Το Ioniq 6 στην Ελλάδα

By  |  0 Comments
  • Αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) 0,21, ο χαμηλότερος της Hyundai, χάρη στον σχεδιασμό προφίλ μονής καμπύλης (single-curve).
  • Περισσότερα από 700 παραμετρικά pixels κοσμούν μοναδικά την σχεδίαση του IONIQ 6.
  • Φιλόξενη και ευρύχωρη καμπίνα με προηγμένα χαρακτηριστικά άνεσης και διαμορφώσιμο εσωτερικό φωτισμό.
  • Υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, αειφόρου προέλευσης, που αντανακλούν τη δέσμευση της μάρκας για βιώσιμη κινητικότητα.

Ξεκίνησε στην Ελληνική αγορά η διάθεση του πολυβραβευμένου IONIQ 6, του δεύτερου μοντέλου της – αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα – μάρκας IONIQ. Το IONIQ 6, το αεροδυναμικά σμιλεμένο “Electrified Streamliner”, μεγιστοποιεί την αυτονομία και κάνει καινοτόμο χρήση βιώσιμων υλικών, προσδίδοντας υψηλή ποιότητα στην νέα EV εποχή. Ήρθε με τιμές που κυμαίνονται από 49.490€ έως 63.790€, ανάλογα την έκδοση και τον εξοπλισμό.

Εμπνευσμένο από το Prophecy EV Concept της Hyundai, το ολοκαίνουριο IONIQ 6 χαρακτηρίζεται από καθαρές, απλές γραμμές και αεροδυναμική σχεδίαση, ενώ το προσεγμένο εσωτερικό του είναι ιδανικά σχεδιασμένο για αίσθηση “cocooning”.

Ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός

Το IONIQ 6 επιδεικνύει μοναδικό συνδυασμό υψηλής ενεργειακής αποδοτικότητας και χρήσης βιώσιμων υλικών. Ο σχεδιασμός του IONIQ 6 ήταν εξαρχής ανθρωποκεντρικός, με τον εσωτερικό χώρο να αναπτύσσεται ταυτόχρονα με την εξωτερική του μορφή. Καταβλήθηκαν προσπάθειες για τη μεγιστοποίηση και τη βελτιστοποίηση του εσωτερικού χώρου, με αποτέλεσμα μια μοναδική σιλουέτα και ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό.

Όπως το βραβευμένο IONIQ 5, έτσι και το IONIQ 6 εφαρμόζει μία σχεδιαστική στρατηγική διαφοροποίησης, που δίνει σε κάθε μοντέλο μια μοναδική εμφάνιση, όπως τα πιόνια του σκακιού. Με πελατοκεντρική νοοτροπία, η Hyundai σχεδιάζει έχοντας στο επίκεντρο τους διαφορετικούς τρόπους ζωής των πελατών της, αντί να υιοθετεί μια ενιαία προσέγγιση για όλους.

Σχεδίαση «μονής καμπύλης» με κομψή αλλά λειτουργική αισθητική

Το IONIQ 6 διαθέτει εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) μόλις 0,21, υποβοηθούμενο από απλές αλλά ελκυστικές καμπύλες και μία σειρά χαρακτηριστικών όπως είναι το χαμηλό ρύγχος, οι ενεργοί πρόσθιοι αεραγωγοί, το μειωμένο διάκενο μεταξύ τροχού και θόλου, το πλήρες κάλυμμα κάτω από το αμάξωμα, οι ειδικά σχεδιασμένοι διαχύτες καθώς και οι προαιρετικοί ψηφιακοί πλευρικοί καθρέπτες. Περαιτέρω ενίσχυση στην αξιοζήλευτη αεροδυναμική ικανότητα του IONIQ 6 αποδίδει η ελλειπτική αεροτομή και οι διαχωριστικές «παγίδες» και στις δύο πλευρές του πίσω προφυλακτήρα.

Το IONIQ 6 ενσωματώνει επίσης πάνω από 700 παραμετρικά pixels σε διάφορα σημεία, όπως στους προβολείς, στα πίσω συνδυαστικά φώτα, στους πρόσθιους κάτω αισθητήρες, στο περίγραμμα αεραγωγών και στις ενδείξεις της κεντρικής κονσόλας, ενισχύοντας την ταυτότητα της υπογραφής IONIQ σε όλο το όχημα.

