Εντυπωσιακό διπλό λανσάρισμα Alpine

By  |  0 Comments
  • Η Alpine Motorsports ξεκίνησε τη σεζόν του 2024 με ένα εντυπωσιακό διπλό λανσάρισμα, παρουσιάζοντας τις επίσημες συμμετοχές της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 και το Πρωτάθλημα Αντοχής. 

Η Alpine Motorsports, σε ένα μεγαλειώδες διπλό λανσάρισμα, παρουσίασε, στο εργοστάσιό της στο Enstone της Μεγάλης Βρετανίας, τις επίσημες συμμετοχές της για το 2024 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 FIA και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA. 

Σε ό,τι αφορά στην Formula 1, η ομάδα BWT Alpine F1 προετοιμάζεται για το ρεκόρ της 24ης χρονιάς συμμετοχής της στο θεσμό, με τους Esteban Ocon και Pierre Gasly, στο τιμόνι του εντελώς ανανεωμένου μονοθεσίου A524, με αιχμή του δόρατος την επιθετική σχεδιαστική φιλοσοφία προσανατολισμένη στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του, για τις επόμενες δύο σεζόν.  

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη σεζόν που ο Εστεμπάν και ο Πιερ ενώνουν τις δυνάμεις τους αποτελώντας ένα αποκλειστικά γαλλικό δίδυμο οδηγών, με ένα επίσης γαλλικό μονοθέσιο.

Τους δύο πιλότους θα πλαισιώσει, για τη σεζόν 2024, ο Jack Doohan, ο οποίος θα συνεργαστεί ξανά με την ομάδα, ως αναπληρωματικός οδηγός. 

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), η Alpine ξεκινά την πρώτη της σεζόν ως εργοστασιακή ομάδα στην κατηγορία Hypercar, λαμβάνοντας μέρος με δύο αυτοκίνητα A424, έχοντας πλέον εντάξει στο δυναμικό των οδηγών της και τον Mick Schumacher. Ο Γερμανός οδηγός πρόκειται να αγωνιστεί για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA. Ο Mick θα οδηγήσει το αυτοκίνητο με το νούμερο  #36 μαζί με τους έμπειρους οδηγούς, Nicolas Lapierre και Matthieu Vaxiviere. Στο τιμόνι του #35 θα βρεθούν οι Ferdinand Habsburg και Paul-Loup Chatin, μαζί με το νεαρό ταλαντούχο Charles Milesi, που αγωνίζεται για δεύτερη σεζόν με την ομάδα. Αναπληρωματικός οδηγός για τη σεζόν 2024, θα είναι ο Ζυλ Γκουνόν. 

Τα χρώματα των A524 και A424 είναι μοντέρνα και εντυπωσιακά, εμπνευσμένα σε μεγάλο βαθμό από τη συνεργασία της Alpine με τον σύγχρονο καλλιτέχνη Felipe Pantone. Το μαύρο χρώμα κυριαρχεί, ενώ τονίζεται από τα έντονα μοτίβα του μπλε της Alpine, σε μία μοναδική και εντυπωσιακή σχεδίαση που συμβάλλει στη διαμόρφωση της ταυτότητας της Alpine Motorsports. Η BWT βρίσκεται στον τρίτο χρόνο συνεργασίας της με την ομάδα της F1, η οποία χαρακτηρίζεται από το γνωστό πλέον ροζ χρώμα, που ξεχωρίζει στο αμάξωμα της A524. Για οκτώ αγώνες αυτή τη σεζόν, το χρώμα που θα κυριαρχεί θα είναι το ροζ, με στόχο να τονιστεί ακόμα περισσότερο η δυναμική συνεργασία της Alpine με την καινοτόμο εταιρεία, που εδρεύει στο Mondsee και επικεντρώνεται στη παγκόσμια μείωση του πλαστικού μιας χρήσης. 

Παράλληλα με την BWT, η Alpine F1 Team αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά να καλωσορίσει στο λανσάρισμα των αγωνιστικών της συμμετοχών, τη δυνατή ομάδα των πιστών συνεργατών της, μεταξύ των οποίων η bp, η Castrol και η Renault E-Tech, αλλά και το νέο συνεργάτη χρονομέτρησης για το 2024, τη H.Moser & Cie που εμφανίζεται και στην A424, αλλά και το συνεργάτη στον τομέα των λιπαντικών, την Elf. 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.