Το “Grand Prix” του ΣΙΣΑ

By  |  0 Comments

Το “Grand Prix” του ΣΙΣΑ διοργανώνεται πάνω από 20 χρόνια με πρωταρχικό σκοπό την διασκέδαση των συμμετεχόντων & των θεατών. Σίγουρα δεν είναι μία τυπική εκδήλωση Regularity αλλά µία γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το ετήσιο ραντεβού των «ιστορικών» petrolheads.

Για μια ακόμα χρονιά µέσα σε λίγες ώρες διαμορφώθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου ο ∆ημοτικός Χώρος Στάθμευσης της παραλίας Βάρκιζας σε µία υπερειδική διαδρομή µήκους 1000 μέτρων.  Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καθάρισε τις προηγούμενες μέρες το χώρο, τον προετοίμασε  για να εκτελέσουν οι αγωνιζόμενοι 3 χρονομετρημένα περάσματα και να δείξουν τις ικανότητες & την δεξιοτεχνία τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Οι 109 συμμετοχές, που σημείωσαν ρεκόρ για το 2023, άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 8πμ στον χώρο των Pit. Οι αγωνιζόμενοι ήταν χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες, στην «κλασσική» Regularity µε λίγο χαμηλότερη ταχύτητα και στη «γρήγορη» Super Sport. Τον αγώνα τίμησε µε τη συμμετοχή του για ακόμα μία χρονιά ο ∆ήµαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Στις 09:00 ακριβώς ξεκίνησαν οι αναγνωρίσεις της πίστας και στις 09:45 ξεκίνησε ο αγώνας. Τα τρία σκέλη εκτελέσθηκαν χωρίς απρόοπτα & καθυστερήσεις και οδηγοί & αυτοκίνητα προσέφεραν πλούσιο θέαμά στους θεατές, που παρά το ψύχος & τις σποραδικές βροχές αγκάλιασαν την εκδήλωση µε την µαζική παρουσία τους.

Οι νικητές της κατηγορίας Historic Regularity  ήταν I. Κυρανάς / N. Ευσταθίου με Citroen DS, δεύτεροι οι Π. Παππάς / Γ. Κωνσταντέλλος με BMW 318i και τρίτοι οι X. Χατζηκωνσταντίνου / Εμμ. Δημακαρέας με VW Golf Gti.

Στην κατηγορία Historic Super Sport μετά από αξιοσημείωτο ανταγωνισμό νικητές ήταν  o Εμμ. Ρινάκης με Peugeot 205 Rallye, δεύτερος ο Ηλ. Λαλούσης με Autobianchi Y10 Turbo και τρίτος ο Β. Γελαδάκης με VW Golf Mk2.

Οι νικητές όλων των κατηγοριών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα www.sisa.gr

Την Τετάρτη 29/11 στις 8μμ έγινε η απονομή επάθλων στο εντευκτήριο του ΣΙΣΑ.

Ο ΣΙΣΑ ευχαριστεί́ τον ∆ήµο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του για την πολύτιμη βοήθεια τους, την Ελληνική́ Αστυνοµία, τους κριτές & χρονοµέτρες και όλα τα στελέχη της οργάνωσης που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.