Δυνατό ξεκίνημα για DS Automobiles

By  |  0 Comments

Η DS Automobiles βαθμολογήθηκε διπλά στο E-Prix της Πόλης του Μεξικού, με τον Jean-Éric Vergne  να τερματίζει στην έκτη και τον Stoffel Vandoorne στην όγδοη θέση

• Ο Γάλλος Vergne ξεπέρασε το συμβολικό σημείο αναφοράς των 1000 βαθμών στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα ταχύτητας

• Μετά τον εναρκτήριο γύρο στο Μεξικό, η «Σεζόν 10» του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula E της ABB FIA συνεχίζεται στη Σαουδική Αραβία στις 26-27 Ιανουαρίου

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E ABB της FIA ξεκίνησε το Σάββατο στο Autódromo Hermanos Rodriguez, που βρίσκεται στο πάρκο Magdalena Mixhuca στα βορειοανατολικά της Πόλης του Μεξικού.

Η 10η σεζόν του αμιγώς ηλεκτρικού πρωταθλήματος ταχύτητας μονοθεσίων ξεκίνησε καλά για την DS Automobiles και τον συνεργάτη της PENSKE AUTOSPORT, με τα δύο αυτοκίνητα να τερματίζουν στην βαθμολογούμενη δεκάδα, αποτελέσματα που επέτρεψαν στον Γάλλο premium κατασκευαστή να καταλάβει την τέταρτη θέση στην προσωρινή κατάταξη των ομάδων.

Με αμφότερα τα μονοθέσια DS E-TENSE FE23 στην πρώτη 10άδα μετά τα προκριματικά, η ομάδα DS PENSKE έκανε σαφή την πρόθεσή της ως μία υπολογίσιμη δύναμη αυτή τη σεζόν. Έχοντας δείξει τις ικανότητές του σημειώνοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στα προκριματικά, ο Stoffel Vandoorne ήταν όγδοος στην σειρά εκκίνησης, δύο θέσεις μπροστά από τον ομόσταυλό του Jean-Éric Vergne.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο JEV υπογράμμισε το ταλέντο και την εμπειρία του για άλλη μια φορά ανεβαίνοντας γρήγορα στην έκτη θέση. Όμως, «κολλημένος» πίσω από άλλο μονοθέσιο κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του αγώνα, ο Γάλλος δεν μπορούσε να βρει έναν τρόπο να τον προσπεράσει σε μια πίστα που είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να πραγματοποιήσεις τέτοιες κινήσεις. Παίρνοντας οκτώ βαθμούς για την έκτη θέση στον τερματισμό, ο μοναδικός δύο φορές πρωταθλητής στην ιστορία του αθλήματος πέρασε το συμβολικό σημείο αναφοράς των 1000 βαθμών στη Formula E από το 2014 που ξεκίνησε την συμμετοχή του στον θεσμό.

Ο Stoffel Vandoorne σημείωσε επίσης μία καλή επίδοση αφού πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην όγδοη θέση. Ακριβώς όπως ο Jean-Éric Vergne, ο Βέλγος είχε ξεκάθαρα τη δυνατότητα να βελτιώσει το τελικό του αποτέλεσμα προς το τέλος του αγώνα, αλλά παρέμεινε κι αυτός κολλημένος σε ένα κυνήγι όπου οι θέσεις έμεναν ως επί το πλείστο σταθερές.

Μετά από αυτόν τον εναρκτήριο αγώνα στην αμερικανική ήπειρο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E θα συνεχιστεί σε ένα δεκαπενθήμερο την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, με δύο γύρους στο Diriyah της Σαουδικής Αραβίας.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ

Eugenio Franzetti, DS Performance Director:

«Είμαστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που ξεκίνησε η σεζόν. Αυτός ο πρώτος αγώνας μας έδωσε μερικά πολύτιμα δεδομένα για την ποιότητα του τεράστιου όγκου δουλειάς που κάναμε τους τελευταίους μήνες. Στόχος μας ήταν να βελτιωθούμε σε σχέση με πέρυσι και το κάναμε. Τα αυτοκίνητά μας DS E-TENSE FE23 απέδωσαν δυνατά τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στον αγώνα. Ήταν σημαντικό να φέρουμε και τα δύο μονοθέσια στις θέσεις των βαθμών, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για το πρωτάθλημα. Αλλά δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο ορισμένων από τους αντιπάλους μας και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακόμη πιο σκληρά για να μειώσουμε αυτή τη διαφορά».

Jean-Eric Vergne, πρωταθλητής Formula E 2018 και 2019:

«Σε γενικές γραμμές, είμαι πολύ ικανοποιημένος με το επίπεδο απόδοσης που δείξαμε και ήταν ξεκάθαρα μια καλή βελτίωση σε σύγκριση με την έναρξη της περασμένης σεζόν. Είναι κρίμα που μερικές λεπτομέρειες με εμπόδισαν να τα πάω καλύτερα στις κατατακτήριες, γιατί είχα ένα πολύ καλό ρυθμό. Στο τέλος του αγώνα ήμουν πολύ πιο γρήγορος από τον προπορευόμενο Mitch Evans, αλλά ήταν αδύνατο να τον προσπεράσω καθώς η πρόσφυση ήταν πολύ περιορισμένη στην αγωνιστική γραμμή. Παρόλα αυτά, κερδίσαμε τέσσερις θέσεις χρησιμοποιώντας καλά τη στρατηγική και τους τρόπους επίθεσης και είχαμε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά αυτοκίνητα εκεί έξω όσον αφορά τον ρυθμό αγώνα. Είναι ξεκάθαρο να δούμε επίσης ότι υπάρχει ένα πολύ καλό συναίσθημα μέσα στην ομάδα. Όλα αυτά είναι πραγματικά θετικά και είναι καλό για το μέλλον. Ο στόχος στη Diriyah θα είναι να πάμε καλύτερα στις κατατακτήριες, αλλά με τη σκληρή δουλειά που γίνεται μέσα στην ομάδα και την τρέχουσα δυναμική, νιώθω αρκετά σίγουρος».

Stoffel Vandoorne, πρωταθλητής Formula E 2022

«Για τον πρώτο αγώνα αυτής της νέας σεζόν, δεν πιστεύω ότι τα πήγαμε άσχημα. Υπήρξαν μερικές αλλαγές μέσα στην ομάδα και ήταν η πρώτη φορά που δούλεψα με τον νέο μου μηχανικό. Το πιο σημαντικό ήταν να έχουμε ένα ‘’καθαρό’’ Σαββατοκύριακο χωρίς μεγάλα λάθη, και αυτό κάναμε. Η ομάδα τοποθέτησε δύο μονοθέσια μέσα στην βαθμολογούμενη δεκάδα, κάτι που δείχνει την πρόοδο που έχει σημειωθεί από πέρυσι. Αλλά αυτό που με κάνει πραγματικά χαρούμενο είναι να βλέπω τις δυνατότητες του μονοθέσιού και της ομάδας. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι στον πρώτο αγώνα, αλλά έχουμε όλα τα εργαλεία στη διάθεσή μας για να το κάνουμε αυτό».

Βασικά στοιχεία από τότε που η DS Automobiles εισήλθε στη Formula E:

• 106 αγώνες

• 4 τίτλοι πρωταθλήματος

• 16 νίκες

• 47 βάθρα

• 22 plug positions

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.