Η Volvo Cars επενδύει στην ταχεία φόρτιση επόμενης γενιάς

By  |  0 Comments

Η Volvo Cars έχει συνάψει συνεργασία με την Breathe Battery Technologies (Breathe) και γίνεται έτσι η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων που αποκτά πρόσβαση στην τελευταία έκδοση του κατοχυρωμένου λογισμικού φόρτισης με αλγόριθμο της Breathe, για χρήση στα αμιγώς ηλεκτρικά Volvo επόμενης γενιάς.

Ενσωματώνοντας το λογισμικό της Breathe στην πλατφόρμα διαχείρισης μπαταρίας που εξελίχθηκε εσωτερικά από τη Volvo Cars, για τη βελτίωση της απόδοσης της τεχνολογίας φόρτισης, προσφέρει ακόμη πιο σύντομους χρόνους φόρτισης και αναβαθμισμένη εμπειρία οδήγησης και φόρτισης.

Θα εφαρμοστεί η νέα τεχνολογία στα επόμενης γενιάς αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητά, εκτιμώντας ότι θα μειώσει έως και 30%* τους χρόνους φόρτισης (από 10% έως 80%), διατηρώντας την ίδια ενεργειακή πυκνότητα και αυτονομία. Ακόμη καλύτερα: οι βελτιώσεις στον χρόνο φόρτισης θα διατηρούνται σε όλο τον κύκλο ζωής της μπαταρίας, χωρίς να επηρεάζουν την υγεία της.

Η συνεργασία με την Breathe είναι αποτέλεσμα μίας συμφωνίας για την προμήθεια του κορυφαίου της προϊόντος, Breathe Charge, και αποτελεί την πιο πρόσφατη επένδυση του επενδυτικού βραχίονα, Volvo Cars Tech Fund. Αντικατοπτρίζει τη φιλοδοξία στην εξέλιξη premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να γίνει η Volvo ένας κατασκευαστής μόνο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030.

https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/media/videos/325194/powertrain-animation

Η Breathe είναι μία νεοφυής επιχείρηση με έδρα το Λονδίνο, που μοιράζεται το πάθος για την ηλεκτρική κινητικότητα και την κορυφαία εμπειρία του πελάτη. Αναπτύσσει λογισμικό διαχείρισης μπαταρίας, με στόχο να συνεισφέρει σε καλύτερη, ταχύτερη και πιο βιώσιμη ηλεκτροκίνηση.

«Η επένδυση και η εμπορική συνεργασία με την Breathe μάς βοηθά να αντιμετωπίσουμε ένα θέμα που απασχολεί τους πελάτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και καθιστά τις επιδόσεις μας στη φόρτιση ακόμη πιο ανταγωνιστικές», λέει η Ann-Sofie Ekberg (Αν-Σόφι Έκμπεργκ), Διευθύνουσα Σύμβουλος του Volvo Cars Tech Fund. «Οι πιο σύντομοι χρόνοι φόρτισης, εντός της ακτίνας όπου οι πελάτες συνήθως επιλέγουν την ταχυφόρτιση, συνιστούν ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς συνεχίζουμε να ενισχύουμε την ηλεκτρική κινητικότητα κάνοντάς τη διαθέσιμη σε περισσότερους ανθρώπους.»

Μπαταρίες με βάση το λογισμικό

Αντίθετα με την παραδοσιακή φόρτιση σε στάδια, η οποία βασίζεται σε προκαθορισμένους κανόνες, το λογισμικό της Breathe χρησιμοποιεί προσαρμοστική φόρτιση που ελέγχει δυναμικά την μπαταρία σε πραγματικό χρόνο, αποφέροντας σημαντικά μικρότερους χρόνους φόρτισης.

Με τη χρήση αλγορίθμων, το λογισμικό διαχειρίζεται τη διαδικασία φόρτισης σε συνάρτηση με την υγεία της μπαταρίας, προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τον οδηγό, αποφεύγοντας τον κίνδυνο της επιμετάλλωσης λιθίου που μπορεί να βλάψει την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η επένδυσή στην Breathe βάζει σε τροχιά για ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον, και ταιριάζει με τις φιλοδοξίες για την επίτευξη μηδενικών καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την εξέλιξή σε κυκλική επιχείρηση έως το 2040. Η τεχνολογία επιτυγχάνει μείωση χρόνων φόρτισης για τα αυτοκίνητά, χωρίς την ανάγκη να αλλάξει ο σχεδιασμός της συστοιχίας μπαταριών ή να εξορυχθούν περισσότερα υλικά και χωρίς επιπλέον αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Επίσης, με δεδομένο ότι η τεχνολογία είναι πλήρως συμβατή με το hardware που χρησιμοποιείται στη νέα γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα διευκολυνθεί η κλιμάκωση της χρήσης της, καθώς οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων θα αυξηθούν σημαντικά στα επόμενα έτη.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με αυτή την επένδυση και τη συμφωνία προμήθειας με τη Volvo Cars, μέσω της οποίας θα υποστηρίξουμε το συναρπαστικό ταξίδι της προς την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση», λέει ο Δρ Ian Campbell (Ίαν Κάμπελ), Διευθύνων Σύμβουλος της Breathe Battery Technologies. «Η ανάπτυξη της τεχνολογίας μας στην κλίμακα που απαιτείται για την πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων Volvo επόμενης γενιάς, ανοίγει δρόμους σε καινοτόμα σχέδια αυτοκινήτων και σε βελτιώσεις στην απόδοσή τους. Μοιραζόμαστε το απόλυτο πάθος για την ηλεκτρική κινητικότητα, και η πρακτική, ταχεία φόρτιση είναι μία από τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις για το μέλλον προς το οποίο κατατείνουν οι προσπάθειές μας.»

Το Volvo Cars Tech Fund ιδρύθηκε το 2018 για να επενδύει σε εταιρείες και τεχνολογικά πεδία που μετασχηματίζουν τον κλάδο της αυτοκίνησης, όπως η ηλεκτροκίνηση, η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η αυτόνομη οδήγηση, η βιωσιμότητα και το ψηφιακό εμπόριο. Το Tech Fund πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις για να συμβάλει στην άνθηση νεοφυών επιχειρήσεων και στην από κοινού επιτάχυνση του μετασχηματισμού του κλάδου των παγκόσμιων μεταφορών.

Διαφορετικές συστοιχίες μπαταριών έχουν διαφορετικούς χρόνους φόρτισης. Οι δοκιμές έδειξαν βελτιώσεις στον χρόνο φόρτισης από 15% έως 30%.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.