Τα νέα Ford Transit Courier και Tourneo Courier βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής

By  |  0 Comments
  • Η παραγωγή των ολοκαίνουργιων Ford Transit Courier και Ford Tourneo Courier ξεκίνησε στο εργοστάσιο της Ford Otosan στην Κραϊόβα της Ρουμανίας
  • Η παραγωγή των νέων E-Transit Courier and E-Tourneo Courier ξεκινά το επόμενο έτος, υποστηρίζοντας τη δέσμευση της Ford να προσφέρει οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2035.
  • Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Marcel Ciolacu, κρατικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι της βιομηχανίας και εξέχουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου παρευρέθησαν στην επίσημη τελετή στο εργοστάσιο

Με την έναρξη της παραγωγής των ολοκαίνουργιων Transit Courier και Tourneo Courier1 στο εργοστάσιο της Ford Otosan στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, η Ford πραγματοποιεί ένα ακόμα βήμα προκειμένου να ενισχύει τις προτάσεις που παρέχει σε οικογένειες και επιχειρήσεις.

Το νέο Transit Courier θα προσφέρει στους πελάτες των συμπαγών van οχημάτων βελτιωμένη συνδεσιμότητα και παραγωγικότητα. Την ίδια στιγμή, το επίσης νέο Tourneo Courier είναι ένα πενταθέσιο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων με χαρακτηριστική σχεδίαση εμπνευσμένη από τα SUV οχήματα και άφθονο χώρο για τους επιβάτες και τα υπάρχοντα τους. Και όλα αυτά σε μια compact συσκευασία που αποδεικνύεται ιδανική και για την πόλη.

«Η ομάδα στην Κραϊόβα κάνει εξαιρετική δουλειά δημιουργώντας για τους πελάτες μας αυτά τα συναρπαστικά νέα μοντέλα», δήλωσε ο Hans Schep, general manager της Ford Pro Europe. «Κάναμε το ολοκαίνουργιο Transit Courier μεγαλύτερο, πιο ικανό και πλήρως συνδεδεμένο για να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας στην εργασία και να αυξήσουμε την παραγωγικότητά τους, προσφέροντας βελτιωμένη ικανότητα μεταφοράς φορτίου αλλά και πλήρη ενσωμάτωση στην πλατφόρμα λογισμικού και υπηρεσιών της Ford Pro. Όλα αυτά περιλαμβάνονται σε ένα πακέτο σε στιλ SUV οχήματος που ξέρουμε ότι οι πελάτες αγαπούν».

Η αρχική παραγωγή περιλαμβάνει τις παραλλαγές του νέου Transit Courier με κινητήρα ντίζελ και βενζίνης, καθώς και εκδόσεις βενζίνης για το νέο Ford Tourneo Courier. Τόσο το ηλεκτρικό E-Transit Courier, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό, όσο και το E-Tourneo Courier θα μπουν στην παραγωγή του χρόνου 2 υποστηρίζοντας αφενός το παγκόσμιο σχέδιο της Ford για ταχεία επέκταση της προσφοράς ηλεκτρικών οχημάτων, αφετέρου τον δεδηλωμένο στόχο της για πωλήσεις αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη μέχρι το 2035.

Το ολοκαίνουργιο Transit Courier είναι πλήρως ενσωματωμένο στην πλατφόρμα λογισμικού και συνδεδεμένων υπηρεσιών της Ford Pro με στόχο την περαιτέρω προώθηση της αποδοτικής λειτουργίας με εργαλεία διαχείρισης από την Ford Pro Software. Οι πελάτες του E-Transit Courier θα υποστηρίζονται επίσης πλήρως από τις ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης της Ford Pro.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη της παραγωγής των δύο μοντέλων της Ford Pro παρευρέθηκαν ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Marcel Ciolacu, κρατικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι της βιομηχανίας, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό κόσμο. Η Ford Otosan – η κοινοπραξία της Ford στην Τουρκία – είναι ο κόμβος παραγωγής των μοντέλων Ford Transit Courier και Ford Tourneo Courier, η οποία ξεκίνησε στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Yeniköy της Τουρκίας το 2014. Στο πλαίσιο της επενδυτικής στρατηγικής της Ford Otosan, η παραγωγή των Transit Courier και Tourneo Courier μεταφέρθηκε από το Yeniköy στο εργοστάσιο της Κραϊόβα.

Πέρυσι, η Ford Otosan ανακοίνωσε μια επένδυση ύψους 490 εκατ. ευρώ για να υποστηρίξει την παραγωγή της ολοκαίνουργιας σειράς Courier στο νεοαποκτηθέν εργοστάσιό της στην Κραϊόβα. Αυτή έρχεται να προστεθεί στην επένδυση της Ford ύψους 300 εκατ. δολαρίων στο εν λόγω εργοστάσιο, στο οποίο παράγεται και το Ford Puma. Με τις επενδύσεις αυτές, η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου θα αυξηθεί από 250.000 σε 272.000 οχήματα ετησίως.

1 Ford Transit Courier: πιστοποιημένες εκπομπές CO2 150-167 g/km WLTP, πιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου 6,6-7,3 l/100 km WLTP.

Ford Transit Courier: πιστοποιημένες εκπομπές CO2 150-167 g/km WLTP, πιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου 6,6-7,3 l/100 km WLTP.

2 Τα επίσημα πιστοποιημένα στοιχεία αυτονομίας των E-Transit Courier και E-Tourneo Courier  θα δημοσιευτούν όταν πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης των πωλήσεων. Σύμφωνα με το Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP). Η δημοσιευμένη αυτονομία (προβλεπόμενη τιμή στόχου σύμφωνα με το WLTP) μπορεί να επιτευχθεί με μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία – ανάλογα με τις υπάρχουσες εκδόσεις και τη διαμόρφωση της μπαταρίας. Η πραγματική αυτονομία μπορεί να διαφέρει λόγω διαφόρων παραγόντων (π.χ. καιρικές συνθήκες, στυλ οδήγησης, προφίλ διαδρομής, κατάσταση του οχήματος, ηλικία και κατάσταση μπαταρίας ιόντων λιθίου).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.