Το BMW Group Hellas κατέκτησε την κορυφή

By  |  0 Comments

Εξαιρετικές επιδόσεις με ιστορικά υψηλά επίπεδα πωλήσεων σημείωσε το BMW Group Hellas στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου το 2023. Βάσει των προσωρινά ανακοινωθέντων αποτελεσμάτων που δημοσίευσε ο ΣΕΕΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) η εταιρεία κατέγραψε 8.533 συνολικές ταξινομήσεις μοντέλων BMW / BMW i και MINI. Κατακτώντας την κορυφή της πολυτελούς κατηγορίας με εντυπωσιακή άνοδο +30,0% συγκριτικά με το 2022.

Στην πολυτελή κατηγορία αυτοκινήτων, το μερίδιο του BMW Group ανήλθε στο 43,0%. Καταγράφοντας άνοδο κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το μερίδιο στη συνολική αγορά έφτασε το 6,3%, με 6.205 ταξινομήσεις μοντέλων BMW / BMW i και 2.328 ταξινομήσεις αυτοκινήτων ΜΙΝΙ. Αύξηση κατά 39,4% σε σχέση με το 2022 κατέγραψε η BMW. Με μερίδιο στην πολυτελή κατηγορία που ανήλθε στο 31,3% ενώ στη συνολική αγορά αυτοκινήτου το μερίδιό της ήταν 4,6%. Με ρεκόρ ταξινομήσεων 13ετίας την περασμένη χρονιά, η μάρκα BMW κατέκτησε την πρώτη θέση στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτων, στην πολυτελή κατηγορία. Τα κυριότερα μοντέλα BMW που συνέβαλαν στην επιτυχημένη πορεία πωλήσεων, ήταν η νέα BMW X1 και η BMW Σειρά 1, τα οποία κατέκτησαν την κορυφή στην κατηγορία τους, με πολύ μεγάλη διαφορά από τον άμεσο ανταγωνισμό.

Το υψηλότερο ρεκόρ πωλήσεων της ΜΙΝΙ στην Ελληνική αγορά σημειώθηκε το 2023 με 2.328 συνολικές ταξινομήσεις (άνοδος +10,2% έναντι του 2022). Και μερίδιο αγοράς 11,7% στην πολυτελή κατηγορία μοντέλων (1,7% μερίδιο επί της συνολικής αγοράς) που ήταν και το μεγαλύτερο μερίδιο που σημείωσε η Βρετανική μάρκα συγκριτικά με άλλες Ευρωπαϊκές αγορές. Το ΜΙΝΙ Countryman και το 3θυρο MINI Hatch, ήταν οι κύριοι μοχλοί ενίσχυσης των πωλήσεων της ΜΙΝΙ τη χρονιά που πέρασε.

Σχολιάζοντας την επιτυχημένη πορεία πωλήσεων της εταιρείας που συνεχίστηκε το 2023, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas, Andreas Sieben δήλωσε: «Η ισχυρή πορεία ανάπτυξης το 2023. Με πρωτιές και ρεκόρ πωλήσεων σε διαφορετικές κατηγορίες οχημάτων. Με ελκυστικά μοντέλα που περιλαμβάνουν πρωτοποριακές τεχνολογίες και ψηφιακές λύσεις συνδεσιμότητας. Αποδεικνύει περίτρανα ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για την κινητικότητα του μέλλοντος. Εργαζόμαστε ασταμάτητα με ομαδικότητα, αποφασιστικότητα και ευελιξία. Στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για να βρισκόμαστε στο πλευρό των πελατών μας. Και να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Η νέα χρονιά προβλέπεται άκρως συναρπαστική με την έλευση νέων εντυπωσιακών μοντέλων. Κατάλληλα για τα χαρακτηριστικά της Ελληνικής αγοράς – όπως η δεύτερη γενιά της εντυπωσιακής BMW X2, το πολυαναμενόμενο, νέο MINI Countryman. Αλλά και πολλές plug-in υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις σε σχεδόν όλες τις κατηγορίες μοντέλων μας».

Αξιοσημείωτη αύξηση πωλήσεων στην κατηγορία των πολυτελών SUV / SAV .

