Τα πληρώματα στο τρίτο και τελευταίο σκέλος αγωνίστηκαν σε 4 Ειδικές Διαδρομές και τερμάτισαν το απόγευμα της Κυριακή 5 Νοεμβρίου στην Ελευσίνα, στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023. 

Έχοντας χτίσει διαφορά ασφαλείας ήδη από το Σάββατο και βλέποντας τους μέχρι εκείνη τη στιγμή πρωτοπόρους να εγκαταλείπουν, οι τελικοί νικητές κινήθηκαν χωρίς περιττά ρίσκα, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο Ανδρέας Χριστοδουλάκης επέστρεψε στην ενεργό δράση έπειτα από 16 χρόνια απουσίας και με την πολύτιμη καθοδήγηση του Σταύρου Αναμολίδη, κατέκτησε την πρώτη νίκη σε επίπεδο γενικής στην καριέρα του, με ένα Subaru Legacy 4WD Turbo. Άτυχοι της τρίτης ημέρας ήταν οι Νίκος Μοσχόπουλος-Ειρήνη Κόγια Γραμματικού που εγκατέλειψαν λίγα μόλις μέτρα πριν τον τερματισμό της προτελευταίας Ειδικής Διαδρομής από κομμένο ημιαξόνιο κι ενώ ήταν στη δεύτερη θέση με ένα Toyota Yaris. Επωφελήθηκαν αυτής της εξέλιξης οι Αχιλλέας Χριστοδούλου-Επαμεινώνδας Καρανικόλας, οι οποίοι επέστρεψαν με τη διαδικασία superrally, έπειτα από την εγκατάλειψή τους το Σάββατο. Το δίδυμο του Mitsubishi Lancer Evo VI κέρδισε όλες τις Ειδικές Διαδρομές της Κυριακής και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του αγώνα. 

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Κυριάκος Βυτόγιαννης-Δημήτρης Βυτόγιαννης με Subaru Impreza GT Turbo, στη δεύτερη συμμετοχή τους στον αγώνα. Τέταρτοι τερμάτισαν οι Βασίλης Καραθανάσης-Ελένη Καραθανάση (Opel Astra GSi), με το μοναδικό δικίνητο αυτοκίνητο που τερμάτισε στο απαιτητικό 2ο Acropolis Rally Legends.

Το 2ο Acropolis Rally Legends ολοκληρώθηκε, δίνοντας την ευκαιρία σε αγωνιζόμενους με νεότερες κατασκευές να ζήσουν την περιπέτεια ενός τριήμερου αγώνα. Και του χρόνου!

Στο πλευρό της διοργάνωσης στάθηκαν ο Δήμος Ελευσίνας, η Ελευσίνα, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, η Superfast Ferries, η SP Tableware, η Seajets και η Cosmote TV.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.