Arcadia Classic Tour 2024 και με διεθνείς συμμετοχές!

By  |  0 Comments

Με έντονους ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 10ο Επετειακό Arcadia Classic Tour 2024.

Το ACT είναι συνυφασμένο με την δροσιά των ανοιξιάτικων ορεινών διαδρομών και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση εναλλαγή βουνού και θάλασσας. Οι διαδρομές, βγαλμένες από την Ελληνική Μυθολογία και την πλούσια ιστορία μας. Από την αφετηρία στο κοσμοπολίτικο Λουτράκι, στο ενετικό Αγιωνόρι, στις Ομηρικές Μυκήνες και μετά στην Καρυά, για ανασυγκρότηση κάτω από μυθικό Αρτεμίσιο, το Βουνό της Θεάς Άρτεμις, στην βυζαντινή Δούκα Βρύση και στην Στυμφαλία, τη λίμνη του Ηρακλή για να καταλήξουμε στο ξύλινο φράγκικο οχυρό στην αρχαία Πελλήνη, το σημερινό Ξυλόκαστρο.

Η  κοσμοπολίτικη κωμόπολη της Κορινθίας με το εκπληκτικό πευκοδάσος δίπλα στην παραλία, αγαπημένος τουριστικός προορισμός, που θα λάβει την σκυτάλη της φιλοξενίας των αγωνιζομένων για το Σάββατο!

Βρισκόμαστε 10 ημέρες πριν την αφετηρία και έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 60 πληρώματα μεταξύ των οποίων και 3 εκτός Ελλάδας (Γερμανία, Βουλγαρία, Αυστραλία). Ενθαρρυντικό το γεγονός πως τα 45 από τα 60 οχήματα είναι προ 1981 (ποσοστό 75% επί του συνόλου) ενώ τα 9 προ του 1965 (ποσοστό 15% επι του συνόλου), δίνοντας ποικιλία στην εκπροσώπηση όλου του φάσματος των χρονικών περιόδων, χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων του ΣΜΑ ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ.

Με συνολικό μήκος διαδρομής 320,66 χλμ, 12 Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας και 90 χρονομετρήσεις με το δορυφορικο σύστημα της εταιρίας Anube Sport οι αγωνιζόμενοι θα απολαύσουν ένα χορταστικό διήμερο απίστευτων διαδρομών και απολαυστικής οδήγησης με τα ιστορικά-κλασσικά τους οχήματα.

Το Arcadia Classic Tour διατηρεί, από το 2015 που ξεκίνησε, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, κάτι που το έκανε τον αγαπημένο αγώνα όλων των συμμετεχόντων και φίλων του κλασσικού-ιστορικού αυτοκινήτου. Γιατί το Arcadia Classic Tour είναι όλοι , συμμετέχοντες και οργάνωση που το έκαναν μεγάλο!

Θυμίζουμε πως οι συμμετοχές λήγουν την Τρίτη 09 Απριλίου.

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

Το Arcadia Classic Tour 2024 τελεί υπό την υποστήριξη των Δήμων Λουτρακίου-Περαχώρας και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.