Ηγετική θέση στην κατηγορία των πολυτελών SUV/SAV κατέκτησαν τα μοντέλα της Σειράς BMW X (BMW X1, iX1, X2, X3, iX3, X4, X5, X6, X7, ΧΜ και iX). Και το επιτυχημένο MINI Countryman. Τα μοντέλα BMW X αποτελούν το 63% των συνολικών πωλήσεων οχημάτων BMW στη χώρα μας. Σημείωσαν αύξηση πωλήσεων +45,3% (συγκριτικά με το 2022) με 3.905 συνολικές ταξινομήσεις. Οι νέες BMW X1/iX1, διατήρησαν τον τίτλο του Best Seller μοντέλου. Στην κατηγορία των πολυτελών μοντέλων και των πολυτελών SAV. Επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ ταξινομήσεων με 2.676 οχήματα. Αποτελώντας το 43,0% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας. H εμπορική επιτυχία των τελευταίων ετών συνεχίστηκε και το 2023 με το MINI Countryman. Το περιπετειώδες SAV της ΜΙΝΙ σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο πωλήσεων +18,4% έναντι του 2022. Με 1.609 συνολικές ταξινομήσεις, κατακτώντας την 2η θέση στην κατηγορία των πολυτελών SUV.  

Ισχυρή άνοδος και νέο ρεκόρ για τις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων μοντέλων BMW και ΜΙΝΙ.

Κορυφαίες επιδόσεις παρουσίασαν το 2023 τα plug-in υβριδικά. Και τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα BMW και ΜΙΝΙ. Αναλυτικά, τα ηλεκτροκίνητα (plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά) μοντέλα της BMW σημείωσαν ισχυρή άνοδο. Καταγράφοντας 1.518 συνολικές ταξινομήσεις (αύξηση +49,0% συγκριτικά με το 2022). Στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σημειώθηκε νέο ιστορικό υψηλό. Με τα μοντέλα BMW BEV να επιτυγχάνουν αξιοσημείωτη αύξηση πωλήσεων +173% (σε σχέση με το 2022). Με τις BMW iX1 και i4 να πρωταγωνιστούν.

Ισχυρή δυναμική παρουσίασαν την περσινή χρονιά τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της ΜΙΝΙ. Στην κατηγορία των πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE σημείωσε την πιο επιτυχημένη χρονιά του στην Ελληνική αγορά. Με άνοδο πωλήσεων +24,0%, συγκριτικά με το 2022. Το εμβληματικό best-seller συνδυάζει αυθεντικό στυλ με βιώσιμη διασκεδαστική οδήγηση. Παρουσιάζει υψηλή ζήτηση στην Ελληνική αγορά καθώς 1 στα 3 τρίθυρα ΜΙΝΙ Hatch που πωλούνται είναι ηλεκτρικό MINI Cooper SE. Όσον αφορά στην κατηγορία plug-in υβριδικών εκδόσεων. Η MINI με το Cooper SE Countryman ALL4, σημείωσε αύξηση +2,0% συγκριτικά με το 2022, με 206 ταξινομήσεις.

Το 2024 αναμένεται να είναι μία άκρως επιτυχημένη χρονιά για την ΜΙΝΙ με την έλευση της νέας οικογένειας μοντέλων που θα ενθουσιάσει τους φίλους της Βρετανικής μάρκας.

Η BMW Motorrad συνέχισε την ανοδική πορεία πωλήσεων.

Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν το 2023 στην Ελληνική αγορά για την BMW Motorrad με τις παραδόσεις μοτοσικλετών να παρουσιάζουν άνοδο +11% με 992 συνολικές ταξινομήσεις (2022: 889 ταξινομήσεις).  Στην κατηγορία των μοτοσικλετών άνω των 1.000 κυβ. εκ. που προσφέρουν απαράμιλλη οδηγική αίσθηση, υψηλές επιδόσεις, και κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας, η BMW Motorrad κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση και την περσινή χρονιά με 551 συνολικές ταξινομήσεις. Η συναρπαστική BMW R 1250 GS Adventure ήταν ο κύριος μοχλός ενίσχυσης πωλήσεων στην κατηγορία αυτή. 

Σημαντική συνεισφορά του τμήματος Customer Care στην επιτυχημένη πορεία του BMW Group Hellas .

Το τμήμα Customer Care παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων πωλήσεων και στην ικανοποίηση των πελατών του BMW Group Hellas. Το εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και πραγματοποιεί συνεχείς εκπαιδεύσεις σε νέες τεχνολογίες και διαδικασίες συντήρησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τις τεχνικές ομάδες του Δικτύου Επίσημων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών BMW / BMW i και ΜΙΝΙ.

Το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών συμβάλλει στη δυναμική ανάπτυξης του Ομίλου.

Η στενή συνεργασία σε συνδυασμό με τη διαρκή δέσμευση του Δικτύου Επίσημων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών να προσφέρουν στους πελάτες τους άριστη εξυπηρέτηση, υψηλή ικανοποίηση με άρτια εξειδικευμένο προσωπικό και μακροχρόνια εμπειρία, συνέβαλλαν στη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία και τις νέες επιτυχίες που σημείωσε το BMW Group Hellas και το 2023.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.