Ford Tourneo Connect με νέο Plug-In Hybrid σύστημα μετάδοσης κίνησης

By  |  0 Comments

Η Ford καθιστά τώρα το δημοφιλές 7-θέσιο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων Tourneo Connect 1,2 ακόμα πιο ελκυστικό εισάγοντας ένα προηγμένο, plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης για πρώτη φορά στην κατηγορία.

Το Tourneo Connect Plug-In Hybrid (PHEV) ανεβάζει την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα του μοντέλου στο επόμενο επίπεδο επιτρέποντας στους πελάτες να εξηλεκτρίσουν την οδηγική τους εμπειρία, διανύοντας βάσει στόχου έως και 110 km αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια 1,2 και μηδενικές εκπομπές ρύπων – ειδικά στις όλο και περισσότερες ζώνες χαμηλών εκπομπών σε πολλές πόλεις της Ευρώπης.

Το νέο αυτό μοντέλο ολοκληρώνει επίσης τον εξηλεκτρισμό της νέας, συναρπαστικής οικογένειας επιβατικών οχημάτων Tourneo επόμενης γενιάς της Ford στην Ευρώπη, η οποία θα περιλαμβάνει επιπρόσθετα το συμπαγές 5-θέσιο E-Tourneo Courier, το 8-θέσιο E Tourneo Custom, 1,3 καθώς και το 9-θέσιο Tourneo Custom Plug-In Hybrid. 1,4

Η έναρξη των παραγγελιών για το νέο Tourneo Connect PHEV ανοίγουν το καλοκαίρι του 2024, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Προηγμένη τεχνολογία PHEV

Το καινοτόμο νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης του Tourneo Connect PHEV αποδίδει συνδυαστικά 150 PS και ροπή 350 Nm 5 ενσωματώνοντας έναν βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost, μια μπαταρία υψηλής τάσης, έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης σε δημόσιους φορτιστές συνεχούς ρεύματος (DC) με ισχύ έως και 50 kW, ενώ η επαναφόρτισή της με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) στο σπίτι είναι εφικτή με ισχύ έως και 11 kW. 6

Τα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης του Tourneo Connect PHEV βοηθούν τους οδηγούς να βελτιστοποιούν τον τρόπο χρήσης της ισχύος της μπαταρίας: 7

  • EV Now: για οδήγηση με χρήση μόνο του ηλεκτροκινητήρα
  • EV Auto: για ισορροπημένη χρήση του ηλεκτροκινητήρα και του βενζινοκινητήρα ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης
  • EV Later: για οδήγηση μόνο με τον βενζινοκινητήρα, ώστε να εξοικονομείται όλη η ενέργεια της μπαταρίας για μετέπειτα χρήση
  • EV Reserve: για εξοικονόμηση ενός επιπέδου ενέργειας της μπαταρίας που καθορίζεται από τον οδηγό για μετέπειτα χρήση

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο 5-θέσιο Tourneo Connect PHEV και το 7-θέσιο Grand Tourneo Connect PHEV, το οποίο διαθέτει μεγαλύτερο μήκος αμαξώματος και στάνταρ μια τρίτη σειρά καθισμάτων με δύο θέσεις. Η ευρύχωρη και ευέλικτη καμπίνα του μοντέλου παραμένει ανεπηρέαστη από το νέο plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Με την αφαίρεση των δύο πίσω σειρών καθισμάτων, οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους έναν χώρο φόρτωσης έως και 3,1 m3 στο Grand Tourneo Connect PHEV και έως 2,6 m3 στο Tourneo Connect PHEV. 8

Η έξυπνη τεχνολογία του Tourneo Connect PHEV εκτείνεται πέρα από το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η ευρύχωρη καμπίνα διαθέτει ένα ψηφιακό cockpit με δύο οθόνες 10 ιντσών και συνδεσιμότητα μέσω του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC, 9 το οποίο είναι συμβατό με ασύρματο Android Auto και Apple Carplay. 10 Το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο διαθέτει τα ίδια προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού 7 με τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα Tourneo Connect, τα οποία έχουν ήδη αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφαλείας Euro NCAP. Η σουίτα τεχνολογιών περιλαμβάνει Pro Trailer Backup Assist, Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go,11 Lane-Keeping System 12 και Exit Warning.

Οι πελάτες μπορούν να αξιοποιήσουν γρήγορα και με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες του οχήματός τους χρησιμοποιώντας τη διαισθητική εφαρμογή FordPass, 13 η οποία μπορεί να δείξει την υπολειπόμενη ηλεκτρική αυτονομία, τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας και το χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση της φόρτισής της. Για μεγαλύτερη ευκολία, η εφαρμογή είναι σε θέση να ενεργοποιήσει επίσης ειδοποιήσεις για τη συντήρηση του οχήματος και κλείδωμα και ξεκλείδωμα των θυρών εξ αποστάσεων. Επίσης, μπορεί να εμφανίζει την τελευταία γνωστή ώρα και θέση στάθμευσης για να αποφεύγονται τυχόν πρόστιμα.