Το όχημα είναι εύκολο να αναγνωριστεί τη νύχτα, χάρη στο εντυπωσιακό ψηλά τοποθετημένο τρίτο φως φρένων που ενσωματώνεται στην πίσω αεροτομή. Για να τονιστεί περαιτέρω η μοναδικότητα του IONIQ 6, το λογότυπο «H» της Hyundai τοποθετείται στο μπροστινό και το πίσω μέρος του οχήματος και είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Το εμπνευσμένο εσωτερικό φιλοξενεί έναν εκλεπτυσμένο προσωπικό χώρο

Για το εσωτερικό του IONIQ 6, οι σχεδιαστές ξεκίνησαν εξετάζοντας τις ανάγκες των πελατών, με ιδιαίτερη έμφαση στους οικολογικά συνειδητοποιημένους Millennials και Gen Z και εργάστηκαν «από μέσα προς τα έξω». Ως αποτέλεσμα, το εσωτερικό σε σχήμα «κουκούλι» του IONIQ 6 χρησιμεύει ως ένα άνετο καταφύγιο και ως προσωπικός χώρος, γεμάτος με πρακτικά χαρακτηριστικά και βιώσιμα υλικά, προσφέροντας μια περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένη εμπειρία μετακίνησης.

Η πλατφόρμα E-GMP του IONIQ 6 επέτρεψε στους σχεδιαστές να επεκτείνουν το εσωτερικό δημιουργώντας βελτιστοποιημένο χώρο για τα πόδια και ευρυχωρία που επιτρέπει στους επιβάτες να κινούνται με εκτεταμένη άνεση και ελευθερία.

Οι οθόνες ενδείξεων και πολυμέσων, 12,3 ιντσών η καθεμία, ενσωματώνονται σε ένα αρθρωτό σύνολο σχεδιασμένο να ελαχιστοποιεί την απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση.

Το Dual Color Ambient Lighting παρέχει απαλό φωτισμό στο εσωτερικό του IONIQ 6. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από ένα φάσμα 64 χρωμάτων για κάθε μέρος των θυρών (άνω ή κάτω) ή από 6 θέματα διπλού χρώματος που αναπτύχθηκαν από ειδικούς στα χρώματα για να βοηθήσουν τους οδηγούς και τους επιβάτες να αισθάνονται χαλαροί και άνετοι. Τα (προαιρετικά) διαδραστικά 4 pixels στο τιμόνι επιτρέπουν την εύκολη επικοινωνία μεταξύ οδηγού και οχήματος.

Η αφαίρεση των πλήκτρων από τις μπροστινές πόρτες δημιούργησε περισσότερη άνεση και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Οι διαφανείς πινελιές στο περίγραμμα των πρόσθιων επενδύσεων, στις θήκες χαρτών των θυρών και στο χαμηλό κάλυμμα της κονσόλας τονίζουν περαιτέρω την αίσθηση της ευρυχωρίας και της μοναδικότητας.

Φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και σημαντικός βαθμός εξατομίκευσης

Οι σχεδιαστές του ΙΟΝΙQ 6 χρησιμοποίησαν βιώσιμα υλικά τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του οχήματος.

Το IONIQ 6 είναι διαθέσιμο στα εξής 9 εξωτερικά χρώματα : Gravity Gold Matte, Abyss Black Pearl, Serenity White Pearl, Curated Silver Metallic, Nocturne Grey Metallic, Nocturne Grey Matte, Transmission Blue Pearl, Ultimate Red Metallic και το μοναδικό Biophilic Blue Pearl, που αποτελεί το επίσημο χρώμα λανσαρίσματος του οχήματος.

Για το εσωτερικό, υπάρχουν 2 διαθέσιμες επιλογές : Μαύρο και συνδυασμός Γκρι σκούρο με Γκρι ανοιχτό.

Με ιπποδύναμη έως 325 ίππους, μετάδοση κίνησης στους πίσω ή και τους τέσσερις τροχούς, 0-100 σε 5,1’ και εξαιρετική αυτονομία 614 χλμ. σε μικτό κύκλο WLTP (777 χλμ. σε αστικό κύκλο), το IONIQ 6 ενσαρκώνει τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, φέροντας και τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2023.

Οι τιμές του νέου Hyundai Ioniq 6

Έκδοση Ισχύς Τιμή
Ioniq 6 53kWh 151ps RWD Premium Electric 151 49.490€
Ioniq 6 77kWh 230ps RWD Premium Electric 230 54.990€
Ioniq 6 77kWh 230ps RWD Distinctive Electric 230 60.290€
Ioniq 6 77kWh 325ps AWD Premium Electric 325 58.490€
Ioniq 6 77kWh 325ps AWD Distinctive Electric 325 63.790€

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.