Η Ford προσφέρει το νέο Tourneo Connect PHEV στις τρεις ήδη γνωστές εκδόσεις:

  • Trend: ο υψηλών προδιαγραφών στάνταρ εξοπλισμός της περιλαμβάνει ψηφιακό κόκπιτ και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών
  • Titanium: προστίθενται λεπτομέρειες χρωμίου, ράγες οροφής, φιμέ τζάμια και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδηγού
  • Active: με σκληροτράχηλο στυλ SUV, πανοραμική οροφή και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με κατεργασμένη όψη

1 Οι δηλωμένες βάσει του προτύπου WLTP τιμές κατανάλωσης καυσίμου/ενέργειας, εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας καθορίζονται σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Κανονισμών (Ε.Ε.) 715/2007 και 2017/1151 μετά την τελευταία τροποποίηση. Οι ισχύουσες, στάνταρ διαδικασίες δοκιμών επιτρέπουν τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και διαφορετικών κατασκευαστών.

2 Επίσημα πιστοποιημένα στοιχεία αυτονομίας, κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 θα δημοσιευτούν όταν πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης των πωλήσεων. Σύμφωνα με το Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP). Η αυτονομία των 110 km μπορεί να επιτευχθεί με μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία – ανάλογα με τις υπάρχουσες εκδόσεις και τη διαμόρφωση της μπαταρίας. Η πραγματική αυτονομία μπορεί να διαφέρει λόγω διαφόρων παραγόντων (π.χ. καιρικές συνθήκες, στυλ οδήγησης, προφίλ διαδρομής, κατάσταση οχήματος, ηλικία και κατάσταση μπαταρίας ιόντων λιθίου).

3 Σύμφωνα με το Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP). Η αυτονομία των 325 km μπορεί να επιτευχθεί με μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία – ανάλογα με τις υπάρχουσες εκδόσεις και τη διαμόρφωση της μπαταρίας. Η πραγματική αυτονομία μπορεί να διαφέρει λόγω διαφόρων παραγόντων (π.χ. καιρικές συνθήκες, στυλ οδήγησης, προφίλ διαδρομής, κατάσταση οχήματος, ηλικία και κατάσταση μπαταρίας ιόντων λιθίου).

4 Ford Tourneo Custom Plug-In Hybrid – επίσημες τιμές εκπομπών CO2 33-65 g/km WLTP, επίσημες τιμές κατανάλωσης καυσίμου 1,4-2,9 l/100 km WLTP και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 39-56 km WLTP.

5 Η ιπποδύναμη και η ροπή είναι ανεξάρτητα χαρακτηριστικά και δεν μπορούν να επιτευχθούν ταυτόχρονα.

6 Τα στοιχεία που δίνονται βασίζονται στο Ford Tourneo Connect Plug-In Hybrid. Οι πραγματικοί χρόνοι φόρτισης και οι ταχύτητες φόρτισης διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του οικιακού ή δημόσιου σταθμού φόρτισης που χρησιμοποιείται, καθώς και άλλους παράγοντες (συμπεριλαμβανομένων των καιρικών συνθηκών, της θερμοκρασίας περιβάλλοντος, της οδηγικής συμπεριφοράς, του προφίλ οδήγησης, της κατάστασης του οχήματος, της ηλικίας, της κατάστασης και της θερμοκρασίας της μπαταρίας ιόντων λιθίου).

7 Τα χαρακτηριστικά υποβοήθησης οδηγού είναι συμπληρωματικά και δεν αντικαθιστούν την προσοχή, την κρίση και την ανάγκη του οδηγού να ελέγχει το όχημα. Δεν αντικαθιστά την ασφαλή οδήγηση. Δείτε το Εγχειρίδιο Κατόχου για λεπτομέρειες και περιορισμούς.

8 Το φορτίο και η δυνατότητα φόρτωσης περιορίζονται από το βάρος και την κατανομή του βάρους.

9 Μην οδηγείτε αφηρημένοι ή όταν χρησιμοποιείτε συσκευές χειρός. Χρησιμοποιείτε συστήματα με φωνητικές εντολές, όταν είναι δυνατόν. Ορισμένα χαρακτηριστικά ενδέχεται να είναι κλειδωμένα όταν το αυτοκίνητο κινείται. Δεν είναι όλες οι λειτουργίες συμβατές με όλα τα τηλέφωνα.

10 Απαιτείται τηλέφωνο με ενεργή υπηρεσία δεδομένων και συμβατό λογισμικό. Το SYNC 4 δεν ελέγχει προϊόντα τρίτων κατά τη χρήση. Τα τρίτα μέρη είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για την αντίστοιχη λειτουργικότητα τους.

11 Εάν η στάση διαρκεί περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα, ο οδηγός πρέπει να παρέμβει και να πατήσει το κουμπί «RES» ή το πεντάλ του γκαζιού για να συνεχιστεί η λειτουργία του συστήματος..

12 Το Lane-Keeping System δεν ελέγχει το σύστημα διεύθυνσης. Τα χαρακτηριστικά υποβοήθησης οδηγού είναι συμπληρωματικά και δεν υποκαθιστούν την προσοχή, την κρίση και την ανάγκη του οδηγού να ελέγχει το όχημα. Δεν αντικαθιστά την ασφαλή οδήγηση. Δείτε το Εγχειρίδιο Κατόχου για λεπτομέρειες και περιορισμούς.

13 Το FordPass® App, συμβατό με επιλεγμένες πλατφόρμες smartphone, είναι διαθέσιμο μέσω λήψης. Ενδέχεται να ισχύουν χρεώσεις μηνυμάτων και δεδομένων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.